Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

. Přečtěte si DTEST 118 televizorů.

to bych si přečetl rád, jenže test je na netu přístupný pouze předplatitelům časopisu :thumbsdown_anim:

Můj případ

Odesláno (upraveno)
Vážení kolegové našel jsem něco čem se domnívám,že by vyřešilo všechny mé problémy a uspokojilo má přání, kvalitou i možnostmi příjmu Potíž je tom, že profesně mám neduvěru k mastičce která slibuje že bude fungovat na impotenci. ploché ,nohy,cukrovku ,malarii a padání vlasů.

Máte někho zkušenosti s tímto modelem případněje rozdíl mezi V W Z

Díky za Váš názor

Sony KDL-40W5800

Sony KDL-40V5800

Sony KDL-40Z5800

Kazdy ma iny panel- panel (samsung) robi cenu. vsetky 3 maju digitalny sat tuner, das tam kartu skylink a ficis. Z-je momentalne najvyssia rada v 40" segmente (200 Hz) ak neratame wireless modely (EX, ZX), ten hra najlepsie, W je asi zlata stredna cesta, V je zaklad= ale slusny

Upraveno uživatelem Maker
Odesláno
Tohle téma se obvykle zvrhává v hrozný flame, kdy každý hájí to, co má doma a spousta lidí to o čem jen slyšela.

Myslím, že zde je skupina natolik rozumných lidí, že to tak nedopadne.

Možná, že název jsem nezvolil zrovna dobře, protože jsem už v podstatě rozhodnut pro PLAZMU.

Jen nevím jakou (favorit je Panasonic VIERA a jeho poměr cena/výkon) a pak taky čím v praxi krmit FullHD.

Při koupi HD-Ready bude asi obraz TV-vysílání koukatelnější, ale zase je to kompromis.

V případě 1080p to bude lepší při použití BlueRay a HD DVD, případně PS3, ale běžný vysílání, na které bude využita asi nejvíc, bude horší.

Nuže...jak jste se kdo rozhodl ?

tento problem jsem resil pred letem. prosel jsem recenze, doporuceni a buh vi co. trvalo to pomalu mesic a chot si myslela, ze kupujeme asi neco za mega. nic mene jsem vyvodil jassneho favorita za podpory mnoha pratel a unavenych obchodniku, ktere jsem chodil prubezne skolut po davce informaci z netu. ANO je to Panasonic VTERA PLAZMA. presne jak pises pomer vybava vykon cena je asi ta nejlepsi volba. mam 106 v te dobe vybavenou FULL Hd atd. Spokojenost!!!!!!!!!

Návštěvník milosklikar
Odesláno (upraveno)

poznám u LCD rozdíl mezi :

kontrast 30000:1 nebo 50000:1

zatím chytám analog, digi u nás zapnou příští rok, asi...

PS: jo a budu, až to zapnou, potřebovat MPEG4? některé telky to nemají

Upraveno uživatelem milosklikar
Odesláno
Tak teď ti to může být už jedno, ale pro ostatní, kteří váhají s koupí televizoru to napíšu.

Dle testu, dvě testované VIERY, jedna za 20 tis., druhá za 32tis. kč, dopadly skoro nejhůř. Naprosto propadly v obraze. S nejlepšími LCD v testu se mohou měřit v teplotě barev, jasu a kontrastu, zorném úhlu, analogovém a digitálním tuneru. Špatně jsou na tom při obrazu ve vysokém rozlišení, RGB vstupu, obrazu v analogovém signálu, DVB-T signálu. Špatně dopadly taky v plynulosti pohybu, zobrazení bílé, zrcadlení obrazovky. Viera za 20tis. v posledních třech bodech dopadla přímo nedostatečně.

Momentálně se hodně propagujou LED televizory samsunhu LG aj. Klasické LCD Sony výše zmíněné, nebo Philips je převálcovaly plynulosti pohybu, kde dopadly LED katastrofálně, zorném úhlu, zrcadlení obrazovky, a analogovém signálu ;)

no ja som videl Samsung LED a mozem povedat, ze na HD signal (Nova, Novasport, Filmbox HD) hral paradne.

next generation- najvyssie rady Sony ide do tiez Edge LED panelov, a tie sa budu lepit na sklo! No uvidime ako to za tym sklom bude hrat...

Návštěvník milosklikar
Odesláno
Já jsem viděl LED samsung na vlastní oči a mohu říct, že Sony Z4500, WE5, W5500 hrajou na HD lépe. Ale jak už jsem psal, na HD signál hraje všechno celkem dobře, i když zmíněné modely sony jsou výborné. Ale jekmile do LED samsungu pustíš analogový signál rozdíl je ještě větší. No a v plynulosti pohybu jsou na tom konkrétně modely samsung LED UE40B7020 a UE40B7000 velmi špatně.

Hele, koukám, že tomu rozumíš. Tak mi prosím odpověz. Poznám u analog signálu rozdíl mezi kontrastem 30000:1 a 50000:1 ?

