Alonso Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 (upraveno) Nedávno jsem vydražil Prim prachotěsné, foto 1,2,3. Když jsem je vybalil, tak mne na první pohled zarazilo, že jsou malého průměru, 28mm bez korunky. Řekl bych, že jsou dámské. Očekával jsem hodinky průměru cca 32mm. Dnes jsem v Novoměstském muzeu viděl hodinky, viz foto 4. Původně jsem si myslel, že se jedná o stejné hodinky, které jsem vydražil, jen s jiným ciferníkem, ale nejsou. Ty v muzeu mají průměr cca 32mm. Když ale dáte fota vedle sebe, neznaje velikost, vypadají stejně. Nemáte někdo podrobnější informace o těchto Primkách? U těch v muzeu si myslím, že mají švýcarské pouzdro, co ty s průměrem 28mm? Díky Upraveno 6. března 2013 uživatelem Alonso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atomicsteve Odesláno 6. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 Mají mezi nožkama nějakou značku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 Mají mezi nožkama nějakou značku? Mají, plague G 20 a nějaká značka v nepravidelném obdélníku, něco jako VC... ale špatně to přečtu a lupu nemám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 6. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. března 2013 Mají, plague G 20 a nějaká značka v nepravidelném obdélníku, něco jako VC... ale špatně to přečtu a lupu nemám přidávám foto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OLine Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Chlapi, ale ty pozdra jsou i na pohled jiná. Myslím postavení a tloušťka nožek. Taky vybírám pozdro pro své otlučené Primky, a i když podle jen fotek, toho rozdílu sem si všimnul. U toho s menším průměrem jsou ty nožky jakoby tenší a blíže středové ose. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Ono taky prachotěsných variat pouzder je 10 možná i víc typů /velké,malé,dělené.....atd./ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 8. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. března 2013 Mám jedny prachotěsné, jenž mají rozteč u stěžejek 17mm. Je to pravidlo, nebo spíše vyjímka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Mám jedny prachotěsné, jenž mají rozteč u stěžejek 17mm. Je to pravidlo, nebo spíše vyjímka?Dle mého je nestandardní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alonso Odesláno 9. března 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Mám jedny prachotěsné, jenž mají rozteč u stěžejek 17mm. Je to pravidlo, nebo spíše vyjímka? fotka by nebyla? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlando1 Odesláno 9. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. března 2013 Jsou to ty samé jako na posledních dvou fotkách v prvním příspěvku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 20. března 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2013 Nevím jak moc se jedná o pravdu taky jsem to řešil. Bylo mi řečeno že do nějaké doby nebylo u nás možnost zlacení a že byly zlacené pouzdra nakupovány. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primkáč 1975 Odesláno 19. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2018 Ahoj mám prosbu.Potřeboval bych vědět jestli někdo víte jak od sebe rozeznat zahraniční zlacená pouzdra jestli jsou Francouzská,Švýcarská,Německá podle značky.Mám tyto co mají vyraženo na pouzdru plaque G.20 a v rámečku TC nikde jsem ty značky výrobců pouzder pro Prim nenašel.Přikládám fotky.Stroj je kal.50 typ 011. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primkáč 1975 Odesláno 20. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2018 Dneska mi ještě přišli jedny prachotěsné prim kal.50 typ 011 tentokrát dámské pouzdro a je na nich vyraženo v rámečku DF.Tak přikládam nějaké fotky.Fota těch značek se mi nedaří vyfotit tak aspoň tak.Byl bych vám moc vděčný kdyby jste někdo věděl jak se to dá rozeznat odkud pouzdro pochází. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2018 Pohledal jsem trochu ve svém archivu a našel několik fotek prachotěsných pouzder.Hodinky už dávno nemám a fotky jsou staré deset roků.Poslední pouzdro řadím mezi brutalistní a myslím si, že vzniklo v Primu.Předcházející pouzdra jsou zřejmě nakoupená mimo Prim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2018 U jednoho zlaceného pouzdra to vypadá s jistotou na Prim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Primkáč 1975 Odesláno 30. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2018 (upraveno) Zdravím.To poslední pouzdro jak uvádíš v tvém prvním příspěvku určitě nevyrobili v NMnM je to bastl.Dík za fotky ale nevysvětluje to jak se pozná podle značek na pouzdru kde bylo vyrobeno (Francie,Švýcarsko,Německo) Některé modely hodinek jsou v katalogu popsány pouzdro z Francie nebo Švýcarské pouzdro u některých zahraničních pouzder výrobce není uveden.Šlo mi o to jestli někdo neví jak to rozeznat? ? Upraveno 30. prosince 2018 uživatelem Primkáč 1975 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 31. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2018 Ahoj, už jsem na to zapomněl, že to je bastl, zřejmě do pouzdra z poljotů. Nevím, možná zeptat se Accutrona, mě právě přišlo, že v tom období dávali na svoje pouzdra to "prim plaque". Accutron by nám mohl prozradit řešení toho kódu v rámečku. Tam asi bude zakletý výrobce ostatních zlacených pouzder. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 30. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2020 Ahoj, pro oživení vlákna, dostaly se mi pod ruku tyto prachotěsné. Nevím, jestli jsem je přehlédl, ale v knize jsem je nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 Neprehliadol, je to bastl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 před 1 hodinou, Sonny919 napsal: Neprehliadol, je to bastl Je to tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se