Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Druhá strana mince je, že je to díky offtopikům příjemný klub.

Až na výjimky se tu jedná fér.

I přes heterogenní skladbu členů se jich tu spousta seznámila a spřátelila.

Platí "víc hlav víc ví", pokecat se tu dá o lecčems, odpověď člověk dostane na všechno, ke každý zálibě najde spřátelenou duši atd.

Tohle jinde není...

Ano, byl by, kdyby tu nebyla různá poblbla, která si musí za každou cenu prosazovat své názory a se kterými se prostě diskutovat nedá. Kdyby tu takováto poblbla nebyla, byla by to pohoda.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc tomu nerozumím, ale bo často jezdím do Německa (Dresden, Wempe :-) vím, že to tak není.

Každá země to má jinak a v Německu je to omezeneou délkou čepele, ale stejně tak tak třeba nesmíš mít boxer na ruku. Plus jsou v tom seznamu samozřejmě další a další věci.

Navíc jsme si skoro jist, že to nesmíš mít nejen u sebe, ale ani například v kastlíku u spolujezdce a nato POZOR !

.

v Nemecku nesmies nosit zatvaraci noz s poistkou, ak sa da otvorit 1 rukou (onehand, assisted) + ine obmedzenia kde BKA konstatuje, ze to nie je noz-nastroj, ale zbran.

Preto Boker prechadza na noze s poistkou bez kolicka, al. otvoru na 1-rucne otvorenie, alebo 1-rucne zatvaraky bez poistky (podla vzoru UK a DK)

Dansko ma napriklad 1rucne zatvaracie noze zakazane bez ohladu nato ci maju alebo nemaju poistku.

Druha vec je potom vymozitelnost, tzn. ako ktora krajina bude pristupovat k dodrziavaniu toho zakona, ci ta policajti budu nahodne kontrolovat 'len tak' ako to robia Nemci (nejaky dovod pro forma ti daju), alebo pokial ho neproducirujes na namesti tak prdia na teba.

Upraveno uživatelem 224477
Odkaz ke komentáři

Je to bída, Sebbie má 9.2 mm a když si v paměti vybavuji svoje zavíráky tak budou těsně kolem 9 cm.To abych si pořídit cestovní model,ale s tím pak neukrojím chleba,nejvejš tak placatej lovečák na výšku.

A můj Boker limitka který může mít tak 75 mm má v kooperaci se Sebenzou resp díky jejímu povolení díru takže ten taky ne .

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Já myslím, že ten lehce nadsazený tón (legrácky i v mém příspěvku k Ti-Mil) je jen vyústěním diskuze o střílení.

V mém okolí všichni nosí EDC nože, ale nikdo z nich nemá nůž jako zbraň. Jen jako chlapský doplněk.

Tak se, Romane, nezlob, ale o zbraních se tu nebavíme.

S tímto se naprosto ztotožňuji. Nůž jako zbraň jsem použil naposledy v roce 2000 v bitce proti ukrajincům, který mi přišli vymlátit hospodu, za což jsem si zaplatil 200 Kč pokutu. Nyní mi slouží k rozřezávání igelitových obalů pet lahví v supermarketu a krabic s hodinkami.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

No a je to tady. Ještě se stále nebavíme o zbraních ?! Nevím, jestli jsem ještě pořád na fóru přiznivců hodinek nebo jsem se nějakým nedopatřením neocitl na diskusním fóru Hell's Angels. Po dnešní noci a teď i po ránu jsem stále víc a víc z chronomagu rozčarovaný, nemohu některé členy, kolegy a kamarády poznat.

Odkaz ke komentáři

No a je to tady. Ještě se stále nebavíme o zbraních ?! Nevím, jestli jsem ještě pořád na fóru přiznivců hodinek nebo jsem se nějakým nedopatřením neocitl na diskusním fóru Hell's Angels. Po dnešní noci a teď i po ránu jsem stále víc a víc z chronomagu rozčarovaný, nemohu některé členy, kolegy a kamarády poznat.

Snowe nic ve zlém,ale je něco co ti brání aby jsi si neotevíral vlákno nazvané survival nože?

Odkaz ke komentáři

Nevím v čem je problém. K sebeobraně můžeš použít nůž, stejně jako nohu od stolu, nebo popelník. Holt jsou některá povolání, kde se tomu nevyhneš. Naštěstí už do hospody chodim jenom jako host a nijak ohroženej se necítím. Nemám potřebu s sebou nosit střelnou zbraň a nůž mám pouze jako nástroj a v případě toho Bucka i vkusný doplněk.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Snowe nic ve zlém,ale je něco co ti brání aby jsi si neotevíral vlákno nazvané survival nože?

Ano, Conrade, uznávám, byla to velká chyba. Vlákno už otvírat nebudu a nemusím konec konců otevírat ani žádná jiná vlákna. Atmosféra se mi tady stejně nelíbí a tak si dám na nějakou dobu pauzu. Bude to lepší pro obě strany, nebudu kazit náladu ani vám ani sobě.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Odkaz ke komentáři

Bráška mi psal, že má pro mne nějaké překvápko. Než odjel do a-stánu, poprosil jsem ho, jestli by nejuknul po nějaké kudličce přímo odtamtud( ale ať se vyhejbá nějakým "srágorám" z trhů ). Tak jsem zvědavej..... :) Vzhledem k tomu, že leze hlavně mezi lidi....třeba na něco kápnul :)

Odkaz ke komentáři

Taky nosím nůž, taky myslím na obranu, ale když vidíte někoho pořezanýho, je to hnůj a tak bych radši snad i utekl, přeze všechnu čest.

