Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
  • Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Strocek
Odesláno

Doufám, že vlákno nespí a tak se zeptám :) . Sháním jenom tu plastovou kostičku na tahy. Neporadil by někdo kde by se dala v Praze pořídit. Něco jsem našel na netu, ale to by se muselo nechat poslat. Díkes

• Po roku...
Odesláno

Tak dnes dorazila druhá čsát nářadí - hm, koukám, že víc jak po roce :-)

Loni v létě jsme dělali v práci hromadnou objednávku všeho možného z čínského DX (Deal Extreme), hlavně věci na mobily (v práci se fasovalo :-) , takže jsem se připojil s hodinkama.

post-22024-0-12503600-1427896093_thumb.jpg

Zkušenost:

Zatím jsem zkoušel oba otvíráky; ten na závitový dýnka je celkem dobrej (sláva), ten na naklapávací naopak stojí za prd. Vypadá, že ho někdo dělal z kusu železa na brusce... :(

Z ostatního: svěráček se jeví dost fórově, zbytek se zdá ok.

Ještě jsem bral krabici čínských stěžejek.

Dneska (objednávalo se včera, ne před půl rokem .-) ) dorazilo zbytek nářadí a sice z Mavexu. Kvalitní šroubováky a další otevírák na naklapávací dýnka (musím říct, že je kvalitativně fakt někde jinde než ten čínskej). Pak 2 levné lupy - provedení je fakt velmi prostinké, ale zase lupa nic neváží do oka a na mým ksichtě drží docela sama, bez ksichtění se. Mám zvětšní 2,75 a 4x a asi by se zkouslo i vyšší.

Pak jsem ještě vzal 1,78mm stěžejky.

post-22024-0-27682800-1427896412_thumb.jpg

Odesláno

Vzhledem k tomu, že mi jedno nářadí uniklo zde v prodejní sekci, hledal jsem náhradu za své staré různé věci v dílně. Shodou okolností mi přistál ve schránce leták od Conrada a tam je takováhle sada. Můžete mi ho trochu posoudit?

http://www.conrad.cz/sada-naradi-pro-opravu-hodinek-v-kufriku-bruder-mannesmann-11760.k568478

Odesláno (upraveno)
  V 5. 4. 2015 v 6:22, bohus76 napsal:

Na hodinky nevhodné, projdi si celé vlákno a pokud to myslis vážně, kup si něco např. V Mavexu.

Mám na tyhle věci trpělivost a nimravost, tak to chci zkusit vážněji. Kupovat starý PRIMky a dávat je dohromady (teď se asi všichni PRIMkaři vyděsili, když si uvědomili, kolik PRIMek na to padne, než se to naučím :shutup: :shutup: :lol2: :lol2:  :angel:  :angel:   )

Ale nebojte, našel jsem na netu skvělý návod na cal. 66, takže jich moc nebude :angel:

V 5. 4. 2015 v 7:02, Wagoneer napsal:

Vzhledem k tomu, že mi jedno nářadí uniklo zde v prodejní sekci, hledal jsem náhradu za své staré různé věci v dílně. Shodou okolností mi přistál ve schránce leták od Conrada a tam je takováhle sada. Můžete mi ho trochu posoudit?

http://www.conrad.cz/sada-naradi-pro-opravu-hodinek-v-kufriku-bruder-mannesmann-11760.k568478

Z pozice laika se mi ta sada do začátku moc líbí, asi do ní půjdu :smile_anim:

Upraveno uživatelem Thrawn
Odesláno (upraveno)
  V 5. 4. 2015 v 10:23, Thrawn napsal:

Mám na tyhle věci trpělivost a nimravost, tak to chci zkusit vážněji. Kupovat starý PRIMky a dávat je dohromady (teď se asi všichni PRIMkaři vyděsili, když si uvědomili, kolik PRIMek na to padne, než se to naučím :shutup: :shutup: :lol2: :lol2:  :angel:  :angel:   )

Ale nebojte, našel jsem na netu skvělý návod na cal. 66, takže jich moc nebude :angel:

Koupil jsem podobnou china sadu na ebay za nějakých 300kč jen jsem asi 3-4 týdny čekal než přišla. Ale na otevření vyčištění skla a jednoduchý servis asi stačí. Jen vyztěžejkovač není nic moc.

http://www.ebay.com/itm/13-Pieces-Zip-Case-Battery-Changing-Remover-Screwdriver-Kit-Watch-Repair-Tool-/361096915776?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item54130dab40

Ps. Ale když se tak dívám na ten kufřík asi je našlapanější. :-)

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno
  V 5. 4. 2015 v 10:23, Thrawn napsal:

Doporučuji Tvé pozornosti vlákno ,,Úrazy hodinek"  :tomato:   a pak už jen přeju hodně štěstí.

