zodiac Odesláno 5. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2008 Kdysi jsem ho vlastnil, nejakrásnější one hand všech dob............. skončil jsem u Leathermana a jsem spokojen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 5. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2008 Chris Reeve a jeho Sebenza........ sbíral a zajímal jsem se o nože spousty let, myslel jsem, že už nic horšího nemůže existovat a to vše do té doby, než jsem dostal k narozeninám Festiny a pak objevil Chronomag................. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 6. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2008 (upraveno) V dětství jsem ztratil zavírací nůž podobný tomu na fotce. Jen měl světlou střenku. Dodnes na něj vzpomínám. Nevíte náhodou prosím o někom, kdo má podobný v nabídce? Tvůrce tohoto je Gene Ingram - Sod Buster. Měl bych radost i z malé nápovědy na koho se s případnou výrobou obrátit. (ČR, SK, potažmo EU). Popřípadně vlastní zkušenosti a reference. Díky Upraveno 6. dubna 2008 uživatelem horal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 6. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2008 Link by nebyl? dík ten SW je millenium SWAT - chronicky znama kudla, ten damaskovy zavirak je z ebaye, ale vyrobce ma stranku http://www.khaekknives.com - bohužel thajsky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 6. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2008 (upraveno) I ja jsem se svym Spyderco - Native moc spokojeny, i kdyz dovolena nas oba teprve ceka Upraveno 6. dubna 2008 uživatelem afrikab Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žabák Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2008 I ja jsem se svym Spyderco - Native moc spokojeny, i kdyz dovolena nas oba teprve ceka Tak tenhle výběr chválím, dávám sice přednost delší čepeli, ale nože s dírou jsou TOP. Můj výběr je endura ve VG 10 a mám ji asi čtvrtý rok a na to, že ji trápím denním nošením, slanou vodou a minimální údržbou je to držák a mazlíček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 10. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2008 (upraveno) I ja jsem se svym Spyderco - Native moc spokojeny, i kdyz dovolena nas oba teprve ceka Hlavně s ním nejezdi do Německa, od 1.4.2008 je v platnosti zákon, zakazující nošení nožů otevíraných jednou rukou (onehand) atd., hrozí pokuta až 10000,- EUR a samozřejmě odejmutí věci (zabavení nože). Upraveno 10. dubna 2008 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2008 Hlavně s ním nejezdi do Německa, od 1.4.2008 je v platnosti zákon, zakazující nošení nožů otevíraných jednou rukou (onehand) atd., hrozí pokuta až 10000,- EUR a samozřejmě odejmutí věci (zabavení nože). Ja ho otviram zasadne obema rukama:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2008 (upraveno) Ja ho otviram zasadne obema rukama:) To vysvětluj Polizei patrole, až budeš ležet na kapotě jejich auta, s klepetama na rukách. Upraveno 11. dubna 2008 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žabák Odesláno 11. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2008 O tomhle samozřejmě vím, podrobně se to probíralo na fóru o nožích - knife.cz Jsem ale toho názoru, že nůž, není li nikde ukazován, by neměl působit problémy. Dále je pravdou, že tzv savojský trik, nebo gravitační otevření nože, případně otevření nože palcem jakou o spyderca, ale bez díry, jen třením o čepel je možné u mnoha různých nožů. Např. gerber gator, což už je slušný kus oceli, někoho možná překvapí možnost otevření jednorůčo i u tak mírumilovného nože jakým je opinel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 pravdu říkáš, žabáku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 O tomhle samozřejmě vím, podrobně se to probíralo na fóru o nožích - knife.cz Jsem ale toho názoru, že nůž, není li nikde ukazován, by neměl působit problémy. Dále je pravdou, že tzv savojský trik, nebo gravitační otevření nože, případně otevření nože palcem jakou o spyderca, ale bez díry, jen třením o čepel je možné u mnoha různých nožů. Např. gerber gator, což už je slušný kus oceli, někoho možná překvapí možnost otevření jednorůčo i u tak mírumilovného nože jakým je opinel. vzhledem k tomu že u mírumilovného Opinelu, třeba i toho houbařského se štětečkem na čištění hub, jde čepel jistit tak se podle toho německého zákona jedná o nebezpečnou zbraň. Jojo slušný občan zbraň nepotřebuje, tak se to zakáže. Grázlové jistě budou tak uvědomělí že to budou respektovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 To vysvětluj Polizei patrole, až budeš ležet na kapotě jejich auta, s klepetama na rukách. OK, tak si radeji vezmu svuj GAK (West German Bundeswehr Taschenmesser). To bych se s nima snad hadat nemusel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 jedna věc je zákon a druhá věc je jeho vymahatelnost a opravdové prosazování v praxi... V německu jsem byl často a nikdo mně kapsy nekontroloval... a až udělám nějaký průser tak už to bude mnohem větší problém než nějaká kudlička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 12. