PepaSFI Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 náhodou kosa Blackovka je super nástroj. Taky jsem si ji vyrobil, teda vlastně dvě. Na vyžínání bodláků a jiného bordelu ideální. Obzvlášť v místech kde se nedá sekat klasickou kosou, kolem stromků, plotů a podobně. Taky jako zbraň je to mazec, holt japonci. Stačí na youtube zadat kama nebo varianta s řeťázkem kusarigama.
Traveller Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 KRISTOVA NOHO!!! CO JE TO TAM ZA KOSY??? Ale aspoň je to vtipnější. Původně tam bylo toto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jo, ten je velmi příjemný do ruky. Měl jsem šanci jej osahat zrovan když Roman brousil (na moje testování) jednu z těch svých kosiček.
BUBÁK Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 (upraveno) Můj dojem je takový, že nože z práškových ocelí se radši lámou, případně se jim vylamuje ostří. Údaj o vyšší houževnatosti je dle mě vztažen k tvrdosti, což je také logické. Práškové oceli se zakalují na vyšší tvrdost, čímž se rozdíl stírá a ve výsledku může být čepel samotná míň houževnatá. To jsou pouze mé dojmy a názory, takže budu rád když mi to někdo znalejší potvrdí či vyvrátí. Zde je praktická zkušenost nožíře, s práškovou ocelí RWL 34, tloušťky 2 mm.: ...2mm rwl 34 je velice odolná a pružná..zkoušel jsem zakalený kus plocháče (195 x 15x2 mm,chyceno v jedné třetině ve svěráku) při této tvrdosti,60 Hrc, jsem ho nezlomil , při ohnutí přes 90 stupňů jsem přestal..krysa zdolala i 3mm mosazný drát, pomocí tlouku žádný problém.. aniž by se zjevil jediný zub usekl jsem tři kousky při vytaženém ostří, na tvrdém podkladu.. Převzato odsud: http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&...t=1451&p=45 Upraveno 1. února 2009 uživatelem BUBÁK
BUBÁK Odesláno 1. února 2009 Nahlásit Odesláno 1. února 2009 Vidím, že se o nožím budu muset ještě něco doučit ... Spousta zajímavých informací které najdou uplatnění během praktckého života s nožem Tak sem dej praktické zkušenosti z A.B.N.O. Mohlo by to být zajímavé.
indigo Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Mrkni zde a pokud se ti nějaký zalíbí, tak ti o něm dám více info. Spyderco citadel - ten vypadá zajímavě
Onisan Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Tak sem dej praktické zkušenosti z A.B.N.O. Mohlo by to být zajímavé. Já se tím tak dlouho živil a živím, že se mi o tom už nechce ani mluvit... To je tak když se z koníčku stane bussines Obecné doporučení: Na materiály čepelí se vyserte... Kupujte nože od renomovaných firem (počínaje Cold Steel, Spyderco etc. etc.), věnujte větší pozornost materiálům a tvaru rukojetí To je asi moje hlavní doporučení
Gilius Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 a vono narovinu.....pokud to chcete do někoho pichnout,udělá stejnou službu žabikuch za kilo,jako za litr a víc. A míň vám potom bude líto,když ho budete házet do kanálu.....
Conrad Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 a vono narovinu.....pokud to chcete do někoho pichnout,udělá stejnou službu žabikuch za kilo,jako za litr a víc. A míň vám potom bude líto,když ho budete házet do kanálu..... A když ji někomu ubalíte pěstí je lépe když přijdou k úhoně hodinky z tržnice než Pateky
Gilius Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 A když ji někomu ubalíte pěstí je lépe když přijdou k úhoně hodinky z tržnice než Pateky předpokládám,že pokud má člověk Pateky,tak pěsti za něj bude používat někdo jinej...... To nebylo míněno ve zlém.....já osobně nevidím ve zbraních fetiš,je to jen nástroj......a spousta lidí nosí nožíky pro "sebeobranu"...potom je,dle mého,nesmysl,do kudly vrážet nějaké velké peníze.......samozřejmě,jako sběratel na to budu koukat jinak......
Onisan Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Něco jiného by byla dlouhá čepelová zbraň.. Tam bude materiál čepele hrát větší roli... Z dlouhodobých testů jasně vyplynulo, že rozpoznat rozdíl mezi ATS 34 a VG10 je prakticky nemožné... Kdyby výrobce byl svině a na ATS 34 napsal VG10 tak to uživatel bez nějakého metalurgického testu nemá šanci poznat... Mnohem důležitější navíc je jak kvalitně bylo dohlíženo na postup při zpracování vstupního materiálu... Proto říkám: Kupujte od renomovaných firem jako Spyderco ...
