misoo Odesláno 29. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2012 (upraveno) Fortis B42 Official Cosmonauts : http://www.fortis-wa...t.php?idart=809 Priemer : 42mm puzdro, 44mm luneta (bez korunky)Vyska : 12mmLug to lug : 51mmKaliber : ETA 2836-2, 25 kamenov, 28 800 bph, tlmic vibracii IncablocCifernik : cierny matny s bielymi indexami a arabskymi cislamiKorunka : priemer 7mm, nesrobovacia, v defaultnej polohe manualny natah, vo vytiahnutej polohe c.1 smerom dole - nastavenie dna, vo vytiahnutej polohe smerom hore - nastavenie datumu, poloha c.2 nastavovanie casu, funkcia hackLuneta : 120 kliknuti, otocna jednosmerneWR : 200mSklicko : plochy zafir s obojstrannym modrym ARLumi : velka, mala rucicka, kruhovy bod na sekundovke, arabske cisla, body za cislami, "sipka hore" na pozicii 3, kruhovy bod na lunete na pozicii 12Dno : srobovacie plne bez priehladu; logo Fortis, Ruskej vesmirnej agentury a Treningoveho centra J.Gagarina pre kozmonautovDostupne remene : ocelovy tah s klasickou (plechovou) sponou (zvlast cca 250?), kozeny remienok (), gumeny remienok s preklapacou sponou (cca 170?)Sirka tahu : 20mm po celej dlzkeHrubka tahu : 4mm po celej dlzkeHmotnost hodiniek na tahu : cca 190g Vobec netusim ci ide o pilotky, "tool watch"e, alebo potapky. Radu B42 ma Fortis divne rozhodenu vo viacerych tematickych celkoch a vsetky su si velmi podobne. V zaklade je 5 druhov B42 : Cosmonauts - male cisielka, zelena lumi; Titan - stredne cisla, tyrkysova lumi (samozrejme su z titanu); Marinemaster - velke cisla, modra lumi (navyse zubatica - luneta so zvyraznenymi zubkami); Diver - male cisla ale embosovane a skeletonove rucicky; a posledne Flieger - bez lunety s leteckym cifernikom. Nasledne kazde v chrone, + specialne karbonove a marsove limitky... trochu bordel... Ja som si vybral Cosmonautov pretoze ma male cisla, t.j. su umiestnene blizsie k obvodu ciferniku a ten na mna posobi cistejsie a prehladnejsie. No vsetky maju nieco do seba, bolo to tazke rozhodovanie. Na uvod musim povedat, ze hodinky posobia nazivo podstatne mensie ako z fotiek. Nosia sa velmi pohodlne, na moju ruku (18,5cm) sadnu ako uliate a je doslova radost ich nosit. Pacia sa mi z kazdeho uhlu pohladu. Niesu to ziadne lestenky, skor taky tmavy techno-tool-sporty look. Proste chlapske univerzalky do kazdeho pocasia a ku kazdemu obleceniu (okrem obleku). Cifernik aj vsetky detaily posobia drobnym dojmom, zato su nadherne ostre a detailne bez jedinej chybky ci nedokonalosti. Cas sa da vdaka vyraznym a dlhym rucickam paradne odcitat aj zo vzdialenosti niekolkych metrov. Cisla su malicke a tenke, takze pouzitelne len "z ruky". Cierno-biely cifernik a luneta posobia decentne a neutralne. Oranzova sekundovka (na slnku kriklavo neonova) dodava hodinkam sportovy smrnc. Ide pekne plynulo a v noci lumi gulka zaujimavo straduje po kruznici, velmi zaujimavy efekt. Lumi je zelena, najviac svietia rucicky a bod na lunete. Slabnutie je cca linearne a po par minutach je ich vidno len v tme. Do rana ich vsak pekne vidno. Cisla a indexy svietia slabsie a vydrzia len par minut. Hodinky maju funkciu Day Date (DE, ENG). Preklapaju sa naraz behom mrknutia oka presne 5 minut pred polnocou (je to tak aj na inych Fortisoch, netusime preco to neni presne o polnoci). Ich preklopenie je zavisle od minutovej rucicky. Su to moje prve hodinky s lunetou, nejako som jej okrem pocitania piv neprikladal dolezitost, no za tych par dni co ju mam som ju realne pouzil aspon 20x. Je to vyborna vecicka a tak trochu sa bojim, ze mi to vyblokuje pripadne dalsie hodinky co lunetu nemaju... Antireflex plni svoju ulohu vyborne, sklicko je casto "neviditelne". Pri odrazoch svetla hadze vsetky odtiene modrej cez fialovu az po uplnu tmavomodru az ciernu. Velmi efektne. Snad sa mi ta vonkajsia vrstva nepodari poskriabat, alebo castym cistenim osuchat... Paci sa mi aj kombinacia automatu s rucnym natahom a preklzovacim systemom pri pretiahnuti korunky. Mozem krutit s korunkou kedy a kolko chcem a ked sa mi nechce, rotor sa postara. Presnost je zatial +8s denne, uvidime casom... Ocel na celych hodinkach vratane tahu ma krasnu tmavsiu farbu s jemnym brusom. Bohuzial spona tahu je obycajna plechova. Funguje zatial dobre a je tiez pekne