cali Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Ja myslim ze na nitoch nie je nic zleho ked sa dobre urobia. Inak dvojita pruzina na vystrelovacom mikove vydrzi cca 3 roky EDC ale vymena trva par sekund takze to by som ako nejaku vadu nevidel. Kazdopadne na nosenie vystrelovacieho mikova si treba zvyknut..... ten noz v zatvorenom stave skryva energiu a ten kto nevie ako ta vec funguje si pri jej uvolneni lahko privodi uraz, v lepsom pripade si rozleje kavu/pivo alebo cokolvek ma na stole... takze noz kolegom pri poziciavani podavat zasadne otvoreny. Naozaj si na to davajte velky pozor, hovorim z vlasrnej skusenosti .... tu packu na boku noza vacsinou kazdy rychlo objavi ale to co sa stane pri jej zmacknuti uz domysli malokto.... povacsinou v tej chvili drzia ludia ten noz za cepel a on im z ruky vyskoci kamsi do prec (vacsina sa ho na stastie nesnazi chytit) takze vacsinou bez nasledkov..... ale nie je nad to ked napr poziciate kudl kolegovi ktory chce rozbalit krabicu papiermi a pri otvarani noza si rozflaka monitor (este ze bol LCD) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Já se snažím Mikov dokopat k tomu, aby přestali nýtky používat, ale je to ještě běh na dlouhou trať. Ty nýty mi připadají takové ?elegantnější?, je nějaký problém s jejich životností? (při normálním používání nože? věřím tomu, že např. při házení se můžou časem vyviklat) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 (upraveno) Ty nýty mi připadají takové ?elegantnější?, je nějaký problém s jejich životností? (při normálním používání nože? věřím tomu, že např. při házení se můžou časem vyviklat) Nemusí to být ani při házení, nýty často povolí, hlavně ten hlavní co drží ostří. To právě dobře řeší vysokopevnostní kvalitní šroub speciálně na to určený, který je pevností úplně někde jinde než "měkký" nýt. Navíc má možnost nůž rozebrat a vyčistit v případě potřeby. Upraveno 14. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Nemusí to být ani při házení, nýty často povolí, hlavně ten hlavní co drží ostří. To právě dobře řeší vysokopevnostní kvalitní šroub speciálně na to určený, který je pevností úplně někde jinde než "měkký" nýt. Navíc má možnost nůž rozebrat a vyčistit v případě potřeby. Házet zavírákem? Chlapi, to nemůžete myslet vážně, že ne? . Jinak ty nýtky jsou v pohodě, nůž se dá lehce vyčistit i tak. Jde spíše opravdu jen o ten čep na kterém je čepel - nedá se nijak utahovat nebo povolovat... Tam by šroub byl super... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 premyslim, ze bych si poridil nejaky univerzalni nuz. ne moc velky. idealne do 110mm bylo by fajn aby mel klip (kvuli kratasum treba). jinak by byl stejne v batohu. pouziti? nic me nenapada. proste kdyby bylo potreba neco uriznout. na horach chleba, otevrit pastiku, uriznout houbu...proste obyc swiss nuz. nepotrebuju zadny paratka a podobny kraviny. to si muzu na miste v lese nozem vyrobit. mel by mit cepel (nevim jestli vroubkovana nebo hladka), vyvrtku a idealne otvirak na konzervy + na lahve(sroubovak). muj tip byl tento a mel jsem celkem jasno. pak mi kamarad poslal toto a tak se radsi zeptam jeste tady, jestli existuji jeste jine znacky nebo neco lepsiho (bylo mi receno ze Wnger je kvalitnejsi a lepsi nez Victorinox) zase v tom nehodlam utopit majlant diky za jakykoli nasmerovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 (upraveno) Házet zavírákem? Chlapi, to nemůžete myslet vážně, že ne? . Jinak ty nýtky jsou v pohodě, nůž se dá lehce vyčistit i tak. Jde spíše opravdu jen o ten čep na kterém je čepel - nedá se nijak utahovat nebo povolovat... Tam by šroub byl super... JJ souhlasím, házet to ne to jsem ani nemyslel :-( Ale ten hlavní čep, přesně tak o ten jde hlavně a tam je časem rozdíl znát. Zvlášť když u nýtu musí mít člověk štěstí jaký kus od Mikovu má, některé nože jsou moc volné, jiné moc utažené a některé tak jak mají být. Takže je to o tom si dobře vybrat, u šroubu by tento problém odpadl a i mikovu by to určitě ulehčilo i ve výstupní kontrole (pokud nějakou mají) Je to škoda protože ten nůž mám moc rád a myslím, že je super a Mikov si tímto sám škodí. Upraveno 14. