Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kup si co se ti líbí a zaujme tě. Co se týká výdrže a kvality, tak s Fortisy neuděláš chybu, tak jako bys neudělal chybu i u jiných značek... Jen jsem reagoval na tu kampaň "Fortis jsou naprd, nic nevydrží", protože to není pravda. Je to o tom jak se k věcem kdo chová. Znám lidi, kteří by svým zacházením rozbili i dlažební kostku... Samozřejmě, k závadě dojít může u jakýchkoliv hodinek - a pak také záleží, jak se k tomu prodejce / výrobce postaví.

Kdybych neměl ozkoušeno co všechno vydrží, tak bych to netvrdil. Například střelbu ze S&W .44 Magnum Airlight - z těhle ultralehkých typů je střelba skoro bolestivá, ale moje hodinky s tím problém nemají... ;)

CC1.jpg

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 17. 1. 2013 v 7:05, rfido napsal:

... a tahle diskuze je docela na obě strany u Harryho mě svitla naděje že do Fortis půjdu.

Tahle diskuze neni na obe strany, to mi ver. To ze se plno spokojenych majitelu fortisek v tomto vlakne nevyjadri a spis vidis tech par, co maji nejake problemy, jeste neznamena, ze jsou to spatne hodinky. Prave u Harryho vidis dobre a proverene reference na tuto znacku. Co chces vic? To ze se nekdy nezadari a "polame kolecko" v lunete? To se me stalo i na Seamasterech od Omega... a pak ten servis je teprve mazec.

Z vlastni zkusenosti je fortis v pohode. :cool02:

Odesláno

Jak koukám pánové, nejsem jediný kdo o těchleFortisech uvažuje a je docela síla, jaký extrémní protinázoty na Fortisy jsou - na jednu stranu jsem potěšen - Harry apod., a na druhou stranu se obávám - viz. ostatní. Nikdy jsem s hodinkama problémy jako luneta apod. problém neměl a o to víc mě to co se tady dozvídám překvapilo + příběhy jako upadávající šroubky apod., to mě rozhodilo, navíc, když jsem Fortis vnímal jako kvalitu bez diskuze.

Odesláno

Fortis B-42 Diver mám víc jak šest let. Je pravda, že se s nimi nedostávám do takových extrémních situací jako Harry, takže jen dodám, že bezproblémově fungují. Luneta drží a šroubky nepadají. Ani nevím, co si pod upadávajícími šroubky představit. Možná to má souvislost s tím, že stěžejky drží šroubky, které jsou navíc lepené (alespoň dříve to tak bylo), takže se může stát, že člověk strhne závit, anebo když nestrhne, tak po výměně se časem nezalepený šroubek uvolní.

Mně se kdysi povedlo závit strhnout a docela mne překvapila reakce NESTu, potažmo pana Městky z Carollina, totiž ta, že výměna tahu/řemene je odborný zásah - šroubky se musí nahřát, aby povolilo lepidlo, vyšroubovat, vyměnit tah/řemen a pak opět zalepit a zašroubovat.

Vzhledem k tomu, kolik lidí má tady na fóru Fortisy a tahy/řemeny si mění sami, nevím, co si mám o tom myslet...

Přes to všechno je podle mě Fortis dobrá volba.

Odesláno
  V 17. 1. 2013 v 11:58, poohx napsal:

... docela síla, jaký extrémní protinázoty na Fortisy jsou ...

Resi se tady veci, ktere se stavaji i renomovanejsim znackam... tak proc z komara delat velblouda? Mam dvoje fortisky, nejstarsim je uz 14 let, a u vsech se toci to co ma, nic neodpadava, nic neni prilepene, nevysroubovava se... sem to ale klikar, co? :smile_anim:

Odesláno

Podle mě tady řeší Poohx zbytečnosti. Fortisky jsem měl, absolutně bez problémů. Je to kvalitní a tradiční značka u kterých bych před koupí nových řešil maximálně jestli se mi líbí nebo ne a ne to, že to bude zmetek. Značkové hodinky v této třídě nemůžu mít žádné zásadní vývojové chyby. Samozřejmě určité procento (promile) závad se předpokládá, ale to mají IMHO snad všechny značky v této i vyšší cenové relaci. Někomu může třeba u různých hodinek vadit rozdílný chod lunety, ovládání korunky, jiný způsob výměny řemene atd., ale pokud se k hodinkám bude chovat ohleduplně, tak nemusí mít žádný strach. Samozřejmě stát se může cokoliv, ale od toho je tu záruka, autorizovaný servis. Poohx jestli se ti fakt líběj, tak do nich bez obav jdi.

