Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

cody: V pořádku, asi nějaký druh mozkové deformace. :D Mně jen vždycky dokážou poměrně rozohnit podobné e-maily. Chápu i prodejce, nicméně takhle kdyby se mnou jednal, jsem schopen i kvůli hloupému šroubku nepříjemně odvět.it. Na druhou stranu, pravda je, že celou korespondenci jsem neviděl, prodejce neznám. Ještě někdo si do mě chce rýpnout, že jsem chtěl pomoci prosadit, na co měl kupující nárok? ^_^

Upraveno uživatelem JII.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že se rozjela slušná diskuze, zda má vůbec člověk právo něco reklamovat. Jednám na férovku, taky se živím sám (a k tomu 25 lidí) a proto mě celkem hlo žlučí, jak p. Šulc reagoval v prvním mailu. Kdybych nenašel kousek čepu, tak bych prostě napsal, že čepel upadla a všechny diskuze, jak mám provádět údržbu, by byly mimo. To, že byla první reakce "trhni si nohou" byl prostě úlet prodejce, pak mu asi došlo, že si sám škodí a zjemnil. Osobně se divím, že na takové prkotiny jako je vypadlý (vadný?) šroubek není vybaven, asi by to nebylo tak nákladné a získal by plus u zákazníků. Teď už je to pro mě jen "One Man Company", která překupuje nože. :mad:

Ještě jedna informace: v pátek 21.8. jsem v Japonsku objednal a přes PayPal zaplatil dva pěkné nože (Seki a Bob Lum Design). Od pana Koki Iwahary přišlo obratem poděkování za objednávku a trakové číslo zásilky (v Japonsku tou dobou byl dost pozdní večer). A dnes ráno jsem měl oba nože na stole. To vše za poštovné 7 USD. :clap:

Odkaz ke komentáři

Muj survival do kuchyne :death:

DSC_00231.jpg

JKC rucne delanej 17 vrstev myslim. Rajcata to bere dobre. Ostrim jednou za pul roku.

Ted jeste nakej vyzahovak a budu uplnej.

máme taky a k tomu ještě nakiri a gyuto ve stejném provedení. Ostřím jednou za týden, protože po delším použití už nepropadá vlastní vahou přes rajče.

Odkaz ke komentáři

máme taky a k tomu ještě nakiri a gyuto ve stejném provedení. Ostřím jednou za týden, protože po delším použití už nepropadá vlastní vahou přes rajče.

Tak to mame podobnou sestavu! Ja je "honuju" (nevim jak cesky) pred a po a kdyz se nudim takze vlastni vahou projedou rajce tak tyden az dva. Perfektne rezou mesice 3 no a po 6 mesicich to uz ostrim.

Nechci to ostrit zas tak casto aby mi dele vydrzel (taky jsem linej)

Kazopadne jsou to krasny noze a navstevy je milujou :thumbsup_anim:

Do kuchyne vsem JKC doporucuju!

Odkaz ke komentáři

No já ti nevím-řekl bych že chyba je tak na obou stranách-když vidím že jsou někde šrouby,tak je logické že se mohou povolit. ...

Podľa mňa je to blbosť. Ja ako zákazník nemám záujem zisťovať akým spôsobom je výrobok vyhotovený. Zabezpečiť aby bol výrobok správne a kvalitne vyhotovený je záležitosťou výrobcu. Ak NIEJE v návode zmienka o tom, že určité časti môžu po čase strácať svoje vlastnosti (šróby môžu povoliť, nity môžu povoliť) a teda je potrebné to z času na čas zkontrolovať, prípadne dotiahnuť, má smolu a mňa ako zákazníka to nemá čo zaujímať. Žiaden "selský rozum" neobstojí, lebo ja nemám ako zistiť čo je to za materiál. Ja predsa vidím určitý výrobok už zostavený, hotový. Nebudem ho preto rozoberať aby som zistil, že aha, tak toto je šrób a má taký závit a vyzerá to tak, že sa doťahuje doprava ... hops tak nie, tak asi doľava ... a toto nie, to je nit s ozdobnou hlavou čo sa podobá na šrób a janeviemčoešte.

Odkaz ke komentáři

Späť k nožom: pred cca. týždňom som si kúpil Opinel c.8, uhlíková oceľ. Za tú cenu(9.40?) super nôž až na špičku, mierne sa ohýba a už som stihol z nej 1mm vylomiť. Dá sa mu to odpustiť, ale keď ho stratím, alebo si budem kupovať ďalší nôž, tak budem rozmýšľať (asi) nad niečím iným.

Odkaz ke komentáři

Späť k nožom: pred cca. týždňom som si kúpil Opinel c.8, uhlíková oceľ. Za tú cenu(9.40?) super nôž až na špičku, mierne sa ohýba a už som stihol z nej 1mm vylomiť. Dá sa mu to odpustiť, ale keď ho stratím, alebo si budem kupovať ďalší nôž, tak budem rozmýšľať (asi) nad niečím iným.

Pokud neco z Francie tak jedině Laguiole

Odkaz ke komentáři

Tak to mame podobnou sestavu! Ja je "honuju" (nevim jak cesky) pred a po a kdyz se nudim takze vlastni vahou projedou rajce tak tyden az dva. Perfektne rezou mesice 3 no a po 6 mesicich to uz ostrim.

