Jeremy Odesláno 3. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Po dlouhé době jsem si udělal "nožní" radost.Vždycky se mi líbila jednoduchost Opinelu, ale vadilo mi to laciné dřevo a země původu.No a teď jsem objevil Coldsteel Twistmaster!Pokládám vedle něj velké hodinky, pro měřítko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2010 Po dlouhé době jsem si udělal "nožní" radost. Vždycky se mi líbila jednoduchost Opinelu, ale vadilo mi to laciné dřevo a země původu. No a teď jsem objevil Coldsteel Twistmaster! Pokládám vedle něj velké hodinky, pro měřítko. K tomuhle CS se hoděj jedině MM, svůj k svému... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 Proč? Coldsteel má lepší ocel, bytelnější rukojeť, kvalitnější pojistku. Za to, že někdo něco vymyslel, ale není schopen to kvalitně vyrábět, ho přece nebudu podporovat.MM s tím mají pramálo společného - co mají kvalitnějšího, než originál? Rád se nechám od znalce poučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 (upraveno) Proč? Coldsteel má lepší ocel, bytelnější rukojeť, kvalitnější pojistku. Za to, že někdo něco vymyslel, ale není schopen to kvalitně vyrábět, ho přece nebudu podporovat. MM s tím mají pramálo společného - co mají kvalitnějšího, než originál? Rád se nechám od znalce poučit. vadilo mi to laciné dřevo a země původu To je odpověď jako noha- je to tradiční nůž francouzských venkovanů-takže když ti vadí země původu je to jako kdyby ti vadilo,že skotská whisky je ze skotska a bukové dřevo patří k tomu noži stejně jako na Monaka hesalit a ne safír. Upraveno 4. října 2010 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 (upraveno) Jeremy, on ta chcel 'podpichnut' s tymi MM v tom zmysle, ze v nozovom svete je CS 'znamy' tym, ze rad vymysla uz vymyslene, nestiti sa pouzit nieco na com iny noziar zaklada svoj 'brand' a nema problem s 'inspiraciou cez mrtvoly'.. Nech je ako chce, niektore noze od CS su vyborne, tento 'twistmaster' sa radovo 10rokov uz nerobi, cize pochadza z obdobia ked este kvalita nestala len na marketingu. Nehovorim ze vsetky sucasne CS su okamzite smejdy, napriklad CS Spartan je bezkonkurencny vo svojej kategorii cez pohlad 'cena - vykon'. Specialne ak mate moznost si ho zadovazit ze neeuropsku americku cenu, kt. sa hybe okolo 60usd. Upraveno 4. října 2010 uživatelem 224477 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 vadilo mi to laciné dřevo a země původu To je odpověď jako noha- je to tradiční nůž francouzských venkovanů-takže když ti vadí země původu je to jako kdyby ti vadilo,že skotská whisky je ze skotska a bukové dřevo patří k tomu noži stejně jako na Monaka hesalit a ne safír. Čoveče, Conrade, já nejsem francouzský venkovan a v některých směrech preferuji funkčnost před tradicí, takže si pořád nepřipadám "podle". Proč bych si měl na poli kráje opečené brambory rozvrzanou věcí? Z toho na mě kouzlo nějak nedýchá.. Ale kdybych vlastně byl francouzský venkovan, možná bych se vlastně měl líp, než český ex-ředitel :-D Což je BTW jeden z důvodů, proč nemám rád Francii. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 Jeremy, on ta chcel 'podpichnut' s tymi MM v tom zmysle, ze v nozovom svete je CS 'znamy' tym, ze rad vymysla uz vymyslene, nestiti sa pouzit nieco na com iny noziar zaklada svoj 'brand' a nema problem s 'inspiraciou cez mrtvoly'.. .. Aha, to jsem ani nevěděl - ale pokud tradiční výrobci mají špatně řešené patenty.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 Čoveče, Conrade, já nejsem francouzský venkovan a v některých směrech preferuji funkčnost před tradicí, takže si pořád nepřipadám "podle". Proč bych si měl na poli kráje opečené brambory rozvrzanou věcí? Z toho na mě kouzlo nějak nedýchá.. Ale kdybych vlastně byl francouzský venkovan, možná bych se vlastně měl líp, než český ex-ředitel :-D Což je BTW jeden z důvodů, proč nemám rád Francii. Je to v malém jako Harleye- křáp technicky daleko za Japoncema,ale přesto je nadšenci kupují-vše se může stát legentou máš li šikovný marketing Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZLOjasna Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 (upraveno) jednoducho geniálny pomocníci Upraveno 4. října 2010 uživatelem ZLOjasna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 4Jeremy: když použiju Tvou logiku a slovník, tak MM maj přece mnohem lepší poměr ceny /výkon, a za to že někdo něco vymyslel a neni schopen to prodat za pro mne dostupnou cenu ho přece nebudu podporovat. Vadí mi ten laciný vzhled jak pouťovky a země původu :-). Ostatně nejsem italský instalatér a preferuji