Přejít na obsah

Čím se zastřelíme až se z Chronomagu zblázníme ?

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Ja si dovolim s tebou Jeremy opet nesouhlasit:-)

Kompakta nemam a nemel jsem. Ale docela chapu duvod porizeni. Pokud nechodi furt na strelnici dosahovat nejakych lepsich vysledku, pokud zbran nenosi dnes a denne u sebe, pokud clovek nechce investovat do dvou zbrani, prijde mi kompakt celem rozumna volaba. Strilet se z toho v pohode da a do kapsy nebo na opasek se v pohode vejde. Tak proc ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takzvaná poziční sebeobrana by měla být snad, proboha, vlastní každému... Holky by meměly chodit přes park, zvlášť když mají na soě minisukni a je po 22 hodině, když jdu po ulici a proti mě jde partička indiánů, tak si přejdu na druhou stranu ulice, v autě nenechávám věci za sklem, etc. etc. Stejně jako si domu nevodím slečnu co jsem poznal v baru a když mám náhodou víc peněz tak s nima nemávám při placení :) Není to o srabáctví, je to o rozumu. Než s kvérem do uličky o které píšeš, to raději bez kvéru obloukem obejít...

A myslíš si, že já jsem snad blbej? S tímhle naprosto souhlasím, jenže velká většina lidí bez zkušenosti nebo bez nějakého "proškolení" je dnes prostě "dutá". Jinak nevím, proč třeba potkávám v bazaru na mobily pokaždý cigány s několika mobilama na prodej a podobně...

Kdo uteče, ten vyhraje. Tohle pravidlo je starý jako lidstvo samo. :D

Odkaz ke komentáři

2Jeremy:

Já nosím pořád a G19 je naprosto ideální.I fullsize se dá nosit v pohodě,ale já nejsem žádný obr a ten compact mi vyhovuje.Ve fobusu nebo ve vnitřním pouzdru nepřekáží a přitom o něm víš.O subcompactu jsem také uvažoval,na nošení nad kotníkem.Ale gentemans,nejkrásnější střílení je z Desert Eagle .50AE.To je úžasná zbraň a nejúžasnější je krocení orla.:smile_anim:Pouze munice je trochu dražší,no.Jinak více na střelectví.cz.Ale to asi znáte.

Odkaz ke komentáři

Teda přečetl jsem si pár posledních stránek, a vypadá to, že si budu muset pořídit neprůstřelnou vestu, glock, a nějaký nůž, abych mohl jít v pátek do hospody :worried_anim::speak_cool:

Chtěl jsem jen reagovat na komentář o rotvajlerovi na minulé stránce - myslím, že při střetu s ním pánovi nic zásadního nehrozilo, málo který pes by napadl člověka "jen tak", bez bezprostředního ohrožení smečky nebo vyprovokování.

Jo, a se švýcarákem bych radši spáchal harakiri, než se s nim hnát na rotvajlera :D Situaci bych si představoval následovně - rotvajler na mě skočí, já vytasim švýcarák, psa s ním bodnu, ten se naštve, jedním skusem mi rozdrtí pažní kost a zpřetrhá vazy v rameni, já omdlím bolestí, a je konec.

Odkaz ke komentáři

ja by som chcel komentovat nacrtnutu situaciu 'jednorucnej obrany proti zakusnutemu psovi' pri pouziti tej obetovanej ruky.

je to podla totalna hlupost - kto pozna psy, ma cca prehlad v sile uhryznutia (sila zhryzu, tlak) 'bojoveho' alebo strazneho psa /rottw, doberman, nem.ovciak, ai.../ plus ma predstavu o priemernej vahe tychto zvierat, tak musi dojst k tomuto zaveru. Ak pes nema smolu, ze drapne pripadneho 'bojovnika' za umelu koncatinu, tak to clovek mimo vplyvu nejakych drog len na cistom adrenaline velmi neustoji.

Strielat do psa, len preto ze ho jeho majitel nema pod kontrolou, lahko sa to hovori, uprimne povedane, neviem kolko ludi uz skolilo kolko psov. :(

Ak uz mam pocit intenzivneho ohrozenia zo strany motajuceho sa psa, skor by som isiel cestou chytit za obojok, a prilahnut do prichodu majitela /raz som toto nenastastie riesil s kamaratovym rotvikom, kt. byval zly k neznamym ludom/ pes zostal cely aj vsetci sme zostali celi. Pri neznamom psovi urcite mu nedavat podnet, krikom, rozhadzovanim ruk, proste gesta kt zviera moze vyhodnotit ako ohrozenie seba /alebo svojho majitela/ a jedna.

Odkaz ke komentáři

Ale gentemans,nejkrásnější střílení je z Desert Eagle .50AE.To je úžasná zbraň...

Zkoušel jsem jenom Deserta v ráží .44. Byla to docela síla Posted Image

Je možné si někde zkusit ten .50AE, případně víš o někom kdo jej má? Klidně SZ. Díky

