Přejít na obsah

Dýmky

Doporučené příspěvky

Děkuji za tip.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pomalu oprašuju dýmky s cílem otevřít někdy sezónu venkovního bafání.
Používám vlastně jen dva kousky, svoji první fajfku Dvě Tváře & starého buldočka po citlivé renovaci. Voní krásně, po švestkách..
IMG_4624.thumb.jpeg.38cccefe3a040c56cbe8ec4cea5efc7c.jpeg

Sakra vy tady máte krásný sbírky. Chci nejakeho buldočka, ale nemohu na něco pěkného narazit. Ach jo, plus taky nový (větší) stojánek:-)

Odkaz ke komentáři

V 26. 4. 2024 v 17:40, Dagoberd napsal:

Používám osvědčenou metodu převzatou asi od jednoho místního dýmkotvůrce. Plivnu na náústek a utřu do cípu flanelové košile.

Na zvýšení lesku je dobrá i aplikace Snapseed. Aplikuje se pouze na fotku, nikoli na dýmku.

Za tím si stojím, ale je potřeba mít dýmky předtím dobře vyleštěné, pak to jen udržovat.

V 26. 4. 2024 v 17:47, Bert napsal:

Pasty ano filcák NIKDY! ten to spálí. Hadrák na pasty, na leštění flanel.

V 26. 4. 2024 v 14:22, Kapelnik napsal:

Souhlas. Nicméně se přiznám, že při kouření pocitově nijak nezaznamenávám teplotu kouře proti tradiční Jirsovce. Tak nevím, jestli to kouřím blbě, moc rychle (což je vlastně totéž) nebo jestli ten rozdíl je tak malý, že nelze prakticky zaznamenat?

Pokud kouříš standardní hlavičku 20x35mm pod hodinu a půl, tak je to za A. SRY 😉

Odkaz ke komentáři

V 26. 4. 2024 v 22:43, nazdarhodiny napsal:

Ja si pred lety nechal nadelit stojanek na 5 kousku. A pak jsem mu vyrobil z kusu dratu druhe patro. A stejne to nestaci 😉 Hodinkovnici mam taky optimisticky jen na vosum kousku a je to beznadejne malo. 

IMG_7871.jpeg

Ten drát je dobrá známka punku! 👌😀

V 26. 4. 2024 v 22:45, bohus76 napsal:

Radek ( Tikal) umí luxusní. Něco to stojí,ale stojí to za to😉

20220210_124509.jpg

Uctivá poctivost.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Kapelnik napsal:

ze světa ochucených

No, proti gustu. Ja mel ten vyvoj opacny a zacinal jsem na Peterson University flake (jemne aromatizace asi po svestkach) a dalsi oblibeny byl Erinmore flake/mixture (na krabicce byl ananas, ale aromatizace byla velmi jemna po susenem anonymnim ovoci). Jenze jsem koukal ze uz se k nam ani jeden nedovazi a ty soucasne uz neznam.

Odkaz ke komentáři

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, Kapelnik napsal:

Kolegové, leta kouřím jenom neochucené tabáky. Rad bych ochutnal něco ze světa ochucených. Prosím doporučili byste něco oblíbeného a osvědčeného? Děkuji

Já kouřil aromatiky když jsem začínal, pak už ne. Ale teď, jak jsem to omezil, říkal jsem si, že zase něco vyzkouším. A docela mi zachutnal Autumn Evening. Myslím, že stojí za vyzkoušení. Obzvlášť v kombinaci s Piquerem. 😀

439352856_968483538002826_3468854168883441485_n.jpg

Odkaz ke komentáři

Já kouřil aromatiky když jsem začínal, pak už ne. Ale teď, jak jsem to omezil, říkal jsem si, že zase něco vyzkouším. A docela mi zachutnal Autumn Evening. Myslím, že stojí za vyzkoušení. Obzvlášť v kombinaci s Piquerem. 
439352856_968483538002826_3468854168883441485_n.thumb.jpg.08c73411be997a23d36d739d1e59f7a1.jpg
Ta cena je ale do humoru, o 50% více než DE.https://www.etabakladen.de/cornell-diehl/pfeifentabak-cornell-diehl-autumn-evening-dose-57g

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Dekuji za tipy. Mam z ceho vybirat a neco zkusim. Diky!

Odkaz ke komentáři

před 25 minutami, Nick06 napsal:

Ta cena je ale do humoru, o 50% více než DE.https://www.etabakladen.de/cornell-diehl/pfeifentabak-cornell-diehl-autumn-evening-dose-57g

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

No, mě spíše přijde do humoru, to co jsi napsal. V návaznosti na to, kde se nacházíme.😀 Točit náramky s rafičkami za deseti a statisíce, není nic divného a cena tabáku je divná? 😀Já nevím, ale ne každý si může zajet do DE koupit tabák. Pak další věc, ten obchodník to sem musí nějak legálně dostat, což s tabákem není zrovna jednoduché. Takže za mě je to v pohodě, jasně taky bych ho rád koupil levněji, to je jasný, ale jsem rád za možnost ho vůbec koupit. Mimochodem, není to o 50%. 😉 

Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, Kapelnik napsal:

Kolegové, leta kouřím jenom neochucené tabáky. Rad bych ochutnal něco ze světa ochucených. Prosím doporučili byste něco oblíbeného a osvědčeného? Děkuji
c8fb9749c624921709f31427f2197df1.jpg

Hlavně si ohlídej, aby ta aromatizace byla přírodní a ne chemie z Planty, to se kouřit nedá.

Na druhou stranu, pokud jsi kouřil přírodní, tak v tom směle pokračuj a hledej spíše chuťové kombinace přírodních tabáků.

Myslím třeba Vapery, Orientály, něco s Burley pokud sneseš silnější tabák, mýdláky, Latakii nebo Lakeland.

Pokud máš rád čisté virginie, tak i směs tří druhů virginie je v zásadě dost aromatická, nebo Navy směsi s rumem, nebo s Wizourem.... je toho fakt dost. 

Vyloženě třešně, višně, čokoláda a pod. tu chuť tabáku spíše zabije a zpravidla se i projeví na hoření tabáku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...