Frantik Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Nejak mi ted nedá spát tenhle nůž. Nevim proc. Je strasne zajimavej, uzitecnej, peknej, ten mikovackej vyhazovaci patent je taky super. Je to spatnej napad, dobrej napad nebo jakej je to napad?!?!?!?! http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-vyha...nuz-rescue.html
candát Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 4 frantik: Je to je na Tobě, jak moc se Ti líbi a co od nože očekáváš. Osobně bych raději volil záchranářský model od Victorinoxe (sám mám Victorinox Fireman) nebo vyhazovák od Mikovu, doplněný třeba i otvírákem a vývrtkou. Můj poslední kousek, který jsem tak "nutně" potřeboval je Ontario RAT-1, krásný, velký nůž, který udělá kus práce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Conrad Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Nejak mi ted nedá spát tenhle nůž. Nevim proc. Je strasne zajimavej, uzitecnej, peknej, ten mikovackej vyhazovaci patent je taky super. Je to spatnej napad, dobrej napad nebo jakej je to napad?!?!?!?! http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-vyha...nuz-rescue.html Myslím,že bandicoot jej měl na srazu tak se s ním spoj a osahej si ho a nejsem si jist ale jako by naznačoval,že by jej pustil do světa
Onisan Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Nejak mi ted nedá spát tenhle nůž. Nevim proc. Je strasne zajimavej, uzitecnej, peknej, ten mikovackej vyhazovaci patent je taky super. Je to spatnej napad, dobrej napad nebo jakej je to napad?!?!?!?! http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-vyha...nuz-rescue.html Nemá klips na nošení v kapse? Kde ho budeš nosit? Budeš ho nosit v pouzdře na opasku?
Frantik Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Nemá klips na nošení v kapse? Kde ho budeš nosit? Budeš ho nosit v pouzdře na opasku? Nema, to ma jen ta verze bez klasicke cepele. Je fakt, ze bez klipsu se asi bude nosit spatne. Ten Victorinox moc nechci, neni to vyhazovak a ten me láká. Ta jednodussi verze ma klips http://www.mikov.cz/cz/produkty/mikov-vyha...nuz-rescue.html a libi se mi proste ta netradicni cepel. Proste se klidne priznam, ten nůž se mi líbí, protože je to takovej exot, je sexy :-) Rezivost asi bude dobrá, nevim jestli nebude problém, ze nema klasickou spicku?!?!?!?
Frantik Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Je to presne tento kousek Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frantik Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 pokud nejsi zachranar, bez normalni cepele je ti na prd vyhazovaci mechanismus je dobrej, akorat obcas praskaly pera - bejvaly haklivy na to, aby byly naolejovany... ale zase se daji snadno bez nastroju vymenit... a ocel cepele na puvodnich nebyla nic moc, nedrzelo to moc ostri... No zachranar bohuzel nejsem, ale stejně me ten nuz láká Pero se vymenuje super snadno a hlavne ho dodaj zdarma! A pry uz maj novy cepele, co vic vydrzi.
PepaSFI Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 Je to presne tento kousek když už tak bych si připlatil a vzal ten co má ještě navíc normální čepel aby s tím šel aspoň salámek vodbachnout. Jinak teda o těchhle nožích asi nejvíc bude vědět jeden co se tady podepisuje Traveller. Kdo chodíte na Knife.cz tak už jste ho beztak prokoukli :-)
CzechJoker Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 (upraveno) No zachranar bohuzel nejsem, ale stejně me ten nuz láká Snažil jsem se přijít na to, jak by takový nůž obstál při sebeobraně Dovnitř by šel, ale japak ven.....? Já mám Ka-Bar Dozier, celkem krátce. Všechno je fajn, akorát dva nedostatky jsem našel. Zaprvé jsem ho měl v druhých kalhotách, když na mě vystartoval v podzemních garážích nějakej plešatej grázl (chtěl se mnou při parkování závodit a málem si rozstřelil tu svoji nadupanou popelnici ). A za druhé - což je horší - ta spona na nošení moc nedrží a trošku se otáčíl kolem šroubu. Příště tedy: sponu fixovanou více než jedním šroubem a hlavně druhý nůž k obleku, ideálně vyhazovák - třeba tento: http://www.noze-nuz.com/unitedcutlery/ZF0016BA.php Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 2. února 2009 uživatelem CzechJoker
Traveller Odesláno 2. února 2009 Nahlásit Odesláno 2. února 2009 A co tenhle? Jinak o záchranářské Mikovy je zájem - jsem rád, že jsem je k jejich výrobě dokopal. Toto byl první prototyp:
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se