Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ricous: Gratuluju. Já ho nechávám otevřený, jenže já mám pětiželízkový, tedy s jednou pružinou, která je náchylnější na lámání. Ty bys měl mít pružinu dvojitou (novější systém) a tam jsem o zlomení nikdy neslyšel.

Odesláno (upraveno)
ricous: Gratuluju. Já ho nechávám otevřený, jenže já mám pětiželízkový, tedy s jednou pružinou, která je náchylnější na lámání. Ty bys měl mít pružinu dvojitou (novější systém) a tam jsem o zlomení nikdy neslyšel.

Díky za radu. Já měl doposud jen rybičku, příborák a na ryby Marttini Condor Lapp Knife + Rapala fileťák - takže žádný vyhazovák. Líbí se mi moc, večer jsem se s ním kochal v posteli a už máme díru v prostěradle a matraci (žena mne s ním zabije, až to zjistí...). Asi začnu šetřit na ten z Casina Royale, abych měl k PO stylový doplněk... ;)

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
Tak jsem se také stal šťastným majitel vyhazováku Mikov - klabonosá čepel, černá střenka buvol (skoro stejný jako Vít). Tímto Davidovi za neobvyklou ochotu a trpělivost mockrát děkuju, jsem nadšen! :speak_cool:

EDIT: Jen dotaz neznalého - je lepší nůž uchovávat zavřený a nebo otevřený? (kvůli zátěži pružuny)

Gratuluju kolego, hoď sem foto.

Odesláno
ty wolle......hrát si s kudlou v posteli a udělat díru do matrace.......se po*eru........:lol2:

Taky jsem se s ním trošičku řízl, hold jsme začátečníci.....

Odesláno
Taky jsem se s ním trošičku řízl, hold jsme začátečníci.....

To já jsem zkoušel na čele, jak je ocel chladná, a vypadal jsem jak Albert z nějakého pohádkového seriálu, co tam měl zip... :death: :lol2: Naštěstí to byla malá jizvička, není to tak vidět...

Odesláno
To já jsem zkoušel na čele, jak je ocel chladná, a vypadal jsem jak Albert z nějakého pohádkového seriálu, co tam měl zip... :death: :lol2: Naštěstí to byla malá jizvička, není to tak vidět...

Teeeda podle fotky to dopadlo mnohem hůř, ne?

Odesláno

Já nejraději používám Mikov automat od Davida - byla to stavebnice upravená na zakázku Honzou Jehlíkem z Písku.

Nůž je teď celý šroubovaný kvalitními torxy.

Střenky jsou Eben napuštěný teakovým olejem + kvalitní klip od Honzy.

Nosím ho denně a je parádní:

2976063094_d61a2dda03.jpg

2975206055_75ced29c86.jpg

2975213629_97b068f5d5.jpg

2976062806_321db157b5.jpg

2976062040_3a42548601.jpg

+ další co mám Victorinox Soldier ALU - nosím každý den v batohu, používám na holení drátů a takovou tu potřebnou údržbu toho co přijde pod ruku.

Opinel - moc nepoužívám, spíš ho mám do sbírky - občas na houby.

2976062348_de641fbd06.jpg

2976061774_fc1dc93cb2.jpg

2976061460_2c5f5275d0.jpg

Teď přibyl do sbírky:

Kuro Higonokami z noženůž - mám ho moc rád a celkem ho i nosím, když chci mít u sebe malý a lehký nůž:

higonokami.jpg

Dále sem pořídil klasický Lockback IXL3 taky z noženůž - pěkný nůž za super cenu - používám ho na horší práci, kde hrozí poškození:

ixl32.jpg

No a nakonec mám asi týden Nepálské Kukri - Sirupate - je přímo dovezené od nepálců co žijí v ČB jako dárek pro mě.

Foto zatím nemám

Odesláno

4 B.F.G. : avataru budu podobnej poté, až manželka zjistí, že jsem prorval ro prostěradlo i s matrací...

4 tomsoyer : hodně zajímavý tuning s těmi šrouby a klipem - dá se to taky někde objednat a na kolik to přijde?

Odesláno

Je to stavebnice od Davida za cca 1.000 Kč

mikov kits

Tu jsem koupil bez střenek, a zbytek mi dodělal nožíř Honza Jehlík

Honza Jehlík

tak aby to za něco stálo po osobní konzultaci a výběru dřeva na dílně.

Výsledek stojí za to!

Za ty úpravy záleží co použiješ za materiál a kdo ti to udělá.

