Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

Mi teda technik od vodniho prdu dal hned cisla televizoru a ja ovladam jak bednicku tak televizi jednim ovladacem.

A myslim si ze kdyz se to taha kablem tak je to spolehlivější než satelit, navic je to pohodlnější.

Upraveno uživatelem Valachus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

taky uvažuju o inteligentní řízení domácnosti, HIFI, světla, topení atd. Už sem měl schůzku na toto téma s profikem co to dělá a doporučuje RTI nebo Philips Pronto pro, má to ovšem výraznou nevýhodu, že se dají nastavovat pouze přes servisní soft a na každou blbost se musí volat technik, jinak je to úžasná hračka. Cena taky není lidová... :crying_anim02:

Ten Logitech si můžu nastavit sám, Mám poněkud atipická zařízení, která levnější ovladače neumí kvalitně obsluhovat, je někde seznam na netu zařízení pro obsluhu? Opravdu nevidíte žádná negativa, která dražší přístroje nemají? Moc díky za odpověď a přeji hezký den

Maisel

p.s. Vaše Sharky patří k mím nejoblíbenějším a běhají skvěle a manželka si život bez svojich Oceanu od KH taky neumí představit, asi jí budu muset koupit v dohledné době Omegy :thumbsup_anim:

Díky za p.s. :-)

I když se oprostím od faktoru: "chválím to, co mám", tak musím říct, že ta věc nemá chybu. Bohužel seznam na webu není, ale ta věc se umí i učit i z cizích ovladačů, takže bych se toho nebál. Navíc tu databázi na serverech Logitechu sestavují uživatelé, takže by tam i Vaše zařízení mohla být.

Instalace a nastavování probíhá přes webové rozhraní a pak se jednorázově nahraje přes USB do ovladače včetně např. fotky na pozadí displeje, nového firmware, nebo českých názvů kontextových knoflíků.

A celek je super - takže třeba na mém kousku zmáčnu zesílení a vyšle to signál zesilovači, přepnu program a blikne to na settopbox, zmáčnu menu a rozsvítí se menu televize.. atd.

Pak zmáčknu, že chci koukat na DVD - změní se profil, vypne se settopbox, zapne DVD, přepnou se vstupní kanály.. Fakt nevím, co by to ještě mělo umět..

Odkaz ke komentáři

Díky za p.s. :-)

I když se oprostím od faktoru: "chválím to, co mám", tak musím říct, že ta věc nemá chybu. Bohužel seznam na webu není, ale ta věc se umí i učit i z cizích ovladačů, takže bych se toho nebál. Navíc tu databázi na serverech Logitechu sestavují uživatelé, takže by tam i Vaše zařízení mohla být.

Instalace a nastavování probíhá přes webové rozhraní a pak se jednorázově nahraje přes USB do ovladače včetně např. fotky na pozadí displeje, nového firmware, nebo českých názvů kontextových knoflíků.

A celek je super - takže třeba na mém kousku zmáčnu zesílení a vyšle to signál zesilovači, přepnu program a blikne to na settopbox, zmáčnu menu a rozsvítí se menu televize.. atd.

Pak zmáčknu, že chci koukat na DVD - změní se profil, vypne se settopbox, zapne DVD, přepnou se vstupní kanály.. Fakt nevím, co by to ještě mělo umět..

Používám podobnou zhovadilost od SONY - TouchScreen, vlastní kódy, automatické vyhledání, učení od jiných ovladačů, vlastní definice kláves, podsvícení, několik sekvencí kódů pro zapnutí ( vypnutí ) více spotřebičů.... a je to velmi příjemné.

Jinak k tématu - pro mě jednoznačně Plasma. Testoval jsem zhruba 14 modelů Plasma a LCD. Vetšinou Sony, Panasonic, Samsung. Toshiba.... bez ohledu na značku mi vyhovuje na koukání Plasma. Přesto, že LCD zatím zavrhuji tak nejlevnější Toshiba měla suveréně nejlepší obraz a naopak skoro nejdražší Panasonic byl sice slušnej, ale s tak katastrofálním úhlem pohledu, že se to nedalo použít.

