Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 101
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Nig pochybuje o zmysluplnosti fikoveho zlateho soliteru,... ja si naopak taky soliter vyrabany zrucnym zlatnikom niekde v Turecku ci Polsku na prilepsenie dokazem predstavit celkom zivo. A dokazem si predstavit aj to ze take fikove zlate daytony sa predaju urcite lepsie nez v podobnej kvalite vyrobeny zlaty soliter neznameho zlatnika.

Upraveno uživatelem cali
Odesláno (upraveno)

Historky o fikach vyrobenych ze zlata mi prijsou dost zbesily, ale co ja vim. V takovym pripade je dotaz zbytecny, protoze fik ma pouze cenu zlata a bez vahani bych ho u zlatnika nechal rozebrat a pretavit a v otazce je jasno. Osobne ale neverim, ze to bude opravdu zlato...

To si piš že to zlato bylo. Nebo vypadam jak idiot co nepozná fejkový Daytony od orientálního zlatníka ?

Pár originálů jsem v ruce i měl. To co napoví o materiálu ihned je váha. Kdo měl někdy co dočinění s fullgold

na tahu, tak ví sám, kdo neví, ať nevěří. Samozřejmě ryzost poznat nejde. No příště budu mlčet, slibuju.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Neni nas tady asi malo, co kramek v Pansky obcas navstivime, jestli je to pravda, co pise Cyber, pak to neni dobry....

Viděl jsem tam za ty roky dvě sešmoulený skládačky, pár vylepšení od Richarda a jen jeden zlatej skvost z Instanbulu.

Rozhodně to není často. A za ty roky už taky majitel rozezná Rolexy i od Tag Heuerů, takže myslím že je na dobré cestě :).

Dokonce jedny Rollie poslední dva roky nosí :).

Odesláno (upraveno)

Nig pochybuje o zmysluplnosti fikoveho zlateho soliteru,... ja si naopak taky soliter vyrabany zrucnym zlatnikom niekde v Turecku ci Polsku na prilepsenie dokazem predstavit celkom zivo. A dokazem si predstavit aj to ze take fikove zlate daytony sa predaju urcite lepsie nez v podobnej kvalite vyrobeny zlaty soliter neznameho zlatnika.

Jak už jsem psal výše. Je to variace tureckého zlatníka na Daytony. Věřte, bylo to turecké zakázkové zboží, pro nějakého místního pracháče. Rozhodně to nebylo dělané v serii, rozhodně to nebylo pozlacené, rozhodně to nebyl fejk s detailní nápodobou ochranných prvků určený k okamžitému prodeji. A podle stavu pouzdra byly vyrobeny někdy před rokem 2000 a celkem intenzivně nošeny. Dokonce k nim někdo dokoupil dřevěnou krabičku Rolex a manualy. Samozřejmě každý kus z jiného roku :D.

Odesláno (upraveno)

To si piš že to zlato bylo. Nebo vypadam jak idiot co nepozná fejkový Daytony od orientálního zlatníka ?

Pár originálů jsem v ruce i měl. To co napoví o materiálu ihned je váha. Kdo měl někdy co dočinění s fullgold

na tahu, tak ví sám, kdo neví, ať nevěří. Samozřejmě ryzost poznat nejde. No příště budu mlčet, slibuju.

Proboha Cybere, proc jses tak vztahovacnej... Nikde jsem nepsal, ze jses idiot. Nerikam, ze Ti neverim, ale dokud to neuvidim na vlastni oci, tak to pro me bude neco jako UFO :). Proste jsem doted netusil, ze na neco takovyho jde narazit. Fullgoldy jsem v ruce mel (nejen rolady) a vim, jakej je to proti oceli rozdil, ale jak nekdo psal vyse, to neni absolutni voditko (i kdyz v pripade naramku asi jo), pouzdro se da vyvlozkovat wolframem.

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

A jak vis, ze to bylo z masivu ne silne pozlacene?

EDIT: Kdyz budu chtit fiky, tak za ne prece nedam takovou rachu, co by stalo to zlato na ne (Daytona + naramek bude docela dost materialu). A kdyz budu chtit koupit zlato, tak vezmu cihlicku. Tj. nedokazu identifikovat cilovou skupinu pro prodej zlatych fiku Dayton.

řemínek byl v kůži. i muj známej se s falešným masivem rolex kdysi setkal, stálo to cca 80 000,- , bez čísel, bez ničeho. např. falešný lunety ze zlata a kamení už se dělaj dávno a vevelkym.

Odesláno

Tak jistej už si člověk není ničím, nedávno psali o padělcích investičních zlatých cihel a měl problém to poznat i odborník - poznali to až přístrojem, že je vevnitř wolfram. Na druhou stranu si zadat do výroby zlaté pouzdro 18k ručně vyráběné a dát do nich origo vnitřek Rolex, tak bych řekl, že mají vyšší hodnotu než origo celozlaté Rolex :)

Odesláno

....sleduji zde tuto diskusi,ale nějak se mi nechtělo sem cokoliv psát,......ale dovolím si také pár zkušeností poznamenat............

....celozlaté domorobo Dytona z 18k zlata jsem měl v ruce včetně těch co tu zmiňoval Patrik už 3 krát a musím říct,že to jde poznat relativně lehce,pokud někdo již nějaké skutečné Daytona viděl a to třeba i v oceli a nebo mu zůstal v paměti pocit při stisknutí tlačítek jejich chronografu,......tam je případně osazená ETA ihned poznat od Zenith nebo Rolex strojku.