Návštěvník Strocek
Odesláno (upraveno)

Jestli se chceš v hodinkách vrtat, tak bych koupil kvalitní vercajk. Já sem koupil jako takovou nouzovku http://www.ebay.com/itm/16pcs-Watch-Back-Case-Cover-Opener-Bracelet-Band-Link-Pin-Remover-Repair-Tools-/191014678001?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c795cadf1 sou tam i levnější sady, ale moje maximum je zkrátit tah a měnit řemeny do větších akcí se nepouštím. Vlastně se mi jednou orosily primky, tak jsem je tím otvírákem otevřel vysušil a donesl hodináři. 

Upraveno uživatelem Strocek
Odesláno (upraveno)
  V 5. 4. 2015 v 11:12, straspol napsal:

Doporučuji Tvé pozornosti vlákno ,,Úrazy hodinek"  :tomato:   a pak už jen přeju hodně štěstí.

Tak jsem to právě dočetl. :lol2: :lol2: :lol2: Takový záchvaty smíchu jsem už dlouho neměl. :clap: :clap: Nicméně ponaučení z toho je. Začnu tím, že zkusím vyměnit baterii v jedněch Auriolech, co jsem si koupil za dvě kila do práce, abych se nemusel bát o hodinky. Když to přežijou a budou dál fungovat, tak se pustím do opravy trojkových Sportů a pak uvidím. Nicméně to dělat chci, páč mi nic jinýho stejně nezbývá. :)

Velký oči, já vím...

Upraveno uživatelem Thrawn
Odesláno

Problém těch sad je, že to nářadí vypadá na fotce jako profi (a konce konců je to vždy nějaká kopie profi toolu), ale v reálu pak přijde cosi. No a problém, že někdy je to docela vydařený kousek a jindy to letí rovnou do koše....

Myslím, že asi z nás každý nějakou tu sadu na toto zjištění potřeboval :-)

Odesláno

Fakt marně přemejšlím, na co by se tahle sada hodila...

(že ne hodinky je jasné, ale na co je...? )

:-)

V 4. 4. 2015 v 23:50, Thrawn napsal:

Co si myslíte o tomhle, bude to k něčemu?

Odesláno

Já si to před X lety koupil v Lidlu na brýle a takový ty drobný věci. Ani nevím, na co to původně prodávali, ale přišlo mi, že na to domácí blbnutí to stačit. A řemínek na hodinkách se s tím přehodit dá. :rolleyes:

Odesláno

Když už se bavíme o nářadí, je dobré si pořídit tác na stůl. Takovou tu pracovní plochu, nejlépe plechový s alespoň centimetrovým okrajem, jako jsme mívali ve školní jídelně. Na dno přilepit měkké PVC a malé díly pak mají daleko menší šanci se ztratit, a když manželka zavelí ,,OBĚĚĚĚD, HNEEEED" !!!   tak to prostě popadneš a odneseš tak jak to je, se vším nářadím, rozmontovaný, položíš třeba na klavír a je to. Jen cestou  nesmíš zakopnout o kočku nebo o nějaký dítě. Z takových situací  jsou pak komplikace, vzniká časový skluz, všeobecná nervozita , malé součástky mají při takových událostech tendenci nenávratně mizet a ještě dlouho se o tom hovoří...

Odesláno

To ne. To by byla fatální chyba. Nemá smysl situace zbytečně hrotit. Zbývají dvě možnosti: 1) ,,Miláčku, podívej jaký jsem Ti koupil krásný klavír"  a nebo levnější  2) najít jiné rovnocenné místo, nevyžadující přemístění fíkusu. Nezapomeňte že  3) tác s hodinkami v jakémkoli stadiu rozkladu nikdy nepokládáme na akvárium.

Odesláno

Tak to jo, no, fíkus je potvrora. Ještě že u nás nedorůstaj velikosti stromů, jako třeba v Řecku:

post-22024-0-75924200-1428310276_thumb.jpg

Takže koupit klavír - křídlo a dělat na něm, ne? :-))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...