Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím.

Mohl by mi někdo poradit, co všechno obnáší objednání hodinek v USA (např. na Amazonu), kde jsou atraktivnější ceny?

Zajímá mě celková výhodnost nebo nevýhodnost koupě.

1) Dejme tomu, že cena hodinek bude 400 dolarů a dopravné bude zdarma (spadají tedy do kategorie, kdy je nutné platit DPH i clo)

400 dolarů hodinky + 80 dolarů DPH(=20%) + clo (netuším) + poplatek poště za vyřízení = ???, kolik to dá dohromady

Nepodařilo se mi vytáhnout částku za clo z celního systému Taric - prosím o odhad, kolik by to u hodinek za 400 dolarů mohlo být.

2) Pokud se dohodnu s prodejcem na uvedení nižší ceny (např. může jít o poškozené či částečně funkční zboží) na faktuře, musí celníci tuto cenu akceptovat, přestože by bylo po otevření balíku jasné, že jde o dražší zboží?

Respektive, co musí celníci akceptovat a co naopak (v případě, že se jim něco nezdá) mohou změnit.

Díky

Odesláno (upraveno)

No je to lehký .. Clo bych vůbec neřešil, je 3%..mas tam cenu hodinek, dopravu, DPH z celku, a poste za vyřízení cca2 kilča a nebo fedexu 3 , ale myslím ze amazon posila přes ups

Jinak pokud se jim nezdá cena tak daji obvyklou..

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Zpravidla si pošta nechá poslat výpis z paypalu, nebo nějakej podobnej doklad. V poslední době se mi stalo pouze jednou, že Fedexu stačila přiložená faktura, která byla na podstatně nižší čásku.

DPH se počítá z ceny zboží společně s poštovným, takže částka z paypalu * 0,2, pošta si bere 180 Kč za vyřízení, Fedex 300.

Clo mi nenaúčtovali ještě nikdy.

Odesláno

Občas amazon přeprodává zboží od jiných prodejců a přepravce se může lišit. Na amazonu nakupuju docela často a už to byl fedex, ups, usps atd. Většinou je doprava zdarma pouze v rámci USA, intnl. poštovné bývá cca 40 USD. Další výdaje už byly zmíněny výše.

Odesláno

Otázkou je, zda je tu možnost, jak neplatit DPH. Pokud si vyžádají k např. zaplatit prodejci na dvě části a tu menší částku pak oficiálně předložit.

A má celník právo, pokud mu budu tvrdit, že je věc nefukční a potvrdím to fakturou na nízkou částku, aby tu věc proclil za plno, pokud by mi např. nevěřil?

Odesláno

Pokud jsou hodinky nové vyměří standardně celníci clo (cca 6%) + DPH. Já nekupuju venku nové hodinky, takže jim stačí faktura prodejce a clo nepočítají. U nových hodinek nezbaští ani nefunkčnost ani cenu v desítkách dolarů. DPH vyměří vždy, tomu se nevyhneš. Pokud se snažíš ušetřit pár tisíc, pak to nemá smysl, jak vzhledem k omezené záruce tak k dalším možným problémům s dodávkou.

Odesláno (upraveno)

pokud vim, tak amazon dodava a prodava sve zbozi jen ve vlastni zemi a nikoliv do zahranici.

takze z toho nejspis nic nebude. jedine nejakou oklikou anebo pockat az nekdy v budoucnosti

bude tez v Cesku...(o cemz silne pochybuji)

Upraveno uživatelem elvin
Odesláno
  V 29. 12. 2012 v 15:53, elvin napsal:

pokud vim, tak amazon dodava a prodava sve zbozi jen ve vlastni zemi a nikoliv do zahranici.

takze z toho nejspis nic nebude. jedine nejakou oklikou anebo pockat az nekdy v budoucnosti

bude tez v Cesku...(o cemz silne pochybuji)

To se mýlíš, z Amazonu už jsem měl asi 15 kousků.

Odesláno

No jasně, nakupuju tam cca 5 let, poslední dva roky ale kvůli DPH už míň, v podstatě jen věci, který nejdou sehnat tady, nebo jsou tam výrazně levnější, toho ale moc není. A to DPH obejdeš jedině tak, že to pošleš nekomu známýmu do Států(pokud máš teda komu), a dotyčnej bude ochoten to dovézt...

