safi Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Měl jsem Steiní Navi B-Uhr, ty za fake nepovažuju - asi jsem tam dal málo smajlíků Aha....
villain83 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Hosi sorry,ale safi ma v tomdle pravdu,ja bych si to nekoupil,ale fejk to proste nejni.Kdyby tam misto napisu Steinhart bylo Rolex,pak ano.
stepan_1981 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Fake a napodobenina není to samé...fake se pojmově snaží vyvolat 100% dojem (ve všech ohledech vč. nápisu), že jde o originál, alespoň tak to chápu já
kuncák7 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Hosi sorry,ale safi ma v tomdle pravdu,ja bych si to nekoupil,ale fejk to proste nejni.Kdyby tam misto napisu Steinhart bylo Rolex,pak ano.Souhlas a dál bych tohle téma radši nerozebíral. Smrdí to nějakou hádkou, která už tu několikrát byla.
safi Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Myslím, že můžeš mít i fake neexistujícího zboží. Stačí na nějakou blbost dát "samolepku" Rolex, BMW nebo Ferrari a najdeš dost lidí, kteří za to dají nesmyslné prachy.
SCIFI Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Hoši nato jsou jiný vlákna ale zásadní problém je v tom že vy si myslíte že ochrana je jen na Logo a nikoliv na design což se pletete. Rolex kdo ví proč kašle na Stajny ale například AP kvůli podobnosti RO žaluje tomi hilfiger. To platí nejen pro hodinky ale i oblečení treba a proto nestačí že zabavenych adidasek odparat logo a dát to chudym protože i design bez loga je kopie. Vím ale že vám to nevymluvim a ani nechci jen mi je blivno to tady číst a nereagovat. Výbornej příklad je i třeba Coca-Cola. Tvar lahve si taky nemůžeš udělat bez napíšu a prodávat v tom hnědou vodu Steinhart.
villain83 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Filipe,to by ale Rolex musel za poslednich 20let zalovat asi tak milion jinejch znacek,vcetne Seiko,Eterna,Edox,Tag Heuer atd.,i ti v minulosti cerpali inspiraci z nejednoho modelu Rolexek.Nelibi se mi to stejne jako tobe,tomu ver,ale Rolexlike modelu je jako sracek a jak jsem psal,zdaleka v tom nemaj a nemely prsty jenom maly a neznamy brandy.
USER47 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Hoši nato jsou jiný vlákna ale zásadní problém je v tom že vy si myslíte že ochrana je jen na Logo a nikoliv na design což se pletete. Rolex kdo ví proč kašle na Stajny ale například AP kvůli podobnosti RO žaluje tomi hilfiger. To platí nejen pro hodinky ale i oblečení treba a proto nestačí že zabavenych adidasek odparat logo a dát to chudym protože i design bez loga je kopie. Vím ale že vám to nevymluvim a ani nechci jen mi je blivno to tady číst a nereagovat.Výbornej příklad je i třeba Coca-Cola. Tvar lahve si taky nemůžeš udělat bez napíšu a prodávat v tom hnědou vodu Steinhart.Ono to není tak jednoduchý. Musíš mít zaregistrovanej nějakej průmyslovej vzor, případně užitnej vzor pokud nejde jen o design...Ty jdou prodlužovat, ale ne donekonečna. I pokud Rolex někdy měl zaregistrovanej design submarinerů, platnost těch průmyslovejch vzorů musela už dávno vypršet.
vrcan Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Já ale rozhodně ty hodinky nenosím kvůli nějaké okolí a je mi úplně jedno co si moje okolí o tom myslí...Já v tom žádný rozdíl nevidím, mám dost raritní hodinky, za který jsem dal těžký prachy a když si je chci vzít do bazénu, kde je riziko krádeže hodně velké, tak si vezmu kopii... kde je v tom rozdíl mimo záměny slova CD za hodinky... :-D pri CD ide vlastne o "software", dusevne vlastnictvo, vysledok, cize zvuk, je 100% rovnaky. Kdezto pri fake hodiniek mas len podobny vzhlad, pokial nevidis rozdiel medzi fake a orig tak len preto, ze tomu (este) nerozumies, nehovoriac ale o tom, keby si otvoril a pozrel strojcek. Neodsudzujem ta, ved ide len o hodinky :-) ale je to CELE ZLE taketo uvazovanie... ako keby si mal zlatu retiazku alebo svadobnu obrucku, a do bazena si das len pozlatenu, alebo obrucku z falosneho zlata... Pokial na to mas, a zrejme mas, preco si neuzivas kvalitne znackove hodinky v kazdej situacii, ved servis nie je az taky drahy a tie hodinky zase vydrzia dost... skutocne je to zcestne ako to robis, nehovoriac ze podporujes uplne chybny smer (fake). Ale opakujem, neberem to vazne, aj ked to tak vyzera, ide LEN o hodinky :-)
SCIFI Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Filipe,to by ale Rolex musel za poslednich 20let zalovat asi tak milion jinejch znacek,vcetne Seiko,Eterna,Tag Heuer atd.,i ti v minulosti cerpali inspiraci z nejednoho modelu Rolexek.Nelibi se mi to stejne jako tobe,tomu ver,ale Rolexlike modelu je jako sracek a jak jsem psal,zdaleka v tom nemaj a nemely prsty jenom maly a neznamy brandy.pokud to že rolex něco nežaluje považuješ za důkaz toho že to je v pořádku tak to jo. píšeš že by "ROLEX MUSEL" Ne, Rolex by akorát mohl a jak tady jeden vážený člen napsal ve stejné diskuzi ale jiném vlákně tak Rolex nato asi prostě kašle. Orel mouchy neloví, nebo tak nějak to bylo. Já nevím proč to nežaluje a je mi to fuk a na věci to nic nemění.
