financ Odesláno 9. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 jsem si koupil novou krabičku. A jsou tam 2 volný chlívečky.Tomu říkám výzva :-)
Honza.manta Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 No na jeden chlíveček bych takový námět měl
financ Odesláno 9. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 ee, červený už mám, u našich bych ještě našel nějaký plastikový letadýlka z dětství a tam přesně taková samolepka taky bude :-)))))Mě by se tam líbilo něco zlatýho a něco černýho :-)))))
bohus76 Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 jsem si koupil novou krabičku. A jsou tam 2 volný chlívečky.Tomu říkám výzva :-) DSCN5853.JPGPrý žádné další traktory,ten zas tak kecá :-) Ale musím uznat,máš to pěkné /jen ta fotka stojí za prd/.
financ Odesláno 9. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 Prý žádné další traktory,ten zas tak kecá :-) Ale musím uznat,máš to pěkné /jen ta fotka stojí za prd/. A já ti opět připomenu, že se bavíme o sériových provedeních :-) Jinak kompletní sbírka správného chronomagora by určitě měla obsahovat alespoň jednu renovaci, pak nový sériový provedení a minimálně jeden bastl :-)))) EDIT - kdy mi je prodáš? Běžná renovace mi pořád chybí a zlatý jsou na wishlistu dlouho. Žádná změna strategie se nekoná :-)A na fotce jde o krabičku, obsah tu už vyfocený je :-) (ale je fakt, že kompakt pod úsporkama fotí naho.no)
bohus76 Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 U Tebe žádná renovace není úplně běžná /ale je to dobře,alespoň víme co se dá udělat/ :-)
martar Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Vím, že se to tady už opakovaně probíralo: průhled dýnka renovovaných traktorů.. Že by to blb? vypadalo, že to Elton nenabízí, že to zkrátka nejde..Před pár týdny jsem si tady na fóru pořídil pozlacený strojek kalibru 50. Původn? jsem mu cht?l dopřát modřené šroubky a prdnout ho do plexi jako ukázku padesátky strojku v chodu - do sbírky. Jenomže už ve mě hlodá červíček, že by strojku slušela hezká renovovaná kastle, a u průhledu člověk logicky uvažuje o oblekovkách. Takže Traktory, možná Brusely. Renovaci do nerezu dělá Elton pro traktory. Pár traktorů v bídném stavu se mi doma poflakuje, poslat jedny na renovaci by nebyl problém.. Fakt je to prosklené dynko u traktorů neřešitelné? Kdyby to byla jen ukázka do sbírky, šlo by vyrobit celoprůhledné dýnko, jenže kdo by odolal je neponosit? Vítám každou radu..
financ Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 (upraveno) Vím, že se to tady už opakovaně probíralo: průhled dýnka renovovaných traktorů.. Že by to blb? vypadalo, že to Elton nenabízí, že to zkrátka nejde..Před pár týdny jsem si tady na fóru pořídil pozlacený strojek kalibru 50. Původn? jsem mu cht?l dopřát modřené šroubky a prdnout ho do plexi jako ukázku padesátky strojku v chodu - do sbírky. Jenomže už ve mě hlodá červíček, že by strojku slušela hezká renovovaná kastle, a u průhledu člověk logicky uvažuje o oblekovkách. Takže Traktory, možná Brusely. Renovaci do nerezu dělá Elton pro traktory. Pár traktorů v bídném stavu se mi doma poflakuje, poslat jedny na renovaci by nebyl problém.. Fakt je to prosklené dynko u traktorů neřešitelné? Kdyby to byla jen ukázka do sbírky, šlo by vyrobit celoprůhledné dýnko, jenže kdo by odolal je neponosit? Vítám každou radu.. Se zeptej v EltonuJeště zauvažuj o Prim Linea, tam průhled dát jde. Upraveno 16. prosince 2013 uživatelem financ
