eloga Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 k tomu dokumentu ... Cui bono. Vidím tam nejasnost v tom, že text zamlžuje nebo dostatečně nepotvrzuje vztah mezi tímto předloženým slovenským textem a skutečností, že tento pluk v Turč.Sv.Martine byl tvořen několika prapory s konkrétním označením. Tady je prapor bez označení. Lepší by bylo, aby vkladatel onoho textu nafotil titulní stranu inventurního svazku nebo knihy, ze které je nebo by měl být takovýto list. V každém případě zde předloženému "dokumentu" zatím chybí jakékoliv vojenské administrativní atributy. To co vidíme, může na ojetém psacím stroji napsat kdokoliv. To není žádný důkaz pravosti nebo nedej bůh "vojenský certifikát".Ještě jednou - Cui bono?***
tlapka Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Keď som oživil takmer mŕtve vlákno o týchto hodinkách informáciami o hodinkách longines a dal podklady na vytvorenie databázy o nichpredpokladal som že to bude vlákno kde sa budú zbierať profi informácie týkajúce sa názvu vlákna.Pokiaľ by som si nebol istý že je ten doklad pravý, nedával by som to sem.Viem kto mi ho dal a odkiaľ je.Mne to na moju potrebu o hodinkách stačí. Pokiaľ má niekto potrebu overiť si takéto údaje nebránim mu. Nech si zoberie voľno a môže prehľadávať slovenské vojenské archívy.P.S. Presvedčil som sa že dávať sem nejaké info pre všetkých je kontraprodktívne. Na talianskom nemeckom či francúzskom fóre by boli šťastní, že niekto má záujem a chuť podeliť sa o získané informácie. Ako je to tu posúďte sami.
Ronin13 Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 (upraveno) V 10. 11. 2016 v 5:50, tlapka napsal: Keď som oživil takmer mŕtve vlákno o týchto hodinkách informáciami o hodinkách longines a dal podklady na vytvorenie databázy o nichpredpokladal som že to bude vlákno kde sa budú zbierať profi informácie týkajúce sa názvu vlákna.Pokiaľ by som si nebol istý že je ten doklad pravý, nedával by som to sem.Viem kto mi ho dal a odkiaľ je.Mne to na moju potrebu o hodinkách stačí. Pokiaľ má niekto potrebu overiť si takéto údaje nebránim mu. Nech si zoberie voľno a môže prehľadávať slovenské vojenské archívy.P.S. Presvedčil som sa že dávať sem nejaké info pre všetkých je kontraprodktívne. Na talianskom nemeckom či francúzskom fóre by boli šťastní, že niekto má záujem a chuť podeliť sa o získané informácie. Ako je to tu posúďte sami.Tlapko, nikdo se nesnaží tvojí práci hanit ani tě očernit z manipulace s informacemi. Osobně si myslím, že většina z nás je velice ráda, že jsou k mání nové informace a že jsi oživil diskuzi novým a zajímavým materiálem. Řekl bych, že většina z nás je jen zvědavá jak jsi k dokumentu přišel...víc bych v tom nehledal. Upraveno 10. listopadu 2016 uživatelem Ronin13
Tikal Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 +1 Ronin --- Přesně tak.Osobně jsem o pravosti dokumentu nepochyboval, protože nevidím žádný rozumný důvod vytvářet nějaké padělky, protože profit žádný nehrozí.... Financ : Tak tyhle hodinky jsem přehlédl jako krajinu. Díky, velmi zajímavý kousek.
Tikal Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Také přidám něco k diskuzi Nejdříve standardní Lemanie do evidence A pak něco k té diskuzi Longines MVS.rok 1947, stroj 15.68Z, plechový ciferník s nově udělanou lumi, možná i celkový přetisk /zatím s pátrá po předchozích majitelích/, každopádně dokonalá práce. No a tady začíná to diskuzní téma : Výrobní číslo pouzdra 23647 je už v seznamu u čísla MVS 1728 v seznamu hodinek Longines.A pak je tady ta vyražená dvojka v pouzrře ?A vybroušené a přeražené číslo na dýnku. Že by došlo k poškození původního pouzdra a došlo k výměně, ale proč je stejné číslo pozdra, jako na jiných hodinkách. Je číslo 2 to, co odlišuje pouzdra se stejným číslem od sebe ?Použité raznice jsou vzhedem k fontu dobové a pod mikroskopem je vidět stejné opotřebení pouzdra okolo ražby a na ražbě. Další zvláštnost je směr ražby nápisu, těch jsem zaznamenal málo, viz foto /zdroj net/
tlapka Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 len pár postrehov. Všetky tri ručičky sú zlé, neoriginálne.Číslo 23647 nie je konkrétne číslo dna hodiniek, ale skôr série.Číslo ktoré ho rozlišuje je 267 čo je číslo vyrazené i pri okruží pri číselníku. Pokiaľ viem Hodiniek s dnom čísla 23647 som videl asi 7 ks .To číslo 2 neviem čo znamená, vidím niečo také prvý krát.Snáď znalejší poradia.
