Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Tak strašně mi chyběl můj bejvalej AL MAR že ho mám zase zpátky...

TADY je recenzička přímo toho mýho kousku.

No, kurva, tak jsem byl rozhodnutej pro Shrike, ale teď zase nevím, jestli nemám šáhnout po SERE. Takže jsem zas tam, kde jsem byl, v řiti :suicide_anim:

Návštěvník cecil
Odesláno

to si nevybereš Shrike i sere jsou skvělé jde jen o to který se ti víc líbí...

Odesláno (upraveno)

Phoenix:

- Al Mar S.E.R.E. 2000 je preciznějš zpracovanej, i ta čepel je komplikovanější, vypadá proto hodnotnější

- materiálově a na pojistce je to plichta

- značka Al Mar není tak masová, dělá jen dražší nože, nemá široký portfolio pro masy od low po high-end

- diskutabilní je tvar Al Maru - nezapře v sobě bojový nůž, je to typický ledviňák, může vzbudit případné nežádoucí obavy kolemjdoucích

- pro běžné použití (chleba, salám) je určitě lepší typ čepele s vysokým výbrusem jako má spyderco

edit: mě se víc líbí Al Mar pro svojí neokoukanost, bezchybný zpracování, pocit pořádnýho nože v ruce a pěkný logo - díky tomu mu odpustím zabijácký vzhled, což je vedlejší efekt který mě trochu S.E.R.E.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
to si nevybereš Shrike i sere jsou skvělé jde jen o to který se ti víc líbí...

To dobře vím, mám zkušenosti s oběma. Fabrický zavíráky a vlastně i pevný kudly jsem tak nějak rozpustil, ve sbírce jsem nechal jen nějakou tu RATku, sedmičku a trojku, pak Israeli Commando, Bark River Foxe a ze zavíráků Kizlyar, bo je to dar. Zbytek železa jsou díla především českých fachmanů. Jednoho z Alů Marů bych chtěl právě jako EDC a v tom, kterej to bude, se plácám už nějakou dobu. Jak se znám, pořídím jeden, bude mi líto, že nemám ten druhej, pořídím ho taky a hraběnka mě zakrentí, že utrácím za cypoviny. To je koloběh života :thumbsup_anim:

Odesláno
Bo Nomád :-)

Ještě ty mi motej hlavu s Nomádem, Tome :lol: . Ostatně, ten by byl na EDC ideální, velikostí, tvarem... Tak dost, to je mučení závisláka. :axehead:

Odesláno

Já přidám ještě KS1725CB Kershaw Junkyard Dog II Composite Blade

Vynikající úchop, skvělá čepel, jde nabrousit na holení a drží ostří. Díky tvaru výbrusu skvělá řezivost. V Česku za 2200 - 2300 CZK.

obr. z Nože-nůž:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Já nemám, přes všechnu praktičnost, rád tyhle druhy clipsů... Jsou moc široké a na kalhotách to pak vypadá jako když si nesete ssebou táborovou lžíci :)

Odesláno
Jsem teď brutálně zarochněnej v motýlcích.......kudly jsou stejnej mor,jako hodinky :lol2:

Jj taky jsem jej před vánoci měl-jen jsem nevěděl,jestli mi bude tento druh nože sedět,tak jsem koupil na zkoušku tento a jsem sním spokojenej.Malej,ostrej a jako předchůdce něčeho lepšího dostatečnej.Mrkni sem

Odesláno (upraveno)

Tak mám nový přírůstek. Lib ze mně včera na srazu vymámil můj EDC, tak jsem ho musel nahradit :)

p_3_kopie_15.jpg

p_5_kopie_14.jpg

p_2_kopie_16.jpg

Více info o nožíři je zde

Upraveno uživatelem Traveller
Návštěvník YPO
Odesláno
Tak mám nový přírůstek. Lib ze mně včera na srazu vymámil můj EDC, tak jsem ho musel nahradit :)

Více info o nožíři je zde

moc pěkný ---- líbí se mi i ten s ebenovou rukojetí

Odesláno
moc pěkný ---- líbí se mi i ten s ebenovou rukojetí

JO, ten je moc pěkný - obhlížel jsem ho už na ostravské výstavě. Jenže je to jeden z prvních a při zavřeném noži nelícuje pero a příložky. To by mi vadilo.

p_5_kopie_6.jpg

Jinak brus a tvar čepele perfektní:

p_2_kopie_6.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno
JO, ten je moc pěkný - obhlížel jsem ho už na ostravské výstavě. Jenže je to jeden z prvních a při zavřeném noži nelícuje pero a příložky. To by mi vadilo.

Jinak brus a tvar čepele perfektní:

já bych nejradši tohle = v Česku drahý jako prase a z venku se bojím nějakého fejku

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...