Přejít na obsah

Jak se tváří odhalení fejkaři?

Georgeisin

Doporučené příspěvky

Odesláno

"Nejsem šlechtic, tedy žádný šlechtický nemám. Studoval jsem práva, ale na doktora jsem to nedotáhl, protože pět strávených let na fakultě mi připadalo dostačujících a na nějakou další nástavbu jsem neměl žaludek."

Evokuje to dojem, že má magistra, což je asi i pravděpodobný, nicméně může to klidně i znamenat to, že ho po pěti letech vylili bez titulu. Tak trochu na mě působí jako člověk, co by ten titul používal...Odpovědět na otázku, zda má člověk titul, tím, že to nedotáhnul na doktorát, je imho trochu zvláštní :).

Celej ten rozhovor je takovej. Spousta obecnejch frází, a na jakoukoli konkrétnější otázku pečlivě zformulovaná vyhejbavá odpověď.

edit: žádnej titul u jména mimochodem nemá ani v obchodním rejstříku...

No, osobně se mi nechce věřit, že by si zrovna on titul nenechal zapsat.

A pokud jsem někdy četl psaný projev vystudovaných magistrů, tak rozhodně vypadal jinak,

zejména, když psal o té soudní obraně, tak si myslím, že by vystudovaný právník použil úplně jiného slovníku.

Ale to je jen můj dojem.

• Odpovědi 2,8tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Byl to pan Petr Jirák... výpis z veřejného živnostenského rejstříku, takže příjmení vyženil... 

Subjekt Jméno a příjmení: Petr Casanova Příjmení: Jirák
(zapsáno od 22.03.1999 do 20.07.2000)
Datum narození: 30.08.1974 Občanství: Česká republika Sídlo: Za Zelenou liškou 549/8, 140 00, Praha - Krč
(zapsáno od 22.03.1999)
Identifikační číslo osoby: 69077266
(zapsáno od 22.03.1999)

Živnostenská oprávnění
  • Živnostenské oprávnění č. 1: Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Obory činnosti: Vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce Zahájeno: 04.01.2012 Redakční činnost Zahájeno: 15.03.1999 Ukončeno: 04.01.2012 Druh živnosti: Ohlašovací volná Vznik oprávnění: 15.03.1999 Doba platnosti oprávnění: na dobu neurčitou Přerušení provozování živnosti oznámené podnikatelem: od 04.01.2012 do 01.07.2012

• Živnostenské oprávnění č. 2: Předmět podnikání: Redakční činnost Druh živnosti: Ohlašovací volná Vznik oprávnění: 15.03.1999 Přerušení provozování živnosti oznámené podnikatelem: od 01.02.2006 do 31.01.2008 Datum zániku: 30.06.2008

Dobře Dane.

Jak jsem si myslel - holt JIráků je v republice 1039 a zapomeneš na něj, kdežto Casanovů jen 16 a nezapomeneš.

Odesláno

A taky kdyz si zmenis ve trceti prijmeni, tak na Tebe hur nekdo neco vyskrabne z minulosti at uz z byznysu nebo cokoliv jineho. Takze Guru je pro sve ovecky cisty jako lilie.

Odesláno

Jak se to od těch Breitlingenů posunulo k tomu, jak vlastně "byznys" FC funguje, by mě docela zajímalo, co si o tom všem myslí pan Cé teď a jestli by na ten prvotní dotaz reagoval znova tak dětinskou odpovědí, že jde o speciální malokusovou limitku a že bychom se divili, kolik strááášně stály peněz...

Jinak takhle - vždycky bude v populaci určité procento lidí, kteří takové "pravdy" jako jsou na FC vyhledávají a dost možná, že to některým z nich může i svým způsobem pomáhat. V zásadě to není nic jiného, než x-tá variace na nějaké obecné životní zkušenosti. Potud OK a pokud za to je někdo ochotný dokonce platit, nám do toho nic není. Jsou to dospělí lidé, i když zjevně často v nějaké životní krizi (nemoc, rozchod, ztráta práce atd.), kteří moc nevědí co se sebou, a na to FC cílí. Kapitola sama pro sebe je ovšem tragikomická persóna pana Cé, kde si každý soudný člověk udělá svůj názor, nemá cenu to rozebírat. 

Shrnul bych to tak - jestliže se našel alespoň jeden člověk z jeho fans (tedy z těch skutečně existujících), který článek a diskusi pod ním četl a který se nad tím, jak se pan Cé ke kauze Béček postavil (na co a jakým způsobem reagoval a hlavně, na co a proč vůbec nereagoval), v klidu zamyslel a vyvodil z toho rozumný závěr, pak to mělo smysl. A vlastně i kdyby to ne, tak přinejmenším pro pana Cé to bylo výchovné klepnutí přes prsty, že jsou i lidé, kteří ho jsou schopni vidět takového, jaký ve skutečnosti je.

