Přejít na obsah

Vintage divers ...

M@chino

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...

Tak trochu oživím vlákno (-:

Jak jsem zatížen na velké hodinky a co bylo pod 40mm šlo z domu, tak tyhle ty krásky od Philip Watch na ruce zůstanou! Jak jsou vysoké v perfektně provedeném pouzdru ref.716, s masivní lunetou a super žlutou vložkou lunety. Navíc "triple save Caribbean", 1000M. To mi pak ani nevadí že mají jen 35mm.

post-41349-0-17744500-1499086624_thumb.jpeg

post-41349-0-54064300-1499086634_thumb.jpeg

post-41349-0-27692300-1499086644_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak trochu oživím vlákno (-:

Jak jsem zatížen na velké hodinky a co bylo pod 40mm šlo z domu, tak tyhle ty krásky od Philip Watch na ruce zůstanou! Jak jsou vysoké v perfektně provedeném pouzdru ref.716, s masivní lunetou a super žlutou vložkou lunety. Navíc "triple save Caribbean", 1000M. To mi pak ani nevadí že mají jen 35mm.

Gratulace, hlavně luneta v krásném stavu! 

Super, já svyho času sháněl vintazni Jenny v cernozluty variantě. Skvělý jsou!

JJ - všechno co má "Jenny" a "Caribean" na sobě chodí za raketu...i divery Yema Superman teď šly neskutečně nahoru :( 

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím všechny příznivce vintážních potápek. Znovu jsem po delší době začal řešit hodinky a choroba nečekaně propukla zase ;-) ...znáte to

Pokukuji po něčem co už má nějakou historii a je podobného ročníku jako já. Narazil jsem na krásné potápky od Certiny ze 70' DS-2 a DS-3 Super. Má nebo měl někdo ze zdejších členů takové? Díky za info

post-22859-0-49789800-1500474914_thumb.jpg

post-22859-0-98255000-1500474926_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Napadá něco od seika např z řady 6309, modelů je tam dost. Například by se mohly povést původní želvy, který se dělaly v letech 1976 - 1988. Problém bude rozpoznat hodinky z roku 78 a 88 podle čísla, ale podle stavu to snad půjde :)

Například zde bych se fakt bál tipnout (nejsou to teda želvy) i když uvádí leden 1978, spíš bych to tipl na leden 1988...

http://www.ebay.de/itm/SEIKO-Vintage-6309-729A-Pepsi-Bezel-Classic-Diver-Watch-Automatic-Nylon-Strap-/201987856855?hash=item2f076a19d7:g:xU0AAOSwjDZYgbjb

Výhoda u seika je, že z čísla na dýnku jde dobře vyčíst rok i měsíc výroby, takže se dá trefit hodinky relativně přesně na datum narození. V roce 1978 shodou okolností vyšly i první quartzový tuňáky, ale to nebude za rozumnou cenu...

Blbě nevypadají ani ladičkový accutron deep sea, ale cena už není tak lidová...

Odkaz ke komentáři

Díky za odkaz, ty Pepsiny vypadají pěkně..

jak prosím vyčtu z čísla u seika rok výroby, je někde nějaký klíč?

Teď se tam objevily ty první quartz tuny 7549-7009  ... krasavci za 1350 eur ... Je to dobrá cena, za kolik se normálně prodávají?

Odkaz ke komentáři

Já používám na zjištění roku výroby Seiko hodinek tuhle stránku:

http://www.watchsleuth.com/seikodatefinder/

U strojků/modelů, které se vyráběly po dobu více dekád je to ale i tak složitější určit, první číslo sériového čísla značí rok. Např začíná 8, může to být třeba 1978, 1988 atd.

Cenu netuším, zda-li odpovídá.

Odkaz ke komentáři

Určení roku a měsíce je relativně jednoduchý, protože je napsané přímo v sériovém čísle hodinek. Potřebuje to jedinou vstupní znalost a to je období výroby dané modelové řady.

