Glob Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Ano, dělaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2016 Děkuji... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 16. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 Chtěl bych se zde podělit o získanou zajímavůstku. Že v nouzi po II. světové válce byly přídělové lístky na potraviny, a třebas i na látky, jsem nějak tak věděl, i někde v dějepisné knížce viděl, ale na "Známku na budík" z 7. XI. 47, to jsem čuměl jako "puk". Byla nejspíš tehdy na budík B60 - v Československu vyráběný od srpna 1946 v továrně Messap - později přejmenovaný na Chronotechnu. Na známce vydané Ministerstvem vnitřního obchodu v Praze - oddělením kovů (takové pojmenování mne také pobavilo ) jsou razítka Chronotechny, Okresního národního výboru v Mn. Hradišti, Místního národního výboru Žďár u Svijan, okr. Mn. Hradiště a podpis vydávajícího - tedy ouřad jako hrom. Jméno spotřebitelky jsem musel (kvůli ochraně osobních údajů) částečně zakrýt - čistě teoreticky by si toto mohla ještě přečíst . Tuhle Známku jste si ještě nedávno mohli prohlédnout ve "Věžním muzeíčku" hodin a hodinek v Soběslavi, vybudované několika místními nadšenci, které však pro nepřízeň tamějších vládnoucích radních (hamba jim ! ) zaniklo. Známka má velikost 5,5 x 5,5 cm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 16. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února 2016 To je fakt další překvapení. Škoda, že tenkrát ještě nebyly náramkové hodinky - to by byla sháňka! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 17. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2016 (upraveno) To je fakt další překvapení. Škoda, že tenkrát ještě nebyly náramkové hodinky - to by byla sháňka! Dávám tomu maximálně půl roku než se objeví zaručený originál Tyjo, známka na budík, to je super !! Jééé, Soběslav... tam je vždycky tak fajn... Upraveno 17. února 2016 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 17. února 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2016 Myslíš "Bitvu u Soběslavi" nebo "Soběslavskou chřipku"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happycz Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2016 (upraveno) Tak a už dělají doma radost...Akorát jim chybí korunka na seřízení. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. února 2016 uživatelem Happycz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2016 Myslíš "Bitvu u Soběslavi" nebo "Soběslavskou chřipku"? Máme tam každý rok kulturní vyžití Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2016 Tuhle Známku jste si ještě nedávno mohli prohlédnout ve "Věžním muzeíčku" hodin a hodinek v Soběslavi, vybudované několika místními nadšenci, které však pro nepřízeň tamějších vládnoucích radních (hamba jim ! ) zaniklo. Jen bych upřesnil že nezaniklo tak docela, ale přestěhovalo se. Ne tedy do Humpolce, ale do Děčína.http://www.muzeumhodin.info/decin_prohlidky.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klasik51 Odesláno 22. února 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2016 Tuhle mi na Aukru jeden utek, no utek, hrozná cena 820,- Ale štěstíčko přálo na Kolbence o týden později, ten samý o 470,- levněji.Tak tedy kočička s kočičkou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 6. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2016 Konečně jsem si koupil šňůru, tak jsem to sjednotil a pověsil. Jen mi ta tlustá šňura nechtěla vlézt do oček pro závěs, tak zatím jen na motouzu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2016 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 6. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2016 Konečně jsem si koupil šňůru, tak jsem to sjednotil a pověsil. Jen mi ta tlustá šňura nechtěla vlézt do oček pro závěs, tak zatím jen na motouzu... IMG_20160306_163623291.jpgNádhera , dokonce třikrát datumatic .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 6. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2016 No jo, taky tam jsou. Ani jsem je ještě nezkoušel, jeden kalendářní mechanismus bohužel chybí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 6. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2016 (upraveno) Mohl bys, prosim te, nahodit detailnejsi foto tech datumatic ?Diky. ;-) Upraveno 6. března 2016 uživatelem Hardslimer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 12. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2016 Je to standardní model, fotek je myslím všude milion... Jinak pěkná stránka je http://www.muzeumhodin.info/datumatik.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2016 No, Atomicu, Ty ses taky dost slušně rozjel ukázal jsem ty fotky manželce že jako ty náramkový hodinky jsou doma míň nápadný, ale začala mluvit o tom že nám visí několik nástěnných v každé místnosti a že zapomínám na budíky. Zvlášť na těch budících mě upekla dokřupava pěkný to máš, pěkný !! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 No, tak já mám ještě velkou krabici s dřevěnými kuchyňskými hodinami (Tik Tak, Chronotechna a jiný bordel) a ještě jednu s plastovkama ze Šternberka... Ještě mám pár skleněných, ty bych ještě asi mohl pověsit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 Hm. Tak to v tom taky slušně krauluješ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 18. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2016 Dnes mi zrovna přišly tovární hodiny Hainz - plechové s kovovými reliéfními číslicemi a nádherným švýcarským strojkem... Ale asi to zase omezím, času není moc a peněz bude třeba na jiné věci. Leda by se objevil třeba Laplace od ČKD (už jsem si jedny nechal utéct) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se