Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechy nadšence do hodinek . Dcera si přeje hodinky k 18 narozeninám. Snažím se vybrat nějaký kompromis mezi mechanickými automaty - chci aby začala chápat kde je v hodinkách hodnota, aby se jí to i líbilo a chtěla to nosit - takže design nemůže být (zatím) moc strohý a taky trochu cena hraje roli (určitě budu platit ještě řidičák, megapárty, ...a vysvětlovat proč nedostane auto :-P). Máte někdo nějaký rozumný důvod proč tohle ne? Případně nějaký lepší tip? Díky za každý názor.

Tissot T050.207.16.116.00 hodinky

c13a5d3a31914d519c31e9e3c54def99--mmf250x250.jpg HODINKY TISSOT T050.207.16.116.00 LADY HEART Automatic Diamonds

Ciferník osazen 6 kvalitními diamanty Top Wesselton (čistota VS/SI, 32/24 full cut, 0.034 karátů)

• Strojek: ETA 2824-2
  • Průměr pouzdra: 35 mm, tloušťka: 9,35 mm
  • Šířka pásku: 16 mm
  • Hmotnost: 56g

Odesláno

Dcéram som dal Seiko SKX Pepsi a Invictu 8926, oboje automaty a vzhľadom k ich aktivitám neľutujem. Vydržali snowboardové besnenie, surfovanie na Long Beach, aljašský rybolov, tréningové steny, aj ostré lezenie. Podľa toho aj vyzerajú. Nič lepšie si zatiaľ nezaslúžia, kým sa trošku neukľudnia. :D

Odesláno

Zdravím. Hodinky jsou to parádní a co se týká kvality zpracování, tak jsou na vysoké úrovni a mladá dáma bude určitě nadšená. Z tvého příspěvku jsem pochopil, že se dcera nechá překvapit a hodinky vybíráš ty. Právě tady by mohl ( ale nemusel )u tebou vybraných Tissotkách nastat trochu problém, protože:

se jedná o automaty - po čase nemusí dceru bavit pořád seřizovat zastavené hodinky - vydrží natažené cca 40 hod,

mají velmi chabou vodotěsnost( pouze vlhkotěsné ), což znamená, že jedno nechtěné namočení může hodinky poslat do věčných lovišť.

Tyto hodinky jsou prostě spíše společenské. Já osobně bych pro mladou dámu volil nějakou sportovně-elegantní variantu hodinek s bateriovým strojkem jako např. Certinu, se kterými může sportovat, plavat a keramická luneta a safír zabrání drobným škrábancům a oděrkám při běžném nošení.

Ale jen ty víš co má a co nemá dcera ráda, znáš její zájmy a vkus. Tak šťastnou ruku při nelehkém rozhodování :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ale pánové,chce automaty.uvádí proč a jistě nespadl z višně rovnou sem do fora,aby nevěděl jaký rozdíl je mezi automatem a baterkou a kdyby nevěděl,tak by se tímto směrem tázal.Jinak já bych samozřejmě volil baterku či ještě lépe nějaký eco-drive a pod.

Odesláno

+1 na tu Certinu DS First Lady - ja je koupil (v bilem) manzelce a ma je opravdu "na vsechno" - ke kostymu, jeans, na plavani i kolo;

osobne bych pro zenu doporucil spise quartz (je to pohodlnejsi a je s nimi mene starosti), byt mam radeji mechanicke/automaty (krome Tissot PRS 200 a old-school digi Casio ani jine nemam);

Pokud ale jde o samotny dotaz ("poradte s vyberem automatu"), tak by to asi chtelo trochu vic info, zejmena cenovou hranici, zajmy/pouziti, atd.

---

Sent from my LT26i using Tapatalk 2

Odesláno

U 18 let starý slečny bych se fakt bál toho,jestli se ji to bude líbit.Já osobně bych ji určitě vzal do obchodu,aby si vybrala sama.Vyvaruješ se možná zbytečnýho průs..u,třeba.Třeba to trefíš.Já bych měl fakt strach to vybrat bez ní.

