sashator Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Jedním z důvodů, proč jsem se zde před více než dvěma lety registroval, bylo nutkání pořídit si hodinky se světlým ciferníkem. Už jsem si skoro na vaše rady jedny pořídil, ale nějak z toho sešlo a já mezitím začal pokukovat po mnoha jiných. Pořád jsem ale tuto myšlenku v hlavě měl, ta pouze čekala na svoji příležitost. A ta přišla někdy loni na podzim, kdy jsem se prakticky na první pohled zamiloval do těchto Omeg Aqua Terra. Řada AT se mi líbila dlouhou dobu, ale nějak jsem míjel tento model, který se mi tak náhodou připomněl ve zdejším prodejním vláknu. Tento prodej jsem sice ještě prošvihl, začal jsem proto postupně hledat na všech možných fórech. Mám ale takovou zvláštní schopnost si zásadně vybírat modely, které jsou buď v limitkách nebo už se nějaký pátek nevyrábí, a tudíž není jednoduché je poté sehnat. Náhoda tomu ale po pár měsících hledání chtěla a já jsem na ně při projížděné vlákna Co máte právě na ruce narazil. Chvilku jsem přemýšlel, zdali mám majitele oslovit, ale jak se říká Líná huba, holé neštěstí a tak jsem napsal PM. A opět nastupuje štěstěna- majiteli to začalo hlodat v hlavě až to nakonec vyústilo v kýžený nákup. Tímto bych chtěl poděkovat Vláďovi za korektní a férové jednání, takto si představuji obchod na úrovni. Škoda jen, že jsme to celé nemohli uskutečnit osobně a doufám, že to někdy u kafe či piva doženeme. K samotným hodinkám asi nemá cenu příliš dodávat. Jedná se o big size verzi staršího modelu Aqua Terra s co-axialem 2500. Oficiální tabulková velikost je 42,2mm, ale hodinky působí podle mého větším dojmem (později se pokusím o srovnávací foto s Pan Europama a SMP). Hlavni dominantou je samozřejmě krásný bílý (jemný nádeh do béžové ale velmi málo viditelný) ciferník s modrými plastickými indexy a Omega znakem v kombinaci s modrými ručkami. Indexy a ručky krásně mění odstín modré podle úhlu dopadu světla. Celkově se zatím pořád s hodinkami seznamuji, neustále obdivuji detaily, až musím někdy působit komickým dojmem, ale myslím že to asi všichni známe u nových kousků. Více asi nemá cenu dodávat a tak můžete tyto krásky sami posoudit podle fotek (bohužel zatim všechny focené při umělém světle). PS- včera jsem se hodně pobavil u svého příspěvku ve vlákně Kolik hodinek vám na chronomagu prošlo rukama- 1. dubna loňského roku jsem tam po nákupu svých Pan Europů napsal zhruba toto : .... A další krok už je snad jenom Omega Seamaster Professional - ale to je daleká budoucnost. To jenom ukazuje na to, jak zde člověk rychle magoří. Slova jako poslední, nejdražší a nebo definitivní jsem si doma už dávno zakázal říkat, jelikož jsem pak manželce jenom pro smích. A teď už ty slibované fotky:
Rodkopf Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Modrá je dobrá, už je to tak! fakt ta barevná kombinace vypadá krásně
emef Odesláno 4. března 2013 Nahlásit Odesláno 4. března 2013 Takhle nějak si představuju naprosto univerzální hodinky. Až jsem si zase nad těma modrejma ručkama poslintal displej. Nojo, tak třeba někdy. Ale tobě velká gratulace.
