Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Dobrý den! Hned na úvod musím zdůraznit , že jsem naprostý laik a navíc ženská, takže výběr hodinek je u mě spíše věcí intuice a také nadřazuji design nad jiná asi důležitější kritéria.V současné době mi tak nějak dosloužily, nebo dosluhují všechny mé hodinky (sportovní, klasicné a "elegantní"), jednalo se o modely v ceně 2-3 tisíc a sloužily cca 5 let, nyní bych si ráda pořídila jedny "pořádné" a sáhla do vyšších pater-což pro člověka s mým finančním zázemím představují hodinky kolem 7 tis. -to je pro mě už opravdu luxus. Poslední dobou jsem zhlédla na netu nepřeberné množství a nejvíce se mi zalíbily Prim Čechíno : vím, není to žádná novinka, ale holt jsem objevila Ameriku. První silný důvod pro je ten, že se jedná o tuzemskou tradiční značku a doufám, že je zde (nebo alespoň v Evropě) převážná část hodinek vyrobena, druhý důvod je vzhled, který naprosto odpovídá mému vkusu (sportovní, ale zároveň klasické a nadčasové) a v neposlední řadě mě zaujal zůsob zpracování těla (CNC) a také to že, se jedná o limitovanou edici . Ráda bych slyšela od vás co "do toho vidíte" jestli je to rozumná koupě nebo by jste stejné peníze investovali do jiných hodinek např. už s automatem neb Čechína jsou bohužel quartzky-což považuju za jediný jejich handicap. Děkuju!!!
kubson Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Vítej na fóru. Za mě k výběru jen 2 poznámky:- název "Čechíno" mě strašidelně tahá za uši, to by pro mě byl zabijá i kdyby se mi hodinky líbily,- CNC obráběním se vyrábí drtivá většina hodinkových pouzder.
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Vítej na fóru. Za mě k výběru jen 2 poznámky:- název "Čechíno" mě strašidelně tahá za uši, to by pro mě byl zabijá i kdyby se mi hodinky líbily,- CNC obráběním se vyrábí drtivá většina hodinkových pouzder. Díky, ....no z toho názvu taky nejsem vedle : nemám tyhle patvary ráda, ale hodinky za to nemůžou:) ..... já si právě myslela (dle jejich promo textu), že CNC obrobení (?) je výsada těch opravdu drahých modelů , takže už mé sympatie k nim mírně ochladly.)
bandicoot Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 (upraveno) Uvnitř je baterková Ronda, takže žádná Evropa.Zpracování a dojem z hodinek nebude nijak oslnivý (potištěný cifr, titěrný ručky). Hodinky se i přes vzletný popisek nijak nevymykají produkci za pár tisíc. CNC je v tomto případě pro uživatele zanedbatelný marketing.A ta návaznost na tuzemský fotbal taky nic moc. Tohle tě neoslovuje? http://www.chronoshop.cz/traser-classic/traser-classic-basic-white 7k není úplně ideální budget na automaty, takže bych se radši držel baterky.Maximálně tak Seika, ale počítej s jistou nepřesností těch levnějších strojků.http://www.azwatch.cz/hodinky/se214-seiko-5-sports-mod-snzf15k1 Pokud ale prahneš po tom, mít na hodinkách logo PRIM Manufacture 1948, tak se zkus prosím mrknout na decentnější a povedenější modely Linea 40Q (který má historický odkaz na slavný model), Czech team I, přinejhorším Czech team II.http://www.adk.cz/katalog/ostatni-produkty-a-znacky/hodinky-prim/ Upraveno 22. listopadu 2012 uživatelem bandicoot
bandicoot Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 (upraveno) Uvnitř je baterková Ronda, takže žádná Evropa. Samozřejmě Ronda je swiss, nevím na co jsem myslel... Upraveno 22. listopadu 2012 uživatelem bandicoot
nettopejr Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 S těma Traserama jsi mi nasadil brouka ;-) Vybírám vánoce pro manželku a tyto se mi docela líbí(jednoduchý, přehledný, nositelný kamkoliv...hmmmmBudu přemýšlet..