Tikal Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 (upraveno) Vteřinovka je jiná, ale hodinová a minutová ručka mi přijde v pohodě /až na ten servanej chrom/, alespoň jsem jich viděl více i v tomto vláknu.Jsou třídílné minutovky a dvoudílné, jak jsem vypozoroval /myslím oddíly lumi/ https://www.google.cz/search?q=longines+mvs&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwihnPeqqp7QAhUH0xQKHcZzCsUQsAQIRA&biw=1920&bih=916#tbm=isch&q=longines+15.68Z Upraveno 10. listopadu 2016 uživatelem Tikal
Ronin13 Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Řekl bych, že u těch Lemanii je řekl bych měněná vteřinová ručička a šroubky strojku se zdá, že už toho mají celkem dost za sebou...
Tikal Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Jo u Lemanií je jiná vteřinovka, také... Na vteřinovky mám smůlu No, dost za sebou, řekněme, že pár rozborek proběhlo
eloga Odesláno 10. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2016 Tlapkatady o nic nejde, tlapko, tak se nečil, mě jen zajímá ten skutečný historický rozměr, je to přesně tak, jak to popsal ronin13.Asi to vyznělo moc pedantsky, ale já abych do koupi takového něčeho šel, tak bych pátral více. Asi tak.Vzor - Columbo. ***
eloga Odesláno 11. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2016 (upraveno) Tak jen informativně z toho, co je k dispozici na netu..."PÚV-3 na Slovensku měl ve svém prvním praporu rotu obrněných automobilů a tančíků a tři roty lehkých tanků. Druhý a třetí prapor měl každý tři roty lehkých tanků a dvě roty protitankových kanonů byly podřízeny přímo velitelství praporu. V roce 1937 byl postaven čtvrtý prapor se čtyřmi rotami protitankových kanonů..... atd."http://utocnavozba.wz.cz/historie/historie2.htm*http://www.panzernet.net/php/index.php?topic=2323.0Každá i dílčí jednotka má přesné označení, jak z těchto odkazů k historii armády 1.republiky vyplývá.No a abych to upřesnil, prošel jsem kdysi vojnou na 24 měsíců, z čehož valnou část jsem trávil na štábu ženijní jednotky.S takovým lejstrem, co se tady vydává za doklad, by nás tehdejší plukovník, bývalý frontový voják, sežral/obrazně/ na posezení.I vojna a armáda má štábní kulturu, platilo po válce i před ní stejně jako za Rakouska. No nic, tak se na mě hoši nezlobte jinými slovy - důvěřuj, ale prověřuj. Platí stále.**http://www.druhasvetova.com/?p=armada/slovenska/Operace_slovenske_armady_v_letech_1939-1944 Upraveno 11. listopadu 2016 uživatelem eloga
financ Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 Doplnění do evidence (ty první jsou výživný)http://www.ebay.com/itm/182301707834?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true http://www.ebay.com/itm/LONGINES-CZECH-PILOT-ANTI-MAGNETIQUE-GILT-Cal-15-68Z-40MM-1930s-OVERALL-NICE/131968626961?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D38530%26meid%3Dcd6e1928af6348b3801881a40ac9cf6a%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D182301707834
Tikal Odesláno 9. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2016 Aukrem proběhly jedny Zenith Sice pekelně dobastlené, ale nápis na přecínovaném víčku je cekem patrný. Majetek vojenské správy 98
tlapka Odesláno 19. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2016 všetkým ktorí majú radi toto vlákno
Tikal Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Krása Tlapko, jen příště prosím více světla a větší rozlišení, staršně rád se kochám Také udělám časem nějakou skupinovku.
Ronin13 Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 Jeste tak mit ty longines ) Sent from my iPhone using Tapatalk
vikinho Odesláno 20. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2016 V 20. 12. 2016 v 7:34, Tikal napsal: Krása Tlapko, jen příště prosím více světla a větší rozlišení, staršně rád se kochám Také udělám časem nějakou skupinovku. V 19. 12. 2016 v 17:57, tlapka napsal: všetkým ktorí majú radi toto vlákno Já teda nevím,.. pak má něco zbýt na ostatní.. Jinak teda super PF.. doufám, že před rokem 20 bude výprodej, aby ses dostal na tu nulu
financ Odesláno 24. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 24. prosince 2016 mně zas chybí Lemanie. Na vánoce jsem vzal holky domů, ke stromečku. Moony tam tak trochu nepatří, tyhle fasovali piloti z vládní letky, tedy ministerstvo vnitra
eloga Odesláno 2. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2017 tohle je fakt paráda... gratuluji, moc se mi to líbí ***.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se