Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Návštěvník milosklikar
Pánové, tak zatím velký dík všem (samozřejmě až na Miloše K.) za rady, problém se jeví být složitějším, než jsem čekal. Vejvrtka ruší na nožíku veškerou eleganci, pouvažuju o náhradním řešení ve stylu podpaždního vejvrtkového pouzdra nebo tak podobně. Ale ty nožíky, to je fenomén. To je fenomén.

:crying_anim: a to jsem, jelikož tě znám, čerpal z webu www.alkoholik.cz :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, tak zatím velký dík všem (samozřejmě až na Miloše K.) za rady, problém se jeví být složitějším, než jsem čekal. Vejvrtka ruší na nožíku veškerou eleganci, pouvažuju o náhradním řešení ve stylu podpaždního vejvrtkového pouzdra nebo tak podobně. Ale ty nožíky, to je fenomén. To je fenomén.

Pokud jezdíš někdy i MHD, volil bych pro vývrtku po podpažní pouzdro horizontální provedení, do tlačenice by bylo praktičtější

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

S vývrtkou dělá i v ČR nejznámější Opinel:

Pouzivam aktivne druhy nejvezsi model asi dese let. Ve spoji drzi jak zidovska vira a vubec je to celkove povedeny nuz, ikdyz ho mam bez vyvrtky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník milosklikar
Pouzivam aktivne druhy nejvezsi model asi dese let. Ve spoji drzi jak zidovska vira a vubec je to celkove povedeny nuz, ikdyz ho mam bez vyvrtky.

Opinel by asi bezkonkurenčně vyhrál v soutěži o poměr "cena x výkon". Používáme ho v kuchyni asi tři roky jako malý nůž ( na zeleninu, atd.) a zachází se s ním, zvlášť manželka, opravdu drsně. A musím říct, že při té neuvěřitelné jednoduchosti ten nůž vydrží všechno... :thumbsup_anim:

edit: Jen ještě zajímavost, celé ty tři roky byl stále v otevřeném stavu a ten nůž je ve vodě častěji než na suchu. Na základě nějaké recenze o tom, že opinel když se namočí jde blbě zavírat, jsem ho nedávno zkusil a všechno funguje. Jediný nedostatek, pokud se hodně a to myslím fakt hodně používá, drží se bordel v té kroužkové pojistce

Upraveno uživatelem milosklikar
Odkaz ke komentáři

Opinel by asi bezkonkurenčně vyhrál v soutěži o poměr "cena x výkon". Používáme ho v kuchyni asi tři roky jako malý nůž ( na zeleninu, atd.) a zachází se s ním, zvlášť manželka, opravdu drsně. A musím říct, že při té neuvěřitelné jednoduchosti ten nůž vydrží všechno... :thumbsup_anim:

edit: Jen ještě zajímavost, celé ty tři roky byl stále v otevřeném stavu a ten nůž je ve vodě častěji než na suchu. Na základě nějaké recenze o tom, že opinel když se namočí jde blbě zavírat, jsem ho nedávno zkusil a všechno funguje. Jediný nedostatek, pokud se hodně a to myslím fakt hodně používá, drží se bordel v té kroužkové pojistce

Tak to máte asi nerez verzi, co?

Ale s epesním pouzdýrkem od Simona by byl z Millise král vinařských slezin.

Další možnost je přejít na krabicový, PETkový anebo ty se šroubovacím víčkem.

Případně všude tvrdit že pije jen origoš Champagne...

Odkaz ke komentáři

Konečně to tady dostalo grády a všem je jasné že jediný nůž na přežití je s vývrtkou! Chtěl jsem sem vrazit fota mého nože na hrubé zacházení co jsem si nechal dělat na zakázku a já nemůžu najít čtečku na karty. Tak jsem úplně v háji. Snad brzo.