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Uvnitř je baterková Ronda, takže žádná Evropa.Zpracování a dojem z hodinek nebude nijak oslnivý (potištěný cifr, titěrný ručky). Hodinky se i přes vzletný popisek nijak nevymykají produkci za pár tisíc. CNC je v tomto případě pro uživatele zanedbatelný marketing.A ta návaznost na tuzemský fotbal taky nic moc. Tohle tě neoslovuje? http://www.chronosho...sic-basic-white 7k není úplně ideální budget na automaty, takže bych se radši držel baterky.Maximálně tak Seika, ale počítej s jistou nepřesností těch levnějších strojků.http://www.azwatch.c...ts-mod-snzf15k1 Pokud ale prahneš po tom, mít na hodinkách logo PRIM Manufacture 1948, tak se zkus prosím mrknout na decentnější a povedenější modely Linea 40Q (který má historický odkaz na slavný model), Czech team I, přinejhorším Czech team II.http://www.adk.cz/ka...y/hodinky-prim/ Tak s Rondou už máme jasno:), ale asi ikdyby to byl japonec, nic zásadního to nemění......zpracování a dojem se mi právě líbí -potištěný cifr a tit´. ručky mi nevadí -zatím bych na ně ještě mohla pár let vidět. Že je vyzdvižení CNC opracování marketing -o tom nepochybuju, ale já jsem bohužel asi přesně ta cílovka: co o tom mnoho neví, ale v mozku jí uvízne to spojení CNC = něco extra. O návaznost na fotbal mi vůbec nejde, kdyby měly hodinky spojitostost s jiným sportem : pro mě jen lépe Z tvých alternat. nabídek mě oslovily jen ty Primky za 9 -což bych za ně nedala, Trassery jsou už zas až příliš klasické a Seika vypadají spíš jako pánské, navíc jsem zapoměla zdůraznit, že rozhodně nechci nic s kovovým tahem. Díky
bandicoot Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 (upraveno) A nechceš si tu počíhat na sportky jedničky po repasi (Prim Sport Igen)? Tady ti asi málokdo tuhle koupi posvětí. Zkus se nad těmi hodinkami zamyslet třeba v kontextu s tímto swiss made kouskem v automatu... http://www.chronoshop.cz/steinhart-marine/steinhart-marine-38Pořádně se dívej na detaily, které na jedné straně jsou, na druhé nikoliv...A zapomeň na ten marketing plný jedinečných technologií a CNC obráběcích strojů... Upraveno 22. listopadu 2012 uživatelem bandicoot
villain83 Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Priklanim se k Bandimu,radsi bych par korun dosetril,myslim,ze ta trojka navic neni az zase tak moc,nehlede samozrejme na neporovnatelny kvalitativni rozdil,myslim,ze s tema Marinama by si delala dlouho paradu..tyhle hodinky by ti urcite vydrzely dyl,nez pet let.
villain83 Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 ...a ty Igeny jsou vubec vyzva,na ty uz mam taky policeno,s tema by si ostudu taky nedelala,ba naopak,je vic barevnych variant,mas z ceho vybirat;-)
kubson Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Kubo a neni to spis naopak, ze se drtiva versina pouzder spis lusuje ? Nejak si nedokazu predstavit ty miliony vuprodukovanych quartzovych hodinek s pouzdry obrobenymi na CNC. oprava: drtivá většina hodinek za tyhle peníze?
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 A nechceš si tu počíhat na sportky jedničky po repasi (Prim Sport Igen)? Tady ti asi málokdo tuhle koupi posvětí. Zkus se nad těmi hodinkami zamyslet třeba v kontextu s tímto swiss made kouskem v automatu... http://www.chronosho...nhart-marine-38Pořádně se dívej na detaily, které na jedné straně jsou, na druhé nikoliv...A zapomeň na ten marketing plný jedinečných technologií a CNC obráběcích strojů... ...nj ale Igeny jsou snad jen v pánské verzi... ...s tím posvěcením: trochu jsem naivně doufala, že mi to tu alespoň někdo odklepne.) .....jinak ty Steinharty se mi líbí-akorát ta cena už je fakt nad mým stropem -ikdyž možná ne dramaticky...mě se v tomhle obchodě líbily tyhle, to bylo ještě před tím než jsem objevila ty neštastné Čechína http://www.chronoshop.cz/autran-viala-flieger-ladies/autran-viala-flieger-ladies ...ad CNC -zkusím na to zapomenout, ale půjde to těžko
nettopejr Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 (upraveno) Priklanim se k Bandimu,radsi bych par korun dosetril,myslim,ze ta trojka navic neni az zase tak moc,nehlede samozrejme na neporovnatelny kvalitativni rozdil,myslim,ze s tema Marinama by si delala dlouho paradu..tyhle hodinky by ti urcite vydrzely dyl,nez pet let.Jenže já na druhou stranu rozumím tomu, když někdo řekne, že je pro něj luxus hodinky okolo 7000,- . Jasně že ty doporučované Bandim jsou asi lepší- swiss, safír, automat..atd., ale..Myslím, že by bylo asi možné vybrat za sedmičku pěkné i kvalitní hodinky. Za mne ale "Čechíny" taky ne. Mně se moc nelíbí :-( (ale každý má jiný vkus)Já osobně bych jako negativum neviděl ani ten "Quartz pohon". Každý systém má pro i proti a automat bude cenu dost prodražovat (respektive nevím jestli není lepší dražší qurtz, nebo levný automat) (edit: nějaké překlepy) Upraveno 22. listopadu 2012 uživatelem nettopejr
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Priklanim se k Bandimu,radsi bych par korun dosetril,myslim,ze ta trojka navic neni az zase tak moc,nehlede samozrejme na neporovnatelny kvalitativni rozdil,myslim,ze s tema Marinama by si delala dlouho paradu..tyhle hodinky by ti urcite vydrzely dyl,nez pet let. ...no nevypadají špatně, ale ty 3tis. ač se to nezdá, jsou pro mě problém-sbírám něco, co taky není zadara.) .... ale určitě je to námět k zamyšlení a možná to časem přehodnotím.
