Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, rad bych si koupil hodinky Certina DS1 DayDate Automatic s kozenym reminkem. Rad bych vedel jak je to s kozenym reminkem a plavanim/ koupanim. Je vhodne se s hodinkami koupat? Nebo je lepsi je sundat? Dale bych rad vedel jak je na tom Certina s kvalitou. Jeste pridavam odkaz na zminene hodinky.

Hodinky

Diky

Odesláno

Certinyx mám a jsem s nima spokojen.

Na plavání si pořiď kovový nebo kaučukový náramek.

Pokud si koupíš vystěžejkovávač (cca 200Kč) tak výměnu řemenu zvládneš i doma.

Odesláno (upraveno)

Tenhle model od Certiny považuji za velice moudrý výběr.S touhle cenovkou dostaneš swiss kvalitu v podobě materiálů i stroje,který tiká uvnitř.Poprvé použila komplikaci day v plném znění firma Rolex kolem roku 1956 a od té doby se objevuje na hodinkách různých více či méně známých značek,aktuálně například mimo Rolex také Breitling a také tato Certina.Můžu jen doporučit a poblahopřát k výběru.

Jestli se rozhodneš pro kožený řemínek,který k tomuto modelu neodmyslitelně patří,a budeš-li chtíti ho močiti :D lehce bych ho naimpregnoval dostupnými prostředky na kůži.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno
  V 24. 2. 2013 v 14:17, mr.neznamy napsal:

...Rad bych vedel jak je to s kozenym reminkem a plavanim/ koupanim. Je vhodne se s hodinkami koupat? Nebo je lepsi je sundat? Dale bych rad vedel jak je na tom Certina s kvalitou....

Osobně bych se s koženým řemínkem nekoupal ze dvou důvodů 1) Působením vody snižuješ jeho životnost + blednutí barev. 2) Mokrá kůže nějakou dobu schne, takže studí na ruce + může nechat mokré skvrny na rukávu. Mě osobně tebou zmiňovaný model neuráží ani v provedení s tahem.

Co se týče kvality strojů od certiny, můj názor je takový, že Certina nabízí výborný poměr cena / výkon. Používá ETA strojky, které můžeš nalézt i v daleko dražšších kusech luxusnějších značek. Za zmínku stojí také velmi dobrá vodotěsnost díky DS konceptu.

Celkově bych řekl, že s tímto kouskem neprohloupíš - jenom bych si rozmyslel to koupání :-).

Odesláno

Ja by som zase povedal, že s kožou sa môžeš kúpať, ale doporučujem použiť tzv. shell cordovan. Jedná sa o kožu z koňského chrbta a je vodeodolná. Čo sa týka hodiniek samotných, tak za tú cenu je to celkom OK, akurát maj na vedomí, že aj keď Certiny používajú všadeprítomnú ETU, tak je v základnom prevedení, to znamená okrem iného, že materiál zotrvačky je namiesto Glucyduru obyčajný nikel a namiesto absorbéru otrasov Incabloc je tam lacnejší Etachoc.

Odesláno
  V 25. 2. 2013 v 15:26, Peto86 napsal:

Ja by som zase povedal, že s kožou sa môžeš kúpať, ale doporučujem použiť tzv. shell cordovan. Jedná sa o kožu z koňského chrbta a je vodeodolná. Čo sa týka hodiniek samotných, tak za tú cenu je to celkom OK, akurát maj na vedomí, že aj keď Certiny používajú všadeprítomnú ETU, tak je v základnom prevedení, to znamená okrem iného, že materiál zotrvačky je namiesto Glucyduru obyčajný nikel a namiesto absorbéru otrasov Incabloc je tam lacnejší Etachoc.

A jaky negativni vliv ma material setrvacniku na chod hodinek? Na co konkretne to ma vliv? A s tim absorberem otresu to je jak? :) Jinak jsem se rozhodl, ze se s hodinkami koupat teda nebudu, protoze tah tam nechci. :)

Odesláno
  V 25. 2. 2013 v 16:27, mr.neznamy napsal:

A jaky negativni vliv ma material setrvacniku na chod hodinek? Na co konkretne to ma vliv? A s tim absorberem otresu to je jak? :) Jinak jsem se rozhodl, ze se s hodinkami koupat teda nebudu, protoze tah tam nechci. :)

Aby sis udělal představu, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými stupněmi provedení, doporučuju pročíst tohle vlákno: Odkaz

Osobně si myslím, že je to spíš o pocitu...já například jsem rád, že mám v hodinkách Top variantu :-).

