radorado Odesláno 20. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2016 Jeronimo. Koupil jsem si mimo jiné i tzv. pavouka, jehož součástí je ta věc vlevo. Předpokládám, že se do toho vloží sklíčko, ale nevím co sním pak mám jako dělat.Polozis don sklicko a pripevnis. Potom mozes pavukom sklicko uchopit a vlastne ziskas tym odskokom vzdy presny a rovnaky volny priestor pod pavukom na nasadenie sklicka. potom len pavuka uvilnis zo sklicka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Elite to nejsou bábovičky ale podstavečky na které se podle velikodti stroje, pokládají při opravě ty strojky Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 (upraveno) Jeronimo. Koupil jsem si mimo jiné i tzv. pavouka, jehož součástí je ta věc vlevo. Předpokládám, že se do toho vloží sklíčko, ale nevím co sním pak mám jako dělat.Polozis don sklicko a pripevnis. Potom mozes pavukom sklicko uchopit a vlastne ziskas tym odskokom vzdy presny a rovnaky volny priestor pod pavukom na nasadenie sklicka. potom len pavuka uvilnis zo sklicka.Aha, taková distanční podložka. Teď tomu rozumím. Málem letěla do koše. Elite to nejsou bábovičky ale podstavečky na které se podle velikodti stroje, pokládají při opravě ty strojky Jirka Přesně tak. Jinak v Mavexu velmi ochotní. Cenu jsem dostal po telefonu a zbytek stačí doladit po mailu. Upraveno 21. října 2016 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Nějaký lis na zacvaknutí dýnka nemáš ? Doma ženě přibyly další vzpouzející se quartzky tak o něčem uvažuji.Mám. U sklíček je použití trochu adrenalin, ale zatím mám 100% úspěšnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Měl by to být tenhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Ano něco podobného jsem myslel.Akorát jsem měl dojem,že sklo nepřijde díky vybrání s tím silonovým kolečkem do styku a poškození tak nehrozí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Nevím jestli přijde do styku nebo ne, ale ten zvuk když sklíčko zaklapne do pouzdra je zhruba takový, jako bys prohodil dlažební kostku někomu oknem. Pak si jen říkám a je to v pr... podívám se a sklíčko sedí perfektně na místě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 21. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2016 Malinko jsme si nerozuměli,já měl na mysli pouze zaklapnutí dýnka třeba po výměně baterie.Doma mám minimálně troje hodinky ,které normálně nejdou zavřít.Měl jsem představu ,že ty bílé silonové kolečka různých průměrů mají vybrání ,aby se sklíčko nedotýkalo plochy kvůli případného poškození ,ale okrajem se opřelo o lunetu.Protilehlé kolečko se opře plochou o dýnko a tlakem lisu zaskočí.Ty máš asi na mysli nasazení sklíčka do pouzdra jestli jsem to dobře pochopil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 22. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. října 2016 Ano i takové použití by mělo být možné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 25. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2016 Jeronimo, kde jsi prosím bral toho pavouka a ostatní věci, když ne v Mavexu? Jinak těm bábovičkám se tuším říká štočky, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 JSOU TO podstavečky a ne štočky, dřív se dělaly dřevěné dnes jsou z plastu . ale třeba tomu někdo říká jinakPavouka seženeš i v Parexu. Dřív dělal jejich kopie Vodička z Kardašovi Řečice včetně jiného nářadí než umřel ale jejich kvalita byla horší než u těch švícarských bergeonů Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Jo štočky používají nebo používali Tiskaři a výrobci razítek. J Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Já tomu říkám matriošky. Dělaly se opravdu i dřevěné, které jsem získal výměnou za jeden vozíček na broušení šroubováků. Ty používat nebudu a nechám si je spíš jako relikvii.Prakticky jsem podstaveček použil například k uložení strojku pod pokličkou, aby se mi neválel jen tak po setrvačce a rotoru.Vše jsem kupoval na: http://zlatnici.swah.cz/ Jen šroubováky ve stojánku nejsou k mání, takže je budu brát v Mavexu. Dle místních profíků mám zjištěno, že je lepší a levnější vzít šroubováky neAntimagnetické a následně je odmatnetizovat. Nejde jen o pár stovek, ale hlavně o to, že antimagnetické šroubováky jsou měkčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Podstavečky používám pořád oboje a drží, i když ty plastové, pomalu za těch hodně let, pomalu ubývají, narozdíl od těch dřevěných.Ocelové pinzety a šroubováčky, jsou samozřejmě tvrdší a odolnější používám je talé, o cenu nejde . Ale hlavně ta 4 Ti nesmí moc často upadnout, jinak je po ní prostě uhlíková ocel je řehká a (cca tisícovka je pryč) to ty ocelové šroubováky jsou trochu měkčí. Akorát je musíš občas odmagnetovat což je také běžné Antimagnetická se vyplatí jenom pinzeta (příručka), když se skládají Quartzové stroje, rotor nebo rotory, se bez ní skládají těžkko.. Ale když, budeš kontrolovat Aukro, ty šroubováky tam k mání jsou, občas i za rozumnou cenu Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Pravda. Alespoň jednu pinzetu musím nechat odmagnetizovat. Ty jsem koupil jako použité na aukru. Vše swiss nebo germany. Mám prostě rád staré věci nespotřebního charakteru, tak je tomu i u nářadí. Šroubováků jsem moc nepotkal. Nehodlám je sice používat na profi úrovni, ale zrovna taková věc jako hroty jsou opravdu spotřební záležitost. Takže tam jdu opravdu do nových. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2016 Odmagnetování není problém,máme na to mašinu v práci,kdybys měl zájem Jarku ozvi se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2016 Nebo si vyrobit . Vlastně se dá šroubovák a pinzeta v nouzi odmagnetovat i trafopájkou samozřejmě na hodinky to neni . Jirka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2016 OT:,Tož na hodinky bych to odmagnetování nezkoušel,mohly by mi upadnout ručičky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2016 My jsme si dělali odmagnetovače na hodinky a další potřebu , třeba i na zmagnetování ve škole na elektronickym kroužku a funguje dodnes i idyž mám od kamaráda bývalého kolegy hodináře, který končil i tovární kus. Ale trafopájka jde taky použít ,když při jejím zapnutí projedeš tím letovacím okem. Ale taky mám dobrý zážitek , jiný kolega chtěl taky odmagnetovač , řekl jsem mu aT´ si vyrobí kostru z pertinaxu a nechá si tam v navijárně navinout drát co se tam vejde, jenže oni mu tam navinuly 1mm drát a když jsme to zkoušely na šroubováku, tak mu ho to vytrhlo z ruky . Prostě jednoduše chce to tak 0,15 max 0,2 akorát se to trhá při vinutí , když to děláš na koleně a nebo si něco koupit .Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 27. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2016 Díky za nápady. Mám v práci kolegu elektro technika, věřím, že si s tím poradí. Zkusíme pájku a když to nebude fungovat, tak Bohuše. Elektrika není zrovna můj kamarád. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se