Ale myslím si , že je to diskuse o ničem, prtože by se musely porovnávat konkrétní modely a konkrétních cenových relacích, pro konkrétní aplikaci....

post-1259-1195233838.jpg

Upraveno uživatelem koblih69
Odkaz ke komentáři

Z časopisu MODERNÍ BYT

Co je fakt je jednoznačně to, že Plasma žere minimálně 3x víc a je těžká jako kráva... o ostatním bych polemizoval, ale vývoj jde jednoznačně k LCD... mimochodem často se hovoří o životnosti Plasmy, ale už s enikde nepíše, že za dobu co vydrží moderní plasma musíš u LCD měnit nejméně 2x lampu podvícení. Životnost té "zářivky" je dneska na 2-3x nižší než životnost obrazovky v Plasmě.. ale to je už jiná pohádka.

... mimochodem po úplném přechodu na bezolovnaté pájení stejně bude životnost úplně někde jinde.. naštěstí v letadlech, armádě a metrologii je olovo povolené...

Odkaz ke komentáři

Co je fakt je jednoznačně to, že Plasma žere minimálně 3x víc a je těžká jako kráva...

Těžká plazma je, ale kolikrát do roka s ní člověk hejbe? :-)

Ale s tím "3x" víc nesouhlasím. Jednak ten člověk v tom naskenovaném článku píše "o 30% méně", a pak když se spočte měsíční cena provozu při 3 hodinách čumění denně, vyjde to na asi 30 korun, takže i kdyby to byla pravda, není to vlastně vážný argument.

Odkaz ke komentáři

Těžká plazma je, ale kolikrát do roka s ní člověk hejbe? :-)

Ale s tím "3x" víc nesouhlasím. Jednak ten člověk v tom naskenovaném článku píše "o 30% méně", a pak když se spočte měsíční cena provozu při 3 hodinách čumění denně, vyjde to na asi 30 korun, takže i kdyby to byla pravda, není to vlastně vážný argument.

No nesouhlasit můžeš, ale to je tak všechno co s tím můžeš dělat :D když kouknu na svojí plasmu zezadu tak je tam 350W, když na LCD v kanceláři tak 115 W... ale souhlasím, že mě to taky naprosto nebere. I přes tyhle drobnosti bych znovu volil plasmu... jen jsem tím chtěl zdůraznit, že to není tak čermobílý... ono s tou tepelnou ztrátou třeba souvisí to, že plasmy mívají často větráky, která přece jen produkují určitý hluk... Prostě existují argumenty pro a proti, každý ocení něco jiného, já se rozhodl takhle.

Upraveno uživatelem koblih69
Odkaz ke komentáři

No nesouhlasit můžeš, ale to je tak všechno co s tím můžeš dělat :D když kouknu na svojí plasmu zezadu tak je tam 350W, když na LCD v kanceláři tak 115 W... ale souhlasím, že mě to taky naprosto nebere. I přes tyhle drobnosti bych znovu volil plasmu... jen jsem tím chtěl zdůraznit, že to není tak čermobílý... ono s tou tepelnou ztrátou třeba souvisí to, že plasmy mívají často větráky, která přece jen produkují určitý hluk... Prostě existují argumenty pro a proti, každý ocení něco jiného, já se rozhodl takhle.

Uvedených 350w je max. příkon který je závislý na jasu promítané scény.U lcd je příkon neměnný tedy zhruba to co je na štítku.V praxi je ta spotřeba srovnatelná.

Odkaz ke komentáři

Uvedených 350w je max. příkon který je závislý na jasu promítané scény.U lcd je příkon neměnný tedy zhruba to co je na štítku.V praxi je ta spotřeba srovnatelná.
To se mi moc nezdá, všude jsem četl, že ta spotřeba je naopak odlišná ...

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, často lidé neví, že plazma se k hodnotě na štítku přibližuje tak při sledování zimních olympijských her :-)

LCD si to co je na štítku bere nepřetržitě.

Na druhou stranu, těch ventilátorků se taky bojím. Jednou vrčet začnou...

Poslední generace plazem váží tak cca 35kg, nevím kolik LCD, ale dramaticky lehčí nebude. Navíc váha mě může mrzet 15 minut, pokud si ji nenechá člověk přivézt.

Odkaz ke komentáři

Co bude pro tebe relevantní?

Já věřím téhle teorii proto, že jsem si kdysi něco podobnýho ověřoval ampérmetrem u CRT (monitor+tv) a LCD.