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Jenže já na druhou stranu rozumím tomu, když někdo řekne, že je pro něj luxus hodinky okolo 7000,- . Jasně že ty doporučované Bandim jsou asi lepší- swiss, safír, automat..atd., ale..Myslím, že by bylo asi možné vybrat za sedmičku pěkné i kvalitní hodinky. Za mne ale "Čechíny" taky ne. Mně se moc nelíbí :-( (ale každý má jiný vkus)Já osobně bych jako negativum neviděl ani ten "Quartz pohon". Každý systém má pro i proti a automat bude cenu dost prodražovat (respektive nevím jestli není lepší dražší qurtz, nebo levný automat) (edit: nějaké překlepy) Jj, o to mi také jde : co je vlastně lepší? Drahé quartzovky nebo levné automaty ...prostě ráda bych kvalitu za rozumnou cenu anebo ještě lépe co nejlepší poměr cena /výkon (to chce asi každý) , ale ještě nepěkně míchá kartami ten vzhled . občas se na něco ufixuju a jdu navzdory většinovému názoru.
Tomas_2002 Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Jej ty Steinhart Marine jsou ale pěkný ! Vzhledem k tomu, že se blížej Wajnachty tak bych řekl příbuznejm:"Hele, místo abyste mi letos k vánocům koupili zas nějaký nepotřebný kraviny jak máte ve zvyku, tak mi raději přispějte na pořádný kukačky!" a to by bylo, že by se ta trojka mezi příbuznejma nevybrala
bandicoot Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 (upraveno) Ja tady ty Steiny nedaval jako alternativu, ale jako ilustracni priklad, co je mozny ziskat v teto cenove hladine.Taky bych sem mohl dat analogovy Casia G Shock, kde v tyhle cene ma clovek vychytavky v podobe solarniho napajeni, radiovyho rizeni, budiku, dualniho casu, stopek...Proste me ty Cechina prijdou za tu sedmicku prilis obycejny. Prave proto, ze sedm tisic vubec neni malo. Ale pokud se libi a je to urcujici faktor, tak bych to neresil.Urcite bych doporucoval nejdriv zajit treba do Koscomu mrknout na jine hodinky v podobne cenove hladine a pak si ty Primky osahat. To bude vypovidajici. edit: samozřejmě musím dodat, že čechína dávají daleko větší smysl, než pseudoznačkový hodinky v hodinářství v areálu Kauflandu, tam kolikrát ta sedmička na cenovce nedává smysl vůbec Upraveno 22. listopadu 2012 uživatelem bandicoot
Kassia Odesláno 22. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Jej ty Steinhart Marine jsou ale pěkný ! Vzhledem k tomu, že se blížej Wajnachty tak bych řekl příbuznejm:"Hele, místo abyste mi letos k vánocům koupili zas nějaký nepotřebný kraviny jak máte ve zvyku, tak mi raději přispějte na pořádný kukačky!" a to by bylo, že by se ta trojka mezi příbuznejma nevybrala Jasně, on by nebyl problém to dát tímhle stylem do kupy, ale peníze od příbuzenstva už půjdou zase na něco jiného: sedím prostě na více židlích:) ..na druhou stranu to zas tak ukrutně nehoří: můžu to došetření překlenout na mých starých Timexkách
Tomas_2002 Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 Ještě máš jako ženská možnost jít za přítelem a pronést něco ve smyslu: "Jestli mě opravdu miluješ....."
villain83 Odesláno 22. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2012 I ty fliegery od Autran V. jsou mnohem hezčí,než ty "Čechýna"...a za ty peníze myslím vůbec hodně muziky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se