Nechci to ostrit zas tak casto aby mi dele vydrzel (taky jsem linej) Kazopadne jsou to krasny noze a navstevy je milujou :thumbsup_anim:

Používám Spyderco sestavu, se kterou i vůl naostří nůž. Mimochodem, taky koupena na Nože-nůž. A pro týdenní "obtažení" používám jen jemný bílý korund na plocho, na obnovení ostří stačí.

Odkaz ke komentáři

Dovolím si ještě svůj pohled na tu reklamaci...

Bandicoot jakož to expert na nože nechápe, že si někdo neutáhne čep.

Otázkou je, co by dělal, kdyby mu na hodinkách s proskleným dýnkem vypadl šroubek ve strojku (a že se to občas děje).

Pokud by hodinky reklamoval, mohl by mu servisman od Bechyněho nebo Mechano napsat, že je debil, že je přeci normální, že se může šroubek držící ozubené kolečko povolit a že tím proskleným dýnkem to přeci bylo vidět.

Prostě někdo si sám oservisuje nůž, někdo hodinky a někdo třeba atomovou ponorku.

Podle mě ten prodejce nožů reagoval blbě.

A to, že ho tu někdo chválí, že mu vyměnil špatně objednaný nůž, je zcela mimo mísu. To je zákonná povinost každého internetového prodejce, vyměnit špatně objednané zboží (a dokonce ho nejen vyměnit, ale i vzít zpět, pokud je dodržena zákonná lhůta).

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Nigu, dobry... Ale moje amaterske zapaleni pro noze s tim vubec nesouvisi. Nuz neni hodinky ani auto. Nebo snad muzu reklamovat bryle v ajfelu protoze mi spadly, ze se ztratil sroubek? Nebo muzu reklamovat u bati rozbite koleno protoze se mi na schodech rozvazaly botasky? V navodu nebylo nic o kontrole uzlu...

A pokud se vam odpoved D.Sulce zdala arogantni, tak vam, zavidim milijusy ve vasem okoli, co vam zkresluji optiku. I tak si David zabrblal a vyresil to. Znovu upozornuju, ze byt je to ofic. E-shop, je to normalni hodnej kluk, zadna korporace, neco jako nas kubson a k tomu taky pristupujem lidsky.

Jsou to jen srandy. Ja trvam na tom, ze to reklamace neni. A ze slusny vyrobci sroubky posilaji gratis.

Odkaz ke komentáři

... Nebo snad muzu reklamovat bryle v ajfelu protoze mi spadly, ze se ztratil sroubek? Nebo muzu reklamovat u bati rozbite koleno protoze se mi na schodech rozvazaly botasky? V navodu nebylo nic o kontrole uzlu...

Ak nie je v návode napísané, že šróbky na brýloch je potrebné kontrolovať, resp zákazník nebol predajcom náležite poučený o tomto - tak platí jednoznačne áno, je to na reklamáciu. Som obyč zákazník - nemusím vedieť akým spôsobom sú tie škule zmontované ... So šnúrkami na topánkach je to kec - bez zašnurovania nie sú topánky funkčné a robí si to zákazník SÁM. Rozhodne si SǍM zákazník napríklad neskladá nože, nešróbuje škule a podobne.

Odkaz ke komentáři

kejklik: pokud se ti rozšrouboval čep, tak to je opravdu tvoje starost - tento nůž není nýtovaný - odpověď davida šulce, že šroub shání je velmi vstřícná velkorysá nebo se snad tvůj cykloservis hlásí k vadě typu povoleného šroubu v náboji? Pokud jsem tvůj vzkaz nepochopil a chyba je ještě někde jinde, tak promiň.

Jen taková OT poznámka, cykloservis se k povolenému šroubu v nábě samosebou hlásí, protože, šrouby by měly být dělané tak, aby utažené držely pohromadě to co sešroubovávají. Není problém pro výrobce nože nanést na závit např. speciální "pěnu" která zajistí dostatečné tření a přitom lze utahováním šroubu docílit seřízení vůle. Obojí je tak trochu ojebávka správné technologie a konstrukce nože. ;)

Odkaz ke komentáři

"Co je to sto pravniku na dne more? Dobry zacatek!"

Tenhle je taky dobrej.

,,Co získáte, když zkřížíte advokáta a opilé prase? Nic. Jsou věci, které ani opilé prase neudělá."

:D

Jinak kde je pravda (ta právnická), je zřejmé. Pravda lidská by byla možná na delší diskuzi. To ale nic nemění na tom, že věc je - zdá se - uzavřená a vy můžete v klidu pokračovat bez ostří nožů.

Upraveno uživatelem JII.
Odkaz ke komentáři

Kdyby si kejklik koupil Victorinox (jako já :)), neměl by problémy s kvalitou. Holt "swiss made".

Mám 3 a nemají nejmenší chybu. Jeden je v nočním stolku, druhý k kosmetické tašce a třetí v aktovce. Všechny pro případ, co kdyby.

Odkaz ke komentáři

Znovu upozornuju, ze byt je to ofic. E-shop, je to normalni hodnej kluk, zadna korporace, neco jako nas kubson a k tomu taky pristupujem lidsky.

Pro mě je to e-shop, který má IČ a DIČ a jestli je to hodný kluk nebo není, není až tak můj problém. Ke Kubsonovi jsem se dostal díky nadšeným hodnocením zde přítomných dvojctihodných členů, Nože-nůž jsem vygůglil, když jsem hledal konkrétní nůž. Takže žádný osobní vztah.

Co se týká zasílání šroubků, ať o ně žádá prodejce, pro mě není a nikdy nebude partnerem fabrika, ale ten, kdo mi zboží prodá.

HOWGH!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...