Návštěvník Snow Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Perfektní volba . Ač jsem sbíral výhradně chronography, mám je v oblibě, s velkým potěšením hledím na Tvé nové hodinky. Bílý číselník, modré ručky, co víc si přát, to je dokonalá kombinace. Řada Aqua Terra mi je také od Omegy nejbližší. Prošel jsem vývojem, od Speedmasterů, které byly jedny z mých prvních pořádných hodinek, přes další chronography tentokrát Seamastery bych rád došel s Aque.V tomto případě bych hodinky se stopkami ani nechtěl. Užívej si je s radostí a opatruj je, zaslouží si to. Musím pochválit též parádní fotky.
Vit Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Moc pěkné, grauluju.Jaký máš obvod zápěstí?
Martin J. Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Pěkné, velmi pěkné. Gratuluji a přeji ať ti dělají radost co nejdéle.
Daemonultimate Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 (upraveno) Parádní volba hodinek .Dostatečně oblekové ke kravatě,dostatečně sportovní na cokoli.Ta modrá ten dokonalý obraz ještě umocnˇuje.Super a gratulace.Krásnej pohled na dva a půlku,stejně tak na plastické logo a indexy. Upraveno 5. března 2013 uživatelem Daemonultimate
Vladimír P. Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 No jo, sluší pánovi, ještě jednou ti gratuluji. Věděl jsem, že mi budou chybět, ale musím uznat, že na Tvé ruce vypadají mnohem líp něž na mé 15,5 cm tlusté kládě. Užívej si jich
misoo Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 nadhera, niet co dodat... idealne univerzalky uzivaj dlho a dobre!
organic Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Poslední dva měsíce jsem nosil černé Agua Terry v kvarcu a v té černé jsou snad ještě univerzálnější. Jsou perfektní, ale časem trochu nudné. Ale to jsou všechny "klasické" hodinky
Leviathan Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Supis, jednoduche a prudko citatelne. Tiez by som si mal konecne poriadit hodinky bez otocnej lunety:-).Ten tah sa mi paci viac, ako ten na PO s extenziou.Ta fotka s detailom na cirenik a logo je super.
sashator Odesláno 5. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Kluci, všem vám děkuji za gratulace, slova chvály vždy potěší, zvláště pak od podobných bláznů To, že řada Aqua Terra je od Omegy asi ta nejuniverzálnější se shodneme asi všichni- jednoduchý cifr, krásně tenoučké, čistý design. Dlouho to ale vypadalo, že si jako další hodinky pořídím Planet Oceany. A asi právě univerzálnost a světlý cifr přebily nakonec sportovně-designový vzhled PO. Stejně si myslím, že si jednou POčka v barevném provedení (oranžové indexy a luneta) koupím, ale to je ještě daleká budoucnost....snad Ale jelikož mám nyní plno, tak další hodinky budou muset být kus za kus. A třeba si na současnou sestavu tak zvyknu, že PO už nedostanou příležitost, kdoví.... Perfektní volba . Ač jsem sbíral výhradně chronography, mám je v oblibě, s velkým potěšením hledím na Tvé nové hodinky. Bílý číselník, modré ručky, co víc si přát, to je dokonalá kombinace. Řada Aqua Terra mi je také od Omegy nejbližší. Prošel jsem vývojem, od Speedmasterů, které byly jedny z mých prvních pořádných hodinek, přes další chronography tentokrát Seamastery bych rád došel s Aque.V tomto případě bych hodinky se stopkami ani nechtěl. Užívej si je s radostí a opatruj je, zaslouží si to. Musím pochválit též parádní fotky. A víš, že právě díky chrono verzi těchto AT, kterou Omega udělal pro ZOH v Turíně jsem si jich vlastně poprvé všiml (nebo alespoň této barevné kombinaci). Trochu mi na nich ale právě vadil ten chronograf, jelikož chronografy mám tak nějak spojené s automobilovými závody. Tato čistá verze mě ale dostala definitivně. Jak