kubson Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 V 23. 2. 2013 v 9:21, Josef01 napsal: Asi ne pro všechny Fiaty, Freemont se vyrábí v USA. Freemont je Dodge Journey, měl jsem ho a měl jsem ho rád.
Lion Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 V 23. 2. 2013 v 10:27, Cyril napsal: V tom případě bych se třeba mrknul na Freelander 2. Cyrile, kam narvali těch 750l v kufru? jinak za 750t v plné výbavě (HSE) najeto 38tkm.... nebo fungl Experience S, ale v manuálu http://www.sauto.cz/osobni/detail/land-rover/freelander/12109491?goFrom=list http://www.sauto.cz/osobni/detail/land-rover/freelander/10182620?goFrom=list http://www.sauto.cz/osobni/detail/land-rover/freelander/12157042?goFrom=list
_Boss_ Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 Me by zajimalo, proc maji vsichni x5 a ne ML - je to o $$, nebo je v tom neco jineho?
Josef01 Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 Máš asi špatné údaje. Za rok 2012 se prodalo X5 326ks a ML 547ks. Tento trend pokračuje i v letošním roce.
Cyril Odesláno 23. února 2013 Nahlásit Odesláno 23. února 2013 (upraveno) V 23. 2. 2013 v 22:20, Lion napsal: Cyrile, kam narvali těch 750l v kufru? No abych rekl pravdu, nikdy me nenapadlo resit, kolik litru ma jakej kufr. Bud se tam to, co potrebuju odvezt vejde, nebo si vezmeme jiny auto. Zatim si zena nikdy nestezovala. Takze na nakupy asi dobry. Ani nevim, kde ten udaj hledat. V technicaku asi neni a navod se preci cte az kdyz neco nejde... Dnes jsme s nim zrovna jezdili a musim rict, ze po prepnuti rezimu terrain response na snih to skoro neslo dostat do smyku. Zato s defikem se da jezdit v driftu porad. Ten nema ani abs! Tak jsem si s nim odpoledne zajel trochu zablbnout. Na vytahovani aut ze zaveji dnes nebylo lepsi auto. lidem padaly brady, co vsechno projel. Redukce, 2x mechanicka uzaverka...proste luxus. Sorry za Upraveno 23. února 2013 uživatelem Cyril
tmoris Odesláno 24. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2013 V 21. 2. 2013 v 21:47, Hasňa napsal: GLK ma naprosto nepochopitelne nizke operadla. Konci u lopatek. Asi o 25 cisel nizsi, nez v Becku. Nechapu to, je je to tak. Za me CRV v rope. Krasne, kvalitni, bezproblemova imidz. to je dobra technicka, merim 198cm, takze velmi relevantni.. V 23. 2. 2013 v 9:11, panedge napsal: Velky SUV a spotreba pod deset litru je defacto nerealna,s benzinem nerealna.Ja mam s X5 3.0D prumer 11,5,hlavne jezdim po meste teda.Samozrejme na delsi trasy neni problem jet za 9.Takze za me diesel a X5 muzu doporucit.Akorat je drahej servis,gumy atd,ale s tim se musi u premiovyho SUV pocitat. tak manzelka se vyjadrila, ze novy auto zatim nechce, takze mozna prehodnotim ten vyber a zacnu premyslet nad necim ve stylu tohoto , nebo treba toto nebo toto apod.. ale trosku me laka ta X5 a taky RR.. V 23. 2. 2013 v 10:27, Cyril napsal: Jsem úchylák na značku Land Rover, což tady většina ví. S benzínem se (až na výjimky které neznám) nedostaneš na spotřebu pod 10 litrů. S cenou 30k ? zase nedosáhneš na RR ani slušně vybavené Disco 4. V tom případě bych se třeba mrknul na Freelander 2. Má jej moje žena. V automatu, kůže, klima, tempomat, automatický pohon 4x4, vyhřívané sedačky a td. Výkon160 PS. Najeto 80 tisíc km, zatím bez závad. Spotřeba město 9-11 litrů, mimo obec v pohodě do 8 litrů nafty. Rekord 7 litrů viz foto. Jela na sněhu trasu Prostějov - "Elton" a zpět. V současné době se dělá i varianta pouze s předním náhonem. (menší cena i spotřeba, méně koní, osobně bych ale nekupoval SUV bez 4x4). Za 30k můžeš mít možná nové. Ale jak říkám, je to otázka vkusu a výbavy. Já jiná auta než Land Rovery nemám.(nepočítám-li XKR, firemní dodávky či Dodge Nitro 2,8 CRD - což je rovněž laciná varianta SUV). Mrkni třeba na odkaz českého zastoupení. http://www.landrover...r/freelander-2/ skvely tipy. na RR jsem puvodne uplne zapomnel a fakt se mi libi.. ten Freelander2 je zajimava alternativa, trosku malo takovych tech picicaren, co by si clovek predstavoval, proste takove hodne funkcionalisticke auto.. takze asi spis RR to bude jeste zajimavy..
