Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Nebrat, zastaralá technologie.

Toto má lepší barvy, lepší podání černé, nižší spotřebu, nevypaluje se a nepotřebuje aktivní chlazení:

http://www.korunka.cz/lcd-televize-s-uhlop...amsung-le46a786

Jsou argumenty a "argumenty"

zastaralá technologie - je poněkud zastaralý argument :-) mám na háku, která technologie je mladší, koukám na obraz, ne na leták s výkřiky "nejnovější technologie".

nevypaluje se - za kolik let poznám rozdíl mezi "vypálenou" a novou plazmou? Za 10? Za 20?

nepotřebuje aktivní chlazení - tady se mezi řádky tvrdí "plazma fuj potřebuje aktivní chlazení" - kolik % nových modelů plazmových TV potřebuje aktivní chlazení? U kolika % těch modelů s aktivním chlazením je to chlazení slyšet?

nižší spotřeba - ???

Dovolím si taky "argument" mimo mísu:

až mi někdo bude tvrdit, že technologie čtyřtaktních spalovacích motorů je zastaralá, spaluje se přitom benzín, potřebuje chladič s ventilátorem, tudíž je na prd, a nejnovější technologie elektromotorů a hybridů a co já vím co jsou supr čupr, tak motorku neshodím ze skály

post-166-1233400713.jpg

post-166-1233400729.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hergot eště výbavu, no na to bych se mohl vysrat, mě zajímá obraz a trošku zvuk a ne že si tam pustím fotky a jiné capiny, já to asi nechám nějaké náhodě nebo co, zajímavé je, že u hodinek jsem se docela lehce rozhodl, které budou další, ale TV ??? :thumbsdown_anim:

Tak se na to vykašli, místo TV kup další hodinky a hotovo, ne? ;-)

Odkaz ke komentáři

Čert aby vzal tohle vlákno,že já do něj něj lezl ,hodinky a nože se mi vybírají daleko lépe, tam neváhám, přečetl jsem ho asi po 10 a stejně vím kulové.Takže prosím o radu naposledy .Mám na to ten pohled, že zatím co moje hodinky a nože budou s léty jen krásnět, z elektroniky se bude od okamžiku koupě stávat kandidát na exponát pro technické museum,

Vím, že na rozdíl od hodinek do takové blbosti jako TV nechci tedy mnoho investovat takže dejme tomu kolem 20 000.Na zprávy a občas nějaký film to stačí.

Uhlopříčka 40 palců-nebo 42? Pohled z 320 cm

Nechci podporovat ČEZ takže LCD?

Díky za každý názor-naprosto technologicky zmatený Conrad. :helpsmilie:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

hergot eště výbavu, no na to bych se mohl vysrat, mě zajímá obraz a trošku zvuk a ne že si tam pustím fotky

mám na mysli jen výbavu, která ovlivňuje příjem signálu a výslednou kvalitu obrazu, capiny jako čtečku karet, atd. neřeším, mrkni někde na tu 800e, ten obraz je sakra dobrý ;)

Odkaz ke komentáři

Conrad: spotřebu el. fakt neřeš, nové plazmy jsou dle objektivních měření na podobné úrovni jako lcd

To je prostě hloupost (to "měření" je reklamní tiskovina Panáku), a je smutné, že majitelé levných plazem to zde pořád opakují. On -je- dobrý důvod pro to, že plazma je levnější než LCD, jinak by ji nikdo nekupoval - protože má horší barevné podání, nižší životnost (už za 2 roky je obraz opravdu mdlý), vyšší spotřebu a hluk (Panák má běžně 4 aktivní větráky, Samsung LCD nula), horší barevné podání, a její povrch je náchylný na poškození a poškrábání.

Nicméně televizi si člověk nekupuje na 2 roky, spíše na 5-6, takže to chce utratit o 20% více a pořídit si LCD, klidně CCFL, ale nejlépe LED podsvícení. V dlouhodobějším horizontu se to vyplatí. To LCD bude i za 2 roky stejně hezké, ale plazma už bude mít i 30% nižší svítivost a vypálené duchy.

Vlastně je ještě jeden důvod pro plazmu - kamarád, prodejce televizí, říká, že má na Panáku mnohem vyšší marže než na LCD, takže kde může, tam to nutí :-)

Odkaz ke komentáři

ale no tak, tohle nemá s žádným výrobcem nic společného, ať si každý udělá závěr sám, ono má každé svoje klady a zápory a nedá

se jednoznačně říct, že tohle je lepší, to je demagogie ...

test spotřeby plazmy nezávislého uživatele ve všech režimech:

http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=170...dc33001e108162d

Odkaz ke komentáři

ale no tak, tohle nemá s žádným výrobcem nic společného, ať si každý udělá závěr sám, ono má každé svoje klady a zápory a nedá

se jednoznačně říct, že tohle je lepší, to je demagogie ...

test spotřeby plazmy nezávislého uživatele ve všech režimech:

http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=170...dc33001e108162d

No, to hezky potvrzuje moje slova. Průměrná spotřeba 180-280W, to je šílené. Nejedná se o cenu elektřiny, ale o vyzařované teplo, nutnost to chladit a hluk. Moje 46" FullHD LCD nejde nad 100W (podsvícení mám na 3 z 10, víc není potřeba, což je na LCD hlavní "žrout" elektřiny).

Upraveno uživatelem Radek Hulán
Odkaz ke komentáři

pridam odkaz pre Hulana, aby vedel, co vydrzi a nevydrzi plazma. crash test plazmy

zivotnost novych panakom je 100 000 (slovom stotisic hodin) to 11,5roka nepretrzitej prevadzky, kym sa vysvieti na 50percentu uroven.

Conrad ked ti nebezti telka 12hodin denne ako zvukova kulisa, nema zmysel sa zamyslat nad vecami typu spotreba a zivotnost.

Na tvoju vzdialenost 320cm by som ti poradil skor 94cm cize panasonic th37px80. Na beznom signale bude obraz ovela lepsi ako na lcd, ovela menej kostickovany, najma pri pohybe pri sporte a akcnych filmoch.

Ak mas satelit, alebo casto sledujes filmy z dvd, tak si kludne zober aj tu 107cm. V zasade plati cim, mensia obrazovka tym sa zda obraz ostrejsi.

LCD su dobre iba tie z najvyssich modelych rad a tie su cenovo niekde inde ako spominane plazmy.

LCD odporucam iba v pripade ak ho chces vyuzivat aj ako monitor k pc.

btw vsetko overene v praxi, marzu mam taku istu jak na plazme tak lcd. :king:

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil
...zivotnost novych panakom je 100 000 (slovom stotisic hodin) to 11,5roka nepretrzitej prevadzky, kym sa vysvieti na 50percentu uroven...

Na 50ti procentní úroveň se snad už nedá vůbec koukat. Otázkou je, když se vysvítí třeba na 20ti procentní úroveň, jestli je znát kvalitativní rozdíl a jak dlouho těch 20% trvá?

EDIT: Ptám se jako laik, jestli mi to někdo může vysvětlit.

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...