už jsem psal na začátku, byla to láska na první pohled a to se mi u hodinek zas tak často nestává. Moc pěkné, grauluju.Jaký máš obvod zápěstí? Zápěstí mám cca 18,5cm- mám takovou hubenou ale placatou ruku a tak mi dobře sedí i větší hodinky. Naopak jsem zjistil, že menší než 39mm se mi na ni pak ztrácí. No jo, sluší pánovi, ještě jednou ti gratuluji. Věděl jsem, že mi budou chybět, ale musím uznat, že na Tvé ruce vypadají mnohem líp něž na mé 15,5 cm tlusté kládě. Užívej si jich Ještě jednou díky Vláďo. Mám z nich opravdu velkou radost. Samotného mě ta velikost překvapuje a upřímně si je asi nedovedu naživo na tvé ruce představit, však ty si jednou ty 39mm stejně pořídíš Supis, jednoduche a prudko citatelne. Tiez by som si mal konecne poriadit hodinky bez otocnej lunety:-).Ten tah sa mi paci viac, ako ten na PO s extenziou.Ta fotka s detailom na cirenik a logo je super. Tah je velice pohodlný jako asi u všech modelů Omegy. Líbí se mi, že je pouze broušený (dobře se bude udržovat a navíc nebude problém ho případně někde nechat přebrousit), trochu si akorát musím zvyknout na zapínání- doteď jsem byl zvyklý na klasické spony jako u SMP či PO.
El Nano Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Už to tady někdo říkal, modrá je dobrá. Stejně to musím napsat
fobus Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Gratulujem k hodinkám...nech robia radosť.... a musím povedať, že super fotky...ak by si mal chuť nafotiť ich na porovnanie s PO a s Railmasterami tak nie je problém...rád ich požičiam...
algy Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Gratuluju, jsou moc pěkné, užívej si jich dlouho a ve zdraví Celkově se zatím pořád s hodinkami seznamuji, neustále obdivuji detaily, až musím někdy působit komickým dojmem, ale myslím že to asi všichni známe u nových kousků. Úplně ti rozumím. Já jsem si kvůli těm svým koupil i hodinářskou lupu, je na nich skutečně co obdivovat. Ovšem obdivuju je jen o samotě, právě kvůli těm komickým dojmům..
People Odesláno 5. března 2013 Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Konecne clovek, co si vie vybrat hodinky. By ma zaujimalo, ze co nosi ten, co ich predal.
sashator Odesláno 5. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2013 Gratulujem k hodinkám...nech robia radosť.... a musím povedať, že super fotky...ak by si mal chuť nafotiť ich na porovnanie s PO a s Railmasterami tak nie je problém...rád ich požičiam... A víš, že to není vůbec špatný nápad. Teď sice nemám moc času, ale někdy na jaře či v létě to můžeme uskutečnit. Za prvé si velice rád "osahám" ty obludy Railmastery, taková velká rodinná Seamaster fotka by mohla vypadat dobře a samozřejmě rád poznám dalšího chronomagora. Už bych se taky rád dostal na nějaký košický sraz, vždycky mi to ale časově nevyšlo. Gratuluju, jsou moc pěkné, užívej si jich dlouho a ve zdraví Úplně ti rozumím. Já jsem si kvůli těm svým koupil i hodinářskou lupu, je na nich skutečně co obdivovat. Ovšem obdivuju je jen o samotě, právě kvůli těm komickým dojmům.. Tak až na lupu jsem to zatím nedotáhl, ale na druhou stranu o ni asi začnu uvažovat ...ty tvoje jsem taky často okukoval, líbí se mi kolik mají verze 2500 a 8500 malých rozdílů a přitom na první pohled jsou si velice podobné Konecne clovek, co si vie vybrat hodinky. By ma zaujimalo, ze co nosi ten, co ich predal. Snad se Vláďa nebude zlobit, ale podle mého to není žádné tajemství - zde se můžeš podívat.
gerhard Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Odesláno 6. března 2013 Majú svoje čaro, tiež mi to celkom sedí, bez otocnej lunety bodky majú šmrnc A Blanc. Užívaj ich krásne!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se