Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Kolegáčkové, nejsem si zcela jist, jestli tu už něco podobného neproběhlo/neprobíhá, ale bylo by myslím zajímavé si přečíst příběhy nás chronochorých pacientů o tom, kdy, jak a proč udělali tu největší, nejabsurdnější, případně nejdražší pitomost, zhovadilost, zhůvěřilost, pakárnu atd. při koupi, prodeji, apgrejdu, opravách apod. hodinek. Myslím, že by to mohlo být zajímavé počtení...

Na rozjezd něco z mé skromné kuchyně :

1) Začalo to celkem nenápadně docela výhodnou koupí nových hodinek Glycine Incursore s California dial. Úspora proti ceně u nás cca 2500 Kč

2) Po čase jsem zjistil, že California dial není přesně to pravé, takže následovala objednávka nového ciferníku za 800 Kč a jeho výměna za 500 Kč

3) Po dalším čase přišlo zjištění, že se k novému ciferníku nehodí původní ručky, takže opět objednávka tentokrát nových ruček za 900 Kč a jejich výměna za dalších 500 Kč

4) Celá akce trvala asi pět měsíců, dodatečný náklad byl 2700 Kč a při čtyřech návštěvách u Mechana jsem ujel po Praze cca 120 km (nemluvě o stráveném času). Na eshopu, kde jsem hodinky kupoval, je mezi tím zlevnili a rozřířili nabídku i o model s normálním cifrem, takže v tom stavu, do kterého jsem je po několika měsících dokopal, se dají teď nové pořídit s úsporou cca 5000 Kč proti ceně u nás...

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno

Šímo, nebylo by nějaké foto (ciferníků, ruček, před, po atd)? Děkuju

Na první fotce je původní model s California dial a špičatými ručkami. Mezifázi zachycenou nemám, to už byl ciferník s arabskými číslicemi 3,9 a 12, ale ručky špičaté a teď je z toho normálně prodávaný model Incursore II manual 3901.19-LB7, jen s tím rozdílem, že moje jsou na černém řemeni (originál Glycine 22/22mm) do kterého jsem nabušil po jednom nýtu, čož IMHO hodinkám prospělo. Nicméně... :frusty:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

ja myslim, ze bys mel jeste zkusit verzi s california dialem a stavajicima rucickama :)

Že mě to nenapadlo!!! Součástky mám, tak eště dvě návštěvy u Mechana á 30 km, jedno pětikilo a je to doma. Až zase budu potřebovat poradit, tak už vím kam se obracet...

Odesláno

sima, proste si si dokupil k hodinkam nejaky ten pribeh :speak_cool:

Když si vezmu těch vyhozenejch pět litrů, vojetý auto a další škody, tak bych ten příběh snad i oželel...

Odesláno (upraveno)

ved hej, len som sa snazil najst v tom trochu optimizmu :)

aby som nebol OT, tak som nedavno kupil hodinky a cena za zahr. dobierku presiahla cenu hodiniek... :suicide_anim: nie ze by to bolo vela, no z principu sa to sem snad hodi :rolleyes:

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Souhlasím s Gougym, největší pitomost byla registrovat se a pravidelně to tu navštěvovat. Hodinky jsem měl vždycky rád, jedny hezký omegy si pořídil dávno před chronomagem, sentimentálně si schovával tátovy igeny a svoje PSII ze školních let, ale nijak zvlášť jsem to neřešil. Chtěl bych se do toho stavu vrátit, zatím to nějak nejde, tak třeba časem...

Odesláno

Souhlasím s Gougym, největší pitomost byla registrovat se a pravidelně to tu navštěvovat. Hodinky jsem měl vždycky rád, jedny hezký omegy si pořídil dávno před chronomagem, sentimentálně si schovával tátovy igeny a svoje PSII ze školních let, ale nijak zvlášť jsem to neřešil. Chtěl bych se do toho stavu vrátit, zatím to nějak nejde, tak třeba časem...

Tak teď jsi mi připomněl jednu arcikokotinu, kterou jsem se před lety uvedl tady na fóru : Měl jsem doma luxusní Prim Sport, které jsem si osobně kupoval v Praze někde na Václaváku cca v roce 1975. Stály tenkrát asi 700 Kčs (to vypadá blbě to Kčs). No a mě nenapadlo nic lepšího, než napsat vlákno že je jako dám zadarmo tomu, kdo mě tady na fóru nejvíc pobaví. Lidi nabízeli peníze, psali básničky a různé vychytané texty a nekonec jsem je jak to nejpitomější hovado vezl užnevímkomu z Prahy do Ostravy, kde jsem mu je nechal v obálce na benzínce. Když si na to teď vzpomenu, tak bych si nafackoval...

Odesláno

Tomu se snad ani nechce věřit!

Zapamatuj si tento post a za rok-dva se na něj podívej :D (a na sebe..)

K neuvěření by naopak bylo, kdyby se to Sibiřovi nestalo :lol2:

Odesláno (upraveno)

Když si vezmu těch vyhozenejch pět litrů, vojetý auto a další škody, tak bych ten příběh snad i oželel...

To skoro zní, jako bys nemluvil o koníčku, ale o údělu člověka donuceného k dělání něčeho, co ho nebaví...

Jak mi onehdá řekl jeden zdejší vážený člen - "Když jsem si to spočítal, za 5 let jsem v hodinkách protočil milion, ale celková ztráta z prodejů byla 50 tisíc. Zdánlivě hnusný číslo - ale ukaž mi druhej koníček, co se dá provozovat za 10 tisíc ročně. Za to nemáš ani permici na green."

A má pravdu.

Já jsem taky nelitoval ani koruny - kdybych měl začít litovat, můžu se na celý hodinky vy...t...

EDIT: typo

Upraveno uživatelem carpaccio
Odesláno

Jasně že koníček musí něco stát, to nezpochybňuju. Ale pak jsou různé nuance, které tu činnost dělají více, či méně smysluplnou. Když si stavím horské kolo, tak složené z jednotlivých dílů je taky dražší, než kdyby se koupilo hotové, ale fór je v tom, že si postavím takovou konfiguraci, kterou zaručeně nikdo nemá. Ale tady jsem si postavil za 15 + další náklady hodinky, které jsem mohl mít nové za 10. Ale nestěžuju si...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...