Odesláno
  V 17. 1. 2013 v 18:46, patrik.mt napsal:

Minulý týden, mi moje Fortisky B42 http://www.hodinky-k...tis-645-10-11-l

spadly z cca 30 cm na kuchňskou linku a upadla mi korunka.

Předpokládaný servis 6 - 8 tis...

Jsem trošku rozčarován - nebyla to žádná rána... :axehead:

To jako že fakt? Moje dosavadní stroje ran dostaly, ale že by se korunka odporoučela, to ne...

Odesláno

Člověče nestraš! post-5787-059006200 1358539949.jpg

To už snad musela být "načatá" po jiném úderu, zdá se to poměrně masivně provedené, bo jinak musely padnout přesně na bod Z (teda zlomu).

Odesláno

To patrik.mt: Viz můj předchozí příspěvek. Beru tyto hodinky i díky jejich hmotnosti jako solidně bitelné (i když asi jako jiné těžší hodinky ale mají svá zranitelnější místa). Za rok provozu můžu potvrdit, jak už tady bylo zmíněno, jsou nejhorším bouchačem futra, zavadil jsem o ně x-krát, pár ťukanců dostala jistě i korunka a zatím drží. Ale někdy holt se něco pos..t musí, akorát pak ta cena opravy, pokud je skutečně taková, je docela prda.

Odesláno (upraveno)

Či to nie je prisilné slovo "slabá" ochrana. So zatlačovacou korunkou teda rozhodne žiaden problém nemám, práveže mi to príde pohodlné - vytlačím/zatlačím, ako sa obávať, či mi chytne/nechytne závit. Ale verím, že šrúbovacia pridá minimálne na psychickom ukľudnení. A to dokonca korunka u Fortis nie je ani chránená výstupkami puzdra.

Nie som teda nejaký extra Fortisák, ale kurnik, keď niekto dá zatlačovaciu korunku aj pre WR 200M, tak to má riadne odskúšané, v opačnom prípade hoodne riskuje s akou takou reputáciou značky.

Edit: minule, no to nebudete veriť, ale na batohu od Arcteryx pri doťahovaní popruhov normálne prdla spona. 5kg náklad, -5C, žiadne extrém podmienky. Ako sme len čumeli :). Fortisu lichotím, ak tu s ním spomínam túto značku, ale jednoducho môže sa to stať. Holt, nejak sa nám to tu rozbehlo.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Mě teda nešroubovací korunka vůbec nevadí, naopak, je to pohodlnější. A co se týče rozdílu ve spolehlivosti, tak nevím, mám Casia stará 15 let s WR 200m s klasickou vytahovací korunkou. Baterku měním co 2 roky včetně vodotěsnosti a stále o.k. Myslím, že u Fortisu by to mělo být ještě kvalitnější :) Jediný smysl vidím v tom, že pokud je korunka větší, tak šroubovací se omylem nevytáhne. Stalo se mě ale, že po seřizování jsem ji u jedněch hodinek zapoměl zašroubovat. Naštěstí jsem nelezl do vody.

Odesláno

tiez si na nesrobovaciu korunku nestazujem... tvar korunky aj tak neumoznuje akekolvek neumyselne povytiahnutie, kedze ked ju chcem vytiahnut, musim dat hodinky dole z ruky a vopchat pod nu necht zospodu, bo uchopenim medzi prsty z bokov a povytiahnut ju sa mi neda. ide to dost fest. takze o vodotesnost sa bojim ako mikulasa v lete... :king:

inac sa mi ich zatial (chvalabohu) nepodarilo nejako mechanicky "otestovat" (klop klop!)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...