Mě to vyšlo cca dalších 1200 Kč

Pokud si to sestavíš sám tak ušetříš :-)

Odesláno
Je to stavebnice od Davida za cca 1.000 Kč

mikov kits

Tu jsem koupil bez střenek, a zbytek mi dodělal nožíř Honza Jehlík

Honza Jehlík

tak aby to za něco stálo po osobní konzultaci a výběru dřeva na dílně.

Výsledek stojí za to!

Za ty úpravy záleží co použiješ za materiál a kdo ti to udělá.

Mě to vyšlo cca dalších 1200 Kč

Pokud si to sestavíš sám tak ušetříš :-)

No jo, jenže já už mám nůž komplet - takže už je asi pozdě do něj teď zasahovat. Raději to tak nechám - každopádně díky za info.

Odesláno (upraveno)

To není problém, stačí nýty vyměnit za torxy a bude tě to stát pár korun :-)

Díky tomu je nůž pevnější a můžeš ho v případě potřeby rozebrat a důkladně vyčistit.

Celkově to noži hodně přidá.

Upraveno uživatelem tomsoyer
Odesláno
To není problém, stačí nýty vyměnit za torxy a bude tě to stát pár korun :-)

Díky tomu je nůž pevnější a můžeš ho v případě potřeby rozebrat a důkladně vyčistit.

Celkově to noži hodně přidá.

No problém to (aspoň pro mě) bude - koukám, že ty šrouby jsou zapuštěné, že by se musely do buvola vyvrtávat větší dírky...

Odesláno

Jo to máš pravdu, ale pro trochu zručného nožíře to nebude problém.

Pokud se ti nýty nebudou uvolňovat tak to nemusíš řešit, pokud nebudeš chtít za každou cenu custom verzi.

Já jsem od začátku chtěl ty šrouby tak proto sem volil stavebnici, ale spousta lidí si nechala předělat svůj celý nůž.

Honza jich předělal již několik - pokud bys měl zájem napiš mu a určitě se domluvíte je velice ochotný.

Odesláno

Po dvaceti letech mě opět pojal démon vyrobit si kudlík.

Čepel: Karesuando Hunter, Sandvik 12C27, HRC: 57, Rozměr: 100x24x3,25 mm z Halfar Knives

Rukojeť: jasan, fíbr, alpaka, nerez kolík a trubička. Povrchová úprava: lněný olej

Pouzdro: kůže co dům dal

Hodně jsem se dozvěděl na JATAGAN a Knife.cz

Všude jsem se setkal s ochotou a maximální snahou vyjít vstříc.

Při svém hodnocení mějte prosím stále na paměti, že nejsem žádný vyučenec.

PS:

Hrozně fajn je radost z originálu.

Vědomý zážitek, který odpradávna vyvolávala u člověka výroba nástrojů potažmo zbraní a který ho provázel celými věky.

post-1394-1247569605.jpg

Odesláno

Jo to věřím četl jsem pár tvých příspěvků na knife.cz ohledně Mikovu a musí to být hodně o trpělivosti :-)

každopádně si sami škodí, pokud by zlepšily kvality a udělali lepší marketing budou mít celosvětově zajímavý produkt a navíc velice prodejný.

Myslím že ty si pro toto udělal již mnoho!

Odesláno (upraveno)
Jo to máš pravdu, ale pro trochu zručného nožíře to nebude problém.

Pokud se ti nýty nebudou uvolňovat tak to nemusíš řešit, pokud nebudeš chtít za každou cenu custom verzi.

Já jsem od začátku chtěl ty šrouby tak proto sem volil stavebnici, ale spousta lidí si nechala předělat svůj celý nůž.

Honza jich předělal již několik - pokud bys měl zájem napiš mu a určitě se domluvíte je velice ochotný.

Napíšu mu a uvidím... Jinak ten klip asi padne, protože mám toho buvola po celé střence, nemám tu "ocelovou patku". Je to škoda, protože to kožené pouzdro je na ouzký pásek a v práci můžu dát nůž jedině do jedné z kapsiček na taktice. Na druhou stranu se bude líp držet v ruce. Ale ty šroubky tam nechám dát a uvidíme, třeba mi sám navrhne ještě nějakou "vychytávku"...

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
horal: máš to pěkný, osobně se mi líbí, že ta ručka není až tak "finská"

Díky za pochvalu.

Jedna z výhod vlastní výroby je přesné vytvarování ručky pro vlastní dlaň.

Vymyslel jsem nový způsob obrábění. :sleeping_03anim:

Upnuté dřevo jsem odebíral ve směru po létech tažením pilky na železo ve vzájemném úhlu 45°

Je to maximálně komfortní při velmi vysoké kontrole vývoje.

K dokončení mi nejvíce vyhovovaly pásky smirku 100-1200.

Vřele doporučuji.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...