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Házet zavírákem? Chlapi, to nemůžete myslet vážně, že ne? . Jinak ty nýtky jsou v pohodě, nůž se dá lehce vyčistit i tak. Jde spíše opravdu jen o ten čep na kterém je čepel - nedá se nijak utahovat nebo povolovat... Tam by šroub byl super... Děkuju za odpověď, opatruju ho jako oko v hlavě. Nikdy by mě nenapadlo s ním hodit (někdo tu to házení myslím zmiňoval, tak mě to napadlo). Pokud by náhodou někdy nýt povolil, tak se ozvu s prosbou o radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 premyslim, ze bych si poridil nejaky univerzalni nuz. ne moc velky. idealne do 110mm bylo by fajn aby mel klip (kvuli kratasum treba). jinak by byl stejne v batohu. pouziti? nic me nenapada. proste kdyby bylo potreba neco uriznout. na horach chleba, otevrit pastiku, uriznout houbu...proste obyc swiss nuz. ....... Ahoj, no ja nevim jestli je Wenger lepsi nez Victorinox ale Wengera jsem mel jednoho a Victorinoxy mam dva a s zadnym z tech tri nozu nebyl problem. Takze bych rekl ze vyber bude o designu a mnozstvi a druhu nastroju na nozi...... Ja bych doporucil tento Victorinox Soldier Knife uz jen proto ze pilka na drevo se v lese hodi - dostkrat jsem ji pouzil ...... ( konkretne tento nuz nemam , jen pro upresneni - jen se mi zda vzhledem k tvym pozadavkum ok ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Opakujem ze nity su fajn.... vystrelovaky mikov pouzivam uz dost dlho a s nitom som nezaznamenal najmensi problem.... Iste casom sa cepel zacne trochu vyklat ale na funkciu to nema vplyv a ked sa vykle uz naozaj moc, tak po nom proste klepnete kladivom a vyklanie je zas v norme. Nity mi osobne prijdu praktickejsie, elegantnejsie, jednoduchsie a hlavne lacnejsie. V jednorazovom kritickom pouziti (ak by ste napr chceli/museli noz pouzivat ako pacidlo) nie je dobry nit podla mna o nic horsi nez sroba naopak je podla mna mozno aj lepsi lebo povoluje/odchadza postupne a na blyziace sa zlyhanie vas upozorni. Kdez to u sroby sa dlho nic nedeje ale potom vam proste z nicoho nic prdne hlavicka a noz mate v zlomku sekundy na X volnych casti. Dalsia vec je zivotnost celeho noza ... ja tvrdim ze skor nez by ste beznym pouzivanim (nie pacenim) znicili nit na mikove do nepuzitelna tak by ste urcite znicili aj ten mechanizmus zapadky/ zodrali cepel/ znicili prilozky tak, ze by nit oproti zbytku noza v hanbe urcite neostal. A ak uz by bolo s nitom naozaj zle, tak ten nit sa da vzdy doma vysasit z kusu nerezoveho dratu ale skuste si doma vysasit origo srobu na Spyderco/Benchmade/Zero.... Polda mna su nity na mikovoch v pohode a skor by mohli ist cestou rozmanitejsich tvarov cepeli nez nejak zasadne tunit ten mechanizmus ako taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 Ahoj, no ja nevim jestli je Wenger lepsi nez Victorinox ale Wengera jsem mel jednoho a Victorinoxy mam dva a s zadnym z tech tri nozu nebyl problem. Takze bych rekl ze vyber bude o designu a mnozstvi a druhu nastroju na nozi...... Ja bych doporucil tento Victorinox Soldier Knife uz jen proto ze pilka na drevo se v lese hodi - dostkrat jsem ji pouzil ...... ( konkretne tento nuz nemam , jen pro upresneni - jen se mi zda vzhledem k tvym pozadavkum ok ) Tebou doporučený nůž je opravdu dobrý dělník hodící se snad na všechno (a díky linerlocku) i na mord Je to fakt skvělý nůž který mohu vřele doporučit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 premyslim, ze bych si poridil nejaky univerzalni nuz. ne moc velky. idealne do 110mm bylo by fajn aby mel klip (kvuli kratasum treba). jinak by byl stejne v batohu. pouziti? nic me nenapada. proste kdyby bylo potreba neco uriznout. na horach chleba, otevrit pastiku, uriznout houbu...proste obyc swiss nuz. nepotrebuju zadny paratka a podobny kraviny. to si muzu na miste v lese nozem vyrobit. mel by mit cepel (nevim jestli vroubkovana nebo hladka), vyvrtku a idealne otvirak na konzervy + na lahve(sroubovak). muj tip byl tento a mel jsem celkem jasno. pak mi kamarad poslal toto a tak se radsi zeptam jeste tady, jestli existuji jeste jine znacky nebo neco lepsiho (bylo mi receno ze Wnger je kvalitnejsi a lepsi nez