...většina těchto hodinek je osazena ETA a nebo něčím jiným a samozřejmě rozmístění subciferníků je tím pádem nepřirozeně odlišné od originálu,.....horší je to u provedení se strojkem Zenith El Primero,které jsem také už viděl,tam je třeba znát a sledovat takové detaily,jako jsou puncy,provedení stěžejek,závit a těsnění pod korunkou,provedení spony a číselných znaků na ní a v neposlední řadě provedení nýtování pojistky spony,......hodně napoví i vyšroubovaný šroubek z tahu a jeho prostudování,.....toto jsou takové základní technické body,kde se to dá rozpoznat,než člověk začne sundavat náramek a zkoumat způsob provedení ochranných Rolex znaků pod ním a nebo otevírat víčko.

...jak tady bylo již řečeno,z takových to hodinek se dá skutečně vytěžit ca 100 t. Kč za zlato,.... tak trochu uklidňující pro mne bylo to,že všechny tyto kusy,které jsem viděl a měl v ruce,byly k tomuto účelu určeny.

...dole informativně skutečná váha jedněch "skutečných " se Zenith a s plným počtem článků,......produkce do roku 2000/2001

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Je vidět, že zlaté Daytony raději nee :) Každopádně Rolex LVC váží 153g, Submariner bicolor v keramice 174g a celozlaté GMT bych očekával tak 300g, ale prd, je to celý dutý a váží to skoro stejně jako ocel, ať s tím jdou do háje :)

Odesláno (upraveno)

Upravit 7750 asi není velký problém...

Daytony Gold na kůži váží cca stejně jako 14060 v oceli na tahu.

Odesláno

....sleduji zde tuto diskusi,ale nějak se mi nechtělo sem cokoliv psát,......ale dovolím si také pár zkušeností poznamenat............

....celozlaté domorobo Dytona z 18k zlata jsem měl v ruce včetně těch co tu zmiňoval Patrik už 3 krát a musím říct,že to jde poznat relativně lehce,pokud někdo již nějaké skutečné Daytona viděl a to třeba i v oceli a nebo mu zůstal v paměti pocit při stisknutí tlačítek jejich chronografu,......tam je případně osazená ETA ihned poznat od Zenith nebo Rolex strojku.

...většina těchto hodinek je osazena ETA a nebo něčím jiným a samozřejmě rozmístění subciferníků je tím pádem nepřirozeně odlišné od originálu,.....horší je to u provedení se strojkem Zenith El Primero,které jsem také už viděl,tam je třeba znát a sledovat takové detaily,jako jsou puncy,provedení stěžejek,závit a těsnění pod korunkou,provedení spony a číselných znaků na ní a v neposlední řadě provedení nýtování pojistky spony,......hodně napoví i vyšroubovaný šroubek z tahu a jeho prostudování,.....toto jsou takové základní technické body,kde se to dá rozpoznat,než člověk začne sundavat náramek a zkoumat způsob provedení ochranných Rolex znaků pod ním a nebo otevírat víčko.

...jak tady bylo již řečeno,z takových to hodinek se dá skutečně vytěžit ca 100 t. Kč za zlato,.... tak trochu uklidňující pro mne bylo to,že všechny tyto kusy,které jsem viděl a měl v ruce,byly k tomuto účelu určeny.

...dole informativně skutečná váha jedněch "skutečných " se Zenith a s plným počtem článků,......produkce do roku 2000/2001

Konečně... děkuji, mám přesně ty samé, akorát váží 154 gramů a budíky chronografu jsou trošku víc dál od sebe, ne jako tyhle, takže si myslím, že je tam ten levnější stroj.

Zlato mám od svého zlatníka na 100% ověřeno. Jinak díky všem vášnivou diskuzi :-) Fakt mi šlo o JEN o váhu strojku.

Odesláno

Je vidět, že zlaté Daytony raději nee :) Každopádně Rolex LVC váží 153g, Submariner bicolor v keramice 174g a celozlaté GMT bych očekával tak 300g, ale prd, je to celý dutý a váží to skoro stejně jako ocel, ať s tím jdou do háje :)

já mam origo celozlaté GMT a váha je cca 160gramů. články jsou duté.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Konečně... děkuji, mám přesně ty samé, akorát váží 154 gramů a budíky chronografu jsou trošku víc dál od sebe, ne jako tyhle, takže si myslím, že je tam ten levnější stroj.

Zlato mám od svého zlatníka na 100% ověřeno. Jinak díky všem vášnivou diskuzi :-) Fakt mi šlo o JEN o váhu strojku.

Budíky nejsou u Zenithu dál od sebe, ale jsou v maličko jiné jiné výšce. A mají jiné osazení sčítačů. Jinak Zenith není "levnější stroj". Hod sem fotku co to vlastně máš.

Odesláno (upraveno)

......tak to Tě kamaráde asi o 11 gramů okradli,........a nebo ten Tvůj roztaženější strojek bude vymakaně lehčí o těch 11 gramů...................

Upraveno uživatelem Street Glide
Odesláno

Upravit 7750 asi není velký problém...

Daytony Gold na kůži váží cca stejně jako 14060 v oceli na tahu.

Tam je cena 230 e...to mi chce někdo říct, že za tu cenu dostane člověk alespoň pravý Valjoux 7750?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...