Rok zpátky jsem si přečetl stohy materiálů a spousty různejch recenzí a testů na internetu a prostě to tak bylo ... Jestli se situace změnila či mění, je to možný, proto bych si o tom zase něco rád přečetl ... Nevyvracim, že to tak neni, jak řikáš a tak si chci o tom něco víc přečíst, toť vše ...

Odkaz ke komentáři

Plazma ma vyssiu spotrebu, cim svetlejsiu scenu zobrazuje. Vyrobca udava maximalnu spotrebu, ta sa da dosiahnut pri zobrazeni bielej farby na celej ploche obrazovky, cize realna spotreba je nizsia.

A hlucnost je pri plazme minulostou uz niekolko rokov (pasivne chladenu plazmu uviedol ako 1. panasonic), len si treba vediet vybrat.

Plazma ma kvalitnejsi obraz aj pri horsej kvalite vstupu.

Odkaz ke komentáři

Plazma ma vyssiu spotrebu, cim svetlejsiu scenu zobrazuje. Vyrobca udava maximalnu spotrebu, ta sa da dosiahnut pri zobrazeni bielej farby na celej ploche obrazovky, cize realna spotreba je nizsia.

A hlucnost je pri plazme minulostou uz niekolko rokov (pasivne chladenu plazmu uviedol ako 1. panasonic), len si treba vediet vybrat.

Plazma ma kvalitnejsi obraz aj pri horsej kvalite vstupu.

Nejsem sice relevantní odkaz, ale zcela potvrzuji, pokud koukáš na plazmě na černochy v tunelu tak je odběr směšně nízkej tak 1/10 plného příkonu. (Odmítám specifikovat světelné zatížení obrazovky při tomto příkladu a rovněž tak diskuse na téma kolik jich tam je a jestli mají svítící hodinky :thumbsup_anim: Mně vrčí větráček už tři roky stále stejně tiše a to se nedá srovnat s těma novíma generacema. Vůbec mi to už teť nevadí zvykal jsem si týden a rodina taky.

Zkrátka není žádný důležitý aspekt sledování TV, kdy je současné LCD (bez aktivního podscícení) lepší

Odkaz ke komentáři

Este k spotrebe, rozdiel LCD a plazma je zanedbatelny pri rovnakej velkosti uhlopriecky.

LCD Sony KDL - 40X3500 - spotreba 220W uhlopriecka 40"

Plazma Panasonic TH-42PZ700EA - spotreba 494 W uhlopriecka 42"

Pocet bodov je rovnaky (1920x1080).

Plazma teda ponukne pri jemne vyssej spotrebe kvalitnejsi obraz, rozdiel v hmotnosti je zanedbatelny.

EDIT:

Spotreba bola upravena pri lcd som nechtiac pozeral technicku specifikaciu vacsej obrazovky.

Este som sa pozrel na hmotnost, panasonic 39 kg , sony 31 kg

Upraveno uživatelem eagle
Odkaz ke komentáři

Je to asi jako u aut. Spotřeba je důležitý faktor při výběru, ale není zdaleka jediný.

Teď trochu z jiného soudku. Už tu zaznělo, že jak plazmu, tak lcd je třeba krmit kvalitním zdrojem signálu, aby si člověk jejich kvality vychutnal.

Když odhlédneme od TV vysílání, máme tady přehrávače BlueRay. Na discích této technologie je obraz v rozlišení Full-HD, ale jak je tomu třeba u starších filmů ? Jsou ty vůbec v tomto rozlišení natočeny ? Nebo je to taky jen nějaký přepočet s tím, že ho nedělá televizní přijímač svojí logikou, ale už někdo něčím před tím...

Odkaz ke komentáři

Je to asi jako u aut. Spotřeba je důležitý faktor při výběru, ale není zdaleka jediný.

Teď trochu z jiného soudku. Už tu zaznělo, že jak plazmu, tak lcd je třeba krmit kvalitním zdrojem signálu, aby si člověk jejich kvality vychutnal.

Když odhlédneme od TV vysílání, máme tady přehrávače BlueRay. Na discích této technologie je obraz v rozlišení Full-HD, ale jak je tomu třeba u starších filmů ? Jsou ty vůbec v tomto rozlišení natočeny ? Nebo je to taky jen nějaký přepočet s tím, že ho nedělá televizní přijímač svojí logikou, ale už někdo něčím před tím...

Ano aj starsie veci su natocene vo full-hd rozliseni (na blueray su dostupne aj z 1994 - Vykúpenie z väznice Shawshank.....)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...