Victorinox) zase v tom nehodlam utopit majlant diky za jakykoli nasmerovani. Victorinox nebo Wenger.. je to fakticky jedno... ber takový který se ti bude lépe držet a více líbit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomsoyer Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 (upraveno) Opakujem ze nity su fajn.... vystrelovaky mikov pouzivam uz dost dlho a s nitom som nezaznamenal najmensi problem.... .....klepnete kladivom a vyklanie je zas v norme...... Souhlasím určitě nýty pro uživatele nemusí znamenat nutně problém a můžou dobře fungovat, ale právě to povolování a úprava kladivem se mi nelíbí. Navíc speciální šroubovaný čep je opravdu velice pevný a šance na jeho zničení je malá. Pokud by Mikovi byly šroubované odpadly by jim problémy s volnými, nebo příliš utaženými noži což jim nedělá dobrou vizitku. Navíc ta úprava šrouby posouvá nůž výše i po stránce vzhledu a tím jak celkově působí. Je to stejné jako z hodinkami pokud se na ně dá kvalitní tah či řemen - výsledek je podobný ale jako celek je to úplně jinde Upraveno 14. července 2009 uživatelem tomsoyer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 18. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2009 Obecně na základě desítek, spíše stovek testů mohu jen konstatovat: Z dlouhodobého pohledu jsou nýty horší než šrouby... Proč? Na dlouhé povídání, ale pokud si mám vybrat, že něco budu na nože opravovat tak leda decentně šroubováčkem... nejsem ochoten do nože, mnohdy v ceně desetitisíců (ale i tisíců a nebo "jen" stovek) jakkoliv "mlátit" kladivem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2009 Vůbec problematice nožů nerozumím, myslíte si, že jsou v tomto noži šrouby ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 premyslim, ze bych si poridil nejaky univerzalni nuz. ne moc velky. idealne do 110mm bylo by fajn aby mel klip (kvuli kratasum treba). jinak by byl stejne v batohu. pouziti? nic me nenapada. proste kdyby bylo potreba neco uriznout. na horach chleba, otevrit pastiku, uriznout houbu diky za jakykoli nasmerovani. Třeba něco takvého? Mimochodem - k těm nýtkům. Podívejte se na vaše nože, kolik z nich se dá skutečně rozebrat? Nebo povolovat nebo utahovat čepel? Kolik třeba Victorinoxů nebo Wengerů má tuto možnost? Nýtek na čepeli vydrží dlouho - pokud není nůž používán jako páčidlo. Zatím jsem měl za 10 let jednu reklamaci a ta byla způsobena vypadlou podložkou - ne vyviklaným čepem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 (upraveno) Třeba něco takvého? vidis, na Mikov sem uplne zapomnel. v zaplave svycarskych nozu me to nenapadlo. asi bych to vzal teda bez toho parozi nebo co to je za povrch. mrknu na jejich stranky. jinak , kvalita je srovnatelna s vic, wen, buck a spol? edit: jaky je rozdil mezi oceli 420 a 440? Upraveno 19. července 2009 uživatelem 911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 edit: jaky je rozdil mezi oceli 420 a 440? Složení v pořadí uhlík, chrom, kobalt, měď, mangan, molybden, nikl 420 MODIFIED 0.40-0.50 12.00-14.00 ? ? 0.80 0.60 ? 425 MODIFIED 0.40-0.54 13.50-15.00 ? ? 0.50 0.60-1.00 ? 440A 0.65-0.75 16.00-18.00 ? ? 1.00 0.75 ? 440B 0.75-0.95 16.00-18.00 ? ? 1.00 0.75 ? 440C 0.95-1.20 16.00-18.00 ? ? 1.00 0.75 ? 440XH 1.60 16.00 ? ? 0.50 0.80 0.35 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 Složení v pořadí uhlík, chrom, kobalt, měď, mangan, molybden, nikl 420 MODIFIED 0.40-0.50 12.00-14.00 ? to si hodnej. a ted jeste jednou pro blbce jako sem ja. nejak prakticky. je to pevnejsi nebo to v nozi na bezne (victori, weng, mikov) pouzti je uplne jedno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 440 bude lepe drzet ostri nez 420. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 19. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2009 vidis, na Mikov sem uplne zapomnel. v zaplave svycarskych nozu me to nenapadlo. asi bych to vzal teda bez toho parozi nebo co to je za povrch. mrknu na jejich stranky. Na jejich stránkách tento konkrétní nožík nenajdeš - jinak jiný materiál střenek není problém . Tedy kromě plastu (to bys zase nemohl mít vývrtku). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se