MarcelG Odesláno 20. června 2010 Nahlásit Odesláno 20. června 2010 (upraveno) No, jelikož jsem měl doma LCD už nějaký ten pátek, tak jsem tak jednoznačně pro plasmu nebyl nikdy,no... Ovšem teď nedávno jsem přesto plasmu pořídil a musím konstatovat jednoznačně, že se to v cenové hladině min.do 20.000kč nedá srovnat - jednoznačně je obrazový projev plasmy LEPŠÍ. To co dokáže zpracovat i při horší kvalitě signálu je opravdu parádní!! O spotřebě už v této době není třeba mluvit, je opravdu porovnatelná, v některých případech snad i lepší!! A Safi, kolem 16.000 , no, možná o pár korunek více (doslova) už pořídíš krásnou plasmu full hd 600Hz - třeba PANASONIC VIERA TX-P42S20E Upraveno 20. června 2010 uživatelem MarcelG 1
Peta-Biker Odesláno 20. června 2010 Nahlásit Odesláno 20. června 2010 No, jelikož jsem měl doma LCD už nějaký ten pátek, tak jsem tak jednoznačně pro plasmu nebyl nikdy,no... Ovšem teď nedávno jsem přesto plasmu pořídil a musím konstatovat jednoznačně, že se to v cenové hladině min.do 20.000kč nedá srovnat - jednoznačně je obrazový projev plasmy LEPŠÍ. To co dokáže zpracovat i při horší kvalitě signálu je opravdu parádní!! O spotřebě už v této době není třeba mluvit, je opravdu porovnatelná, v některých případech snad i lepší!! A Safi, kolem 16.000 , no, možná o pár korunek více (doslova) už pořídíš krásnou plasmu full hd 600Hz - třeba PANASONIC VIERA TX-P42S20E copy that
Návštěvník Kamil Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Odešla mi TV, rozhodl jsem se pro 42 plazmu. Bude mi k něčemu full HD oproti 1024x768?
Duke650 Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Jaký máš zdroj TV signálu (obyč. nebo HD?) a z čeho přehráváš filmy (DVD, BlueRay)?
Návštěvník Kamil Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Jaký máš zdroj TV signálu (obyč. nebo HD?) a z čeho přehráváš filmy (DVD, BlueRay)?Normální digitální vzduchem, filmy z DVD.
Chumpus Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 (upraveno) Tak to Ti bude stačit 1024x768 Upraveno 6. července 2010 uživatelem Chumpus
Návštěvník Kamil Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Tak to Ti bude stačit 1024x768Tak tos mi ušetřil skoro 5 tisíc. Panasonic vs LG.
Duke650 Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 a taky toto je dobrá názorná pomůcka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Chumpus Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Tak tos mi ušetřil skoro 5 tisíc. Panasonic vs LG. Tenhle rok to moc nesleduju, ale když jsem loni pro někoho vybíral TV, tak LG vedlo ve velikosti spotřeby. U tohodle modelu jsem jí v popisu výrobce nenašel. Jestli Ti to za to stojí, tak po tom kdyžtak koukni.
Standis Odesláno 6. července 2010 Nahlásit Odesláno 6. července 2010 Odešla mi TV, rozhodl jsem se pro 42 plazmu. Bude mi k něčemu full HD oproti 1024x768? Trošku se v tom pracovně pohybuji, tak poradím: v současnosti ti postačí HD READY, ale do budoucna určitě FULL HD READY, protože se do budoucna v tomto rozlišení s vysíláním počítá. Dnes je běžné rozlišení televizních stanic 720x576 na některých místech a některé programy vysílají programy už v HD READY. Otázka je do kolika let budou televizní programy ve FULL HD vysílat. Jinak pokud budeš pouštět klasické DVD filmy, tak ty jsou také převážně v rozlišení 720x576. Určitě bych šel do SAMSUNG další v pořadí SONY, PANASONIC a až nakonci LG. Nebudu tu psát proč kupovat či nekupovat tu nebo tu značku, to se mrkni na různé diskuse a hodnocení, popřípadě nezávislé testy. Hlavně s koupí nepospíchaj a nekupuj první levnou plazmu, kterou uvidíš!!! Projdi více obchodů, porovnej ceny a pak se rozhoduj, ale to asi víš sám. Nekupuješ věc za pětikilo, tak s rozvahou, nedej moc na prodavače, některým jde jen o kšeft, takže ti budou cpát TV jakou budou chtít oni prodat, né jaká bude pro tebe nejlepší, pak napiš cos pořídil, Standis
B.F.G. Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Já bych asi koupil dnes už full HD. Ceny zas až tak rozdílné nejsou.