SCIFI Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Ono to není tak jednoduchý. Musíš mít zaregistrovanej nějakej průmyslovej vzor, případně užitnej vzor pokud nejde jen o design...Ty jdou prodlužovat, ale ne donekonečna. I pokud Rolex někdy měl zaregistrovanej design submarinerů, platnost těch průmyslovejch vzorů musela už dávno vypršet.donekonečna to asi fakt nejde (kdo ví, já nemám tušení) ale rozdíl mezi 16610 a 116610 je markantní ale možná jen soudruzi to zapoměli zapsat a možná tam zrovna byl cimrman a kdo ví, možná byl Steinhart první :-)
Pavelpu27 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Jak tu bylo napsáno, Rolex už suby nemá chráněné a proto ten design může kdokoli vyrábět POD SVÝM JMÉNEM. Fejky se snaží vyvolat klamný dojem, že jde o originální výrobek.
villain83 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 pokud to že rolex něco nežaluje považuješ za důkaz toho že to je v pořádku tak to jo. píšeš že by "ROLEX MUSEL" Ne, Rolex by akorát mohl a jak tady jeden vážený člen napsal ve stejné diskuzi ale jiném vlákně tak Rolex nato asi prostě kašle. Orel mouchy neloví, nebo tak nějak to bylo. Já nevím proč to nežaluje a je mi to fuk a na věci to nic nemění.Ne,nemyslm si,ze je to v poradku a ani s timhle vobslehavanim nesouhlasim,vadi mi to.Ale delalo se to pred x lety,dela se to ted a delat se to bude.Tak to proste je.Ja si takovy hodinky nikdy nekoupim,to je vse,co s tim hodlam delat.Nezblaznim se z toho a nebudu se kvuli tomu nasirat,jako ty,pac je to uplne zbytecny.
SCIFI Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Ne,nemyslm si,ze je to v poradku a ani s timhle vobslehavanim nesouhlasim,vadi mi to.Ale delalo se to pred x lety,dela se to ted a delat se to bude.Tak to proste je.Ja si takovy hodinky nikdy nekoupim,to je vse,co s tim hodlam delat.Nezblaznim se z toho a nebudu se kvuli tomu nasirat,jako ty,pac je to uplne zbytecny.já s tebou souhlasím ve všem krom toho že se nasírám. mě je to celkem fuk jen je smutný že některý názory na fejky čtu tady na foru.
tommas4 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Tak dva fíky jsou na cestě. Budou podrobeny testu.Fotoreport dodám v průběhu, kdo by chtěl anonymně poslat fíky v rámci amnestie tak napište sz, myslím že bude legrace
safi Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 Tak dva fíky jsou na cestě.Budou podrobeny testu.Fotoreport dodám v průběhu, kdo by chtěl anonymně poslat fíky v rámci amnestie tak napište sz, myslím že bude legrace A bude v testu hodně sexu a násilí?
wizard-ov Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 prodávat v tom hnědou vodu SteinhartTeď zrovna piju Zero a odložil jsem skleničku - jsem si to představil Steinhart Cola
tommas4 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 A bude v testu hodně sexu a násilí? Na to nemám rozpočet
Pavelpu27 Odesláno 21. května 2015 Nahlásit Odesláno 21. května 2015 K tomu "fejkování" designu jinýma značkama (Steinhart, Invicta, Davosa, Revue Thommen atd.) jsem našel např. tohle:There has been and never will be trademarks on their designs. It is purely the brand name itself, along with whichever 'names' they have trademarked (Submariner/Yachtmaster etc.) This is the reason why it is perfectly legal to create homage watches that look exactly alike apart from branding.One of the few exceptions is Panerai who as you can see from some crownguards on their watches have Reg.T.M. engraved on them. Takže - ať se to někomu líbí, nebo nelíbí, kopírovat design a prodávat ho pod vlastním jménem, je v hodinkovým světě věc legální a běžná. Něříkám, že je chvályhodná, ale není nelegální. Naproti tomu prodávat šmejdy se jménem a značením originálu je zlodějina.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.