Honza.manta Odesláno 17. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2018 Jsem to sloučil, ať to tady zbytečně neplevelíme novými a novými vlákny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2018 Měl bych dotaz. Protáčí se mi šroubek, kterým se zajišťuje korunka u kal. 50, 52, 55, 57. Jde to nějak opravit a případně jak?Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2018 Takže se Ti protáčí šroubek stavěcí páky? Co drží natahovačku s korunkou? Nebo se Ti protáčí závit natahovací hřídele s korunkou? Oboje je prakticky na výměnu nových jiných dílů.U toho závitu natahovačky a korunky by se dal použít Locttite na závity, ale záleží na tom, jak je to navzájem moc opotřebené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2018 Buď výměnou packy, ve které je ten šroubek zašroubovaný (najdeš pod ciferníkem), nebo výměnou strojku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 6. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2018 Děkuji za reakce. Toho jsem se bál, že bude potřeba vyměnit celý strojek.Řekl bych jinak, že první varianta je správně.. Jedná se o šroubek stavěcí páky co drží natahovačku s korunkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 6. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2018 Na co měnit strojek, většinou to jenom vypadne ze závitu, rozebrat a složit zpět, to je celé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 7. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2018 I to je možné, že páka, vypadla se závitu toho šroubku. Sundej číselník a uvidíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 8. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2018 Chlapi, teď jste mi ukázali Ameriku.Díky, bylo to jen vypadlou pákou a oprava na pár minut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 8. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2018 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primkáč 1975 Odesláno 23. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2018 Zdravím mám uplně stejnej problém s natahovací hřídelkou u Prim polštářek. Nejde docvaknout na doraz hřídelka s korunkou a mám pocit že vycvakávací čudlík hřídelky nevyskočí zpět nahoru hřídelka je v pořádku zkoušel jsem to i z jinou hřídelkou ze stejného typu strojku.Můj hodinář je teđ dlouhodobě nemocnej po bouračce tak bych to chtěl dát taky do kupy,ale ještě jsem se neodvážil sundavat ručky a zpět nandat.Jdou sundat i něčím jiným než speciální hodinářskou pinzetou a nasazovač ruček? Základní hodinařskou sadu mám ale bez těchto dvouch věcí tj.(snímač a nasazovač ruček) Nebo musím pořídit tyto dvě věci a bez nich to prostě nejde.Jde to i bez tohoto nářadí poradí mi prosím někdo.Děkuju předem za tipy.:-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 Na ručky jsou různá drahá (ale šikovná) hejblata, ale osvědčili se i takové zahnuté "montérpáky". A ty se dají nouzové nahradit šroubovákem - tedy dvojicí hodinářských šroubováčků K nasazení stačí pinzeta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 (upraveno) Tady je jedno videjko, jak na ty ručky: 40 sekunda Upraveno 24. června 2018 uživatelem orol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primkáč 1975 Odesláno 24. června 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2018 Díky moc za pěkné videjko jdu ohejbat šroubováčky.Tak snad se zadaří.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikolas Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 Zdravím,Jsem čerstvým majitelem Prim Orlík 2. Přinesl je Ježíšek a pak že neexistuje ) Když si hodinky chci seřídit (mají už šroubovací korunku) tak vždy po uvolnění a vytažení korunky (hacking) tak se vteřinová ručka ihned nezastaví a ještě cca 2 - 5 vteřin má doběh. Je to normální nebo se jedná o závadu? Děkuji za odpověď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mato9 Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Je tu niekde podrobny popis ako vymenit setrvacku. Cital som jeden prispevok, kde hovorili o tom, ze staci vysroubovat 5 sroubov a je to... dik za info. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 před 57 minutami, Mato9 napsal: Je tu niekde podrobny popis ako vymenit setrvacku. Cital som jeden prispevok, kde hovorili o tom, ze staci vysroubovat 5 sroubov a je to... dik za info. :-) Hustý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 Na výměnu setrvačky stačí vyšroubovat jeden šroub ( z můstku ) a povolit druhý šroub ( u špalíku vláslu). Takže jenom dva šrouby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mato9 Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 před 4 hodinami, orol napsal: Na výměnu setrvačky stačí vyšroubovat jeden šroub ( z můstku ) a povolit druhý šroub ( u špalíku vláslu). Takže jenom dva šrouby. Super. Vies, prosim, poslat dake foto z coho to budem vediet realne urobit. Pouzijem dobre diely z ineho strojceka. Kaliber 68. Vopred dik.:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mato9 Odesláno 27. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2020 A ked je zavada prasknute pero (Zavada sa prejavuje tak, ze hodinky sa pri natahovani daju donekonecna natahovat a je locust potom take presmyknutie a idu iba par hodin, potom zastanu). Je jednoducha vymena celeho perovnika? Kaliber 68. Viete dat niekto navod na vymenu aj s fotkami? Dikes. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 28. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2020 Ahoj, návody nebo alespoň fotky zde jsou. Stačí si projít vlákna, např rozborka kal. 68 atd. Jsou tam i fotky jednotlivých kroků při montáži. Jinak na výměnu perovnika stačí demontovat ozubené kolo pérovníka, dále můstek a pak se dá pérovník vyjmout a vložit nový. Strojek je při tom lepší mít ven z pouzdra. Pokud budeš měnit setrvačku, tak stačí povolit jen můstek a vyměnit celou kompletku. Tj setrvačka i s můstkem. Jde to jednodušeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se