Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtel bych se na vas obratit s nasledujici zadosti o radu. Shanim zlate nausnice zdobene kombinaci vltavinu a ceskych granatu. Vim, ze podobny sortiment maji ve zlatnictvich v Ceskem Krumlove (a asi i jinde v jiznich cechach), ale to je trochu z ruky, tak bych si to chtel nechat az jako dalsi moznost. Nevite o dobrem zlatnictvi na Morave (idealne jizni, olomoucko a zlinsko taky neni problem) nebo ve vychodnich cechach, kde by takove sperky prodavali? Nechci zadavat zakazkovou vyrobu, ale chtel bych mit moznost vybirat z nabidky hotovych sperku (nemusi jit nutne pouze o nausnice). Predem dekuji za odpoved.

Odesláno

Já když sem tam něco kupuji, tak zde GRANÁT Turnov. Ale nákup vždy osobně, přes net jsem nákup zatím neprováděl, ale třeba ti to pomůže.

Odesláno

Já když sem tam něco kupuji, tak zde GRANÁT Turnov. Ale nákup vždy osobně, přes net jsem nákup zatím neprováděl, ale třeba ti to pomůže.

Urcite budu kupovat pri osobni navsteve. Diky, mrknu na to.

Odesláno

Pokud chceš šperk s ČESKÝMI granáty, tak jedině od d.u.v. Granát z Turnova. Toto družstvo vlastní jediný důl v ČR, ostatním firmám nedodává. Tudíž všechny ostatní společnosti používají pouze obyčejné almandiny ze zahraničních nalezišť, většinou z Indie či Pákistánu.

Mají i vlastní e-shop, nicméně tam zrovna nic podobného nemají. Myslím, že jsem ale na prodejně v Turnově zahlédl i šperky s vltavíny, které na webu nemají, můžu zkusit se tam podívat a případně vyfotit.

Odesláno (upraveno)

Tak koukám, že jsem byl pomalejší... Tak abych aspoň něco přihodil, tak nejlepší výběr zlatých šperků mají v Praze v Dlouhé ulici, v Turnově spíše jen stříbrné.

Upraveno uživatelem atomicsteve
Odesláno

máme 2 km od Turnova chalupu, udělej si výlet do Českého ráje a spoj to s nákupem granátových šperku, časem půjde cena nahoru, v lomu/dole u Třebenic (Litoměřice) už je zásoba granátů max na 10-15 let, pak proste nebudou a to co maj v italskejch zlatnictvích v praze není granát

http://www.granat.eu/cz/prodejny

jo a v prodejně Granátu ti taky daj certifikát pravosti, jako dostáváš na diamanty

A něco z Wiki

Česko ? Nejznámějším nalezištěm jsou jižní svahy Českého středohoří (70km2 v okolí Třebívlic, Třebenic, Podsedic a Měrunic). Ložiska se nalézají v náplavech (pyropové štěrky). Primárních výskytů je málo (vrch Linhorka). Jiná česká naleziště: Jičín a Stará Paka v Podkrkonoší, Mohelno, okolí Kolína.<li>Další výskyty pyropů jsou na nalezištích diamantů u Kimberley v Jihoafrické republice, v Arizoně v USA a v kimberlitech na nalezištích diamantů v Jakutsku (Rusko). Podle jednotlivých nalezišť bývá pyrop označován nejen jako český granát, ale i obchodními názvy jako "kapský rubín" nebo "arizonský rubín". Švýcarské a jihoafrické pyropy jsou hůře probarvené než kameny z Čech (české granáty). Méně významná naleziště jsou v Mongolsku, Barmě, Austrálii, v Makonde v Tanzanii a v Brazílii. Růžovočervené až nafialovělé směsi pyropu a almandinu, tzv.pyralmandin a (rhodolity) se nacházejí v Kalifornii.

Odesláno

Granát Turnov kameny nedodává, ale šperky ostatním zlatníkům ano a i s certifikátem, ale nazývat ten kus červené kartičky certifikátem je trochu moc. Není na něm jediný údaj o kamenech.

Odesláno

Skalis: Jestli nakonec pujdes do varianty - dodat kameny zlatnikovi, mohl bych ti 3-4 opravdove vltaviny venovat za nejaky tikajici Prim srot. Jsou to kameny mym otcem nalezene a mnou rozdavane:-) Delam si srandu, mam jich dost, uz jsem sympatickemu cloveku parkrat nejake dal.

Odesláno

Skalis: Jestli nakonec pujdes do varianty - dodat kameny zlatnikovi, mohl bych ti 3-4 opravdove vltaviny venovat za nejaky tikajici Prim srot. Jsou to kameny mym otcem nalezene a mnou rozdavane:-) Delam si srandu, mam jich dost, uz jsem sympatickemu cloveku parkrat nejake dal.

Na tohle nebudu mit bohuzel cas, protoze to nechavam jako vsechno na posledni chvili a potrebuju mit koupeno na zacatku prosince. Ale diky za nabidku!

Odesláno

Obávám se, že kombinaci vltavínů a granátu na jednom šperku neseženeš.:sad01_anim:

Jsou to naprosto rozdílné kameny. Dohromady jsem je v životě neviděl.

Zakázková výroba je nejlepší cesta - vybrat vzor a pak si jej nechat vyrobit v požadovaných parametrech.

Odesláno

By mne zajímalo jak to bude vypadat ty vltavíny spolu s granáty.

Dle mého moc hezky :smile_anim: třeba červené okolo a uprostřed zeleno kuk

post-7277-051463500 1352406787.jpg

Odesláno (upraveno)

Ještě tady, ale nekupoval jsem přes net od nich nic. :sad01_anim:

Upraveno uživatelem pikec
Odesláno

Brousit vltavín mi přijde jako barbarství... Když už bys chtěl český zelený kámen, tak olivín, třeba ze Smrčí u Železného Brodu (vlastně hned pod Kozákovem). Mám doma pár pěkných velkých krystalů, ale ty asi dám dohromady se žlutým syntetickým granátem od nás z firmy - LuAG:Ce nebo YAG:Ce. Navíc to bude pěkně svítit :nuke:

Odesláno

Na to brouseni vltavinu mam stejny nazor. Otec kdysi mame nechal zasadit do zlata vltaviny na krk, do nausnic, do prstenu. Ac nemam rad zlato dodnes se rad kocham - tema kamenama. Jeden privesek mela i brousenej, uz ho nema, zapadl nekam do dejin... opravdu to nebylo ono. Ja vidim kouzlo vltavinu v jejich vzdy (!!!) originalnim tvaru. Narozdil treba od diamantu kde obdivuju brus. Jakmile na vltavim nekdo sahne bruskou, u me ztraci na svem puvodnim vyznamu - cakanec cehosi z vesmiru co se rozprsklo o nasi rodnou hroudu. Co si budeme nalhavat, na brousenem vltavinu alespon ja nevidim ocima nic zajimaveho (narozdil od toho diamantu ktery nemam).

Odesláno

Brousit vltavín mi přijde jako barbarství... Když už bys chtěl český zelený kámen, tak olivín, třeba ze Smrčí u Železného Brodu (vlastně hned pod Kozákovem). Mám doma pár pěkných velkých krystalů, ale ty asi dám dohromady se žlutým syntetickým granátem od nás z firmy - LuAG:Ce nebo YAG:Ce. Navíc to bude pěkně svítit :nuke:

Ty delas v Cryturu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...