martar Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 (upraveno) Díky za tip, ale Linea ne-e. Nejsou ošklivé, ale pro mne nemají duši. Jsem udělanej jen do starých primek. Proti lehkému upgrade starého modelu na nošení nic nemám, ale z Prim Linea možná bude natěšený nějaký sběratel za padesát let :-)[Woody Allen...Pulnoc v Paříži: ...Zachráněno z minulosti...To, co bylo obyčejné nebo dokonce vulgární pro jednu generaci, získalo pouhým plynutím času status něčeho magického a také přehnaného...] Tak takhle to mám s primkami.Pohrávám si spíš s myslenkou ultrabastlu, pokud by to šlo provést alespoň trochu elegantně: renovované traktory, zdánlivě klasické plné dýnko s nenápadným pantíčkem a perkem. Odepnu hodinky z ruky, zmáčknu čudlíček, dýnko odskočí a voil? - pod sklem se stkví zlacená padesátka!Jdu si vzít prášky :-) Upraveno 17. prosince 2013 uživatelem martar
mlsoun1 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Díky za tip, ale Linea ne-e. Nejsou ošklivé, ale pro mne nemají duši. Jsem udělanej jen do starých primek. Proti lehkému upgrade starého modelu na nošení nic nemám, ale z Prim Linea možná bude natěšený nějaký sběratel za padesát let :-)[Woody Allen...Pulnoc v Paříži: ...Zachráněno z minulosti...To, co bylo obyčejné nebo dokonce vulgární pro jednu generaci, získalo pouhým plynutím času status něčeho magického a také přehnaného...] Tak takhle to mám s primkami.Pohrávám si spíš s myslenkou ultrabastlu, pokud by to šlo provést alespoň trochu elegantně: renovované traktory, zdánlivě klasické plné dýnko s nenápadným pantíčkem a perkem. Odepnu hodinky z ruky, zmáčknu čudlíček, dýnko odskočí a voil? - pod sklem se stkví zlacená padesátka!Jdu si vzít prášky :-)Hlavně to s těma práškama nepřežeň.Ale možná by to šlo udělat.Takový Luďek Seryn by to zvládl.Ale nevím,jestli už nedělá pouzdra jen z drahých kovů.Takže by to bylo zajímavé,ale drahé
martar Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Ono to fakt není nereálné, mám šikovného nástrojaře, asi by to chtělo jen čas a energii. Každopádně bych to viděl na nerez, zlaté období mám za sebou. I když jestli to půjde s cenou zlata takhle dál... :-) MartarOT PS: Luděk Seryn: U něj jsi dával tu poptávku na fullgoldy cort?berty?
straspol Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Díky za tip, ale Linea ne-e. Nejsou ošklivé, ale pro mne nemají duši. Jsem udělanej jen do starých primek. Proti lehkému upgrade starého modelu na nošení nic nemám, ale z Prim Linea možná bude natěšený nějaký sběratel za padesát let :-)[Woody Allen...Pulnoc v Paříži: ...Zachráněno z minulosti...To, co bylo obyčejné nebo dokonce vulgární pro jednu generaci, získalo pouhým plynutím času status něčeho magického a také přehnaného...] Tak takhle to mám s primkami.Pohrávám si spíš s myslenkou ultrabastlu, pokud by to šlo provést alespoň trochu elegantně: renovované traktory, zdánlivě klasické plné dýnko s nenápadným pantíčkem a perkem. Odepnu hodinky z ruky, zmáčknu čudlíček, dýnko odskočí a voil? - pod sklem se stkví zlacená padesátka!Jdu si vzít prášky :-)Na Traktory by šel asi dát rámeček se sklem. Když ale čtu jak bys vyšperkovával to pouzdro odskakujícím víčkem, říkám si že mít na renovaci takový balík jako Ty, už bych se přes tu kapsu plácnul pořádně a vydindal bych z paní Krskové něco onačejšího, kam padesátka taky patřila...
martar Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Nějak mě nic onačejšího než traktor pro padesátku s průhledem nenapadá, snad kromě traktorů fullgold. Jak už jsem psal, renovace ano, reinkarnace (nová řada inspirovaná starými modely) ne. No a pak už mě napadají jen dajvry za stotřicet českých, a na těch by byl průhled na zlacenou padinu fakt zvláštní, nehledě na to že bych jim to nikdy neudělal. Prosím o nápovědu (mrkajici smajlik).