Odkaz ke komentáři

No,pár lidí znám,ale nejlepší je kouknout na -střelectví.cz-,tam je celý thread o Desertovi.A možnost vyzkoušet si jej se určitě dá domluvit.Legálně ozbrojená veřejnost jsou velice sdílní lidé a o zbraních dovedou hodiny klábosit ne méně než zdejší gentlemani o hodinkách.Ještě k tomu DE v .50AE.Oproti jiným rážím(kalibrům:))je zpětný ráz opravdu mohutný kopanec,ale je takový plavnější.Asi jako 9mm luger kontra .45ACP.Jak už jsem uvedl,zpětný ráz je mohutný a mnoho lidí výstřel prožije se zavřenýma očima a v jakémsi strachu o své zdraví.A to je škoda.Dezerta musíš pevně uchopit a během výstřelu se s ním neprat,alébrž lehce,ovšem kontrolovaně se mu podvolit,aby byl vzápětí zkrocen korekcí paží a vlastně celým střelcovým tělem.Prostě orel nesmí ovládnout tebe,orla musíš ovládnout ty.Krásná krotitelská práce.:smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Teda přečetl jsem si pár posledních stránek, a vypadá to, že si budu muset pořídit neprůstřelnou vestu, glock, a nějaký nůž, abych mohl jít v pátek do hospody :worried_anim::speak_cool:

To bys mel. Jestli nazory odpovidaji vzorku nasi populace, poridim si to asi taky :smile_anim:
Odkaz ke komentáři

Nedávno jsem byl na jedné mezinárodní střelecké soutěži a pokusil se tam vyfotit pár hodinek na rukou střelců... Což se bohužel ukázalo jako těžší úkol než jsem původně myslel :D Jinak mechanik tam bylo docela málo, málo i Géček, pár Suunto... Ono mi přijde že obecně málo lidí nosí hodinky :worried_anim:

Posted Image

Posted Image

Originály? Nepoznal jsem to zdálky, ale nesly stopy nošení a používání... Spíš bych myslel že ano.

Posted Image

Co mne ovšem zbořilo naprosto a totálně byl tento "budík" (všichni střelci mají nějaký ten způsob odpočítávání času pro závod, v naprosté většině jsou to digitální hodiny stojící na stole hodně na očích. Tento německý střelec ovšem měl stylovku jako řemen...) :D

Je třeba nejdříve nastavit a důkladně natáhnout

Posted Image

A pak jsou stopky připraveny :clap:

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Pánové další zapeklitý úkol: zbraň pro sebeobranu pro ženu - musí se vejít do průměrně velké kabelky, mít plnohodnotně smrtící náboje, dobrou ovladatelnost a nejdůležitější ze všeho je jednoduchá obsluha!

Odkaz ke komentáři

Kup KEVINA a není co řešit. Za ty peníze,spousta,ale fakt spousta muziky. Ano,můžeme se bavit o střelivu,ale......tohle je,a to nejen podle mého,jedna z nej malinkých(záložních) zbraní na trhu. Nehledě na to,že když už se to musí mačkat,je to stejně jedno......průser je to tak,jako tak.

EDIT - hlavně s ním musí dotyčná trochu cvičit. Cokoliv,s čím nemá nacvičeno-NADRILOVÁNO,nemá smysl se tahat. Když to jen bude nosit v kabelce, je to k ničemu.. Pokud na kohokoliv (a je fakt šumák,jestli je to chlap,nebo baba) někdo udělá bububu.....když nemá alespoň základní návyk,je v řiti + samozřejmě záleží na psychické odolnosti(naturelu),štěstí a hlouposti agresora.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Kup KEVINA a není co řešit. Za ty peníze,spousta,ale fakt spousta muziky. Ano,můžeme se bavit o střelivu,ale......tohle je,a to nejen podle mého,jedna z nej malinkých(záložních) zbraní na trhu. Nehledě na to,že když už se to musí mačkat,je to stejně jedno......průser je to tak,jako tak.

EDIT - hlavně s ním musí dotyčná trochu cvičit. Cokoliv,s čím nemá nacvičeno-NADRILOVÁNO,nemá smysl se tahat. Když to jen bude nosit v kabelce, je to k ničemu.. Pokud na kohokoliv (a je fakt šumák,jestli je to chlap,nebo baba) někdo udělá bububu.....když nemá alespoň základní návyk,je v řiti + samozřejmě záleží na psychické odolnosti(naturelu),štěstí a hlouposti agresora.

Hele a nebude to mít nějakej strašlivej zpětnej ráz? Vím že když jsem střílel z malého kapesního Rugera LCP v .380 tak to docela kopalo.

Odkaz ke komentáři

Nejsem baba,takže netuším,jaket pocit z toho bude mít někdo jinej. Trošku škube,ale ,dle mého,v poho.....manželka si užívala střílení z .357 Magnum,nijak si nestěžovala(mimochodem,ustála i Ruger Red Hawk a pronesla jen:" kua,to je ale kráva" :lol2: )....ony holky nejsou z cukru(musej rodit,což prej,cituji , :"ku.va bolí,wolle"...)....neřešil bych blbosti....prostě chce bouchačku,fajn. Malou bouchačku,fajn. Kope...zvykej si,zlato.

Odražený maso v dlani po pár dnech přejde,ona to vydrží,neboj. :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Nejsem baba,takže netuším,jaket pocit z toho bude mít někdo jinej. Trošku škube,ale ,dle mého,v poho.....manželka si užívala střílení z .357 Magnum,nijak si nestěžovala(mimochodem,ustála i Ruger Red Hawk a pronesla jen:" kua,to je ale kráva" :lol2: )....ony holky nejsou z cukru(musej rodit,což prej,cituji , :"ku.va bolí,wolle"...)....neřešil bych blbosti....prostě chce bouchačku,fajn. Malou bouchačku,fajn. Kope...zvykej si,zlato.

Odražený maso v dlani po pár dnech přejde,ona to vydrží,neboj. :)

No já si myslím, že dotyčná by snesla i něco většího, třeba Glock 19, protože do do kabelky se toho vejde docela hodně, tyhle opravdu kapesní věci si myslím, že nejsou úplně dvakrát ideální. No ještě se uvidí, až ji vytáhnu na střelnici.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...