Pm.C Odesláno 27. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2015 Dají se sehnat traktory s pěkným ciferníkem a odrbaným pouzdrem a přehodit. Projdi bazárky, nebude to drahé..Ok to určitě udělám, i když se mi v několika bazarech vysmáli jo primky ty by chtěl každej.Jakým způsobem dostanu strojek a ručky ven? Ručky jsou jen nacvaklý?Není někde k sehnání učebnice pro hodináře? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Tak jsem se přesunul do vlákna, kam to snad patří a dám sem pár fotek takového asi továrního bastlu. Když jsem se pustil do čištění ciferníku, navzdory varování kolegů, sundal sklo a jak je vidět na fotce, krom zvláštní barvy číselníku někdo napatlal jakousi modrou barvou ručičky... ...trochu jsem si tedy pohrál, z ruček sundal ten humus... ...a číselník jemně očistil od mechanických nečistot... ...tak, a teď už patří do rodiny... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 No zlacené ciferníky už tehdy uměli, tak asi přidali do zlacení i traktorový cifr a stářím to takhle nabralo sytost barvy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 Tyhle kousky ale nejsou ze začátku šedesátých let, ale z konce produkce kalibru 50, ne? Jinak přiznám se, že jsem si myslel (bez jakýchkoliv znalostí ovšem), že tyhle nazlátlé cifry jsou normální kartáčované a stříbřené s dozlata tónovaným krycím lakem. Možnost záměny stříbření za zlacení mé nenapadla, resp. napadla pouze u probíraných žlutých traktorů, které mají tu barvu fakt intenzívní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 22. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2015 (upraveno) Když to zkoumám pořád dokola pod lupou, tak to vypadá jako hodně hutnej, žlutej nebo zlatej, lak, a světlo mění tu barvu od sytě žluta až do bronzova . Upraveno 22. února 2015 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2015 Ty mi dáváš, utekly mi o fous :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2015 Ty mi dáváš, utekly mi o fous :-( Kam a co ti utekly?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 No, chtěl jsem je koupit, taky objednal, ale potom mi Accutron napsal, že jsem až druhý :-(. To je život :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. února 2015 Patří to i sem. Traktůrky kal.50... (více fotek traktorů kal.50 zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/80792-martarovo-primky-a-jiné-hodinky/?p=1363142) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2015 to máš moc pěkný, to je renovace z Eltonu?** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2015 To jsou originály. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2015 Jestli se někdo zajímá o hodinky, které mohly být inspirací pro design různých kultovních primek, mohly by mu přijít zajímavé tyhle Eterny... narazil jsem na ně před chvilkou na Chrono24, pouzdro 38 mm, rok výroby bohužel neuveden, reference ET258R (snad to není kalibr). Nemám teď čas to dohledávat (a bojím se že bych na to později zapoměl), ale pokud se vyráběly před r.1960, mohly by patřit mezi horké kandidátky na hodinky inspirující první model traktorů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodnypan Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2015 Pánové, mám dotaz na zkušené primkaře: Naprostá většina modelů, co jsou k vidění, má pozlacený ručky a indexy... Kolik modelů Traktorů se dělalo v celo-bílém kovu? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2015 Všechny mají zlacené indexy a ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodnypan Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2015 Všechny mají zlacené indexy a ručky. Škoda, toho jsem se bál... Ale zrovna na fotce od tebe, vypadají ty prostřední bez zlata. Fotka holt klame. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 30. března 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2015 Škoda, toho jsem se bál... Ale zrovna na fotce od tebe, vypadají ty prostřední bez zlata. Fotka holt klame.Tohle nejsou Traktory. Traktorový pouzdro má 36mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hodnypan Odesláno 30. března 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2015 Tohle nejsou Traktory. Traktorový pouzdro má 36mmOk, jsem Prim lama a skoropanic. Díky moc za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thrawn Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 (upraveno) Kolegyně mi prodala troje hodinek, mezi nimi byly i tyto. Myslím si, že jsou to traktory, můžete mi to prosím potvrdit? Nechal jsem je vyčistit (strojek) a teď přemýšlím o výměně sklíčka, které je dole bohužel prasklé. Chtěl bych je na nošení. Nevíte, zda se dá sehnat stejné? Děkuji předem za odpovědi :-) Upraveno 4. dubna 2015 uživatelem Thrawn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 4. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 Kolegyně mi prodala troje hodinek, mezi nimi byly i tyto. Myslím si, že jsou to traktory, můžete mi to prosím potvrdit? Nechal jsem je vyčistit a teď přemýšlím o výměně sklíčka, které je dole bohužel prasklé. Nevíte, zda se dá sehnat stejné? Děkuji předem za odpovědi :-)jsou to Traktory, nejklasištější provedení. Kal. 50. Sklíčko se sehnat dá, hodináři je mívají skladem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thrawn Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 (upraveno) Díky! Je možné, aby primky neměly sériové číslo? Upraveno 4. dubna 2015 uživatelem Thrawn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se