Přejít na obsah

Budíky, nástěnné a XXXL Primky

Doporučené příspěvky

• po měsíci...

Chtěl bych se zde podělit o získanou zajímavůstku. Že v nouzi po II. světové válce byly přídělové lístky na potraviny, a třebas i na látky, jsem nějak tak věděl, i někde v dějepisné knížce viděl, ale na "Známku na budík" z 7. XI. 47, to jsem čuměl :eek: jako "puk". Byla nejspíš tehdy na budík B60 - v Československu vyráběný od srpna 1946 v továrně Messap - později přejmenovaný na Chronotechnu. Na známce vydané Ministerstvem vnitřního obchodu v Praze - oddělením kovů (takové pojmenování mne také pobavilo :D) jsou razítka Chronotechny, Okresního národního výboru v Mn. Hradišti, Místního národního výboru Žďár u Svijan, okr. Mn. Hradiště a podpis vydávajícího - tedy ouřad jako hrom. Jméno spotřebitelky jsem musel (kvůli ochraně osobních údajů) částečně zakrýt - čistě teoreticky by si toto mohla ještě přečíst :). Tuhle Známku jste si ještě nedávno mohli prohlédnout ve "Věžním muzeíčku" hodin a hodinek v Soběslavi, vybudované několika místními nadšenci, které však pro nepřízeň tamějších vládnoucích radních (hamba jim ! :thumbsdown_anim:) zaniklo. Známka má velikost 5,5 x 5,5 cm.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je fakt další překvapení. Škoda, že tenkrát ještě nebyly náramkové hodinky - to by byla sháňka! :lol2:

Dávám tomu maximálně půl roku než se objeví zaručený originál :clap: Tyjo, známka na budík, to je super !!

Jééé, Soběslav... tam je vždycky tak fajn...

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Tuhle Známku jste si ještě nedávno mohli prohlédnout ve "Věžním muzeíčku" hodin a hodinek v Soběslavi, vybudované několika místními nadšenci, které však pro nepřízeň tamějších vládnoucích radních (hamba jim ! :thumbsdown_anim:) zaniklo. 

Jen bych upřesnil že nezaniklo tak docela, ale přestěhovalo se. Ne tedy do Humpolce, ale do Děčína.

http://www.muzeumhodin.info/decin_prohlidky.htm

Odkaz ke komentáři

Tuhle mi na Aukru jeden utek, no utek, hrozná cena 820,- :death:

Ale štěstíčko přálo na Kolbence o týden později, ten samý o 470,- levněji.

Tak tedy kočička s kočičkou.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Konečně jsem si koupil šňůru, tak jsem to sjednotil a pověsil. Jen mi ta tlustá šňura nechtěla vlézt do oček pro závěs, tak zatím jen na motouzu...

Odkaz ke komentáři

No, Atomicu, Ty ses taky dost slušně rozjel  :clap: ukázal jsem ty fotky manželce že jako ty náramkový hodinky jsou doma míň nápadný, ale začala mluvit o tom že nám visí několik nástěnných v každé místnosti a že zapomínám na budíky. Zvlášť na těch budících mě upekla dokřupava   :crying_anim: pěkný to máš, pěkný !!

Odkaz ke komentáři

Dnes mi zrovna přišly tovární hodiny Hainz - plechové s kovovými reliéfními číslicemi a nádherným švýcarským strojkem... Ale asi to zase omezím, času není moc a peněz bude třeba na jiné věci. Leda by se objevil třeba Laplace od ČKD (už jsem si jedny nechal utéct)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...