výhodnost nabídky před tradicí :-). Když měříš, tak měř stejným metrem ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 No, myslím, že originál nožíku je levnější, než moje zapáchající kopie. Zde Tvé srovnání pokulhává. Opakuji, že tahle kopie je v hmatatelných parametrech lepší než originál, což u MM neplatí. Chápu, že pro někoho je "story" důležitější, než pro mě. Ovšem ani zde MM neboduje. Fakt bych to nesrovnával. Když trváš na srovnání, bylo by to, jako by někdo začal vyrábět "jako Panerai" dražší než originál, se svým brandem a byly by celkově kvalitnější. Vadilo by Ti to? Poměr výkon/cena (tak je ten zlomek správně podle obvyklých zvyklostí) je natolik individuální, že například u MM je u mě v čitateli nula. U CS to mám 90%/800,-, zatímco Opinel má u mě 5%/200,- Ale nikomu svůj názor nevnucuji. Pokud se třeba někomu MM líbí, hodně štěstí a ani to nemusí přede mnou obhajovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 (upraveno) Tak dobře, uznávám že mé příměry trochu pokulhávají, MM ani Péčka se mi nelíbí, ale je to věc individuálního vkusu. Jak Konrád tak 224477 to napsali víc polopatě, ale zkusím to též se vyjádřit jasně, stručně a srozumitelně. Tvým Péčkům společnost právě tohoto konkrétního modelu CS moc nesvědčí (byť se jedná o starší model a nepochybně kvalitně zpracovaný), protože je to příklad bezostyšně ukradeného designu včetně starého patentu kruhové pojistky, možná to není tvůj případ, ale tohle fórum chápu jako fórum, kde se hodně (možná až moc) kouká na značku a na její machrindex a taky se tu hledí na čistotu designu a původnost. Takže tenhle nožík v očích nožomila je prostě totéž, jako MM v očích chronofila.Ani radost ti nechci kalit, osobně vcelku pár modelů od CS taky můžu, nicméně nebudu je prezentovat na jedné fotce s mými nožoskvosty. Asi tak... Smír Upraveno 4. října 2010 uživatelem rubus32 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 Jo a ještě drobnost, mám origo Opinely tři včetně krásného olivového dřeva, maj za sebou několik pobytů v přírodě dalekých krajin a stačí nenechat je ve vodě, aby nenabobtnaly, a drží perfektně, malý lehoučký nožík, takže bych ho a priori nezatracoval, i když zmetek samozřejmě nevylučuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 4. října 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2010 OK, rozumím - ty hodiny jsem tam pohodil jen kvůli měřítku - byly po ruce. Ale chápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 OK, rozumím - ty hodiny jsem tam pohodil jen kvůli měřítku - byly po ruce. Ale chápu. Pro Jeremyho http://www.opinel.com/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 Měnit materiály na opinelu je jako dělat žigula z hliníku...Tenhle nůž nedává smysl.Celá ta zastaralá a triviální konstrukce nože a pojistky je postavená na jednoduché výrobě a hlavně low-cost.Když chci nůž z moderních matrošů, tak sáhnu po něčem co je moderně a technicky na výši. To bysme za chvíli mohli shánět nože ze syntetickýho pazourku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sureshot Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 opinel je kruty nezmar, ako ho pouzivam v kuchyni sa nestacim divit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 Měnit materiály na opinelu je jako dělat žigula z hliníku... Tenhle nůž nedává smysl. Celá ta zastaralá a triviální konstrukce nože a pojistky je postavená na jednoduché výrobě a hlavně low-cost. Když chci nůž z moderních matrošů, tak sáhnu po něčem co je moderně a technicky na výši. To bysme za chvíli mohli shánět nože ze syntetickýho pazourku... Asi je to praktické není zastaralý ani triviální ale je to hnus velebnosti http://www.rosler.cz/index.asp?menu=969 to se mi daleko více líbí ten tvůj od Hejkala / i přes prasklinu na střence / nebo moje laguiolky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
224477 Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 K tomu opinelu musim len suhlasit, uzasne noze, tam je praveze skvely pomer cena - vykon. Daju sa zohnat aj luxusnejsie verzie komu by vadil ten bezny standard, kt. ponukaju. Uz len dobry syr a flasku vinka k tomu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2010 (upraveno) to se mi daleko více líbí ten tvůj od Hejkala Hejkal půjde na hrad na převlečení - ten tis bohužel pracuje dál, ač vyschlej, je nějakej živej. Objevila se nová prasklinka (což by šlo zakitovat) a mírně se vyhnul od příložky (což je větší průser). edit: Zatím jsem ale nevybral jiné dřevo, nespěchám na to. Upraveno 5. října 2010 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se