Odesláno

Já myslím, že bábovky budou dycky číst články o dietách - místo aby přestali žrát a začali se hejbat.

A jiný bábovky zase budou do nekonečna číst "5 rad jak zbohatnout" a podobně - místo aby radši dělali pořádně, co umí.

No a pak tu jsou pijavice, který se živěj tím, že jim tuhle zábavu poskytujou. Jsou super - zvlášť s falešnejma hodinkama a metrem šedesát. Mějme ho rádi, dyť by na světe byla nuda, ne?

Odesláno

Ahoj MIchale,

tedy pokud nejsi virtuální.

Konečně někdo, kdo není z Chronomagu, není závistivec a přesto změnil názor na Gurua a jeho kampaň?

Virtuální nejsem, mohu doložit svou další "virtuální" identitou :-D (viz www.krcmic.cz)

Jak jsem psal, projektu jsem fandil, hodně se mi líbily články, které na Firstclassu vycházely dříve - proto jsem také začal někdy tehdy více šlapat do rozhovorů na Objevit.cz (teď je mírný útlum, ale další várka rozhovorů se chystá). Chtěl jsem dát příležitost lidem, kteří mi přišli zajímaví a moc se o nich nikde nemluvilo.

Třeba Markovi Dzisarovi, který všem radil, co dělat, abyste začali stíhat a nebyli ve stresu. Poslal jsem mu otázky, pak přišla vlna slibování a odpovědí jsem se už nedočkal. Takže jsem pochopil, jak se to dělá - chceš stíhat = musíš se zákonitě na něco vy...t. Ale zpět k Firstclassu - co musím uznat, že tyto a podobné časopisy mají zkrátka ten punc, že působí luxusně a na to se podle mě hraje.

Buď pak pokulhává čtenost (prostě jsou nízká čísla, tak se to honí na dojem) anebo se čtenost prodává, jak to jde (ale pak je třeba ji nějak udržovat - technik je samozřejmě hodně). Podobně to dělá Extra.cz, které taktéž všichni mají po prohlášení Novotného za top bulvár magazín, ale ofiko čísla ještě nikdo neviděl, pouze někdo někdy řekl, že si myslí, že to čte až tolik a tolik lidí.

U nás na Objevit máme bych řekl v některých měsících podobnou čtenost jako Firstclass (stabilně jsme přes 100 000 unikátních čtenářů za měsíc, občas to vyletí na 300 000), akorát tam nemáme samé jak se stát milionářem (i když úroveň obsahu = myšleni psaní = je o x levelů před námi - ale tak časem to snad srovnáme - teď dodělávám nový design, aby to taky vypadalo).

Svým způsobem obdivuji, když se podaří někomu prorazit - ať už za jakoukoliv cenu a vytvořit něco nového. Jen mi přijde, že prostě Firstclass se stal studinicí motivace pro lidi, kteří budou pořád chodit pít místo toho, aby šli vedle a našli svůj vlastní pramen. Proto jsem nikdy v ruce neměl ani jedno papírové číslo Firstclassu a Forbesu, kde se pořád píše o úspěšných a ne o těch, co se teprve derou na vrchol anebo i o těch neúspěšných (protože těch je většina). Raději buduju své sny a nemám potřebu číst o úspěších druhých, pokud sám nemám pocit, že mě to může něco naučit. Nejlépe se člověk něco naučí tak, že začne něco dělat a to je přesně filozofie, kterou vyznávám já :-)

Nicméně nechci hodnotit Petra Cassonovu - stejně jako vy či já si můžete myslet o něm cokoliv, pro druhé to bude bůh. Stejně tak vnímají někteří lidé mě a určitě i vás. Prostě - když člověk něco dělá dobře (či jinak), bude vždy někým milován a nenáviděn. Nicméně v tom virtuálním světě se dá hodně věcí přetavit tak, že člověk, co je úplně švorc vypadá na Facebooku jako milionář, člověk, který je úplný debil, psychopat a je třeba i milionář se navenek tváří jako ochránce chudých a mecenáš. Takový je svět, kde si prostě málokdo ověřuje, co je skutečně pravda... Kua, to je esej zase :-D

Odesláno

stepan_1981 to hezky shrnul i za mě.

Přesně tak, nejde pouze o hodinky, jde o byznys, o blbnutí lidí, kteří se (zcela dobrovolně) zblbnout nechají.

A ještě jedna napůl filozofická úvaha: pro mě další důkaz toho, jak je internet hodný sluha, ale zlý pán.

Dřív, když by sis chtěl zahrát na úspěšného a prachatého byznysmena. musel by sis vzít kvalitní oblek a boty, půjčit drahou káru a (pravý) pořádný hodinky a já nevím co ještě.

