Tikal Odesláno středa v 06:45 Nahlásit Odesláno středa v 06:45 K Latakii se musíš prokouřit, pak možná oceníš ty chuťové nuance, kdy každý tabák dokážeš chuťově oddělit. Ale s latou je to jak jsem ti psal 50/50 miluji/nesnáším/
Jeronimo Odesláno středa v 07:02 Nahlásit Odesláno středa v 07:02 před 15 minutami, Tikal napsal: K Latakii se musíš prokouřit, pak možná oceníš ty chuťové nuance, kdy každý tabák dokážeš chuťově oddělit. Ale s latou je to jak jsem ti psal 50/50 miluji/nesnáším/ Jo, bude to jako se vším. Člověk se musí ke všemu dopracovat. Pak chutě se můžou v čase vyvíjet, z každé dýmky může tabák chutnat třeba maličko jinak, už jen faktor filtr/nefiltr, atd.... A to mě vlastně baví 1
Tikal Odesláno středa v 07:21 Nahlásit Odesláno středa v 07:21 JJ, je to věčná cesta a věčné hledání. 2
Conrad Odesláno středa v 07:44 Nahlásit Odesláno středa v 07:44 před 16 hodinami, Jeronimo napsal: Orlík, Orlik a Chacom 280 Tradition. A jak mi dnes do SZ správně poznamenal člen Conrad, tak tradice značky Chacom sahá až do roku 1825, tak to máme letos 200 let. Kde ten tabáček kupuješ
Jeronimo Odesláno středa v 08:03 Nahlásit Odesláno středa v 08:03 před 15 minutami, Conrad napsal: Kde ten tabáček kupuješ Tento se mi podařilo chytit na FB, je to import z USA, proto tam není nálepka o varování která zabírá 50% místa. Byl cca rok uležený, neotevřený.
bohus76 Odesláno středa v 08:22 Nahlásit Odesláno středa v 08:22 před 37 minutami, Conrad napsal: Kde ten tabáček kupuješ Orlík z Dojčlandu
Nick06 Odesláno čtvrtek v 17:37 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 17:37 Pánové existuje nějaký snadný způsob jak chránit/ čistit ebonitové náustky? Mám rád Petersonky ale zlobí mě ten ne zhledný skus.Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk
bohus76 Odesláno čtvrtek v 17:52 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 17:52 Skoro neexistuje.... Držet mimo světlo ( slunce) a jak to jednou chytne oxidaci,tak je to věčný boj.... 2
nazdarhodiny Odesláno čtvrtek v 19:32 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 19:32 Oxidaci se asi uplne zabranit neda. Vetsinou to neresim dokud to nezacnr ovlivnovat chut - takova nakysla pachut. Pak sundat, namocit do vody se sodou, pockat, obrousit smirkem, zpatky nalestit a napustit pory v ebonitu treba karnaubskym voskem. Zas to par let vydrzi, ale zabranit se tomu neda. Vyhoda je ze jsou tyhle naustky prijemnejsi na “skus” nez akrylaty
pesnoaar Odesláno čtvrtek v 19:35 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 19:35 Mne akryl nevadi, zuby mam jeste pevny. Na ebonit pouzivam takovou tu mast od Savinelli, co maji na etrafice. A nejlepsi je SEM ebonit na dymkach od Tikala, ten je prijemny na skus a zaroven vydrzi.
Tikal Odesláno pátek v 06:43 Nahlásit Odesláno pátek v 06:43 Ono to chce pořádně dobrousit a vyleštit. Ve fabrice používají polotovary a moc je neleští, když se to udělá pořádně, vydrží to výrazně déle, ale to v domácích podmínkách nemáš šanci udělat. Mám na to své postupy a není to rychlý proces. Karnaubu na náustek fakt ne, udělá to na něm sice film, ale žužlat bych to nechtěl. Znám lidi, co to řeší naolejováním náustku, ale tím jen změní barvu, ne oxidaci. Klasický ebonit halt vyžaduje jistou péči. Mám ho na většině dýmek, jelikož kouřím vlastně jen hodně staré dýmky a nemám s tím větší problémy. Po dokouření utřu náustek papírovým kapesníčkem a lehce ho ním přeleštím a pár let jsem na to nesáhl, ale je fakt, že jsem si všechny před tím udělal... 2
gathol Odesláno pátek v 07:59 Nahlásit Odesláno pátek v 07:59 Nějak mě včera večer doma všichni rozčilovali, tak mě napadlo, jestli by nepomohla dýmka a dobrá kniha. Funguje to Dunhill 3YO Matured Virginia 1 1
Jeronimo Odesláno před 23 hodinami Nahlásit Odesláno před 23 hodinami (upraveno) Pravý čas na vintage Peterson Flame Grain a archivní Peterson Sunset Breeze. Upraveno před 23 hodinami uživatelem Jeronimo 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se