Přejít na obsah

Single malt


Doporučené příspěvky

strašně se mi líbí ta lahev, to že je jen 0.5litru a jako úplný začátečník bych nerad splakal nad nějakou kouřovou. A musím říct, že tahle krásně voní. Na nějaké rozpoznávání vůní a chutí moc nejsem, ale je taková příjemně sladká, hodně hřeje v krku. Asi mi ta lahev vydrží dlouho.

Udělal nám doma truhlář novou rádobyknihovnu a uprostřed je taková čtverhranná skříňka. Když jsem optal na co to je, tak mi přítelkyně řekla že bar. No tak jsem vyndal bordel zevnitř a postupně to zaplním :)

 

A děkuji za radu s vodou, je to takové snesitelnější pití hned.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádo se stalo. Já to mám tak, že u whisek nad 50% přidávám pár kapek vody, ale opravdu jen pár, zatočím, minutku počkám. Ta whiska je pak jiná, většinou se probudí, je zajímavějši, voňavější. Ale taky se stane, že někdy zvadne, zvodnatí. Je to individuální, někdo to dělá, někdo to odmítá, za zkoušku člověk nic nedá. 

 

A ta flaška je opravdu pěkná, já jsem si ji nechal a přelívám do ní domácí slivovici, kterou dostávám každý rok na Vánoce. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož jsem dnes úplně línej a nikam se mi nechce... Tak to vidím na relax ve šlépějích Al Caponeho v roli Roberta De Nira v thrilleru Neúplatní.... s 9befe5a8abf45c390004b8f8bf7638cd.jpg

 

Jinak prosím znalce o doporučení nějaké single maltky kourového typu podobné Lagavulin....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lobber: Lagavulin je vcelku unikat, ake dymovych whisiek je viacero - zacal by som cimkolvek od Laphroaig (moj oblubeny je Quarter cask), Ardbegu (Corrywreckan je jedna z mojich top whisky), jemne slany charakter ma Talisker (s vybornou ediciou 57° North) co Bowmore. Bruichladdich Port Charlotte ma tiez stale miesto v mojom bare.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož jsem dnes úplně línej a nikam se mi nechce... Tak to vidím na relax ve šlépějích Al Caponeho v roli Roberta De Nira v thrilleru Neúplatní.... s 9befe5a8abf45c390004b8f8bf7638cd.jpg

 

Jinak prosím znalce o doporučení nějaké single maltky kourového typu podobné Lagavulin....

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Eskimak:
Díky za typy z tech tebou vypsaných, jsem neměl ještě ani jednu ...
Tak už vím na co koukat :0) 

Mě barem prošlo jen Ardbeg 10y, Lagavulin 10/16y/ le97, the Glenlivet 12/15/18y, Miltonduff 7y, the Balvenie 12y, Laproigh 10y a Taliskér 10y..... 


Ale opravdu jediné na co nemám půl křivého slova,  je Lagavulin 10y  .... A pořád hledám něco tomu podobného ....


Aetas:

Rád bych poznal ženu, které toto pití bude *vonět*...  :whistling:  :guitar: ... Setkávám se často se zápornými ohlasy a s tím že to smrdí hůř jak v nemocnici .....


 

Upraveno uživatelem Lobber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ejhle .... :frusty:  omlouvám se, mělo to být 8y A u té oblíbené 16y.... V zápalu přemýšlení jsem se upsal .... Nějak mi to už nemyslí  

 

Desetileta Lagavulin? To jsem jeste neslysel, to neznam. Mas nejaky odkaz?

Upraveno uživatelem Lobber
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Jagman

 

Rád bych poznal ženu, které toto pití bude *vonět*...  :whistling:  :guitar: ... Setkávám se často se zápornými ohlasy a s tím že to smrdí hůř jak v nemocnici .....

 

 

 

 

Mě ke kouřovejm single malt přivedla právě má žena :) já byl hrozně rumovej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě ke kouřovejm single malt přivedla právě má žena :) já byl hrozně rumovej

Šťastný to muž.

i když, ale rumy jsou taky moje srdcovka

 

Filo : Ano nic ti neuteklo, tak můžeš být naprosto klidný ... Doufám tedy, že jsi neměl nějaké noční můry

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Pánové, pokud zrovna dvakrát netrváte na kouři a oceníte spíše jemnější whisky vyráběnou ve stylu quater cask, navíc vyhlášenou palírnou Springbank, jejíž produkci momentálně oblibuji asi tak nejvíce, tak vřele doporučuju můj poslední objev, Hazelburn 10 yo Rundlets & Kilderkins. Jako bonus dostanete sudovou sílu a láhev s nádhernou etiketou. K dostání kupř. zde za cenu 2360 Kč.

 

hazob.2003.jpg

 

Mimochodem, i Ralph z ní byl nadšený (což tedy není až tak s podivem, neb má pro Springbank rovněž slabost):

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádo se stalo. Já to mám tak, že u whisek nad 50% přidávám pár kapek vody, ale opravdu jen pár, zatočím, minutku počkám. Ta whiska je pak jiná, většinou se probudí, je zajímavějši, voňavější. Ale taky se stane, že někdy zvadne, zvodnatí. Je to individuální, někdo to dělá, někdo to odmítá, za zkoušku člověk nic nedá. 

 

A ta flaška je opravdu pěkná, já jsem si ji nechal a přelívám do ní domácí slivovici, kterou dostávám každý rok na Vánoce. :)

Dnes jsem právě toto řešil při nákupu doutníku, dostali jsme se ještě na whisky. A prý na degustačkách mají žulové kostičky...

Že je dají do mrazáku, na cca 3 hodiny a pak vkládají do whiskovky. 

 

Je fakt, že ta žula perfektně natáhne *chlad* a pomalu ale intenzivně ho vydává ... Tudíž super zachlazení, s eliminací znehodnocení-  jako zředění ... 

 

A na webu se těchto blbostí jak jsme koukali prodává nespočet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...