Dnes ti stačí facebook a google, pár falešných FB účtů,  PR článků po dohodě s "panem redaktorem" a zinscenovaných fotek.

Takže když zadáš do gůglu jméno Petr Casanova, tak Ti vyjede na první stránce o něm jenom sláva, úspěchy a bohatsví, takže si čtenáři sednou na pr.el a ani je nenapadne si pomyslet, že to je tak trochu divadýlko z důvodů finančních a asi i nějakých psychických.

Odesláno

Nicméně nechci hodnotit Petra Cassonovu - stejně jako vy či já si můžete myslet o něm cokoliv, pro druhé to bude bůh. Stejně tak vnímají někteří lidé mě a určitě i vás. Prostě - když člověk něco dělá dobře (či jinak), bude vždy někým milován a nenáviděn. Nicméně v tom virtuálním světě se dá hodně věcí přetavit tak, že člověk, co je úplně švorc vypadá na Facebooku jako milionář, člověk, který je úplný debil, psychopat a je třeba i milionář se navenek tváří jako ochránce chudých a mecenáš. Takový je svět, kde si prostě málokdo ověřuje, co je skutečně pravda... Kua, to je esej zase :-D

Kdybych si myslel, že jsi virtuální, neoslovoval bych Tě jménem :-)

Tahle poslední věta z Tvé eseje se mi líbí, a v podstatě si v ní napsal totéž, co já, jenom trefněji.

FirstClass mi nevadí ani náhodou, takových nalejváren je plný internet. Někdo chodí ke kartářce, někdo do hospody někdo ať si přečte FC. Tady vzbudil nevoli konkrétně pan C, protože lidem, kteří mají rádi hodinky, (ale nikomu to nevnucují), poté, co si všimli, že tento kazatel nosí fejkové hodinky, začal vyhrožovat právníky a ještě spustil napůl hranou hysterickou debatu na FB.

Přitom na tomhle fóru se zná spousta lidí osobně (prodávají si a vyměňují hodinky a jiné hračky) - není to pouze anonymní internetová debata - takže víme, že sem chodí i lid, kteří mají opravdu dost peněz, kteří to ovšem v každém příspěvku neřvou do světa. Stejně jako tady nosí Rolexy lidi, kteří "chodí pro peníze do práce" a milionáři zrovna nejsou.

Odesláno

To ze nosi fejky a dela ze sebe nobl je jedna vec.

Mnohem horsi je ale to, ze sam pise clanky proti noseni fejku, kde toto chovani natvrdo odsuzuje a pak je sam pristizen.

A kdyz je konfrontovan, tak kolem sebe zacne kopat, vyhrozovat a buhvi co jeste. Proste ubozak.

Odesláno

Zvláštní, že když teď na Fb najedu na ten FC profil, tak už mi to neukazuje moje přátele, kteří to lajkují. Ještě včera jsem viděl, že z těch 140 tis fans je 15 z mého okruhu kamarádů, dnes už to tam není. Buď se stal zázrak a těch 15 lidí prozřelo a odlajklo se, nebo že by někdo něco dělal s nastavením zobrazení fanoušků? Schválně by mě zajímalo, zda se Vám, kteří jste tu taky uvedli že máte v přátelích lidí, kteří ho sledují, se to stále zobrazuje nebo taky ne.

Odesláno

To ze nosi fejky a dela ze sebe nobl je jedna vec.

Mnohem horsi je ale to, ze sam pise clanky proti noseni fejku, kde toto chovani natvrdo odsuzuje a pak je sam pristizen.

A kdyz je konfrontovan, tak kolem sebe zacne kopat, vyhrozovat a buhvi co jeste. Proste ubozak.

Jasně, kdyby vůbec nereagoval, tak by nemotivoval tolik lidí na fóru. 

Odesláno

Zvláštní, že když teď na Fb najedu na ten FC profil, tak už mi to neukazuje moje přátele, kteří to lajkují. Ještě včera jsem viděl, že z těch 140 tis fans je 15 z mého okruhu kamarádů, dnes už to tam není. Buď se stal zázrak a těch 15 lidí prozřelo a odlajklo se, nebo že by někdo něco dělal s nastavením zobrazení fanoušků? Schválně by mě zajímalo, zda se Vám, kteří jste tu taky uvedli že máte v přátelích lidí, kteří ho sledují, se to stále zobrazuje nebo taky ne.

Mne to mych 5 stale zobrazuje.

Odesláno

Tak už taky. Zvláštní, zkoušel jsem obnovovat stránku a nic. Až teď co jsem to napsal, tak to tam zas je. Nic, jdu od toho nebo ještě začnu bejt paranoidní  :lol2:

Nebyl bych tak v klidu. Co když snídá Casanova i s Zuckerbergem ?  :P  :D

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...