Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Dnes proběhla lehká pískovací personalizace Surge:-).

A také drobný doplněk, od začátku tvrdím, že mít Leatherman vývrtku, pinzetu a párátko, nadělá vrásky Victorinoxu, ty věci mi na něm chybí. A protože mám rád obě značky, koupil jsem ten nejmenší a nejplacatější (84x11 mm) Victorinox, Waiter, který ty věci má, doplnil jsem jen šroubovák na brýle ve vývrtce a poutko pro snadné vytažení. Dál má jen nožík, ten se hodí na řezání krabic, proč na ně chodit s kanónem, a otvírák na konzervy, který bych oželel, ale nic bez něj Victorinox nedělá. Vejde se do bočních kapsiček pouzder, popř. není cítit v jakékoliv kapse. 

post-3283-0-67377000-1455134261_thumb.jpg

post-3283-0-50760400-1455134275_thumb.jpg

post-3283-0-46076300-1455134343_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nech si ji vysoustružit a pak tu vývrtku nacpi do držáku imbusů nebo oříšků, to by mohlo jít

A jak za ni budu tahat? V adaptéru na bity věci nedrží... Takhle mi to vyhovuje.

Odkaz ke komentáři

huhu4d - je to rovně, měřeno posuvným měřítkem, jde o pocit daný tím, že se pouzdro na jedné straně rozšiřuje a nápis je rovnoběžný s horní hranou. A také že písmeno "I" je nižší než "GS". Před pískováním jsme dělali pár pokusů, lepily se různé verze, tahle byla nejlepší, ale určitě by se to dalo dalšími pokusy udělat lépe. Když multitool obracím v ruce, křivě to vypadá jen někdy, už to ani nevnímám a jsem spokojen, přesto uvažuju, že by se pod nápisem vypískoval něco jako úzký klín kopírující spodní rovinu nápisu a hranu pouzdra, musíme to nejdřív nasimulovat na PC.  

Nápis se vyřízl na plotteru jako běžná samolepka do speciální fólie a použil se "negativ", tj. část s otvory. Umístil se na odmaštěný povrch, muselo se to ještě nahřát a počkat, až fólie přilne, protože třeba kroužek v písmenu A by písek smetl, oblepilo se to páskou, pak se pískovalo (předtím pokusy na nerezu kvůli ověření doby pískování atd.), bandáž se sundala, multitool vyfoukal vzduchem, očistil a promazal. Pískovaná vrstva je v řádu mikronů, pod prstem není cítit a kdyby se multitool rozebral, dalo by se opískovat celé pouzdro, nebo vypískovaný nápis odstranit a vypískovat něco jiného.

post-3283-0-60012600-1455182118_thumb.jpg

post-3283-0-50211700-1455182136_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

zajímavé, co to je za fólii? něco podobného jsem zkoušel elektrolízou pomocí starého trafa na modely vlaků, ale nepovedlo se mi vyrobit vhodnou šablonu, hrany nebyly tak přesné.

Odkaz ke komentáři

roland0 - řekl bych, že tato, je silná, plotter do ní ale řeže jako do normální, samolepkové. Je taky samolepící, písek zadrží. Dělal mi to včera kamarád, resp. byli jsme u toho oba, ale 99% práce dělal on. Pískuje do kamene, keramiky, skla, kovu atd., do obytného auta mi vypískoval logo zeměkoule (edice obytné úpravy má toto logo) se světadíly, jemnými záhyby, dokonce velkými jezery. Výsledek je dokonalý.

http://material.refo.cz/148-piskovaci-folie

Odkaz ke komentáři

Tak jsem nechal vyrobit adaptér na běžné, 1/4" bity, do multitoolů Leatherman vybavených držákem jejich plochých bitů. Adaptér drží perfektně a kromě běžných bitů, které jsou k sehnání za pár korun v široké škále, lze při použití dalšího adaptéru použít i díly do golasady. Kdo by měl o adaptér zájem, pošlu info přes SZ. Mám radost, možnosti Leathermanu se tím výrazně rozšiřují.

post-3283-0-24783100-1455818746_thumb.jpg

post-3283-0-15735000-1455818764_thumb.jpg

post-3283-0-79084400-1455818776_thumb.jpg

post-3283-0-85653400-1455818817_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...