Cyril Odesláno 24. února 2013 Nahlásit Odesláno 24. února 2013 V 24. 2. 2013 v 19:09, tmoris napsal: ....... ten Freelander2 je zajimava alternativa, trosku malo takovych tech picicaren, co by si clovek predstavoval, proste takove hodne funkcionalisticke auto.. Co bys taky chtěl....? Vždyť tohle auto vyšlo původně z tohohle dědečka - viz foto. A to byl opravdový teréňák, který si na nic nehrál. S tím se jezdilo orat na pole, v neděli do kostela, kardanem se poháněla pila na dřevo, mlátička na obilí nebo agregát pro pojízdný KINO. A to jsou věci, který člověka buď odradí, nebo si jej navždy získají. RR Voug je super velikej (uvnitř ale výrazně menší než Discovery 4), ale na můj vkus moc přeelektrizovanej. Evoque zase extrémně mrňavej. Sport je spíš na blbnutí. Pro každýho dělají něco. Držím palce při volbě. Já už bych nic, v čem se sedí u země a nastupuje se do toho jako do dětských sáněk nechtěl. (Krom sporťáku. K tomu to samozřejmě patří).
panedge Odesláno 24. února 2013 Nahlásit Odesláno 24. února 2013 tmoris-pokud ne SUV tak BMW rada 5 je proste pecka a ne nadarmo ve vsech testech odchazi jako vitez.A4 allroud je moc pekna,podle me mala,kdyz uz,tak A6.Co se tyce RR,na to je expert Cyril,me se vzdycky hodne libilo,ale bal jsem se poruchovosti a servisu jak cert krize,ani nevim proc,jen,co jsem tak zaslechl nebo cetl,treba to tak neni...
Hasňa Odesláno 24. února 2013 Nahlásit Odesláno 24. února 2013 (upraveno) Freelander je, i pro me prekvapive, v poslednich letech premiant zebricku spolehlivosti. Asi na sobe fakt makli, protoze prvni generace byl pruser. A4 je pitome mala. Jako, ze fakt mala. Pri kazdem nastupu jsem se jebnul do hlavy o A sloupek a muj kolega spolujezdec o dve sek.u.n.dy pozdeji taky. Za sebe jsem se pohodlne ani zdaleko neposadil. Plus ty jejich pitome vanocni retezy ve svetlech. Merim 183. Petka super vevnitr. Chvili jsem mel pujcenou 530d sedan v takove bezne vybave. Vevnitr super, z venku mam trochu problem se vzhledem, ale to je individualni. Zda se mi to takove tezkopadne s tezkym zadkem, postradajici lehkost a vzdusnost. V RR jsem nikdy ani nesedel, ale mam ho rad temer nekriticky. Mit na nej, mam ho. Upraveno 24. února 2013 uživatelem Hasňa
Josef01 Odesláno 24. února 2013 Nahlásit Odesláno 24. února 2013 Co jsem koukal na fotky Freelander, že by tam bylo vzadu hodně místa, to mi nepřijde na takové auto....