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2008 jedna věc je zákon a druhá věc je jeho vymahatelnost a opravdové prosazování v praxi... V německu jsem byl často a nikdo mně kapsy nekontroloval... a až udělám nějaký průser tak už to bude mnohem větší problém než nějaká kudlička No doufám, že budeš v pohodě, aby v Holyvůdu nemuseli natáčet film Štvanec II., podle skutečné události. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 takmer akykolvek otvaraci noz s masivnejsou cepelou ide pri troche cviku a oleja vyhodit jednou rukou ked na to prijde...... podla mna je v celku nezmysel obmedzovat noze podla toho ake narocne je jejich otvaranie,.... ved ak uz by som chcel posobit s nozom problemy tak tie dve sekundy na otvorenie dvoma rukami by som si vzdy nasiel .... ako tak zmysluplne mi prijde obmedzovanie podla dlzky cepele, predsa len s rybkou clovek nenapacha tolko skody ako s 15cm bowiakom inak moje patraneie po EDC noziku sa posunulo dalej.... po tom co sa na SIGTAC pri pokuse o rozborku zlomili dve sroby(asi z hlinika alebo nejakeho ineho blata) som sa na chvilu vratil k vyhadzovaku mikov, ale tam bolo uz dlhsiu dobu prasknute pero a pri hladani nahradneho pera som narazil na stranku http://www.mikovknives.com/ neviem ako ta stranka suvisi s mikov.cz ale jejich model http://www.mikovknives.com/Images/700/241nd1tub700.jpg uspokojil vsetky moje predstavy o modifikacii povodneho mikovackeho vyhadzovaku... drobne vyhrady by boli len k opracovaniu drevenej rucky ale za ten peniaz je to stale paradny kus noza. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 takmer akykolvek otvaraci noz s masivnejsou cepelou ide pri troche cviku a oleja vyhodit jednou rukou ked na to prijde...... podla mna je v celku nezmysel obmedzovat noze podla toho ake narocne je jejich otvaranie,.... ved ak uz by som chcel posobit s nozom problemy tak tie dve sekundy na otvorenie dvoma rukami by som si vzdy nasiel .... ako tak zmysluplne mi prijde obmedzovanie podla dlzky cepele, predsa len s rybkou clovek nenapacha tolko skody ako s 15cm bowiakom inak moje patraneie po EDC noziku sa posunulo dalej.... po tom co sa na SIGTAC pri pokuse o rozborku zlomili dve sroby(asi z hlinika alebo nejakeho ineho blata) som sa na chvilu vratil k vyhadzovaku mikov, ale tam bolo uz dlhsiu dobu prasknute pero a pri hladani nahradneho pera som narazil na stranku http://www.mikovknives.com/ neviem ako ta stranka suvisi s mikov.cz ale jejich model http://www.mikovknives.com/Images/700/241nd1tub700.jpg uspokojil vsetky moje predstavy o modifikacii povodneho mikovackeho vyhadzovaku... drobne vyhrady by boli len k opracovaniu drevenej rucky ale za ten peniaz je to stale paradny kus noza. detaily bys našel na www.knife.cz ale zhruba jde o člověka který má s mikovem nějaké obchodní kontakty. Ta čepel na obrázku je jeho návrh a běžně ji mikov nenabízí. Mě osobně se víc líbí ta dýkovitá ale to je věc osobního názoru. Kutilové si u něj můžou objednat jednotlivé díly jako stavebnici a sestavit si nůž vlastnoručně. U některé luxusnější sestavy to může být i dost cenově výhodné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 detaily bys našel na www.knife.cz ale zhruba jde o člověka který má s mikovem nějaké obchodní kontakty. Ta čepel na obrázku je jeho návrh a běžně ji mikov nenabízí. Mě osobně se víc líbí ta dýkovitá ale to je věc osobního názoru. Kutilové si u něj můžou objednat jednotlivé díly jako stavebnici a sestavit si nůž vlastnoručně. U některé luxusnější sestavy to může být i dost cenově výhodné. Ano ta dyka je na pohlad krajsia, ale inak je ten tvar k nicomu pokial neplanuje clovek niekoho zapichnut tato modifikovana je naopak super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 No doufám, že budeš v pohodě, aby v Holyvůdu nemuseli natáčet film Štvanec II., podle skutečné události. Bejt v průseru jako on tak za a) nebudu vyrábět nožík v lese, kilometr za městem a za b ) šlohnu poldovi bouchačku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaS Odesláno 13. dubna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2008 ..., někoho možná překvapí možnost otevření jednorůčo i u tak mírumilovného nože jakým je opinel. Tak tenhle trik mně zajímá. Mám číslo 9. Čepel je lehká a má tuhý chod. Mohl byste napsat, jak na to? Klidně SZ - ať to tady nezas*ráme. V podstatě je to jediný "nedostatek" Opinelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se