Odkaz ke komentáři

Právě nejenom pro Opinelovskou pojistku u mě vítězí Laguiole- jak a kategorii cena /výkon tak i v provedení a serepetičkách kolem/ křížek z nýtů-prý jej pastevci zabodli do chleba a modlili se, tvar patky jako dámská botička, motiv včely-Napoleon prý prohlásit, že vojáci z tohoto kraje se vrhají na napřítele jako roj divokých včel, široký výběr materiálu na střenky atd, vývrtka, elegantní tvar prověřený generacemi pastevců atd

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

edit: Jen ještě zajímavost, celé ty tři roky byl stále v otevřeném stavu a ten nůž je ve vodě častěji než na suchu.

Je nemam nerez. Zkraje me to postupne vybarvovani cepele stvalo, ale dnes jsem za to rad. Pac jinak mam same nerezove. Je to zvlastni pohled na ten "vorezlej" povrch. Idealni nuz pro majile hodinek Roman Jerome DNA:-) Jinak pojistka ve me duveru nebudila, ale ted po letech ji ocenuju.

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Cez víkend je v Brne medzinárodná výstava nožov http://www.knives.cz/data/brno_super_09.pdf

Ja tam idem zajtra.

Chystá sa tam niekto z ctených členov?

P.S.: Dôležitá otázka

Platí pozdrav "Koza dojí krv" na takejto nebezpečnej pôde plnej nožov???

...aby sme o tú kozu neprišli.... :death:

Odkaz ke komentáři

Cez víkend je v Brne medzinárodná výstava nožov http://www.knives.cz/data/brno_super_09.pdf

Ja tam idem zajtra.

Chystá sa tam niekto z ctených členov?

P.S.: Dôležitá otázka

Platí pozdrav "Koza dojí krv" na takejto nebezpečnej pôde plnej nožov???

...aby sme o tú kozu neprišli.... :death:

já zítra nemůžu ale chystám se v neděli. Na ruku mi nekoukejte, určitě ze zvyku sáhnu po pracovních strašně otlučených sportkách. Ale k poznání bývám jinak, stejný nick používám skoro všude a mám ho i na triku autoklubu kteréžto si hodlám vzít na sebe. Tak na mě klidně bafněte s kozama. jo a kabelka bude plná Nikonu.

Odkaz ke komentáři

já zítra nemůžu ale chystám se v neděli. Na ruku mi nekoukejte, určitě ze zvyku sáhnu po pracovních strašně otlučených sportkách. Ale k poznání bývám jinak, stejný nick používám skoro všude a mám ho i na triku autoklubu kteréžto si hodlám vzít na sebe. Tak na mě klidně bafněte s kozama. jo a kabelka bude plná Nikonu.

Mea culpa... na odpoveď s plnou kabelkou som zabudol... :rolleyes: , tak moja kabelka bude plná Olympusu. ;)

...a na ľavačke Fortis Flieger - dúfam, že budú fungovať ako cesnak na upírov a tú kozu ochránim, keď to na mňa niekto bafne. :argue:

Odkaz ke komentáři

Měl jsem v plánu, ale bohužel... Rozepiš se. Máš nějakou fotodokumentaci? Díky za info.

taky jsem byl, cca od poledne do 15 hodin. Pak už nebylo tolik lidí a dalo se tam líp pohybovat a diskutovat. Japonec předváděl jak jeho (děsně drahý) nože krájí papír, nože českých nožířů to umí taky. No vlastně to skoro šlo i Blackovou kosou která vůbec není na podobné fajnovosti určená. Blackovy výrobky je nutné vzít do ruky. To je prostě praktik, řemeslník který ví jak má nástroj sloužit. Nic zdobeného, žádné velké leštění, nepříliš exkluzivní materiály ale cokoliv se vezme do ruky tak to prostě sedí. Celkově moc příjemná akce. Někdy se vypravím navštívit pány Dohnaly v dílně. Mám to celkem nedaleko a jejich nože jsou fakt něco úžasnýho.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...