Denní EDC: Spyderco Military, po cca osmdesáti nožích, včetně Sebbie.

Však s tim nožem nemusíš hned do někoho řezat nebo bodat. Některý nože se daj použít jako kubotan, nebo ke zpevnění pěsti na normální čenichovku.

Odkaz ke komentáři

Prosba o radu.

OPĚT JSE UKLÍZEL a našel tenhle kousek o které jsem si myslel, že jsem ho vzhledem k jeho polovičatisti již s někým za něco vyměnil

Je to pouze pochva ( asi se to tak jmenuje?) Délka je 70 cm

Je to oplechované dřévo a plech je dekorovaný a ve středu je spojený.

Z jedné strany je Drak a z druhé strany jsou 3 písmena potom 3 kytky a potom 5 písmen( všechna jsem vyfotil)

Nevím ani jestli je to japonsky , čínsky nebo jakým jazykem?????

Prosím poradíte mi co TO vlastně je a odkud to je a co s tím?

post-965-085797900 1312364514.jpg

post-965-089346400 1312364548.jpg

post-965-081617100 1312364567.jpg

post-965-069589400 1312364591.jpg

post-965-022129400 1312364612.jpg

post-965-066608800 1312364778.jpg

Odkaz ke komentáři

Velmi pravděpodobně se jedná o Shin gunto , resp pochvu z něj :) Pokud to určuju dobře tak jde o pochvu ke zbrani která se v kompletu dnes prodává tak za 2 - 3 tisíce korun. Ale můžu se plést :)

Neskutečné, ani jsem nedoufal. MOC TI DĚKUJI !

Hele a není to nové ano ? Já to má doma tak minimálně 15 let. sedí to ano?

Kde by jsem do toho sehnal ten zbytek ?? Docela by jsem si rád zkompletoval

Odkaz ke komentáři

Poprosil mě člen baratona, kolega z knife.cz, který nemá 50 příspěvků, jestli bych zde nevystavil inzerát na jím prodávaný nůž. Nůž nemám u sebe, proto nemůžu v souladu s pravidly vystavit klasický inzerát.

Přesto si myslím, že baratonovy pohnutky jsou z pohledu chronomagora pochopitelné, protože se týkají hodinek a nožík Pohl Force je natolik zajímavý, že by neměl zapadnout.

Cituji z textu jeho SZ:

"Dostal som nejaké ponuky na výmenu, ale ja už ďalšie nože nechcem. Začínajú ma chytať hodinky a radšej by som ho vymenil za niečo, čo tiká ... Jednalo by sa o výmenu za "nejaké" hodinky. Nôž si cením na cca 100-110 ?, takže asi niečo v tej cenovej relácii, príp. aj doplatím nejakú rozumnú sumu".

V případě dotazů a nabídek můžete kontaktovat člena baratona přes SZ.

Inzerát je ZDE na KNIFE.CZ

A jedná se o tento Heavy Duty zavírák z ocele D2 Pohl Force Alpha Two Survival

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Neskutečné, ani jsem nedoufal. MOC TI DĚKUJI !

Hele a není to nové ano ? Já to má doma tak minimálně 15 let. sedí to ano?

Kde by jsem do toho sehnal ten zbytek ?? Docela by jsem si rád zkompletoval

Zbytek asi jentak nekoupíš.. Spíš je jednodušší koupit celý komplet znovu. Shinguto, resp. naprostá většina z nich se prodává tak za 2-3 tisíce a myslím, že jsou to dost často i v současnosti vyrobené originály japonských polních katan pro prosté vojíny vyrobené v současné čínské garáži :) Hodnota těchto věcí není prakticky žádná, historická ještě menší, ale je to nejjednodušší způsob jako klukovi pořídit katanu :D
Odkaz ke komentáři

Poprosil mě člen baratona, kolega z knife.cz, který nemá 50 příspěvků, jestli bych zde nevystavil inzerát ...

Ďakujem bandicootovi a ospravedlňujem sa za takýto spôsob inzerátu.

Nejaké linky na českého predajcu http://www.specialninoze.cz/pohl-force/zaviraci-noze-pohl-force/alpha-two-plain-edge/ a na výrobcu http://www.pohlforce.de/produkte/messer/alpha-two-survival/

Odkaz ke komentáři

Zbytek asi jentak nekoupíš.. Spíš je jednodušší koupit celý komplet znovu. Shinguto, resp. naprostá většina z nich se prodává tak za 2-3 tisíce a myslím, že jsou to dost často i v současnosti vyrobené originály japonských polních katan pro prosté vojíny vyrobené v současné čínské garáži :) Hodnota těchto věcí není prakticky žádná, historická ještě menší, ale je to nejjednodušší způsob jako klukovi pořídit katanu :D

Ok děkuji a budu se věnovat hodinkám.

Fake asi nebude cesta.

MOC ti děkuji

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...