Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte někdo zkušenosti s používáním šnekových odšťavňovačů? Na zahradě pořád něco roste a hodilo by se to na zpracování ovoce a zeleniny. Zatím jsem našel tohle http://www.odstavnovac.cz/odstavnovace/dvouhridelove-odstavnovace/dvouhridelovy-odstavnovac-kempo-green-power-cerny.aspx

Proč to není nikde v obchodech, jenom přes internet? Kdysi jsme měli něco takového, ale na kliku. Fungovalo to výborně, ale byla to dřina.

Odstředivý odšťavovač mám, ale šílené číštění po použití jej odsunulo na věky do nejspodnější skříňky.

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Tak bych si tohle tema dovolil trochu ozivit. Jelikoz se od posledniho prispevku ale mohlo leccos zmenit, rad bych poprosil o radu vas, zkusenejsi. Nechci, aby to bylo moc velky hovado, jestli jsem to dobre pochopil, tak na udrzbu a cisteni je lepsi snekovej a cena do desitky se mi zda taky rozumna. Nikdy jsme ostavnovac nemeli, ale mam ted ze zahrady spousu jablek a snad jestli se urodi, i dalsiho ovoce. A je mi lito to nechat schnit na zemi. Diky za rady.

Cyril.

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

Tak bych si tohle tema dovolil trochu ozivit. Jelikoz se od posledniho prispevku ale mohlo leccos zmenit, rad bych poprosil o radu....

Od posledn?ho příspěvku se změnilo to, že Champion mých rodičů je nyní asi sedmnáctiletý, stále po sobě nechává suchý odpad, je velmi často využíván a nikdy nebyl v opravě. Kdysi jsem si koupil ultramultifunkční Moulinex, který nebyl zrovna levný a při prvním odšťavňování tvrdé mrkve došlo k vyčesání plastových ozubení. To bylo tahanic se záručním servisem....

Odesláno (upraveno)

Diky moc za reakci. Takze na jablka, mrkev, merunky a svestky bys mi doporucil ten Champion? Je to jeden druh, nebo je to nejaka modelova rada a v te si mam vybrat? Je teda k podivu, ze uz se vyrabi tolik let. Mam trochu obavy, aby ten novy uz nebyl narozdil od toho stareho z nejakyho bakelitu. Trochu jsem si procetl ty odkazy a je jasny, ze bych se asi mel porozhlednout mezi snekovymi. Je otazka, jestli volit jedno, nebo dvouhridelovou verzi. Jdu jeste mrknout na ten Champion. Dik.

Edit. Myslis tenhle? http://m.odstavnovace.webnode.cz/products/champion-juicer/

Tak jsem zase na zacatku. :-). Ten Champion je, nebo neni snekovej? V testech http://www.odstavnovac.cz/informace/jablka.aspx dopadl nejlip.

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

Palírna Dolní Ředice a dubový soudek řeší nadbytečnou úrodu jablek. Pěkný jabks do sklepa :) Slivku jen vyvětrám. Z meruněk uvař marmeládu, mrkev dej koním.

Odesláno

Čekal jsem kterýho vola to napadne prvního! :wine: , když jsem psal švestky! Dětem víno, calvados ani slivovice nechutná.... :punk: A jinak...mám jednoho zákazníka, kterej má několik palíren a občas mě obdaruje. Stejně tak, jako i mí další kamarádi, kteří se rádi pochlubí svým výtvorem. Vždyť žiju na Moravě ty vole! Slivovice mám tolik, že někdy nevím co s ní. Už jsem ji několikrát v krizi lil i do ostřikovačů.....

Návštěvník Kamil
Odesláno

Už jsem ji několikrát v krizi lil i do ostřikovačů.....

To bys asi nadejchal, kdyby sis stříknul a zrovna tě zastavili četníci. :)

Odesláno

Za a) jsen rad, ze jsem te s tim volem nezklamal :D

Za bé) tvůj příspěvek mě nutí k zamyšlení, jestli máš k chlastu ten správný pozitivní postoj :)

Odesláno

Děkuji všem za cenné odpovědi. Podám zprávu, jak to nakonec dopadlo. Na trhu je toho fakt hodně, tak to musím nechat uzrát.....

Jinak k chlastu v současné době zaujímám veskrze střídmý postoj. Nesmím si dovolit zabít už ani jednu mozkovou buňku navíc!! Nějak mi docházej.. :helpsmilie:   :death:

Odesláno

Cyrile, tak jsem u našich trochu sondoval a jedná se o šnekový drtič, na jehož obvodu jsou drapáky, na kterých za těch sedmnáct let není vůbec nic poznat. Je to taková stará dobrá, jednoduchá a fungující americká robustní konstrukce z kvalitních materiálů. Stejně jednoduchá je prý i údržba a očista. Nutno podotknout, že naši mají obrovskou zahradu (asi 40 arů) a třeba jablka a mrkev se odšťavňují na metráky. Výborné je i hroznové víno, což je taková síla, že by se člověk neměl moc vzdalovat z dosahu sociálního zařízení. Nebo i řepa... Champion si poradí se vším. V roce 97 stál okolo 14.000 Kč, což bylo opravdu hodně, ale jak se ukázalo, tak vzhledem k bezproblémovému a efektivnímu provozu šlo jistě o dobrou investici.

Odesláno

Máme odstředivej Catler 4010. Jsem s ním spokojen ( nejvíc asi proto, že ho nemeju) ale dnes bych už asi připlatil a šel do šnekovýho. Ne kvůli mytí, ale kvůli tomu, že ty odstředivý dělaj především u jablek nepřijemnou pěnu, kterou musíš sbírat a je s tím zbytečný další sraní.

Ale pokud se jedná jen o jablka, tak bych to odvezl do moštárny...

Odesláno

Máme odstředivej Catler 4010. Jsem s ním spokojen ( nejvíc asi proto, že ho nemeju) ale dnes bych už asi připlatil a šel do šnekovýho. Ne kvůli mytí, ale kvůli tomu, že ty odstředivý dělaj především u jablek nepřijemnou pěnu, kterou musíš sbírat a je s tím zbytečný další sraní.

Ale pokud se jedná jen o jablka, tak bych to odvezl do moštárny...

pěnu sice udělá, ale za chvilku to sedne, respektive stoupne a leješ do sklenice čistej džus/mošt
Odesláno

pěnu sice udělá, ale za chvilku to sedne, respektive stoupne a leješ do sklenice čistej džus/mošt

No, já to ještě dvakrát filtruju přes plátno a pak to zavařím do lahve :-)  Jak to přijde k duhu, když z toho pak v zimě udělám do hrníčku "Cestu do Timbuktu"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...