Qvido Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Fenix 3 , hodinky přestaly zobrazovat výšku, bar.tlak a teplotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 Jak se vám líbí nová řada F5 Plus, resp. jaký máte názor na změny oproti řadě F5? . Mám je pár dní (5PLUS), takže je ještě brzy na nějaké hodnocení. Je to u mě klasický příběh magora (schválně nepíšu chronomagora, protože stále si myslím, že mi do něj něco chybí): Potřebuji navigaci na kolo.... proč nekoupit Garmin?proč nekoupit i hodinky...proč nekoupit hodinky s navidací? :-) Takže jsem se rozhoupal pro 5X.Ale když mě člen Paw nakopl směrem k PLUS serii, bylo rozhodnuto během pár dní. Pro PLUSKA hrála navigace (mapa) v řadě 5 i 5S, možnost stříbrné lunety a srovnatelná cena. Takže jsem oželel safírové sklíčko z 5x a koupil 5Plus.Zatím si hraju a zkouším. Od včerejška zkouším baterku- po 21 hodinách smart + 3 hodinách GPS navigace na kole má 76%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 10. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2018 5plus mně přijde jako dobrá evoluce. Pred rokem a něco jsem se rozhodoval podobně jako nettopejr, v tý době byly pětky jasná volba. Říkal jsem si, že by to chtělo mapu, ale na 5x mám moc malou ruku, takže jsem skončil u pětek. Nakonec mně mapa na hodinkách ani nechybí. Pěší horskou turistiku, kde by měla mapa asi největší využití neprovozuju, na kole jezdím hodně (většinou po známých místech) a tam taky mapu nepotřebuju. Kdybych měl hodinky na řídítkách, tak zas přijdu o měření tepu. Po dlouhým váhání jsem zainvestoval do cyklopočítače Garmin Edge Explore a nelituju. Mám tep ze zápěstí a na řiditkách velkou mapu. BTW k hodinkám na kolo doporučuju pořídit tohle: https://www.aliexpress.com/item/MAGENE-gemini200-Speed-Sensor-cadence-ant-Bluetooth-for-Strava-garmin-bryton-bike-bicycle-computer/32786444572.html Dosáhneš s tím lepšího měření ujetý vzdálenosti, pokud koupíš čidla dvě, tak budeš mít i údaj o kadenci šlapání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 12. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2018 Poradíte mi, kde si mohu "vyrobit" z prošlé trasy při nějaké aktivitě videoanimaci? Prý to Garmin umí, ale nemohu to najít... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 12. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2018 Znám jen tohle: https://www.relive.cc. Na pokoukání dobrý, ale ve verzi zadarmo odkaz funguje 14 dnů po aktivitě, pokud bys to chtěl na trvalo, tak se za to platěj celkem těžký prachy. Vypadá to takhle: https://www.relive.cc/view/g22861764064 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 12. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2018 (upraveno) Tak dnes se ukončil test výdrže 5plus.Ve čtvrtek odpoledne jsem nabil na 100% a dnes odpoledne se mi vypnuly.Takže 3 dny stále na ruce (i v noci), stále propojeny přes BT s telefonem, WiFi aktivní, něco málo přes 6,5hodiny spuštěné aktivity + po celou dobu navigace s mapou(poslední 4hodiny navigace a aktivity při které se vypnuly jsem začínal s 53% baterky) Upraveno 12. srpna 2018 uživatelem nettopejr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 12. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2018 Paw - Relive jsem mezitím objevil také, zaregistroval, stáhla se mi včerejší aktivita, vytvořilo se mi video. Jenže když jsem se zaregistroval, už jsem měl v Garmin Connect i aktivitu z dnešního rána a tu mi to zatím nestahuje, jen tu včerejší, nevím proč... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 12. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2018 (upraveno) Vydrž, trvá to cca 2 až 4 hodiny než to dorazí. Dnešní aktivita ukončená ve čtvrt na pět přišla v osm. EDIT: blbě čtu... Nevím jestli to umí vygenerovat aktivity z minulosti, před časem registrace. Pokud by se to v rozumným čase nevygenerovalo, tak bych si z connectu zkusil stáhnout fit soubor, aktivitu smazal a nahrál znova. Upraveno 12. srpna 2018 uživatelem Paw Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2018 Paw - vím, než mi pošlou hotové video, trvá to. Ale já myslel to druhé - ty aktivity co mám, jsou ze sobotního a nedělního dopoledne (létání), Relive jsem stahoval včera odpoledne, tak jsem čekal, že v seznamu aktivit se objeví obě, ale ona jen ta první... Jak je to s licencí? O žádných 14 dnech jsem se nedočetl... Ty Instaluješ vždy znovu nebo máš aplikaci koupenou? A mimochodem, jestli třeba nedělám něco špatně - v seznamu aktivit Relive se aktivity objeví automaticky, resp. Relive si je od Garmin Connect stáhne sám, nebo musím nějak manuálně? Vlastně ani nevím, jak se mi to napoprvé podařilo, najednou tam aktivita byla... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 13. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2018 Aplikaci nepoužívám, mám to jen propojené v connectu (https://connect.garmin.com/modern/settings/accountInformation - úplně dole). Pak si to relive stáhne samo z connectu a zpracuje. Těch 14 dnů mám empiricky zjištěných, pak odkazy na videa (chodí mně to mailem) přestaly fungovat. Placená verze viz zde: https://www.relive.cc/club Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2018 Paw - díky. podle odkazu to mám také propojené, přesto mi Relive tu druhou aktivitu neukazuje. No, já na to časem zase přijdu...:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 13. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2018 Tak mě napadlo - nemůže to být nepodporovaným typem aktivity ze strany relive? - Vím, že funguje kolo, běh, chůze, nic dalšího jsem zatím nezkoušel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 13. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2018 To mě taky napadlo, ale obě ty aktivity jsou stejné, jde o aktivitu Létání, kterou ty hodinky mají. Tím to nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2018 Paw - kouknul jsem na stránky Relive a nejsem si jistý, jestli má aplikace nějaké časové omezení, třeba jak píšeš 14 dnů. Nenašel jsem o tom ani zmínku, resp. že členstvím v klubu Relive, což je ten poplatek, se získávají širší možnosti, třeba vytvoření videa i ze starších záznamů (zatímco u neplacené verze nesmí být záznam starší než 12 hodin), úpravy videa (což mi je fuk, protože video se dá stáhnout jako MPEG4 soubor, který lze libovolně upravovat v jiném programu, třeba i zpomalit, protože ta originální rychlost mi přijde velká, popř. rozstříhat na menší kousky a doplnit fotkami nebo jinými videozáběry z akce, doplnit titulky, ozvučit...) apod. Sice to nevysvětluje, proč Relive nenačetl tu mou druhou aktivitu, která nebyla starší než 12 hodin, ale třeba umí neplacená verze načíst vždy jen jednu. Tu jsem sice později z Relive smazal, ale ta novější už v tu chvíli byla starší než 12 hodin a tak mi to načetlo až včerejší odpolední, ze které se mi zase v pohodě udělalo video... Ale uvidím, jak dlouho to bude fungovat, třeba máš s těmi 14 dny pravdu. Jeden poznatek z vlastních hodinek - nedávno jsem si stěžoval, že se mi ukazují blbě názvy dnů (třeba čtvrtek je "T", čili první písmeno anglického "Thursday", úterý taky "T", čili "Tuesday", pátek je ale podle češtiny "P" a třeba u středy jsou dokonce 2 začáteční písmena "ST" a u pondělí taky dvě - "PO"). Říkal jsem si, jestli jsou překladači tak hloupí a neumí si zjistit, jak se který den řekne česky, ale pak mne napadlo, že za to může INTERPUNKCE. S tou si sice umí poradit v menu hodinek, ale asi ne v softwaru tohoto (v mém případě díky leteckým hodinkám leteckého) ciferníku. Takže když je začáteční písmeno českého překladu s interpunkcí, nahradili to prvním písmenem anglického názvu a když je s interpunkcí druhé písmeno českého názvu, prostě ho vynechali a nechali jen první písmeno české verze. Je to taková moje domněnka, ale u všech dnů v týdnu je tam tahle logika a nejspíš to tak bude. Jak to máte u originálních ciferníků Garmin (ne u stažených od jiných autorů) vy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 14. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2018 Relive: Koukám na to, situace se asi mění každým okamžikem - vyhrábnul jsem jeden starej záznam a furt to funguje, tak to asi nějak zvětšili (používám to cca 3/4roku). Ciferníky: Na všech předinstalovaných cifernících od Garminu vidím normálně české označení dne v týdnu (aktuálně "Út"). S fontem jsi asi na správný stopě, budou jim tam chybět český znaky, tak to nezobrazujou/zobrazujou blbě. Kdysi dávno jsem se setkal s čtverečkem místo písmenek s diakritikou. Zkus schválně nějaký od ostatních vývojářů - https://apps.garmin.com/en-US/devices/d2charlie/appTypes/watchface/apps?sortType=mostPopular Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2018 Paw - takže Ty máš neplacenou verzi a vytvořilo Ti to dnes animaci ze starého záznamu? To nechápu, ještě dnes ráno jsem koukal na podmínky a stále píšou o nejvýše 12 hodin starém záznamu...:-). S ciferníkem mi to nevadí, asi se to týká jen tohohle konkrétního leteckého, který normální F5 nemají. Líbí se mi a s těmi dny se smířím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 14. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2018 Relive aplikaci jsem si vůbec nikdy neinstaloval, jen jsem propojil účty. Funguje mně to tak, že 2-4 hodiny po nahrání aktivity do webové verze connectu mně na mail přijde odkaz na stránku relive, kde se můžu mrknout na video. Ze začátku to bylo tak, že po 14 dnech ten odkaz už nefungoval. Dneska jsem vyhrabal z mailu starej zaslanej odkaz z června a stále se na to video dostanu. Z toho teda usuzuju, že se někde něco změnilo a videa jsou dostupný mnohem déle než jsem si myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 16. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2018 Ivan: tu diakritiku si dal do poriadku?Mne to ukazuje vsetko korektne, od vyroby, da sa povedat."Štv" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 16. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2018 Harwey - nedal, pokud nechci použít jiný ciferník, může to opravit jen aktualizace. A jiný ciferník nechci, ten letecký se mi líbí. Když zvolím ciferník, co máš na fotce, je tam pěkné české "Čt". A na ostatních taky, vlastně jen na dvou, co mají ve spodní části symbol křídel a imatrikulaci, je to špatně. Ty dva letecké ciferníky jsou asi jen pro D2 Charlie, možná je pro ně programoval někdo jiný než ty ostatní a protože je to mnohem méně prodávaná mutace F5X, asi to u Garminu neřešili... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 16. srpna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2018 Sice bez křidýlek a s trochu jinejma ručkama, ale třeba by to zase umělo češtinu. https://apps.garmin.com/en-US/apps/59d863e8-9d25-44c7-bf5a-fee5f21eb93f (evidentně to bylo vytvořeno pro majitele jiných hodinek nez D2, aby měli co nejpodobnější ciferník, ale s D2 je to taky kompatibilní) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se