Odesláno

TOP varianta v téhle cenovce se bude hledat velmi těžce.Je to cenová hladina,kde výrobci hodinky osazují více-méně sériovými stroji od Ety,které jsou léty prověřené a kvalitní,řekl bych že v téhle cenovce je důležité najít to co se Ti líbí a vyhovuje tvému stylu a osobnosti,stále nevidím důvod proč nejít do Certiny a třeba i nevymáchat kůži.Na druhou stranu si myslím,že existuje spoustu sportovních modelů,kterým máchání svědčí a jsou cenově dostupné,takže na občasné máchání ok,mají i na svou společenskou image luxusní vodotěsnost.

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 6:21, mr.neznamy napsal:

A jaka by byla Top varianta v teto kategorii? Tj. cena do 20 000 kč, mechanicky strojek(ne qartz),kulaty cifernik, kozeny reminek a WR aspon 100M. Dik.

Myslím, že jediný výrobca, čo dáva do hodiniek kalibre akosti "top" je Mido. Nemám presne prehľad o modelových radách a mám pocit, že WR bude iba 50m. Ale môžem sa mýliť, skús si prezrieť ich stránky. Väčšinou sú dostať u nemeckých AD, ktorý vo väčšine prípadov posielajú bez problémov a za rozumnú cenu do ČR.

Čo sa týka rozdielov medzi materiálmi, tak ja to chápem zhruba takto. Pri zotrvačke má Glucydur lepšie antimagnetické vlastnosti a takisto tepelnú rozťažnosť než nikel. Myslím si, že podobný rozdiel bude medzi rôznymi akosťami vlásku. No a čo sa týka materiálu pružiny, tak tam asi bude rozdiel v mechanickej odolnosti, tipujem. Ak sa mýlim, tak nech ma niekto, prosím, opraví.

Odesláno

Do těch certin klidně jdi - neuděláš chybu..

co se týká řemínků, tak ani tzv. voděodolné kožené nebo v kobinací s kůží bych na časté koupání a plavání neviolil - jsou na občasné namočení, tedy když není zbytí, a nic se jim nestane,

čili, jak už tu bylo zmíněno, pokud by šlo o pravidelné a časté koupání / plavání a tak, sháněj raději jiný materiál - buďto kevlar strap (ale i ten musíš sušit), nebo lépe kaučuk, nerez tah nebo nerez mesh

Odesláno

Pokial sa nemylim, tieto certiny maju vodotsnost 100m. Ja mam tissoty automaty tiez 100m, a odporucali mi aby som ich moc vode nevystavoval, lebo automaticke strojceky su velmi nachylne na vlhkost... Ako je to teda? Je mozne s nimi napr. plavat???

Odesláno (upraveno)

úplně v klidu s nimi prováděj ve vodě všechno,jen v případě potápění s přístroji je nech doma.Takže i šnorchlování bez obav.Proto tam to WR 100 je.WR 50 je plavání a WR 200 i přístroj.Na netu najdeš spustu tabulek,stačí zadat vodotěsnost hodinek.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Vyborne, dakujem za odpoved... Hej v tabulkach som videl podobne info. len som mal v sebe nejaky blok, troska obavy... Tabulky casto byvaju nepresne, ako napr. spotreba na aute v tabulke a v realnom svete byva casto odlisna :D :D

Odesláno
  V 28. 2. 2013 v 16:30, sulanjaroslav napsal:

Vyborne, dakujem za odpoved... Hej v tabulkach som videl podobne info. len som mal v sebe nejaky blok, troska obavy... Tabulky casto byvaju nepresne, ako napr. spotreba na aute v tabulke a v realnom svete byva casto odlisna :D :D

Ono to tak trošku je,WR 100 m neznamená (až na nějaké vyjímky) že s nimi můžeš do sta metrů hloubky.Ale budˇ úplně bez obav.

Odesláno

Cau, tak jsem tak brouzdal internetem a nasel jsem jeste tyto hodinky Hamilton. Tak bych rad vedel, ktere z techto dvou hodinek ve srovnani vychazi lepe. Jde mi hlavne o kvalitu. :)

Zde jsou zminene Hamiltonky: Hodinky

Dik.

Odesláno (upraveno)

Za mě Hamilton. Kvalitní ETA, Swiss made a u nás přecijen stále neprofláklá US značka :)

Ale jinak kvalita bude srovnatelná u obou modelů.

Upraveno uživatelem RobertPlant

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...