Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

Odesláno

No jo. Este som nanho vytiahol ze fake watches are for fake people, ze raz bude mat volaky seriozny miting a bude vyzerat ...jak jeho fejk, cize lacne a nedoveryhodne...pocuval, ale nezdalo sa mi ze by som ho presvedcil.

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Chalani okolo 22r. Bčka Navitimery, AP, všetko pravidelní hostia . Tvári sa to každý jeden ako poloboh, ale tému hodiniek ani neotváram . V takomto veku vsádzajú na MI to chápem . . čo už :-(

Zeny na to beru aspon si chalani dobre zasukaju

Odesláno

Já si vždycky spíš dobře za.ukal, když jsem něco koupil slečně, ne sobě :D. Faktem ale je, že fejkový hodinky můžou u slečny vzbudit zdání, že jí taky výhledově něco hodnotnýho pořídíš ;). Takže ti dá vlastně zálohově :lol2: .

Odesláno

Běžní lidé hodinky v této cenové kategorii neřeší, dokonce ani většina populace neřeší hodinky vůbec. Kdybych měl analyzovat každého se šuntem na ruce, tak bych tomu patrně musel věnovat dost času. V kontextu dekadentní postindustriální kapitalistické kultury je v důsledku jedno, zda-li někdo vráží peníze do švýcarů v hodnotě aut a nebo záměrně kupuje fake hodinky. Je to jedna a tatáž skupina, jen s rozdílem finančních možností. Všichni si jen honíme triko v kolejích diskurzu luxusního produktu.

Každopádně, nejvtipnější situace ohledně fake hodinek co se mi stala. Dělal jsem pro jednu firmu externě zakázku. Majitel nebo jednatel, podotýkám že jinak docela fajn člověk, jednou stočil řeč na hodinky. Měl nějaká seiko a vyšlo najevo že se o hodinky zajímá a nějaká moudra načetl na chronomagu. Vzhledem k jeho postavení a věku naznal že já nemůžu mít originální omegy. Ne že by mi řekl narovinu že jsem hovado, ale začal tak obšírně vyprávět jak jsou ta Seika kvalitní hodinky a jak je lepší koupit kvalitní japonce, než fake švýcary. Naprosto identifikovatelná rétorika chronomag, aneb kup si radši Seiko nebo Orienty, určitě lepší jak fake nebo módní značky, nedejbože Festina. Jen o Damasko nepadlo ani slovo. Byl to jeden z okamžiků kdy mi dalo velkou práci udržet vážnou tvář. V případě že se v tom někdo poznává, tak jej tímto zdravím. Podobnou situaci jsem zažil, když mi spoluvlastník bezpečnostní firmy v oblasti IT, po hodinovém monologu jak chudák dává na ty milionové zakázky 30% a že ten Tvrdík je hajzl protože on s tak vysokými procenty přišel a bla bla bla, došlo na hodinky načež významně sundal z ruky svoje anadigi švýcary Citizen z hypermarketu a teatrálně mi je posunul po stole k prohlédnutí a že stály celých osm tisíc.

Takže ono i s chronomagory je sranda.

Odesláno

V kontextu dekadentní postindustriální kapitalistické kultury je v důsledku jedno, zda-li někdo vráží peníze do švýcarů v hodnotě aut a nebo záměrně kupuje fake hodinky. Je to jedna a tatáž skupina, jen s rozdílem finančních možností. Všichni si jen honíme triko v kolejích diskurzu luxusního produktu.

Tohle je strašná p.čovina...

Odesláno

... Každý (99,9%), kdo si kupuje fejk, ví, že si kupuje fejk.

A navíc ho ještě hřeje u srdce skvělý pocit, jak na to vyzrál. Vždyť hodinky za deseti nebo snad statisíce by si přeci koupil jenom pitomec, když se "to samé" dá koupit za zlomek.

A snad nejčastější argument je, že "to stejně nikdo nepozná". Tedy - fejkaři si nekupují hodinky kvůli sobě (protože se jim líbí), ale kvůli ostatním.

Odesláno

A mas ty Omegy origo nebo fiky? Nejak jsem to z toho nepochopil :-)

Jo mám. Tehdy to byly vintage seamastery. Jak mají ještě plastické kovové logo, tak si hned všiml.

