Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Jak říká Onisau, dutou rukojeť určitě ne, to mi připadá jako by sis chtěl koupit echt teréního jeepa a požadoval na něm sportovní tlumiče a snížený podvozek.

Pár základních rad je třeba tady, nebo na knife.cz je survivalu věnováno dost místa, třeba zde.

Ten Gerber nevím, nevím, mrkni se na toto: http://www.youtube.com/watch?v=2-oR4K4sVR8

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak kluci na knifu co se do lesa opravdu dostanou doporučují jako ideální kombinaci nějaký větší sekáč, kterým si naštípeš polínka ( skvělý poměr výkon-cena má třeba Black - test ), ten můžeš nosit na (v) batohu a u pasu, nebo v kapse nějaký menší pevný, nebo zavírací nůž, který použiješ při drobných pracech třeba při přípravě oběda.

Já osobně si vystačím s TBK (takticko-bojový kuchyňák) od Slona, jeho výhodou je, že 99% času funguje v kuchyni na běžnou činnost, ale při občasných toulkách lesem se nemusím bát použít ho na tvrdší práci a vzít na něj třeba tlouk.

post-2676-068999200 1325418422.jpg

Odkaz ke komentáři

Integrální kudla, kus oceli na který je napálen materiál tvořící rukojeť, je na hrubou práci opravdu ideální. A funguje i kdyby střenky náhodou udělaly pá, pá :)

Výbavičku na přežití, KPZtku, je prostě vždy lepší mín někde jinde než v rukojeti. Od fimařů to byl sice dobrý a chytrý nápad a Rambovi to s tou kudlou slušelo, ale .... :)

Ukázaný TBK je určitě lepší než nějaký Rambo-knife. Já mám na chatě Jabali od Muela a svojí "špinavou" práci udělá stejně jak TBK :) a navíc mi ho není líto a stál pár korun )))

Odkaz ke komentáři

Nekupuj s dutou rukojetí. Ten všelikej bordel co si představuješ jako výbavu na přežití, aby byl k použití a měl hlavu a patu, stejně je lepší narvat třeba do pouzdra nože, nebo někam vedle.

To vedle pak může u některých důsledných jedinců vypadat takto: :whistle:

Posted Image

Odkaz ke komentáři

To vedle pak může u některých důsledných jedinců vypadat takto: :whistle:

Podobnou hromadu bordelu vozím v autě co mámnavýlety mimo město. A vše, včetně rýče, sekery, pákových nůžek a pár dalších věcí co na tvém obrázku chybí, je stále absolutně nové a nepoužité. Asi jsem to na naši zeměpisnou šířku a délku trochu předimenzoval :)
Odkaz ke komentáři

Podobnou hromadu bordelu vozím v autě co mámnavýlety mimo město. A vše, včetně rýče, sekery, pákových nůžek a pár dalších věcí co na tvém obrázku chybí, je stále absolutně nové a nepoužité. Asi jsem to na naši zeměpisnou šířku a délku trochu předimenzoval :)

Nejlepší survival vybavení je takové, které je stále nové a nepoužité;). O tom se pak dají povídat skvělé historky, jak se to tahalo zbytečně. V extrémně opačném případě se už žádné historky vyprávět nebudou. :rip: :D

Nepředimenzoval! :sad01_anim: Jen to musíš vozit v kufru auta. To na mém obrázku se musí vejít do toho červeného batohu, který se pak třeba upne na sedadlo. O těžké vybavení například na vyproštění dopravního prostředku se v případě aviatiků není potřeba starat. Jeho osud zaručeně zpečetí gravitace.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Nejlepší survival vybavení je takové, které je stále nové a nepoužité;). O tom se pak dají povídat skvělé historky, jak se to tahalo zbytečně. V extrémně opačném případě se už žádné historky vyprávět nebudou. :rip: :D

Nepředimenzoval! :sad01_anim: Jen to musíš vozit v kufru auta. To na mém obrázku se musí vejít do toho červeného batohu, který se pak třeba upne na sedadlo. O těžké vybavení například na vyproštění dopravního prostředku se v případě aviatiků není potřeba starat. Jeho osud zaručeně zpečetí gravitace.

Posted Image

Tam máš snad i porodnické kleště

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...