Odesláno

Souhlas, ja z amazonu taky xkrat kupoval

V 29. 12. 2012 v 16:00, Horhe napsal:

To se mýlíš, z Amazonu už jsem měl asi 15 kousků.

Odesláno (upraveno)

tak fajn, jsem rad ze to jde kazdymu jen me nejak ne. objevi se me vzdy toto upozorneni:

• Applies to U.S. delivery addresses in the 50 states only, including Alaska and Hawaii. Geographic shipping restrictions may apply to particular products; for example, some Tools & Hardware items may not be shipped to Alaska and Hawaii using FREE Super Saver Shipping.
  • Applies to APO/FPO addresses when using a United States ZIP Code only.

objednavku nemohu uskutecnit ani kdybych byl ochotny zaplatit veskere postovni vylohy...

asi delam neco spatne.

Upraveno uživatelem elvin
Odesláno

Na amazonu musíš dat international shipping..v podmínkách je:

The majority of items in Amazon's product catalog (automotive, baby, clothing, consumer electronics, health and personal care, home and garden, industrial and scientific, jewelry, pet supplies, shoes, software, sporting goods, tools, toys, video games, and watches) can be shipped to the following countries:

Argentina, Australia, Austria, Bahrain, Belgium, Brazil, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Egypt, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, India, Indonesia, Ireland, Israel, Italy, Japan, Jordan, Kuwait, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Mexico, Monaco, Netherlands, New Zealand, Norway, Oman, Panama, Peru, Philippines, Portugal, Poland, Qatar, Romania, Saudi Arabia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, United Arab Emirates, United Kingdom, Uruguay, Venezuela

Items that qualify for international shipping will feature a note on the product detail page under Shipping that says, "This item is also available for shipping to select countries outside the U.S."

Odesláno

Záleží, co nakupuješ a je tam omezení ze strany jejich dodavatele, jako třeba exkluzivita...nebo prodejce nechce prodávat mimo USA - zkus jim napsat někdy to pomůže, mně se to stává na EBayi a většinou s tím nemají problém...

Odesláno

moc diky za pomoc, asi bude lepsi opravdu primo dodavateli napsat a zeptat se, jestli je ochoten posilat za postovni uhradu mimo usa.

z toho ohromneho vyberu u amazon com se to "international shipping" smrsklo jaksi ani ne na ctvrtinu...:rolleyes:

Odesláno

Jo, to je fakt, pokud danou věc neprodává přímo amazon, nemusí prodejce posílat worldwide, já tam mám v hledání nastavený, aby se mi zobrazovaly jen věci amazonu...

Odesláno

Pokud tě trápí clo a DPH, tak se podívej, jestli ty hodinky nemají náhodou na 'amazon.CO.UK' nebo 'amazon.DE'.

Já jsem tam (USA, GB) nakupoval několikrát (CD, knihy) a žádné, neobvykle vysoké doplatky mi v paměti neutkvěly.

Odesláno (upraveno)

já když jsem jsem tam objednával kupoval sluneční brýle (ebay), tak jsem je nechal zakoupit známou ve státech. Doprava k ní byla zdarma a ona mi to pak poslala do ČR. Na balík nenapsala žádnou cenu a do 6ti dnů jsem měl brýle doma. Poštovné stálo směšných 5 dolarů. Nikoho nic nezajímalo, ikdyž cena brýlí byla 120 dolsů. Bylo to asi tím, že to poslala v bublinkové obálce a nikoliv jako balík. To by mohl bejt způsob, jak by mohli přijít i hodinky. Nechat originál box ve státech a nechat si je poslat v bublinkách, jen s kartami a přislušenstvím...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Borderlinx.com - maji skvely rates na DHL a celni odbaveni delaji za klienta vzdy. S fakturou na nizsi castku jsem nikdy problem nemel, zadny screen dump z paypal jsem jeste nepotreboval...

Odesláno
  V 1. 1. 2013 v 21:18, priklep napsal:

najlacnejšie (ale nie najjednoduchšie) je naozaj osloviť niekoho v USA, objednáš to na jeho domácu adresu, on to prebalí a pošle ti to do ČR alebo SR.

Pokud ovšem narazí na bdělého celníka, tak mu tyto štráchy nepomůžou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...