Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Gratulace, tenhle nuz jsem drzel v ruce a moc se mi libil ten damaskovy vzor, at ti dela radost pri krajeni uheraku :-)

Mne se podarilo odolat, ale byli 3 kandidati. Odnesl jsem si jen par vizitek a ted me pali v kapse.

Nozu spousta, bylo to fajn. Ucast byla mirne slabsi nez na podzim, to me prekvapilo. Asi vsichni zbroji na Bratislavu a Prahu.

Vidím to tak na krájení prosciutta crudo :smile_anim: Také jsem se rozhodoval mezi 3 noži. Nejčastěji jsem se ale vracel k D.L., a ten jeho vzor damašku rozhodl. Ta výstava v Blavě a Praze má být kdy?? Samozřejmě bez karty a hotovosti . . . . :oneeyed02:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vidím to tak na krájení prosciutta crudo :smile_anim: Také jsem se rozhodoval mezi 3 noži. Nejčastěji jsem se ale vracel k D.L., a ten jeho vzor damašku rozhodl. Ta výstava v Blavě a Praze má být kdy?? Samozřejmě bez karty a hotovosti . . . . :oneeyed02:

Pokud se nepletu tak Praha je 10.4.2011.

Odkaz ke komentáři

To znám. Já tam šel schválně jen se stokorunou na vstup. Říkám si, máš toho doma tuny, nic nového nepotřebuješ ... za 20 minut jsem pelášil k bankomatu. :D

To já jsem tam šel s jistou částkou a říkal jsem si: koupím jeden a stačí. Zbytek padne třeba na pečené koleno... Nakonec jsem si musel ještě půjčit tisícovku od kamaráda :whistle:

A&R Zlatoust Robinson-1 (velký)

A&R Zlatoust Lisa (menší) je dar již předaný příteli mojí mamky

post-14424-043134200 1301171212.jpg

post-14424-053192100 1301171229.jpg

post-14424-069237800 1301171299.jpg

post-14424-018083300 1301171309.jpg

post-14424-068297800 1301171331.jpg

post-14424-010604000 1301171359.jpg

Upraveno uživatelem Paleolit
Odkaz ke komentáři

To já jsem tam šel s jistou částkou a říkal jsem si: koupím jeden a stačí. Zbytek padne třeba na pečené koleno... Nakonec jsem si musel ještě půjčit tisícovku od kamaráda :whistle:

A&R Zlatoust Robinson-1 (velký)

A&R Zlatoust Lisa (menší) je dar již předaný příteli mojí mamky

No mlsně pokujuju na knifu po zlatoustu poljarnyj v RWL. Můžete prosím, kdo víte, ťuknout nějakou noticku k těmhle kudlám. Nerad bych spolknul hada....
Odkaz ke komentáři

No mlsně pokujuju na knifu po zlatoustu poljarnyj v RWL. Můžete prosím, kdo víte, ťuknout nějakou noticku k těmhle kudlám. Nerad bych spolknul hada....

Pokud máš pročtený knife, určitě bych zkusil konkrétní dotaz p. Matějkovi, tady zrovna jeden nabízí. Myslím, že s nimi na Knife přišel, je tam na něj email a je velmi vstřícný. :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

mrkni přímo na stránky distributora Kodex I. Zde najdeš všechny modely co dováží. Kamarád se ptal taky na nůž z RWL přímo na výstavě jednatele a ti mu řekli, že bude asi o 4 až 6 stovek dražší, pokud se pamatuji správně. Ale bude to o nějakou dobu déle trvat, než jej udělají.

Byli moc ochotní, všechny dotazy zodpověděli. Myslím, že když tam zavoláš, tak bude domluva jistá

Upraveno uživatelem Paleolit
Odkaz ke komentáři

tak výběr pevného nože ukončen. Na léto pod první čundry se synkem to bude..... Opana jde hore

Grohmann IV

post-1551-029254300 1301511615.jpg

Mám Grohmanna 1 1/2 roku, broušen 2x, je jako břitva. Ostří drží, je to "bushcraftový" kuchyňák 1. třídy. :whistle:
Odkaz ke komentáři

Mám Grohmanna 1 1/2 roku, broušen 2x, je jako břitva. Ostří drží, je to "bushcraftový" kuchyňák 1. třídy. :whistle:

hrozně se na něj těším. Ještě včera se mi vůbec nelíbil, ale podlehl jsem pročítání knifu. S tou čtyřkou jde i nasekat nějaký to dříví, ale právě pro jeho univerzálnost si ho všichni moc chválí. Celkem mě potěšilo, že je to designovka 50. a 60. let. a naprosto unikátní tvar. Tyhle libůstky mám rád Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři

tak výběr pevného nože ukončen. Na léto na první čundry se synkem to bude..... Opana jde hore

Grohmann IV

post-1551-029254300 1301511615.jpg

Skvělá volba. Jedna zajímavost, víš o tom, že je vystaven v muzeu moderního umění v NY? Už jsem ho měl v ruce mnohokrát ale vždy ho něco odsunulo. Naposled to byl jeden "Dohnalovec".

Odkaz ke komentáři

Navážu na předešlé chválou, ALE...

jak máte vyřešené zavírání pouzdra?

Ostří prochází velmi těsně kolem jistícího pásku, hrozí přeříznutí :worried_anim:

edit:video

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Skvělá volba. Jedna zajímavost, víš o tom, že je vystaven v muzeu moderního umění v NY? Už jsem ho měl v ruce mnohokrát ale vždy ho něco odsunulo. Naposled to byl jeden "Dohnalovec".

vím a byl to jeden z důvodů, proč jsem si ho vybral

Navážu na předešlé chválou, ALE...

jak máte vyřešené zavírání pouzdra?

Ostří prochází velmi těsně kolem jistícího pásku, hrozí přeříznutí :worried_anim:

edit:video

to poutko je jen provlečené vzadu v pouzdře a jestli nejsem slepej, tak to je kus uřízlé kůže s patentem. Myslím, že pokud bude mít patent standardní průměr, svépomocí se dá udělat nový kus, naklepnout novou hlavu patentu, provléknout a jede se dál. Jinak na to dělají i kydexové pouzdro, ale nějak jsem ho nedokázal na webu najít,

Odkaz ke komentáři

Mám konkrétně přesně tento, používám ho a nepozoruji řezání kožky na futrálu. Jednoduše nevím o praktičtějším pevném noži do příměstské divočiny a do Norska na ryby (tam je kuchyňákem a dílenským nožem pro výrobu návazců společně s multiLeathermanem)

post-3826-097277100 1301517212.jpg

Odkaz ke komentáři

pánové, omlouvám se za takový příspěvek nepříspěvek, ale už několik hodin zde hledám kontakt na nožíře, který jsem si samozřejmě neuchoval, co má dílnu, pokud si dobře pamatuji, u Třemošnice na Chrudimsku. Netušíte někdo bližší kontakt. Děkuji

Odkaz ke komentáři

pánové, omlouvám se za takový příspěvek nepříspěvek, ale už několik hodin zde hledám kontakt na nožíře, který jsem si samozřejmě neuchoval, co má dílnu, pokud si dobře pamatuji, u Třemošnice na Chrudimsku. Netušíte někdo bližší kontakt. Děkuji

Nemyslíš Hloha?

http://www.hloh.wz.cz/home.php

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...