Hypi Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Je třeba oživit tohle usnuté krásné vlákno.Měl jsem zde několikaletou pauzu vyplňovanou sběratelstvím všeho druhu a zajímalo by mě co sbírají místní chronomaniaci a věřím, že by to mohlo být zajímavé i z hlediska burzy nápadů či výměn.Já si splnil sen a udělal pořádnou knihovnu, kromě starých verneovek a dobrodružné prvorepublikové literatury, jsem zabrousil i k foto knihám s geniálním Josefem Sudkem a 3D papírovým skvostům od Vojtěcha Kubašty, které v dnešním světle techno doby stále udivují svou technickou dokonalostí.Jako Burianův obdivovatel jsem kromě celé pleády knih sehnal několik krásných věcí od kvaší po pérovky a tohle asi bude už stále mojí vášní.parádní knihovna, podobnou jsem spravoval ve skotsku .-)
midloch Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Je to jen seskládaná Ikea, ale do ní jsem si postupně posháněl poklady, lidi dneska nemají ve svých bytech na knížky místo a děcka to nečtou, tak mají blázni jako já co sbírat :-)
martar Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Tak já se přidám...Sbírám starou literaturu o akvaristice. Hlavně německou z 19 století, ale chybí mi i pár českých věcí ze začátku 20 století... plus obecně staré knihy o rybách. Upraveno 3. března 2015 uživatelem martar
midloch Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 A taky chodíš pro nový kousky na aukro nebo spíš antikvariátuješ?
martar Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 A taky chodíš pro nový kousky na aukro nebo spíš antikvariátuješ?Obojí, nicméně dnes už z těchto zdrojů beru minimum, většinou jsou mým zdrojem "ostře sledované pozůstalosti" po zesnulých lidech z oboru. Ale občas se na Aukru nebo v antikvariátu objeví klenot
Klotzman Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 (upraveno) Troškou do chlubícího mlýna oslavím příspěvkové jubileum. Za sociálizmu bych za tisíc bez nehody naježděných příspěvků dostal čestné uznání a vlaječku v igelitu...Moje sbírka fotografických aparátů, dneska mám ještě o nějaký víc, ale už s tím končím. Tohle jsou jen deskáče (s výjimkou té Leicy a Ticy), ještě mám pár menších deskáčů, nějaké harmoniky na svitkový film a kinofilm a dvouoké zrcadlovky. K tomu kazety, nějaká ta brašna, stativ... Chtěl jsem sesbírat takový průřez fototechniky od začátku do cca 50. let, bohužel ty začátky jsou nesehnatelné případně nezaplatitelné. Takže mi chybí přístroj na daguerrotypie, aparát na mokrý proces a stereo deskáč na nějaký střední formát. Ten poslední pořád ještě doufám, že někdy někde seženu. Upraveno 4. března 2015 uživatelem Klotzman
Analytik Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Jediné dvě věci co sbírám jsou gumičky do vlasů od každé ...ehm... kamarádky a naprosto neplánovaně jsem začal sbírat pokrývky hlavy z každé země, kde jsem byl, většinou historické. Až budu velký, chtěl bych mít velkou knihovnu.
