Duke650 Odesláno 16. března 2009 Nahlásit Odesláno 16. března 2009 malinko off-topic ti kdo máte TV s možností volby mezi 50 Hz a 10 Hz všimli jste si někdy, zda lze 100 Hz nastavit vždy t.j. u všech vstupů (SAT, VCR, DVD, kabel, antena...)? nebo jen u vybraných vstupů? já teď překvapeně čumím, že když koukám na program ze satelitu, tak v menu Nastavení chybí položka menu "Obnovovací frekvence 100 Hz nebo 50 Hz", která se ale zase objeví po přepnutí na komponentní vstup z DVD na 99% si pamatuji, že když jsem do toho pouštěl signál z kabelovky, tak jsem si u normálního analogového vysílání mohl přepnout režim na 100 Hz.... jsem z toho jelen
Duke650 Odesláno 28. března 2009 Nahlásit Odesláno 28. března 2009 myths and factsplasma_facts_and_myths.pdf
Jaem Odesláno 28. března 2009 Nahlásit Odesláno 28. března 2009 myths and facts clanok z roku 2004 je trochu dost "out of date" pri rychlosti sucasneho vyvoja. Tiez ma zaraza, ze velky hraci tento segment opustaju (vid. Pioneer Kuro)
vlasta Odesláno 28. března 2009 Nahlásit Odesláno 28. března 2009 malinko off-topic ti kdo máte TV s možností volby mezi 50 Hz a 10 Hz všimli jste si někdy, zda lze 100 Hz nastavit vždy t.j. u všech vstupů (SAT, VCR, DVD, kabel, antena...)? nebo jen u vybraných vstupů? já teď překvapeně čumím, že když koukám na program ze satelitu, tak v menu Nastavení chybí položka menu "Obnovovací frekvence 100 Hz nebo 50 Hz", která se ale zase objeví po přepnutí na komponentní vstup z DVD na 99% si pamatuji, že když jsem do toho pouštěl signál z kabelovky, tak jsem si u normálního analogového vysílání mohl přepnout režim na 100 Hz.... jsem z toho jelen Já myslím že se nastavuje obrazovka na 100 Hz, ne vstupy . Já když jednou nastavím 100 Hz tak na ně běží všechno . 50 Hz bych poznal .
Duke650 Odesláno 28. března 2009 Nahlásit Odesláno 28. března 2009 Já myslím že se nastavuje obrazovka na 100 Hz, ne vstupy . Já když jednou nastavím 100 Hz tak na ně běží všechno . 50 Hz bych poznal . už je to v cajku, syn si hrál s ovladačem a přepnul to omylem z PAL na NTSC, proto se nenabízela volba 100 Hz
1Lachtan Odesláno 14. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2009 Nečekané odejití současné televize mě donutilo začít akutně řešit náhradu a jedna nabídka mě zaujala - toto prosím o váš názor (tento topic jsem sice přelouskal celý, ale moc mi to nepomohlo, navíc jsem v tomto směru naprostá lama) a bohužel se musím pohybovat v takovýchto cenových relacích (+/- není to striktní cenový strop) předem díky za názory, poznatky, případně odkazy na obdobné
Godin Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2009 Nečekané odejití současné televize mě donutilo začít akutně řešit náhradu a jedna nabídka mě zaujala - toto prosím o váš názor (tento topic jsem sice přelouskal celý, ale moc mi to nepomohlo, navíc jsem v tomto směru naprostá lama) a bohužel se musím pohybovat v takovýchto cenových relacích (+/- není to striktní cenový strop) předem díky za názory, poznatky, případně odkazy na obdobné ˇ Ač jsem spíše příznivcem plazmy (PANASONIC VIERA TH-37PZ80EA), tak si myslím, že LCDčkem od Samsungu rozhodně nic nezkazíš. Pokud jedeš ještě na analogu, tak se v každém případě připrav na to, že jak na plazmě, tak na LCD je pokoukání oproti klasickému CRT subjektivně horší. Alespoň já byl první týden otrávený, ale člověk si rychle zvykne.