Odesláno
Já jsem viděl LED samsung na vlastní oči a mohu říct, že Sony Z4500, WE5, W5500 hrajou na HD lépe. Ale jak už jsem psal, na HD signál hraje všechno celkem dobře, i když zmíněné modely sony jsou výborné. Ale jekmile do LED samsungu pustíš analogový signál rozdíl je ještě větší. No a v plynulosti pohybu jsou na tom konkrétně modely samsung LED UE40B7020 a UE40B7000 velmi špatně.

Moznost priameho porovnania Samsung vs. Sony nemam, len Sony vs. Sony :thumbsup_anim:

analogovy signal uz vobec nemozem hodnotit

ale s kupou Sony pockajte do konca roka, tam sa budu hybat ceny na starych (2009) modeloch.. (hlavne v UK).

Odesláno

Ja bych se toho analogoveho signalu az tolik nebal,mam doma Plazmu a Lcd a tlacim do toho analogovou kabelovku a obraz je v cajku,samozrejme ze jinak souhlasim stim ze na tom nebude schopen vyuzivat maximalni potencial televize.Ale pokud teda jit do nejake tv hned a neni nejak omezen rozpocet tak do sony ano ale az do Xkove serie s rgb led podsvicen.je na tom vyrazne lip nez ostatni.

Odesláno
Ten kontrast zřejmě nepoznáš, rozdíl by byl třeba mezi 30000:1 a 80000:1. Ale jak říkám, pokud chceš větší TV a máš k dispozici jen analog, asi bych počkal na ten digi co budeš mít příští rok. Přijdou nové modely, ceny letošních budou zase jinde.

Jeste ze mam tv s kontrastem 2 000 000 : 1 a nemusim to resit. :)

Odesláno

Tak jsem vzal plazmu LG 50PS3000 a absolutní spokojenost. Obraz přes DVB-T Mpeg4 je opravdu perfektní, SD není na 50-ti palcích taková katastrofa jak jsem očekával.

Vezmu-li v úvahu poměr cena/úhlopříčka/výkon není z mého pohledu co řešit, zvláště pak, když je tomto v tomto segmentu takové tempo. Hádám, že za tři roky budou za stejné peníze OLED TV či něco jiného bez neduh plazmy či současných LCD.

Pár zjištění k tomuto modelu. Všechny současné HD plazmy od LG používají stejné panely PDP50H30001. Model 50PS6000 má i identickou elektroniku včetně FW. 50PS3000 lze přes servisní menu dovybavit funkcí přehrávání DivX jak je tomu u 50PS6000. Řada 7000 a 8000 má navíc modul Bluetooth.

Zvuk Novy v Mpeg4 (kodek AAC) je strašný, prý ho řeší novější FW. Můj je 3.31

Odesláno
Typicky ceske - mas vlastne pravdu. Ono je to totiz jako vse o penezich.

Protoze zajistit primy prenos v HD neni sranda ...

Já se nepřu, jsem si vědom, že to není tak jednoduché. Nešlo mi jen o ČT4, ale obecně o postesk na tím, že i programy v SD mohou být koukatelné. Dá se udělat jednoduché srovnání třeba RTL a "prémiového" programu v paketu UPC, nedejbože DigiTV a rozdíl je ohromný. A to bude především o penězích, proč kupovat více pásma, když to převážně všichni skousnou ... :crying_anim02:

Odesláno
Jasne, pokud není omezen rozpočet. Ale X ředa stojí fakt balík. Já jsem si našel TV s pro mě ještě dostupnou cenou.

X rada je momentalne na 50% povodnej ceny. ak som dobre studoval cennik. 46X45 zacinala na 120 tis (4000 eur) a teraz je za 2000 eur oficialne. na nete este menej. a hra paradne (z vlastnej skusenosti)

Odesláno

Doporučuju vyšší modely Philips, mají výborné IPS panely a přisvětlení Ambilight.

Sony také není špatná volba, také panely IPS.

Já sám bych se určitě vyhnul PVA či ASV LCD panelům.

Odesláno

když plazmu (vybavenou) tak LG, tomu nemůže Panasonic při jejich cenách konkurovat. Panely LG jsou v testech hodnoceny min. na stejné úrovni, přitom jsou daleko lépe vybavené o obrovskými možnostmi kalibrace obrazu. Navíc nyní zavedli servis doma, tzn. posere se telka v záruce, zavoláte a dojede k vám domů servisman, nic nikam neposíláte...Plazmy pioneer, to už je jiná cenová kategorie, stejně jako Sharp.

Odesláno

Pořeboval bych poradit, vybírám LCD a jsem limitovanej šířkou 80cm ve stěně. Stěnu zatim nechci měnit tak je šíře televize docela důležitá. Vychází mi uhlopříčka 32" a cena okolo 15tisic. Tady jsou kandidáti a potřebuju poradit do čeho jít ?

(Rozměrově je v pohodě Panasonic a ostatní 80,3 už nějak "vmáčknu" :) ) Díky za tipy.

Samsung LE32B650

LG 32LH7000

Panasonic TX-32G10

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...