martar Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 (upraveno) Troškou do chlubícího mlýna oslavím příspěvkové jubileum. Za sociálizmu bych za tisíc bez nehody naježděných příspěvků dostal čestné uznání a vlaječku v igelitu...Moje sbírka fotografických aparátů, dneska mám ještě o nějaký víc, ale už s tím končím. Tohle jsou jen deskáče (s výjimkou té Leicy a Ticy), ještě mám pár menších deskáčů, nějaké harmoniky na svitkový film a kinofilm a dvouoké zrcadlovky. K tomu kazety, nějaká ta brašna, stativ... Chtěl jsem sesbírat takový průřez fototechniky od začátku do cca 50. let, bohužel ty začátky jsou nesehnatelné případně nezaplatitelné. Takže mi chybí přístroj na daguerrotypie, aparát na mokrý proces a stereo deskáč na nějaký střední formát. Ten poslední pořád ještě doufám, že někdy někde seženu. 1.jpgTak to je ovšem veliká krása! Nevadilo by Ti, kdybych ti v SZ zaslal fotografie deskového m?cháče zhotoveného na konci 19 století na zakázku pro expedici Aloise Musila (takový český kříženec Karla Maye a Lawrence z Arábie...) k vyjádření? Každá informace odborníka by potěšila... Upraveno 4. března 2015 uživatelem martar
Wanderer Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Troškou do chlubícího mlýna oslavím příspěvkové jubileum. Za sociálizmu bych za tisíc bez nehody naježděných příspěvků dostal čestné uznání a vlaječku v igelitu...Moje sbírka fotografických aparátů, dneska mám ještě o nějaký víc, ale už s tím končím. Tohle jsou jen deskáče (s výjimkou té Leicy a Ticy), ještě mám pár menších deskáčů, nějaké harmoniky na svitkový film a kinofilm a dvouoké zrcadlovky. K tomu kazety, nějaká ta brašna, stativ... Chtěl jsem sesbírat takový průřez fototechniky od začátku do cca 50. let, bohužel ty začátky jsou nesehnatelné případně nezaplatitelné. Takže mi chybí přístroj na daguerrotypie, aparát na mokrý proces a stereo deskáč na nějaký střední formát. Ten poslední pořád ještě doufám, že někdy někde seženu. Tož to je paráda. Vyfotil jsi taky něco? Resp. vyráběl sis desky? Za US s náma na reenacment jezdí jeden fotograf, ten to fotí na desky, jak tenkrát za války a někdy svitkáče ještě ve stanu pod dekou vyvolá.
Klotzman Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Tak to je ovšem veliká krása! Nevadilo by Ti, kdybych ti v SZ zaslal fotografie deskového m?cháče zhotoveného na konci 19 století na zakázku pro expedici Aloise Musila (takový český kříženec Karla Maye a Lawrence z Arábie...) k vyjádření? Každá informace odborníka by potěšila...Jasan, pošli, rád se kouknu, notabéne tyhle český cestovatele přelomu 19. a 20. století mám taky rád - arabáš Musil, japonec Hloucha, všudybyl Kořenský a samozřejmě kaktusář Frič. Frič dokonce fotil na kšeft stereo fotky, vydáváne následně v obrovských nákladech. Tož to je paráda. Vyfotil jsi taky něco? Resp. vyráběl sis desky? Za US s náma na reenacment jezdí jeden fotograf, ten to fotí na desky, jak tenkrát za války a někdy svitkáče ještě ve stanu pod dekou vyvolá.Desky jsem nevyráběl, dost jsem fotil s těma, co byly na svitkový film a párkrát jsem zkusil nějaký deskáč s planfilmem. Nejradši mám ten foťák v levém horním rohu - je to americký přístroj na street foto z cca 10. až 20. let, takový předchůdce polaroidu. Fotil na plechové destičky, které se okamžitě vyvolávaly - ze spoda je při použití přišroubovaná nádržka s vývojkou a ustalovačem, na boku je hřebínek na sušení. Koupil jsem ho tuším z Illinois a byl v hrozném stavu, byla celkem fuška dát ho dohromady.
vicomt Odesláno 6. března 2015 Nahlásit Odesláno 6. března 2015 Tady jsou fakt krásné sbírky , tak sem taky něco přidám i když nevím,jestli se to sem hodí.Momentálně na to už nemám moc času,takže mám něcoještě v krabičkách a nechávám si to na příště. Bohužel už si s tím občas hrajou děti,takže tomu moc nadějí nedávám,že to vydrží všechno vcelku.
Lobber Odesláno 27. října 2015 Nahlásit Odesláno 27. října 2015 kluci, nasel by se tu nejaky filumenista... Jinak, aby to nebylo tak strohe, tak poctnu fotecku z ptaciho pohledu z me male sbirky pri trideni ...
docent Odesláno 28. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2016 Ruční práce, ručně ryté cejchy. Prostě nádoby radosti.
JohnnyB Odesláno 26. července 2017 Nahlásit Odesláno 26. července 2017 Zdravím, koukám, že tu někteří děláte RU řády. Posílám foto řádu železné koruny. Mám vedlejší úmysl - řád vyměnit za československé šavle, případně za portepee a závěsníky na čs. šavle, bodák vz. 33. Jak se říká, náhoda je blbec, tak třeba se někdo najde..... pokud ne, tak to berte alespoň jako příspěvek na pokochání - tedy pokud je to k pokochání . Děkuji
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se