Například ty pepsi v odkazu výše mají sériové číslo 810247

První číslo reprezentuje rok výroby, druhé měsíc výroby (1-10 měsíc má čísla 1-0, listopad a prosinec jsou první písmena z anglických názvů, takže N a D)

Z toho jde určit, že hodinky byly vyrobeny v lednu osmého roku. Dekáda je pak potřeba určit ze znalosti té výroby. Zde by to mohlo být 1978 nebo 1988. Jde o to, jestli se za těch 10 let nezměnily nějaké detaily, dle kterých by bylo možné to lépe určit...

Pokud by bylo číslo třeba 1N4385, tak by šlo jednoznačně určit listopad 1981 (71 ani 91 je výrobě ten model nebyl)

EDIT: ad cena. Záleží na stavu, většinou se orientuju dle již ukončených aukcí a chrono24. Na ebay se prodaly dvoje - jedny v itálii za 1000?, ale ty byly ožužlaný až hrůza. Druhý taky z itálie byly za 1600? (vzal ale soukromou nabídku, takže reálně míň) a ty byly celkem pěkný, nicméně ne tak jak z Francie, co jsou tam teď.

U těch z Francie neumím poznat, jestli jsou fakt mint, nebo jsou poskládaný z aftermarket dílů (tenhle model nemám nakoukanej). Výhoda pro tebe je, že jsou fakt pěkný a z roku 1978, cena zlá není. Ještě jsou tam jedny z konce výroby 1985 v Japonsku, na který se přihazuje, takže půjdou asi za reálnou cenu...

Suma sumárum, pokud ty francouzský nejsou skládačka, tak je to pro tebe dobrej kauf...

Na WUS byly v březnu na prodej taky http://forums.watchuseek.com/f29/sale-seiko-tuna-7549-7009-a-4167242.html

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Díky moc za vysvětlení ohledně sériového čísla...teď jsem si uvědomil, že stejný způsob číslovani máme i ve firmě :-)

Ty zlatý tuny vypadaj dobře ... pak mi i došlo že je tam i ta pomocná stupnice na dýnku pro označení výměny baterie určující dekádu. Pokud není jak píšeš složená z dílů .. To by mi asi tak nevadilo :-P

No teď mám dilema .... :-)post-22859-0-58253500-1500622797_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky moc za vysvětlení ohledně sériového čísla...teď jsem si uvědomil, že stejný způsob číslovani máme i ve firmě :-)

Ty zlatý tuny vypadaj dobře ... pak mi i došlo že je tam i ta pomocná stupnice na dýnku pro označení výměny baterie určující dekádu. Pokud není jak píšeš složená z dílů .. To by mi asi tak nevadilo :-P

No teď mám dilema .... :-)attachicon.gifs-l1600.jpg

Golden Tuny jsou dobrý výběr (-:

Já dnes s archaickými Seiko Silverwave

post-41349-0-22764200-1500624391_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Napadá něco od seika např z řady 6309, modelů je tam dost. Například by se mohly povést původní želvy, který se dělaly v letech 1976 - 1988. Problém bude rozpoznat hodinky z roku 78 a 88 podle čísla, ale podle stavu to snad půjde :)

Například zde bych se fakt bál tipnout (nejsou to teda želvy) i když uvádí leden 1978, spíš bych to tipl na leden 1988...

http://www.ebay.de/itm/SEIKO-Vintage-6309-729A-Pepsi-Bezel-Classic-Diver-Watch-Automatic-Nylon-Strap-/201987856855?hash=item2f076a19d7:g:xU0AAOSwjDZYgbjb

Výhoda u seika je, že z čísla na dýnku jde dobře vyčíst rok i měsíc výroby, takže se dá trefit hodinky relativně přesně na datum narození. V roce 1978 shodou okolností vyšly i první quartzový tuňáky, ale to nebude za rozumnou cenu...

Blbě nevypadají ani ladičkový accutron deep sea, ale cena už není tak lidová...

Ty accutrony jsou taky zajímavá alternativa..na chrono24 jsou teď celkem pěkný za 500eur z holandska. Zajímavá technologie z té doby..navíc s českými kořeny :-)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...