Jeremy Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 23. 2. 2013 v 22:43, _Boss_ napsal: Me by zajimalo, proc maji vsichni x5 a ne ML - je to o $$, nebo je v tom neco jineho?Studium automobilové historie považuu za ztrátu času, ale kdyžtak mě někdo opravte:Můj servisák, který jezdil 30 let v mercedesech mi, když jsem kupoval X5, říkal: ML je odpověď Mercedesu na X5, sešili to horkou jehlou, jen aby to rychle mohli začít prodávat. Od té doby je to třetí model, ale furt to neni sladěný. Poruchový, nevyvážený, nebrat.Co já vím, koupil jsem X5, tak nemám porovnání, ale dva kamarádi kdysi koupili ML jako nový káry a oba je po dvou letech se ztrátou prodávali, protože je nebavilo furt řešit servisy..
Josef01 Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V té poruchovosti se těžko pravdy dopátráme. Dle statistiky TUV jsou na tom prakticky stejně (rozdíl 1% v 2-3 letech stáří). Nehájím MLko, neznám ho a tahle třída aut mi nic neříká, takže mi je celkem jedno, zda bych dostal X5 nebo ML, nejezdil bych ani v jednom. Lidé nekupují auta dle jejich spolehlivosti, jinak bychom všichni jezdili třeba v Mazdách a Toyotách, protože podle statistiky 6-7let starých aut jsou X5 a ML totální propadák.
sibirnaya Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 25. 2. 2013 v 6:55, Jeremy napsal: Studium automobilové historie považuu za ztrátu času, ale kdyžtak mě někdo opravte: Můj servisák, který jezdil 30 let v mercedesech mi, když jsem kupoval X5, říkal: ML je odpověď Mercedesu na X5, sešili to horkou jehlou, jen aby to rychle mohli začít prodávat. ML se dela od 1997, X5 od 1999, to jen tak k tomu, kdo na koho reagoval..
Jeremy Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 25. 2. 2013 v 8:22, sibirnaya napsal: ML se dela od 1997, X5 od 1999, to jen tak k tomu, kdo na koho reagoval..Hustý, tak to jsou vizionáři, kopírovat X5, když je ještě na prknech :-DŠmejdi!
Hasňa Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Servisak kecal, az se mu od huby prasilo. Jak muze byt ML odpoved na X5, kdyz ML vzsel o dva roky drive a de facto definoval tridu luxusnich SUV s malymi terennimi ambicemi. Naopak X5 prisel az jako jasna odpoved na prodejni uspech eMka, kteremu se ze zacatku v odbornem tisku vsichni strasne smali. BMW je v tom odpovidani vubec docela dobre. Prosti rok prijde de facto dvojce Becka. Ale treba je to tak dobre a vyhnou se nemocem konkurence. Nemusi riskovat a prichazet s novyma vecma a muzou se soustredit na kvalitu. Provni serie eMka byla poruchova, byla to holt uplne nova trida. To ale trvalo jen ty dva roky. Mercedes to rychle vychytal a od te doby je to ne stejne urovni, jako jina auta v teto kategorie.
Jeremy Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Nojo.. CLAčko se mi docela líbí, ale BMW 4 je tak nějak hezčí.. :-)
Hasňa Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 Neni, ale to je jedno. :-) Treba bude kvalitejsi. :-) Dizajn se posledni dobou Mercedesu dari jako malo co. Ale to je jedno, oci ma kazdy jine. Ale co Merc urcite nedela je kopirovani od BMW. Sem tam tak mozna koupi licenci od Renaultu, viz. Citan. :-)
m.n. Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 V 25. 2. 2013 v 8:50, sibirnaya napsal: nebo CLA vs 4-series.. Co to? Dyť 4er je nová trojka kupé, co je na tom podobného s CLA?
Jeremy Odesláno 25. února 2013 Nahlásit Odesláno 25. února 2013 (upraveno) V 25. 2. 2013 v 10:28, m.n. napsal: Co to? Dyť 4er je nová trojka kupé, co je na tom podobného s CLA? To neřeš :-) 4 je prostě hezčí a je to!(Jinak, docela jsme se od SUV pro rodinu zatoulali..) Upraveno 25. února 2013 uživatelem Jeremy
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se