Odesláno

Také se přikláním k tomu, aby jsi vybral nějaké na baterku. Těžko radit, možností jsou spousty. Dnešní mládež si také kupuje značkové oblečení - Nike, Adidas. Tak aby dcera nechtěla hodinky od Armaniho atp. :crying_anim02:

Odesláno

Podle mě máš napůl vyhráno, protože si sama řekla, že chce k narozeninám hodinky...ale té druhé půlce výhry bych šel přece jen raději trochu naproti...sedni s ní k netu, projděte nějaký web, kde je široký výběr jak značek tak designu (třeba toť), ať víš, v jakých designových vodách lovit...pak už jen dosadit Tvoje požadavky a "všechno nejlepší" cérko ;)

Odesláno

osobně bych volil Seiko... není to žádná extravagance, neurazí, hodí se téměř ke všemu a slušná wr... Seiko pro manželku, hlavně to sní prober, bude se od toho odvíjet... kamarádka kdysi dostala bílé G-Shock a posledně s nimi byla na svatbě v červených šatech :suicide_anim:

srp189k1-b.jpg

snk789k1-b.jpg

Odesláno (upraveno)

Počkejme až se ozve zakladatel vlákna,tohle je úplně zcestný,a upřesní to či ono.Zatím víme,že on sám by chtěl automaty,asi elegantní,nevíme,co že je vlastně za člověka jeho dcerka a jaký vede způsob života.Tohle jsou výstřely naslepo.Ty Certiny nahoře jsou fajn.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Děkuji všem za názory. Vyplývá mi z toho jedno co jsem asi měl napsat - jasně dcera nebude mít (nemá) jedny hodinky. (zatím jsou to různé sportovní digitálky nebo takový všemožný "značkový" třeba s tou vytlemenou opicí - už jsem i zapoměl jak se ta značka jmenuje) Tyhle bude mít do společnosti a maximálně do školy se v těchhle šla koupat nebo na lyže, snowboard - to bych jí... no to by jí asi ani nenapadlo. Jedině co si dovedu představit tak situace - pařba a následné opilecké skákání do bazénu u někoho doma :-). Vím že quratzky jsou prakatičtější - i když....manželce jsem dal před třema roky Rada a když teď došla baterka tak nám pan Hanák sdělil, že bychom si taky měli nechat vyměnit těsnění asi za dva tácy aby byly pořád vodotěsné tak jak na začátku. Prý je normální, že za dva roky je těsnění netěsné ...nevím. ale tím praktičnost quartzek dostává trochu na frak. Tedy jestli to je pravda, zas takový technolog nejsem abych se s ním hádal. No ale to je mimo téma. Takže případný doplňující dotaz - myslíte že je to fakt s tou vodotěsností tak špatný ? Resp. že je to tka, že to vyžaduje nějakou speciální péči?

K tomu seřizování - pamatuju si, že když jsem dostal první Primky tak jsem je důležitě natahoval každých pět minut :-) tak si říkám, že snad to má po mně.

No a k tomu designu - jasně vaše úvahy jsou správné, ale dcerka aniž by viděla jakékoliv hodinky tak přesně tyhle popsala. I když by mohl yvypadat i jako ty Louis Erard Emotion Automatik 92600AA06P.

díky za vše napsané a jestli ještě někoho něco napadá...zatím jsem je nekoupil.

t.

Odesláno (upraveno)

Ty tissoty jsou dobrý a líběj se mi.Vodotěsnost,to je otázka.Obecně se udává zkontrolovat a případně vyměnit po dvou letech,případně každý rok před vejletem k moři.Takže jasně,přineseš zkontrolovat a počítej že budeš i vyměnovat,kvůli zaručení těsnosti a bla bla.Znám eco drivy,maj třeba 10 let a nebyly v servisu a těsněj super,já osobně to u hodinek s tímto pohonem vůbec neřeším.Automatika chce dodržet doporučený limit servisu kvůli záruce,mimo záruku pak záleží na tom,v jakém prostředí se hodinky používají.Jestli že nepřijdou do vody,ani se nezpoždují,opět bych do nich nelezl.To je pouze můj názor a praxe.

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...