Tohle je strašná p.čovina...

V zásadě je největší nesmysl tvůj styl reakce. Jesli si to mám přeložit tak, že si hodinky kupuješ výhradně z důvodu určení času, tak gratuluji.

Je tam moc cizích slov, kterým nerozumím a uráží mě... :D

Pravda, mohl jsem to více rozvinout na teorii lingvistiky a znaku podle Saussura a Wittgensteina přes ostenzi pana Osolsobě až po Giddense.

Odesláno

A navíc ho ještě hřeje u srdce skvělý pocit, jak na to vyzrál. Vždyť hodinky za deseti nebo snad statisíce by si přeci koupil jenom pitomec, když se "to samé" dá koupit za zlomek.

A snad nejčastější argument je, že "to stejně nikdo nepozná". Tedy - fejkaři si nekupují hodinky kvůli sobě (protože se jim líbí), ale kvůli ostatním.

siwi, neblázni, takéto všeobecné závery naozaj nemajú význam. Každý sme predsa iný, máme rôzne dôvody na kúpu vecí, ani fejkárov sa nedá hodiť takto do jedného vreca :)

Jo mám. Tehdy to byly vintage seamastery. Jak mají ještě plastické kovové logo, tak si hned všiml.

V zásadě je největší nesmysl tvůj styl reakce. Jesli si to mám přeložit tak, že si hodinky kupuješ výhradně z důvodu určení času, tak gratuluji.

Pravda, mohl jsem to více rozvinout na teorii lingvistiky a znaku podle Saussura a Wittgensteina přes ostenzi pana Osolsobě až po Giddense.

Saussure, Saussure... To meno mi niečo hovorí, tuším chodil do vedľajšieho ročníka.

Odesláno

Možná se mi dostane osvícení, ale vono se s tím nechaj obouvat boty?

Odesláno

Možná se mi dostane osvícení, ale vono se s tím nechaj obouvat boty?

Aaaaale, tak vzhledem k tomu že se blíží první hodina ranní a mám jistě právo na trochu prokrastinace mezi prací, tak si klidně zatrolujeme. Říká se, že komu není shůry dáno, v aptice nekoupí. A v Tvé oblíbené zemi poroučí větru i dešti, tak se tím možná ty boty nechaj obouvat. Hraješ...

Odesláno

Heh, díky připomněli jste mi minulost  :) . Za sebe mohu říci pár postřehů z doby před Chronomagem.

Někde mezi telefony Phillips Fizz a Nokia 5110 jsem přestal nosit hodinky a čuměl jen na mobil. Po těch x letech jdouc kolem stánku, mě z nudy napadla myšlenka: co třeba koupit něco, ať nemusim vyndávat furt mobil z kapsy.

Druhý den, cena příznivá, ručiček jak n.sráno, ideální velikost přes ruku, fajnová rychlostní stupnice  - a značku jsem už viděl v nějakém časáku. Ok beru. 

Po týdnu divnost nad divnost. Okolí reagovalo údivem, proč vůbec mám na ruce hodinky. Ti malí kulatí šmejdi se točili jen při stisku tlačítek, ale zase každý jinak - tak se na to alespoň dobře koukalo. Kožený řemen začal podivně praskat a na dýnku začala prosvítat mosaz.

V tu chvíli jsem začal hledat nový pásek k hodinkám a zjistil jeho CIFRU. Pak cenu HODINEK a v úžasu se podivoval, že za ty prachy ty malý ciferníky nic moc nedělají....

Následoval objev fóra, cvičná registrace zde čistě pro vědecké účely abych si něco přečetl. A dál už jsem normální :lol2:

Na otázku ohledně pravosti, bych se klidně rozpovídal o fíkách. Já (a nejen já) hodinky neřešil, nic jsem o nich nevěděl, nepotřeboval jsem je. Byl to uplně jinej svět. Jo a byly to Béčka.

P.S. Takže se přikláním k názoru Altruisty .

Odesláno

Vždyť hodinky za deseti nebo snad statisíce by si přeci koupil jenom pitomec. 

Naprostá pravda.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...