Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

O-kroužky do korunky - někde je tu na to vlákno i s popisem a rozměrem.

Těsnění pod dýnko koupit u hodináře na rozměr a to se zapasuje do profilu v pouzdře, který je okolo závitu na dýnko a potom zašroubovat dýnko.

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mám lehce ohnutou korunku. Samotná osička je rovná. Má cenu to rovnat? Jde mi právě o vodotěsnost, protože bych tam rád narval těsnění a právě si říkám, že tohle by mohlo dělat neplechu. Teď tam mám nějaký černý hnus. Nová korunka stojí (slovy) pět set korun a Parexo za 78 Kč je čert ví jaká volba.

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odesláno

Když už je tady takový pěkný vlákno tak,ikdyž jsem někde něco četl tady i jinde, by mě zajímalo, jak jsou na tom s vodotěsností nová renovační pouzdra na Igeny. Ted jsem ve fází vyčkávání ale očekávám od nich minimálně poloviční výkon, než původní Franty Venclovskýho, je to reálný? 

Odesláno

Ta podložka je v té korunce zapertlovaná. Musíš ji odpertlovat, odstranit zbytky původního těsnění, dát tam nové o-kroužky a znovu zapertlovat.

Takže doma, je asi zbytečné to dělat....

Odesláno (upraveno)

Budem sice ako somar sa vypytovat do detailu. Ale ak dobre chapem, do korunky natlacim tie o kruzky a potom na ne vlozim tu podlozku. a potom sa cela korunka i s hriadelom vsunie spat do puzdra? No ja si to robit nebudem. Teda nie na tychto. Este mi neprisiel otvarak na veko a ostatne pomocky. Chcem to zobrat k hodinarovi, co ich mal v ruke. Ten tam dal pastu miesto toho mazutu a bavil som sa s nim, ze tam idu tie o kruzky. No primky robi okrajovo, tak ziskavam co najviac informacii, aby sme to dokopali k tej vodotesnosti. Ma aj zariadenie na skusku vodotesnosti, lebo ti ostatni co som oslovil ani to nemali. tak rad by som to i na miest u neho potom skusil. Ostatne tesnenia su uz vymenene, len ta korunka.

Upraveno uživatelem CsabaC
Odesláno

Budem sice ako somar sa vypytovat do detailu. Ale ak dobre chapem, do korunky natlacim tie o kruzky a potom na ne vlozim tu podlozku. a potom sa cela korunka i s hriadelom vsunie spat do puzdra?

Korunka se nejdřív musí roznytovat,jako odstranit to zapertlovani (jako ty části které jsou na té podložce), ale jetu nebezpečí zničení korunky,když je to natvrdo roznytovane.

Odesláno

Budem sice ako somar sa vypytovat do detailu. Ale ak dobre chapem, do korunky natlacim tie o kruzky a potom na ne vlozim tu podlozku. a potom sa cela korunka i s hriadelom vsunie spat do puzdra? No ja si to robit nebudem. Teda nie na tychto. Este mi neprisiel otvarak na veko a ostatne pomocky. Chcem to zobrat k hodinarovi, co ich mal v ruke. Ten tam dal pastu miesto toho mazutu a bavil som sa s nim, ze tam idu tie o kruzky. No primky robi okrajovo, tak ziskavam co najviac informacii, aby sme to dokopali k tej vodotesnosti. Ma aj zariadenie na skusku vodotesnosti, lebo ti ostatni co som oslovil ani to nemali. tak rad by som to i na miest u neho potom skusil. Ostatne tesnenia su uz vymenene, len ta korunka.

Tak si korunku objednej z Eltonu novou.

Odesláno

no objednavat si korunku nejdem...ked to ide jednoducho takto vyriesit. len najprv som to chapal tak, ze sa tam natlacia iba tie okruzky a oni doliehaju na puzdro a tym zabezpecia vodotesnost. teraz som zmeteny, lebo by som to potreboval vidiet, ci pochopit, ze ako to tesni...lebo teraz to chapem tak, ze ten pliesok drzi vo vnutri korunky tie o kruzky okrem toho ze su tam natlacene. lenze potom, ked tu korunku zoberiem, tak tesnenie je v hlave korunky a potom t apodlozka, tak co dolieha na puzdro? ech stve ma, ze nemam este to naradie, ze by som si to rozobral a pozrel si to osobne, nielen na fotkach

Odesláno

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

velmi pekne dakujem! teraz mi je to uplne jasne...ten posledny obrazok kde je trojica koruniek uplne pomohla..vlastne ten kruzok je vacsi a a ta cast gumy z tesnenia dosada na puzdro..ja som bol v tom, ze kruzok uplne zakryje tesnenie a preto mi to neslo do hlavy...super :)

Odesláno

tak som to nepochopil. ja som si myslel, ze hriadel ide cez otvor v puzdre a toci sa a ze tie cervene miesta treba vytesnit. preto som uvazoval tak, ze doliehaju tam tie gumy a tak to tesni. teraz vidim, ze to je vlisovane, ta cast a hriadel ide v tom. teda ak som to uz spravne pochopil a tie gumy brania nateceniu dnu do tej dutej casti. no vidim to tak, ze ked pridu nastroje, si tie primky otvorim a prejdem sam, nech mam aky taky zaklad o hodinkach a ich konstrukcii

• po 3 týdnech...
Odesláno

Trochu podrobněji se o těsnění sklíčka u PRIM SPORT I píše v "PRIMBIBLI" na straně 114: " ..... Sklo zalisované do pouzdra mělo vnitřní armovací kroužek, který zajišťoval těsnost zalisování skla do pouzdra.  .... " Docela by mne zajímalo, zda takto to samé dobré sklíčko těsní i po vylisování z nějakého "hodně jetého" pouzdra a znovu nalisování do jiného dobrého pouzdra PRIM SPORT I. Jedno takové docela dobré sklíčko mám v "pohotovosti", ale nevím, jestli při použití v jiném pouzdru bude těsnit, nebo ho budu mít jen "na parádu", nebo ho budu muset do jiného pouzdra nějak navíc zalepit aby těsnilo. Možná se tady o tom již někde psalo, ale nevím kde. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...