prebrusena s logom Fortis, no vydava lacny plechovy zvuk. Nastastie pri noseni je ticho a nijako ju negativne nevnimam. Obsahuje aj cca +2cm predlzovaci mechanizmus (na neopren?) a jemne doladenie pomocou pruznych baretov. Takze pre malu upravu velkosti nie je potrebne presrobovavat dieliky tahu, staci ostry nastroj a da sa to posuvat cca 4 dieliky v rozmedzi 1 cm. Pri kupe som sa trochu som sa bal velkosti, hlavne sirky tahu 20mm, no zvykol som si raz dva. Oproti Steinhart B-Uhr 44mm posobia subtilnejsim a decentnejsim dojmom. Celkovo zatial velka spokojnost, uvidime kolko mi to vydrzi Video YT : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bNP3WqFN24s Upraveno 29. listopadu 2012 uživatelem misoo
Leclerc Odesláno 29. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2012 Povedená recenze, pěkné fotky a skvělé hodinky
Daemonultimate Odesláno 29. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2012 Parádní recenze,dověděl jsem se pár věcí,o kterých jsem neměl tušení.Vybral jsi zlatou střední cestu,tedy použitelnější ve více situacích,než třeba maríny s tou zubaticí a bílou datumkou s černým písmem,tahle černá s bílým tam spíš pasuje.Sám na nich ocenuji day-date,které mi ve vyšším segmentu chybí a tam kde je bud nevyhovuje model nebo cena.Velikost se mi zdá tak akorát,aby se v lunetě neztratily a naopak,aby se neztratila ruka pod nimi.Antireflex je úplně bezvadnej a myslím,že si nemusíš dělat starosti s jeho poškrábáním při běžném používání.Bude bezva,když budeš informovat jak se zmněnila časová odchylka.Máš to pěkný.
misoo Odesláno 30. listopadu 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2012 diky za pochvaly odchylku dam neskor vediet
blam Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2012 (upraveno) Misoo pekně si to napísal. Sedí Ti perfektně. Moje dělají zatím 6 sek. do plusu. Snad to vydrží. Tak Ti žalám ať dlouho vydrží. Edit: Zapomněl jsem pochválit foto. Zajisté přidáš časem nějaké s využitím antireflexu. Upraveno 6. prosince 2012 uživatelem blam
misoo Odesláno 10. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 vdaka za pochvalu odchylku mam podobnu, resp. co som odsledoval tak +3s. az +10s., konkretne som este nemeral, ale inak spokojnost
blam Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 Bude asi zalezet jak budou hodinky polozene. Vyzkousej odmerit odchylku ve vice polohach.
misoo Odesláno 10. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 to je ten problem, vecer ich ulozim do nejakej polohy, rano sa zobudim, vezmem ich a niekedy okolo obeda zistim ze som chcel nieco cez noc zmerat...
Majk1 Odesláno 10. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2012 Tuze krásný univerzály - moc pěkný a super recenze i fotky.
misoo Odesláno 12. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 dik pridavam par foto na silikone zo strapcode : http://www.strapcode.com/store/20mm-plain-black-silicon-strap-deployant-clasp-sport-watch-p-2072.html
Daemonultimate Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 Až zjistíš,že jsou na gumě bezva,stejně koupíš origo,je to úplně něco jinýho.
Harry Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 Nu toť To je tak příjemný nošení potom...
Chorche Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 Super recenze a fotky, díky! Pokochal jsem se
CEGY Odesláno 12. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2012 Pěkná recenze. K té lumi, mám chrono pilot professional, tuším od 2006 a lumi už je skoro nefunkční. Vono ani zamlada to nebyla žádná pecka.
Palko75 Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 Super recenze. S tím silikonem jsi mě trošku nahlodal mirně při nošení tahaj za chloupky ne, že by hodně, ale přeci jen mě občas zaškubnou.
misoo Odesláno 17. prosince 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 Dikes. Ked mam tah volnejsi ze mi trochu plavu na ruke, tak tiez ma sem tam potiahne, radsej ho mam preto na tesno aby sa hodky nehybali, vtedy netaha a ani pohyb hodiniek ma neznervoznuje
jankoxxx Odesláno 17. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2012 miso, ani nevies ako som rad ze sa na teba prilepili som zvedavy ako bude tento vztah pokracovat
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se