Chumpus Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 V ceně problém není. Problém je v koukání se 720x576 signálu na 1920x1080 (Full HD). Zrak jako ostříž nemám, ale prostě to vypadá nepřirozeně.
Standis Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Já bych asi koupil dnes už full HD. Ceny zas až tak rozdílné nejsou. tak tak
B.F.G. Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 V ceně problém není. Problém je v koukání se 720x576 signálu na 1920x1080 (Full HD). Zrak jako ostříž nemám, ale prostě to vypadá nepřirozeně. Jenomže to je pane u všech rozlišení, která nejsou nativní. Takže to i na rozlišení 1024x720 musí stejně "televize" přepočítat. Tudíž spíš záleží na postprocesingu, než na samotném rozlišení. Relativní výhodu v tomhle mají plazmy např. kvůli barevné paletě a technologii zobrazení (rozložení bodů). Vyšší rozlišení má tu výhodu, že tam je, tudíž, pokud si koupím třeba BlueRay tak se podívám, bez full HD se prostě tak dobře nepodívám, že ne? Televizi nekupuju na rok, proto dnes už říkám full HD jo.
RadimR Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Nechci se moc míchat do diskuze,ale ta tabulková vzdálenost je dost přehnaná.Jak může oko zvládnout velkou obrazovku z tak malých vzdáleností.Krom toho čím blíž se koukáš,tím víc vidíš nekvalitní obraz.
B.F.G. Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Nechci se moc míchat do diskuze,ale ta tabulková vzdálenost je dost přehnaná.Jak může oko zvládnout velkou obrazovku z tak malých vzdáleností.Krom toho čím blíž se koukáš,tím víc vidíš nekvalitní obraz. Ono je otázka, jak kvalitní ten obraz může být, ne jen jaký je. Imho moje oko tak nějak kouká na vše co vidí v zorném poli, moje zorné pole je mnohem větší než je metrová uhlopříčka viděna z jednoho metru
Chumpus Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Jenomže to je pane u všech rozlišení, která nejsou nativní. Takže to i na rozlišení 1024x720 musí stejně "televize" přepočítat. Tudíž spíš záleží na postprocesingu, než na samotném rozlišení. Relativní výhodu v tomhle mají plazmy např. kvůli barevné paletě a technologii zobrazení (rozložení bodů). Vyšší rozlišení má tu výhodu, že tam je, tudíž, pokud si koupím třeba BlueRay tak se podívám, bez full HD se prostě tak dobře nepodívám, že ne? Televizi nekupuju na rok, proto dnes už říkám full HD jo. Já to prostě beru podle očí Pravdou je, že nepřirozený mi to přijde na Full HD LCD, tam je to fakt nepěkný. Plazma je lepší.
Josef01 Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Zorné pole oka je sice větší, ale ostré zorné pole je mnohem menší, než je celé zorné pole oka, takže to rozlišení TV je podružné...
Standis Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Odešla mi TV, rozhodl jsem se pro 42 plazmu. Bude mi k něčemu full HD oproti 1024x768? tak to jsem zvědav, co si Kamil nakonec koupí, z té naší diskuse moc moudrej nebude. Samozřejmě je to o penězích, pokud do toho moc cpát nechceš a spokojíš se s průměrem, tak LG plazma HD ready, pokud penízky jsou a myslíš už trochu na budoucnost, tak SAMSUNG plazma FULL HD ready nebo SAMSUNG LED FULL HD ready, je to jen o těch penězích, buď máš nebo ......... nebo zůstaň u klasického CRTéčka
Josef01 Odesláno 7. července 2010 Nahlásit Odesláno 7. července 2010 Já zůstal u klasické CRT 100 MHz a nemůžu si to vynachválit
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se