Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Ahoj, náhodou jsem objevil tuhle stránku o kalibru 7S26, konkrétně umístěného v Seiko Monstrech.

Nevím jestli to tu už nebylo, podle datumu je to z roku 2003, každopádně se mi recenze docela líbila:

http://www.thepurist...res/8ohms/7s26/

pro Ty z nás, kdo anglicky až tak dobře nevládnou, dá se to prohnat Google translate, je to kostrbaté, ale účel to splní :smile_anim:

Upraveno uživatelem mydlinkaTM
Odesláno

Mě by taky zajímalo, jestli a jak odrbávají strojky. Dřív byly Monstry poctivější(tsunami na dýnku,kruh okolo lumi na lunetě, hrany nožek...).

Odesláno

Ahoj, náhodou jsem objevil tuhle stránku o kalibru 7S26, konkrétně umístěného v Seiko Monstrech.

Nevím jestli to tu už nebylo, podle datumu je to z roku 2003, každopádně se mi recenze docela líbila:

to už tu samozřejmě bylo, ale spousta zajímavých vláken skončí v propadlišti dějin, takže není od věci občas něco připomenout..:)

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8877-recenze-kalibru-7s26/page__view__findpost__p__115980

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/9879-seiko-monster-nazivo/page__view__findpost__p__130503

doporučuju:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/19642-seiko-5-cal-7s26b/page__hl__7s26

ggrand - měl jsem dvoje a rozdíly tam byly (černý měly takový ohlazenější hrany), ale kvalita asi nastejno. nebo myslíš teď ty nový?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

...ani jsem nevěděl, že jsou i monstra made in japan

tady v prodeji

Odesláno (upraveno)

jééé, díky na tyhle rozdíly jsem už tady jednou narazil a ráno jsem je intenzivně scháněl a nemohl najít. :sad01_anim:

e: to "lub": díky za upozornění na ty vlákna k 7S26, to jsem byl ještě na "chronohoubách" když se to tu probíralo :smile_anim:,

ale určitě si je projdu, začínám být nějak nakaženej "seikobundusem" :crying_anim02:

Upraveno uživatelem mydlinkaTM
Odesláno

Praveze MIJ nie su, ked si precitas text.

no jasně nejsou, teď jsem si to pročetl celé, ale měl jsem na mysli spíš jen ten text na ciferníku - předtím jsem ho na monstrech neviděl.

Odesláno (upraveno)

lub: Přesně tak, tyhle rozdíly jsem měl namysli, nejvíc "ojeb" na zákazníka vidím v provedení dýnka:

bm-caseback.jpg

seiko-monster.jpg

Zdroje 1 2

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno

Mě by taky zajímalo, jestli a jak odrbávají strojky. Dřív byly Monstry poctivější(tsunami na dýnku,kruh okolo lumi na lunetě, hrany nožek...).

ono niekedy tych istych sto dolarov malo aj inu hodnotu.. ci to nebude tym?

Odesláno

ono niekedy tych istych sto dolarov malo aj inu hodnotu.. ci to nebude tym?

Nepamatuju si, kolik dřív stály. A je celkem přirozené, že s dlouhotrvající výrobou se cena buď nehne nebo klesá díky již prodaným kusům, které zaplatily náklady na linku/návrh atd. Ale to má být jako výmluva vyrábět horší kvalitu se stejným označením a vším? Navíc dneska Monstra za stovku neseženeš spíš za 200. Stačí se podívat na inzeráty, za kolik se prodávaly v bazaru Monstra dřív a za kolik dnes. Ta cena vzrostla skoro dvojnásobně.

Odesláno

ja ani netvrdim ze sa daju zohnat za stovku. niekedy v r2003 sa dali cca za 140. Dnes mozno za 150 tamze, za 200 v usa nech nezerem. vtedy to bolo 3.860 Kc a dnes to je cca 2860 Kc /3800Kc tie z USA/. Chapem ze niektore exemplare spomedzi nas su uhundranejsie ako ine, ale myslim, ze na cenu sa v tomto pripade stazovat este stale nemozno.

prirodzene to prave ze nie je, aby cena stale klesala. teda ak nie si podnikatel filantrop, ktoremu staci zaplatit linku a potom sa uz ides rozdat, alebo vladou dotovany cinan. A rozhodne nie u tak nizkomarzoveho segmentu, ktory je navyse bez kvalitativnej zmeny. naopak, klucove vstupy su o kategoriu inde. Ocel stoji 5 nasobok toho co pred dekadou, ludska praca v malajzii cca o 50% viac. energie atd

cena klesa len u vyrobkov kde sa zlacnuje vdaka fundamentalnemu technologickemu vyvoju /chipy, pocitace, polovodice/, vysokej marzi a klesajucemu dopytu /auta/ alebo obrovskemu narastu dopytu /mobily, flat tv/, najcastejsie kombinaciou. Ona z pohladu zakaznika cena vlastne ani neklesa, len za rovnaku cenovku dostavas papierovo lepsi stroj ktorym riesis tu istu potrebu (v skutocnosti klesa kvoli inflacii). nic z toho nie je pripad mechanickych hodiniek v cene slusneho remena. Tie uz maju svoju "priemyslenu cenovu revoluciu" za sebou. oni uz su lacne ze az je to nezdrave. preto si ich my magori mozeme kupovat do roka hafo, a nie jedny dvoje za zivot ako niekedy v minulom storoci.

takze, ak v seiku chcu, aby tie hodinky o chvilu nestali 600USD, bo nie su Rolex, ale aby udrzali cenovku, alebo aspon nezdrazovali rychlesie ako je unosne, musia to cele zjednodusovat, optimalizovat, skracovat casy opracovania atd.. pokial to nie je na ucel funkcnosti tak na tom nic zle nevidim. je to diktat doby, nakoniec sam sa tym tak trochu zivim. Btw, skumat v dnesnej dobe 150 dolarove mechanicke hodinky pod lupou a hladat krivo vyrazenu vlnku, to podla mna nedokaze len tak hocikto. Chce to proste.. povedzme ze odvahu.

btw, zdrazovanie Rolex je presne ten isty ekonomicky jav aplikovany na vyrobcu hodiniek, len je reakcia vyrobcu je ina - kedze ide o Rolex, tak vsetci vieme aka. Cybermasturbacne básne Fu o Cenníku z Bienne su uz davno v ucebniciach chronodejepisu.

Odesláno

instant: K mému pohledu na věc jsem došel například i sledováním chování starých ale stále vyráběných modelů motorek, cena prostě klesá, když ne, je něco špatně.

Odesláno

SV 650 sa este vyraba? Daj aj nejake historicke ceny nech sa to da porovnat.

btw, XJR1300 bola vzdy draha a dodnes neviem preco. asi kvoli tej prima spotrebe a 20 rocnemu vzduchom chladenemu motoru, ze nemala ABS atd atd.. tak ak ju nahodou zlacneli, tak asi to potom nebolo nahodou :) takze AK CENA KLESA, JE NECO SPATNE. nie naopak.

Odesláno

Heh, na "kompresoru" jsem jednou jel ze srazu domu, ten jednoval busil jak enduro:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...