patriknapr Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Může mi prosím někdo poradit. Na aukru se teď prodávají jedny traktory ... V popisu traktor č 488.... Zdají se vám v pohodě? Rád bych si je zkusil popřípadě v budoucnu si je nechal v eltonu renovovat. Děkuji za radu.
financ Odesláno 17. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Může mi prosím někdo poradit. Na aukru se teď prodávají jedny traktory ... V popisu traktor č 488.... Zdají se vám v pohodě? Rád bych si je zkusil popřípadě v budoucnu si je nechal v eltonu renovovat. Děkuji za radu.Po skonceni aukce mi napis SZ.
financ Odesláno 17. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Nějak mě nic onačejšího než traktor pro padesátku s průhledem nenapadá, snad kromě traktorů fullgold. Jak už jsem psal, renovace ano, reinkarnace (nová řada inspirovaná starými modely) ne. No a pak už mě napadají jen dajvry za stotřicet českých, a na těch by byl průhled na zlacenou padinu fakt zvláštní, nehledě na to že bych jim to nikdy neudělal. Prosím o nápovědu (mrkajici smajlik).No jesteze tak, dat na Orliky pruhled, by zaslouzilo urazit rucicky.A nestaci ti jen pocit ze to tam je? Ve lvich traktorech maji nekteri modreny šroubky, do fullgoldu si asi taky dam zlaceny strojek.Jestli to chces mit porad na ocich, nech si to zalit do akrylu a udelej z toho stolni hodiny :-)))))
martar Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 (upraveno) Což o to, pro mne by to stačilo, ale ztratilo by to původní zamýšlený edukativní smysl, chtěl jsem to i jako ukázku pro lidí, kteří zatím neznají rozdíl mezi kvarcem a mechanikou a klidn? si chodí po světě bez viru chronobundusu v těle. Je třeba uvažovat jako správný bacilonosič! (Veselý smajlik). No nic, zkusím zjistit co a jak, pokud se doberu uspokojivého výsledku, samozřejmě se podělím o výsledek. Časově i finančně mám ovšem mantinely jak každý, navíc pragmatik, takže to třeba nedotáhnu.. Upraveno 17. prosince 2013 uživatelem martar
Luk Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Mám změřené víčko na kal. 55. Dno je silné pouze 0,4 mm. Tam nejde vsadit standardní sklíčko protože nejtenčí je 0,5 mm. Takže zbývá vyrobit nové víčko se silnějším dnem nejlépe 1,2 mm a zvětšeným průměrem na 26 mm proti stávajícímu průměru 23 mm.
martar Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Sakra, Luku, před týdnem jsem si zadal proměření celého padesátkového pouzdra s prohnutými nožkami, nedělám něco duplicitn?? Pokud to máš, rád se podělím o náklady a svou akci stornuji. Skvělá informace, moc díky. :-)
-g- Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Zdravím vážené členy fóra a příznivce Prim Traktor. Jsem pasivním čtenářem, ale toto vlákno s diskuzí o průhledu na traktorový kalibr mně donutilo dotáhnout do konce rozleželý prototyp/projekt. Tak tedy pro představu jak průhled může vypadat na originálním dýnku: http://uloz.to/x8nHfNu2/traktor-pruhled-jpg A jak již padlo výše, střed dna je poněkud menší než co by se na strojek slušelo, takže pokud se nenechá udělat celé nové dýnko, tak to zase nevypadá zas tak úžasně. Jinak jsem tady zahlíd zmínku o dvou typech sklíček a korunek. Můžete prosím někdo potvrdit ze svých zdrojů, co jsem vypozoroval já?:Starší Traktory s nízkým číslem (případně číselnými indexy na ciferníku) mají sklíčko více do oblouku a korunku uzounkou.Novější kousky s vyšším číslem (začínající 2..) mají sklíčko více sploštělé se strmějšími okraji a korunku jako na fotu výše (širší, ale užší než třeba u "pyžam" a dalších s kalibrem 6x).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se