Duke650 Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2009 Nečekané odejití současné televize mě donutilo začít akutně řešit náhradu a jedna nabídka mě zaujala - toto prosím o váš názor (tento topic jsem sice přelouskal celý, ale moc mi to nepomohlo, navíc jsem v tomto směru naprostá lama) a bohužel se musím pohybovat v takovýchto cenových relacích (+/- není to striktní cenový strop) předem díky za názory, poznatky, případně odkazy na obdobné zajdi si do krámu a podívej se na vlastní oči třeba na toto http://www.datart.cz/katalog/Plazmova-tele...-TH-37PX8E.html
1Lachtan Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2009 Díky za tip jinak ještě pro doplnění informací o budoucím využití: televize u nás doma běží cca 6 hodin denně, ale buď se dcerka dívá na DVD pohádky pro nejmenší, nebo standardní TV program přes kabelovku UPC. Hry nehraju, na sportovní přenosy ani na filmy v super kvalitě nemám čas (a potažmo ani náladu), takže žádné extra nároky nemám. Jo a vzdálenost od křesel je tak cca 2,5-3 metry. A za TV okno... No nic - jdu bádat, zkoumat, porovnávat a lámat si hlavu jak z té nepřeberné nabídky vybrat něco, čeho nebudu později litovat
1Lachtan Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2009 zajdi si do krámu a podívej se na vlastní oči třeba na toto http://www.datart.cz/katalog/Plazmova-tele...-TH-37PX8E.htmlTak jsem to znova probíral a přeměřoval a zhledem k umístění a dispozicím bohužel nic většího než 32´´ nepřichází v úvahu
Radius Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2009 Připlať si pár bankovek za Samsung LE32A656 s HD, mám ji od podzima a jsem moc spokojenej...
PanzerBear Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2009 Připlať si pár bankovek za Samsung LE32A656 s HD, mám ji od podzima a jsem moc spokojenej... mam podobny nazor, samsung je bezva ale minimum je serie 6
paolous Odesláno 16. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2009 Co říkáte na LaserVue? Fantasticka, ale draha jak pes...
rach Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2009 Zkoušel jsem teď plazmovky a jedno LCDčko a zjistil jsem že v podmínkách ČR je tím nejvíc omezujícím faktorem signál. Takže je potřeba začít od něj. Pokud není kvalitní tak se nic nezachrání. Kupodivu obrovský vliv má i kvalita propojovacího kabelu. Když ne HDMI tak aspoň pořádný SCART kabel za cca 250 Kč...
1Lachtan Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Připlať si pár bankovek za Samsung LE32A656 s HD, mám ji od podzima a jsem moc spokojenej...Vzhledem k tomu, že jsem připojen na kabel od UPC, tak bych uvítal vestavěný DVB-T / DVB-C přijímač a to výše jmenovaná nemá... Co si myslíte o LE32B550?
Radius Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Tak co je DVB-C nevím, ale DVB-T určitě má...
1Lachtan Odesláno 20. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2009 Tak co je DVB-C nevím, ale DVB-T určitě má...Citace: SET TOP BOX Digitální přijímač (Set Top Box) je samostatný přijímač digitálního pozemního vysílání (DVB-T), který je koncipován jako doplněk ke stávajícím televizorům. Jeho úkolem je tedy umožnit sledování digitálního vysílání (DVB-T) na jakémkoliv klasickém televizoru (starší typy). Přijímače se vyrábějí v mnoha různých provedeních s různou hardwarovou a softwarovou výbavou. Všechny přijímače jsou vybaveny konektorem pro připojení pokojové nebo venkovní televizní antény. STB se dělají v provedení pro klasické TV vysílání - mají označení DVB-T, STB pro kabelovou televizi mají označení DVB-C a pro satelitní televizi DVB-S. Většina nových televizí již DVB-T tuner mají, některé vybavenější modely i kabelový DVB-C případně i satelitní DVB-S tuner. Takže jestliže to dobře chápu, tak při koupi TV s DVB-C nebudu potřebovat STB od kabelovky UPC.
B.F.G. Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 Citace: SET TOP BOX Digitální přijímač (Set Top Box) je samostatný přijímač digitálního pozemního vysílání (DVB-T), který je koncipován jako doplněk ke stávajícím televizorům. Jeho úkolem je tedy umožnit sledování digitálního vysílání (DVB-T) na jakémkoliv klasickém televizoru (starší typy). Přijímače se vyrábějí v mnoha různých provedeních s různou hardwarovou a softwarovou výbavou. Všechny přijímače jsou vybaveny konektorem pro připojení pokojové nebo venkovní televizní antény. STB se dělají v provedení pro klasické TV vysílání - mají označení DVB-T, STB pro kabelovou televizi mají označení DVB-C a pro satelitní televizi DVB-S. Většina nových televizí již DVB-T tuner mají, některé vybavenější modely i kabelový DVB-C případně i satelitní DVB-S tuner. Takže jestliže to dobře chápu, tak při koupi TV s DVB-C nebudu potřebovat STB od kabelovky UPC. Pokud se ještě nepoužívá nějaké kódování a není potřeba "karta", v tuneru UPC může být integrovaná. Pak ještě pozor na maximální rozlišení vestavěného digi tuneru.
1Lachtan Odesláno 21. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2009 Pokud se ještě nepoužívá nějaké kódování a není potřeba "karta", v tuneru UPC může být integrovaná. Pak ještě pozor na maximální rozlišení vestavěného digi tuneru.Kristova na čtyřikrát zpřerážená levá podvozková hnáto - ty mi dáváš zabrat :) ...a tohle zase zjistím jak ??? (a to jsem si ze začátku myslel, že vybrat správnou televizi je sranda... )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se