Přejít na obsah

Single malt

Doporučené příspěvky

Jo mimochodem, jak jsem kupoval v Makru o vikendu toho Taliskera, tak ta Balwenie 12yo byla v akci...tusim ze nejak pod 900,- (cca 860 s DPH nebo tak nejak), takze kdybyste meli zajem, staci se vydat do supermarketu... Ceny na netu jsem nekontroloval, mozna se da koupit jeste levneji, ale + posta, coz je vetsinou 100,-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Traveller - ak Ti vyhovuje jemna Glenmorangie, co tak Glenlivet 12? Podla mna velmi podobneho gusta. Podla popisu co Ti chuti a co nie - urcite sa vykasli na Ardbeg. Za mma, ak Ti nechutil Lagavulin tak nemas sancu s Ardbegom... ale mozno budu mat chalani iny nazor.

Odkaz ke komentáři

Traveller - ak Ti vyhovuje jemna Glenmorangie, co tak Glenlivet 12? Podla mna velmi podobneho gusta. Podla popisu co Ti chuti a co nie - urcite sa vykasli na Ardbeg. Za mma, ak Ti nechutil Lagavulin tak nemas sancu s Ardbegom... ale mozno budu mat chalani iny nazor.

Poslední seznam vypadá takto. Mám do 10.6. abych ho změnil nebo doplnil.

Benriach 12 Y Sherry Matured,

Glendronach 15Y Tawny port finish

Glenfiddich 15Y

Glenlivet 12Y

Glendronach 12 Original

+ Bedriach Pedro Ximenez - ten je již na cestě

Odkaz ke komentáři

Zkus je dohledat a budeš mít pěkně zamotanou hlavu co si vybrat !

Mám (měl jsem) jen jednu kompletní lahev, takže jsem přidal svých prvních 10 bodíků. 

Otevřel jsem teda tu Laphroaig Select, ale jsem zklamán. Já nejsem žádný expert, ale musím říct, že ve srovnání se starou dobrou desetiletou tahle Select celkově zaostává. Chuťově plochá, řekl bych až kovově nepříjemný, krátký ocas, prostě to není ono, něco tam chybí a něco přebývá. Takže moje první a poslední flaška Select. 

post-3194-0-81871000-1433354976_thumb.jpg

Poslední seznam vypadá takto. Mám do 10.6. abych ho změnil nebo doplnil.

Benriach 12 Y Sherry Matured,

Glendronach 15Y Tawny port finish

Glenfiddich 15Y

Glenlivet 12Y

Glendronach 12 Original

+ Bedriach Pedro Ximenez - ten je již na cestě

Tak já ti to ještě trochu zkomplikuju. Za ochutnání by určitě stálo něco od Aberlour, třeba Non Chill Filtered 12yo, nebo 18yo - ta je opravdu špičková. Nebo Dalmore 12yo eventuelně 15yo, prakticky cokoliv od Glenfarclas, nebo Tomintoul Port Wood 12yo. 

Odkaz ke komentáři

Mám (měl jsem) jen jednu kompletní lahev, takže jsem přidal svých prvních 10 bodíků. 

Otevřel jsem teda tu Laphroaig Select, ale jsem zklamán. Já nejsem žádný expert, ale musím říct, že ve srovnání se starou dobrou desetiletou tahle Select celkově zaostává. Chuťově plochá, řekl bych až kovově nepříjemný, krátký ocas, prostě to není ono, něco tam chybí a něco přebývá. Takže moje první a poslední flaška Select. 

attachicon.gifIMG_5650.JPG

Tak já ti to ještě trochu zkomplikuju. Za ochutnání by určitě stálo něco od Aberlour, třeba Non Chill Filtered 12yo, nebo 18yo - ta je opravdu špičková. Nebo Dalmore 12yo eventuelně 15yo, prakticky cokoliv od Glenfarclas, nebo Tomintoul Port Wood 12yo. 

Taky jsem Select objednal, vyzkoušel a další už si nemám v plánu kupovat. Mám z ní přesně ty stejný pocity :-(

Odkaz ke komentáři

Hele - nezlob, jo! Aberlour jsem měl na včerejším seznamu, ale byla zavrhnuta na tom druhém foru. Ale to neznamená, že ji nezkusím. Nemůžu kupovat 10 lahví za 14 dní, teprve jsem začal.... Takže si píšu a začínám sestavovat seznam číslo 3.

Odkaz ke komentáři

Poslední týden měsíce května je to nejnákladnější, nejradostnější a nejstresovější období v životě fanoušků whisky z ostrova Islay...

Každoročně se konají postupně v jednotlivých palírnách v rámci festivalu Feis Ile dny otevřených dveří, palírny vydávají zajímavé plnění, většinou kusově omezené, tak nám nezbývá nic jiného než nakupovat a po zbytek roku degustovat a přemýšlet s čím novým zase přijdou palírny v příštím roce.

Letos jsem objednal celkem osm lahví a do konce roku mám vystaráno... Momentálně se ke mě objednávky postupně scházejí, přes léto budou lahve uloženy a na podzim začne to správné období po degustaci a výměnu vzorků....

Odkaz ke komentáři

Se někdo má.... tak to já budu letos budu skromně zásobit vinný sklep, který mimochodem potřebuju teďka dodělat - dveře okna zateplení atd., takže na objednávky vzorků singlemaltů si nechám zajít letos chuť a budu se těšit na další roky, až ty lahve bude pěkně kam uložit :)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak mě dnes dorazil Laphroaig quarter cask, tak jsem moc moc zvědavý, co to bude zač... ale mám už trošičku pomalu obavy, že nebude vůbec lepší než klasický 10yo... podle všeho bude málo jódový a rašelinový, ale třebas příjemně překvapí... 

A Aberlour už je na cestě ze Scotlandu, zítra přistane v Praze, tak se celkem těším, akorát nechám všechno asi pěkně uležet do podzimku...

to dabelM: no a každopádně už mám něco na výměnu :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...